• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.08.2022

11:20

Vulin: Možda Hil uspe da me skloni iz Vlade, ali ideje samostalne Srbije neće

Beta

Politika

Vulin: Možda Hil uspe da me skloni iz Vlade, ali ideje samostalne Srbije neće

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je danas da ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil možda uspe da ga skloni iz Vlade, ali da neće uspeti da skloni "ideje samostalne Srbije koja sama odlučuje"

Vulin je to naveo u saopštenju MUP-a komentarišući navode ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila da ne razume šta je ministar Vulin hteo da postigne u Moskvi.

- Ne znam šta ambasador Hil misli da postigne ubeđujući nas da priznamo Kosovo, a mislim da ni on to ne zna. Pre nego sledeći put kaže da je bombardovanje Srbije sprečilo katastrofu, neka klekne pred grob Milice Rakić i neka njenim roditeljima objasni koliko je njena smrt doprinela sprečavanju humanitarne katastrofe više ili manje od laži o masovnim streljanjima Šiptara na stadionu FK Priština ili laži o masakru u Račku - naveo je ministar.

Vulin nagalšava da ne zna ni šta je gost u Srbiji ambasador Hil hteo da postigne komentarisanjem postupaka ministra u Vladi Srbije, koja mu je domaćin, ali, dodaje, zna da ambasador Srbije u SAD nikada ne bi "komentarisao postupke ministra iz Vašingtona".

- Kada je već podelio sa nama šta misli o ministrima Srbije, mogao bi da kaže i koje su to odluke na koje nas tera Rusija, a nisu u našem interesu. Da li je u našem interesu da priznamo lažnu državu Kosovo ili da srušimo Dejtonski sporazum ili da uvedemo sankcije Rusiji i ostanemo bez gasa - pitao je Vulin.

Rusija nas, naglašava u saopštenju ne tera ni na šta, ali zato ambasador Hil misli da nas može naterati na bilo šta "kao da smo Komanči u rezervatu".

- Možda ambasador uspe da me skloni iz Vlade, ali ideje samostalne Srbije koja sama odlučuje, e to nećete uspeti, pa znali ili ne znali šta činite - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija