• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.09.2022

18:47

ŠTA NAM JE POKAZAO DVODNEVNI SUSRET VUČIĆA SA OPOZICIJOM?! Bokan: Predsednik za SRPSKI BLOK, a u opoziciji ni J od JEDINSTVA!

printscreen

Politika

ŠTA NAM JE POKAZAO DVODNEVNI SUSRET VUČIĆA SA OPOZICIJOM?! Bokan: Predsednik za SRPSKI BLOK, a u opoziciji ni J od JEDINSTVA!

Podeli vest

Predsednik Instituta za nacionalnu strategiju i reditelj Dragoslav Bokan komentarisao je, sa jedne strane navode srpskog predsednika Aleksandra Vučića kako je potrebno srpsko jedinstvo u ovim teškim vremenima, posebno oko Kosova i Metohije, i sa druge strane nastup opozicije na posebnoj sednici Skupštine Srbije gde je bilo svega samo ne - jedinstva

- Dvodnevni susret predsednika Srbije sa opozicijom u parlamentu je svima nama pokazao nekoliko stvari. Prvo, da mi više ne živimo u eri odmeravanja retorike i toga ko na rečima više voli Srbiju i više brine o njoj. Živimo u vremenu u kome je informisanost i trezveni potezi uz dobre kontakte među nama naklonjenim zemljama je u stvari formula jedinog uskog puta u budućnost, a tim putem uz nas korača trenutno samo jedan čovek, a to je predsednik Aleksandar Vučić i mi možemo samo da navijamo za njega i kroz njega da navijamo za sebe i naše buduće pobede i uspehe, a teško je da mu se postavi neka alternativa kada ne znamo šta se zaista dešava. On ima mapu minskog polja i tačno zna šta treba da zaobiđemo i u rečima i postupcima, mi to nemamo i lako možemo da stanemo na to minsko polje bez obzira da li stajemo idući napred ili povlačeći se nazad. Ta tajna razlike između državne politike i vanrednog stanja u kojem živimo već duže vremena i onoga što se zove partijska poltika koja živi od toga da pred svojim mogućim ili budućim biračima pokažeš svoju "hrabrost" koju pokažeš tako što se suprotstaviš drugoj partiji posebno onoj na vlasti. To je nešto što je igrica kojoj nema mesta, posebno kada je u pitanju ovako velike teme poput svetinje KiM i one trezvene najbolje moguće odbrane istinskih nacionalnih interesa i onoga što je zaista može odbraniti da bi neke buduće generacije zaista mogle da ostvare ono što bismo mi svi želeli - rekao je Bokan.

Podsećamo, predsednik Aleksandar Vučić poručio je da je Srbiji potreban novi blok pristojne i normalne Srbije - Srpski blok, kome neće biti ni Istok ni Zapad na prvom mestu već interes Srbije, a koji će biti i nacionalni i građanski.

On je to kazao komentarišući višednevne tenzije na Kosovu i Metohiji i u vezi sa Paradom ponosa. Predsednik je kazao da u eri socijalnih mreža i sukoba velikih sila "preko naših leđa uvek strada normalna Srbija".

- Jedni će reći ako ne krenemo na Zapad isključivo i ne okrenemo se od Istoka odričemo se modernizma, napretka i ekonomskog blagostanja. Drugi će reći, ako ne vežemo svoj mali čamac uz veliki ruski brod - propala je Srbija i ne može da se odupre satani. Ali, da li tu ima srpskog interesa?

Vučić je napomenuo da svi imaju svoje političke strane i da je zato važno da se formiraju pokreti u centru, jedni malo desno, drugi malo levo, koji su za Srbiju i koji nemaju gazde u inostranstvu.


- To su oni koji vole ovu zemlju više od svega i neće ljubav prema njoj da dokazuju ljubavlju prema drugoj zemlji. Ne treba da bude uslov da se bude Srbin to da se voli neko drugi bilo da je na Istoku ili Zapadu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jovodanguba

pre 1 godinu

https://www.danas.rs/svet/region/uznemirujuce-poruke-srpskog-patrijarha-izjava-porfirija-snazno-asocira-na-milosevicev-govor-na-gazimestanu/auuuuuuuu,srbija do tokija ili ko nokija?

retardi šta mislite koliko DEA

pre 1 godinu

Mora da ga dobro plaća SNS mafija kad ne izlazi iz vođinog rektuma ?

Mila

pre 1 godinu

Opozicija je lažna nikada nije jednostavna zato što je sebična i to se pokazalo i u ovako teškim vremenima,starašno samo gledaju da neosnovanim činjenicama dođu na vlast,ali im to neće uspeti.

Suzana24

pre 1 godinu

Sednica nam je pokazala da opozicija ne mari za Srbe na KiM

Filip

pre 1 godinu

Sednica je pokazala apsolutnu dominaciju Vučića

Vesna

pre 1 godinu

Opozicija nam je pokazala nerad, spavanje, jedenje, pijenje kafe

Markan

pre 1 godinu

Predsednik ce napraviti novu pricu na ovim prostorima a opozicija ne zna sta ih je snaslo.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17