• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.09.2022

19:01

SLOVENCIMA DOSTA KURTIJA I ALBANACA! PAHOR: PRIŠTINA MORA FORMIRATI ZSO! Vojosa Osmani u čudu gledala šta se dešava!

Beta/Fotoilustracija/Pixabay

Politika

SLOVENCIMA DOSTA KURTIJA I ALBANACA! PAHOR: PRIŠTINA MORA FORMIRATI ZSO! Vojosa Osmani u čudu gledala šta se dešava!

Podeli vest

Slovenački predsednik Borut Pahor izjavio je tokom posete Prištini da sporazum o Zajednici srpskih opština (ZSO) mora da se primeni, prenose prištinski mediji

Kako je preneo Kljan Kosova, Pahor je naveo da postoji sporazum Beograda i Prištine za formiranje ZSO sa srpskom većinom i rekao predsednici privremenih prištinskih institucija Vjosi Osmani da pronađe rešenje za primenu tog sporazuma.

- Ne znam da li postoje alternative, ali sve dok nema drugih alternativnih predloga važi prethodno postignut dogovor - rekao je Pahor.

On je dodao i da tzv. Kosovo i Slovenija dele mnoge zajedničke stavove, ali postoje i razlike.

Jedna od tih razlika je implementacija postignutih sporazuma, rekao je Pahor, prenelo je Kosovo onlajn.

Na konferenciji za medije sa Pahorom, Osmani je rekla da sporazum sa Beogradom o formiranju ZSO ne može da se primeni jer je ustavni sud tzv. Kosova ''u njemu utvrdio mnoga kršenja ustava''.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

"Ustav"!? O kojem ustavu pričaju i Šiptari!? O kojem ustavu priča ova šiptarka!? O "ustavu" jedne lažne i kriminalne tvorevine! Pa oni o tome pričaju kao da je to sam bog napisao i oni se toga drže! Pa po ustavu međunarodno priznate države Srbije i po svim međunarodnim dokumentima, Kosovo i Metohija su sastavni deo republike Srbije! Šta tu nije jasno! Na toj teritoriji, koju Šiptari nazivaju "Kosovo" a mi Kosovo i Metohija, se dogodio terorizam i nasilje, što od strane pojedinih Šiptara što od zločinačke fašističke organizacije zvane NATO pakt! I po svemu tome, to je samo PRIVREMENO OKUPIRANA TERITORIJA koju ćemo mi morati kad tad da oslobodimo!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17