• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.09.2022

15:57

PALMA U SKUPŠTINI: Jedinstvena Srbija podržava izveštaj koji je podneo Aleksandar Vučić!

printscreen

Politika

PALMA U SKUPŠTINI: Jedinstvena Srbija podržava izveštaj koji je podneo Aleksandar Vučić!

Podeli vest

Jedinstvena Srbija će podržati Izveštaj o pregovorima s Prištinom koji je podneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je danas u Skupštini Srbije predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma

 

- Moja partija se zovge Jedinstvena Srbija. Imali smo viziju da će nekada to jedinstvo biti preko potrebno. Sada je trenutak za jedinstvo po nacionalnom pitanju svih političkih partija. Kada budemo jedinstveni po ovom pitanju lakše ćemo da rešavamo probleme kao što je Kosovo i Metohija - ocenio je Marković.

Foto: printscreen

RAMA I ERDOGAN PROMENILI STAV PREMA SRBIJI, A DRITAN ABAZOVIĆ KAO DA JE IZ KONČAREVA

- Jedan od najvećih rezultata Aleksandra Vučića je inicijativa „Otvoreni Balkan“, a to je veoma bitno i za Kosovo i Metohiju. Albanski premijer Edi Rama koji je pre davao izjave kao srbomrzac sada kaže Aljbinu Kurtiju „Kurti ili ćeš u Otvoreni Balkan ili si za rat“. Setite se pre izjava Redžepa Tajipa Erdogana o Kosovu i Srbiji uopšte, a on sada kaže „Dragi prijatelju, Vučiću“. A crnogorski premijer Dritan Abazović daje izjave o Otvorenom Balkanu i Srbiji kao da mu je otac iz Končareva, a majka iz Podgorice“. Da nam je neko rekao pre 20 godina da ćemo u Albaniju ići bez pasoša, niko ne bi verovao. To je veliki uspeh Aleksandra Vučića. A to kritikuju neki iz opozicije koji dobijaju pare iz stranih ambasada. Umesto da podrže svoju državu oni rade za pare. Neka odgovore zašto dobijaju pare iz stranih ambasada. Ovde u Skupštini sede svi koji su ili bili nekada u vlasti ili je neko njihov bio u vlasti. I ti iz opozicije neka naprave grafikon i neka pokažu rezultat šta su oni uradili, kako je bilo u njihovo vreme, a kako je danas. Lako je iz Beograda pored Dunava busati se u grudi, a teško je Srbima na Kosovu i Metohiji. Neka kažu ti iz opozicije kažu šta su uradili do sada, šta je njihov rezultat i šta je njihov predlog. I ti iz opozicije napadaju i Vašingtonski sporazum, kao da je u to vreme Donald Tramp bio predsednik mesne zajednice, a ne predsednik SAD. I tada je Vučić odbio tačku 10 koja je govorila o priznavanju nezavisnosti Kosova. Vučić je to odbio u Vašingtonu kod predsednika SAD. Da Srbija nije politički i ekonomski stabilna ne bi danas radilo 70.000 naših građana samo u nemačkim fabrikama. I danas je takva Srbija priznata u celom svetu - rekao je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ZAVRŠEN PRVI DAN POSEBNE SEDNICE SKUPŠTINE O KiM! Vučić duže od deset sati odgovarao na pitanja poslanika! Nastavak sutra u 10!
Politika

ZAVRŠEN PRVI DAN POSEBNE SEDNICE SKUPŠTINE O KiM! Vučić duže od deset sati odgovarao na pitanja poslanika! Nastavak sutra u 10!

Poslanici Skupštine Srbije razmatraju na posebnoj sednici parlamenta Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine, koji je predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je poslanike i građane obavestio o trenutnom stanju, izazovima koji slede, kao i o svemu što je država do sada uradila za srpski narod na KiM. Sednica je trajala deset sati i 20 minuta, a nastavak se očekuje sutra

13.09.2022

20:31

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17