• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

21.09.2022

07:00

I DALJE MI PRETE ONI KOJI SU IZBOLI MOG NIKOLU I ISEKLI SAŠU! Srpkinja iz Babinog Mosta prolazi kroz pakao zbog šiptarske porodice Šabani!

Informer

Politika

I DALJE MI PRETE ONI KOJI SU IZBOLI MOG NIKOLU I ISEKLI SAŠU! Srpkinja iz Babinog Mosta prolazi kroz pakao zbog šiptarske porodice Šabani!

Podeli vest

Svaki dan nam dolaze pred kuću oni koji su mi zamalo ubili sina Nemanju, prete da će pasti krv ako ne odustanemo od tužbe protiv njih, sve ovo je otišlo predaleko

Šiptari iz porodice Šabani, koji su nožem izboli moga sina Nemanju i isekli moga muža Sašu dok je pokušavao da spase dete, i dalje nam otvoreno prete! Oni svakoga dana dolaze ispred naše kuće i poručuju da će 'pasti krv' ako ne odustanemo od tužbe.

Ovo kaže Milena Mitrović, majka Nemanje (19), koga su dva Albanca izbola nožem u vrat 12. septembra u Babinom Mostu kod Obilića, nedaleko od porodične kuće Mitrovića. Napadači su tom prilikom po stomaku i rukama rasekli i Sašu Mitrovića, koji je branio sina. Njih dvojica su prebačena u KBC "Kosovska Mitrovica", a sada su na kućnom lečenju.


U međuvremenu su prištinski tužioci napadače zvanično optužili samo za nanošenje teških telesnih povreda iako je jasno da je to bio pokušaj ubistva. Milena Mitrović kaže da je to neviđeni skandal jer je namera Albanaca bila više nego očigledna!

Pokušaj ubistva

Kada neko preti kako će nekome da prereže vrat, a posle žrtvi nanese baš takve povrede, pa valjda je jasno da je hteo ubistvo
Milena Mitrović, Nemanjina majka

 

Foto: informer.rs

Izbodeni Nemanja Mitrović

Strašan teror


Naša sagovornica kaže da cela njena porodica živi u konstantnom strahu, jer Albanci na svaki način pokušavaju da ih ucene.
- Svakoga dana dolaze nam pred kuću. Upućuju pretnje i konstantno vrše pritisak na nas i svedoke, koji su bili prisutni u trenutku napada. Kada padne krv, to se na šiptarskom kaže 'belaj', a mom suprugu Šiptari govore da on može da odluči da li će biti 'belaja'. U prevodu, ako povučemo tužbu, neće da nas diraju. U suprotnom, nastaviće sa terorom i provokacijama. Ali sve i da mi hoćemo da povučemo tužbu, ne možemo jer je sve ovo otišlo predaleko. Moje dete ništa nije krivo, a umalo da ga ubiju - priča Milena Mitrović.


Prema njenim rečima, jako su razočarani odlukom tužioca u Prištini da napadače tereti samo za nanošenje teških telesnih povreda.
- Ako neko prstom pokazuje i danima preti kako će nekome da prereže vrat, a posle i nanese baš takve povrede kakve je dobio moj Nemanja, pa to je valjda jasan znak da je neko hteo ubistvo, a ne povređivanje! Taj napadač iz porodice Šabani mesecima je pretio da će moje dete da zakolje i to je na kraju i pokušao da uradi. Advokati su sve vreme uz nas, videćemo šta će se dešavati u narednom periodu... - priča Milena.

Foto: Informer

Doktor Zlatan Elek


Sramna odluka


Advokat Dejan Vasić, koji zastupa porodicu Mitrović, kaže da je odluka prištinskih tužilaca velika sramota.
- Iz razgovora sa tužiocem čuo sam da je krivično delo kvalifikovano kao nanošenje teških telesnih povreda. Ne slažem se sa tim. Smatram da se očigledno radi o krivičnom delu pokušaj teškog ubistva motivisan etničkim razlozima. U toku ove nedelje sa nadležnim tužiocem ću pričati o ovom pitanju, tražiću da se kvalifikacija krivičnog dela promeni - najavljuje Vasić.
 

Dr Elek: Povrede su bile opasne po život!

 

Direktor KBC "Kosovska Mitrovica" dr Zlatan Elek kaže da su povrede koje je zadobio Nemanja Mitrović bile opasne po život, ali da je on sada stabilno i pušten je na kućno lečenje.
- Povrede Nemanje Mitrovića jesu bile opasne po život! On je dobio ubodnu ranu u predelu iznad leve ključne kosti, zadobio je povrede plućne maramice i drenirano mu je levo plućno krilo... - ističe Elek.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17