• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.08.2022

19:51

ZAŠTO VEŽBATE SA ALBANCIMA, ZAR SE TOLIKO PLAŠITE BARIKADA?! Vučić poručio KFOR-u i NATO-u: Vaš zadatak je da štitite Srbe, oni su manjina, a ne da ih ugnjetavate!

printscreen/ TV Pink

Politika

ZAŠTO VEŽBATE SA ALBANCIMA, ZAR SE TOLIKO PLAŠITE BARIKADA?! Vučić poručio KFOR-u i NATO-u: Vaš zadatak je da štitite Srbe, oni su manjina, a ne da ih ugnjetavate!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o dešavanjima na Kosovu i Metohiji i o pripremama koje KFOR i NATO vrše zajedno sa kosovskim Albancima kako bi uklanjali srpske barikade

- Što se tiče KFOR-a i ovoga što NATO radi, ja ću u naredna dva ili tri dana, nakon razgovora sa Amerikancima i predstavnicima EU, uputiti pismo. Mi drugačije tumačimo ulogu KFOR-a nego oni. Oni hoće da ograniče slobodu kretanja, Priština, a ne Srbi. Protiv koga se vi borite kada sklanjate barikade između dva srpska mesta. Vaš je zadatak da zaštitite Srbe na KiM, oni su manjina, zašto njih ne štitite? Zašto vežbate sa Albancima rušenje barikada?! Jel to vaš posao? A pritom još nijednu barikadu niste videli. Nisam znao da se toliko plašite barikada. Ljudsku volju ne možete da srušite. Kako ne razumete da se kriza rešava političkim razgovorima? Šta se pravite ludi, tražimo samo da poštujete sporazume koji su potpisani. Mi prihvatamo i nešto što nam se ne sviđa, ali ako je dogovoreno, mi to poštujemo. Neki drugi ljudi moraju da razumeju da se tamo oni igraju vatrom.

Na Kosovu nemaju struje, imaju restrikcije, i Albanci i Srbi. Hajde da im pomognemo. Dajte da vidimo da pomognemo da to ne ubije ljude i mašine. Mi možemo da vam damo struje kada imamo, hajde da vam damo. Kažete Vučić nije spreman na normalizaciju, a to u stvari znači Vučić neće da prizna Kosovo. I neću. Hajde da pokušamo da pomognemo ljudima, nemojte da me terate da govorim i o teritorijalnom integritetu Srbije i o svemu što ponavljam stalno. Vučić protiv normalizacije, nemoj da lažeš. Pogledajte kakvi su lažovi pojedini svetski mediji. Hajde, recite da lažem da ne govorim istinu. Ja kažem: Nadam se da KFOR i NATO neće dozvoliti pogrom i ubijanje Srba. Ako to ne urade, mi ćemo ih zaštititi. U njihovim medijima je: Vučić će da napadne Kosovo. Dakle, normalno je da bude pogroma i proterivanja Srba, a to što sam ja rekao da ćemo da ih zaštititmo tumači se kao napad. Pritom, mi ne možemo da ih napadamo jer bismo napali svoju teritoriju. 

Kažu da podnesem ostavku jer sam rekao da smo saterani u ćošak. Da vas ne podsećam da smo zbog vas saterani u ćošak. Hoćete da vratimo pitanje Kosova u UN, a vašom voljom je prebačeno u Evropsku uniju. Šta da kažem, mi bismo sad ipak opet u UN, da se tamo raspravlja o tome, predomislili smo se - rekao je Vučić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovan

pre 1 godinu

Velika podrška državnom rukovodstvu i našem narodu na KiM.

Patak

pre 1 godinu

Po svaku cenu srpski interes mora biti zasticen na KiM

Uros

pre 1 godinu

Srbija ce obezbediti mir, i sacuvace ognjista srpskog naroda na KiM

Teodora

pre 1 godinu

Kurti I politika Prištine pokazuju da su nasilni I da žele da uruše mir

Rade

pre 1 godinu

Srbija i Vučić će uvek da se zalažu za mir ali neće da dozvole nasilje

Miša

pre 1 godinu

Vucic nastoji da ocuva mir i da nas narod zivi bezbedno na KIM, uprkos svim pritiscima

Jelka

pre 1 godinu

I NATO i KFOR, kao i medjunarodna zajednica zaboravili su svoje uloge...

Marija

pre 1 godinu

Pa lepo je Vučić rekao. Srpski narod treba i mora da se zaštiti na KiM.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija