• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.09.2022

08:22

Država je uvek uz Srbe na Kosovu i Metohiji!

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

Država je uvek uz Srbe na Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da predstojeća poseta premijerke Srbije Ane Brnabić KiM za Srbe u južnoj pokrajini ima posebnu težinu i značenje, jer pokazuje da je njihova država uvek uz njih


Petković je za današnju "Politiku" rekao da srpski narod na Kosovu i Metohiji sa velikom radošću i nestrpeljenjem očekuje posetu premijerke Brnabić.


"Isto tako, mogu vam preneti da premijerka ne može da dočeka da poseti našu južnu pokrajinu i sa našim narodom razgovara na terenu, da im prenese reči mira i podrške države Srbije", rekao je Petković.

Istakao je da u svakoj krizi, napetosti, muci, Srbi sa KiM gledaju u Beograd i da im posle svih nedaća koje su istrpeli ova poseta dolazi kao snažno okrepljenje i motivacija.

"Mogu vam reći da je predsednica Vlade veoma dobro upoznata sa životom našeg naroda u pokrajini i da je, pored predsednika Aleksandra Vučića, uvek imala puno razumevanje i davala ogromnu podršku našem narodu na Kosovu i Metohiji. Nema tog projekta, pomoći ili molbe za naš narod koju premijerka nije prihvatila", istakao je Petković.

Na pitanje da se na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak sve više ukopavaju i prave gotovo utvrđenja za specijalnu kosovsku policiju Petković je rekao da su u prethodnom periodu primetna nastojanja Prištine da u pojasu administrativne linije napravi svojevrsna utvrđenja za svoje specijalne jedinice.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Petar Petković

Dodao jen da pritom besramno uzurpiraju privatnu imovinu i posede Srba na čijoj zemlji krče i grade bez dozvole.

"Srbi koji zive u ovim opštinama veoma su zabrinuti zbog ovakvog postupanja Prištine i mi smo o tom problemu obaveštavali i međunarodne predstavnike", naveo je Petković.

On kaže da specijalce kosovske policije čine isključivo Albanci i da oni nemaju šta da traže na severu KiM ni po kojem slovu sporazuma.

"Jedino je kosovska policija regiona sever sastavljena od 95 odsto Srba nadležna i vlasna prema Briselskom sprorazumu da bude pristuna na severu pokrajine i da se stara o javnom redu miru i bezbednosti. Tu bezbednost srpkom narodu dužan je da obezbedi jedino još Kfor koji je morao da zabrani upade ROSU policije na sever", ukazao je Petković.

Premijerka Ana Brnabić boraviće sutra u jednodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji, gde će posetiti Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić.

Zajedno sa predsednicom vlade, Kosovo i Metohiju će posetiti i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović, najavila je danas Kancelarija za KiM.

Poseta Brnabić Kosovu i Metohiji ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na KiM.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija