• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.09.2022

19:19

HITNO OBRAĆANJE ANE BRNABIĆ: Dan protekao bez većih incidenata, hvala građanima koji su pokazali toleranciju i brigu prema državi!

Tanjug

Politika

HITNO OBRAĆANJE ANE BRNABIĆ: Dan protekao bez većih incidenata, hvala građanima koji su pokazali toleranciju i brigu prema državi!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić održala je konferenciju za novinare u zgradi Vlade Srbije povodom održanog Evroprajda u Beogradu

- Polako privodimo kraju tešku i izazovnu nedelju, želim lično i u ime Vlade da izrazim zahvalnost svim građanima Srbije ili velikoj većini građana Srbije jer su pokazali toleranciju, razumevanje i brigu prema državi i razumeli sve ono o čemu smo pričali poslednje dve nedelje. Zahvaljujući svim tim građanima imali smo dan koji je protekao bez većih incidenata - rekla je Brnabić.

Ona je navela da je 5.200 pripadnika MUP-a na ulicama glavnog grada. Premijerka je navela da su bila dva veća incidenta na Slaviji i u Karađorđevom parku, ali da je zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika MUP-a sprečena dalja eskalacija sukoba.

- Ono što je nalepša slika Beograda i Srbije je to da se održalo do sad mnogo događaja u okviru Evroprajda, a nije se desio nijedan veći incident. To dovoljno govori o našim građanima. To je za mene prava slika Beograda i Srbije i na to sam ponosna večeras. Pokazali smo da smo ozbiljna država koja poštuje svoje institucije, ali i prava svih građana - istakla je premijerka.

Nema povređenih građana

Osim osam povređenih policajaca, Brnabić je navela da prema njenim informacijama u sukobu ultradesničarskih grupa i učesnika Prajda, nema povređenih građana.

Bila sam sa bezbednosnim službama, tamo sam potrebnija

- Ja sam bila sa bezbednosnim službama, želela sam da budem uz njih, u svakom trenutku da im dam podršku i budem sigurna da će svi koji su se danas našli u Beogradu budu bezbedni - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara zbog čega nije bila na prajdu, gde je bila njena partnerka.

- Kako god bilo, da sam bila, pitali bi me što sam bila, da nisam, pitali bi što nisam bila… - rekla je Brnabić.

Smtrala je, kaže, da je njeno mesto, kao premijerke, u tim trenucima bilo negde drugde, gde je bilo potrebnije i važnije, u teškom danu.

- Jer, ja sam prvo, premijerka Srbije - rekla je Brnabić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovana

pre 1 godinu

Tamo u američku ambasadu da ide! Sramota za Vučića i nesposoban SNS

Cile

pre 1 godinu

sto je nema .. da joj dam ja mikrofon .. domaci ..

Abe

pre 1 godinu

A reanimacija pripadnika interventne jedinice policije, jel to u redu? Ako ne daj bože umre, umro je zbog pogrešnih odluka Predsednika države i Predsednice vlade.

mali sinisa

pre 1 godinu

https://twitter.com/DigiBau3/status/1571178306573066242 Pustite ovo picke prodane kako kosovski pederi klicu Kosovu usred Beograda. Ovo vi podrzavate smradovi izdajnicki

sandra

pre 1 godinu

More marš u tri lepe i ti i ko te je postavio da nas terorišeš.

Baki

pre 1 godinu

Sramota od izjave da nije bilo većih incidenata a ovamo se bore za ljudski život u urgentnom centru !!!! Posle ovakve izjave i podrške ovim nakaradama mora otići iz vlade i iz države !!!

deda Raša

pre 1 godinu

Nama HVALA a VAMA koji ne poštujete ni Ustav ni Zakon ni Odluke Sudstva i dozvoljavate maltretiranje većine od strane manjine. Pod hitno novi IZBORI.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Ona se sa ološem sa Zapada dogovorila da u Beogradu bude evrpska parada srama a Vučić je tome doprineo, pa će zajedno i da odlete sa vlasti čim stvarno patriotska patriotska opozicija bude postala jaka da pobedi na - verovatno prevremenim - izborima. Žao mi je što sam glasala za Vučića i za kandidate SNS, ali mi je drago što i on a i SNS imaju sve manje pristalica. Jasno mi je da je ,,Informer'' naklonjen Vučiću, ali se ipak malčice nadam da će komentar biti objavljen. A i ako ne bude objavljen, pa i nije mi naročito važno.

Poaro

pre 1 godinu

Jesi li i ti bila (bio) sa svojom suprugom pod duginim bojama?

Muki

pre 1 godinu

Da li smo mi svi kao narod zrtve jedne izopacene lezbejke, ako to niko ne moze da kaze evo ja da kazem, vucic kaze ne moze, ona kaze moze, ona dezi sve poluge koje kontrolisu porodicu u srbiji, socijalne sluzbe i sudove i sve slucajeve za poridicno nasilje, porodica nema prava, tacnije zajednicauskarca i zene ne postoji zbog doticne, sudstvo i socijalne sluzbe ne smeju da deluju protiv zena i ako imaju dokaze da su bolesne, da li je to normalno, da pitam hospidina vicica koji zna da ona kontrolise socijalne sluzbe, d aodgovori i da se pojavi sto nam ona kontrolise drzavu i unistava integritet iste, moze ne moze ili moze ili ne moze, ne moze i ovo i ono, gosbodja je porwmecena psihixki nije za vlest i ako sam je ja podezavao svim snagama da dodje tu gde jeste.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija