• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.09.2022

20:47

NA POLA SASTANAKA BILO JE SAMO JEDNO PITANJE: A kad ćemo sankcije Rusiji?! Vučić otkrio detalj razgovora u Njujorku, pa uputio poruku narodu u Srbiji!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

NA POLA SASTANAKA BILO JE SAMO JEDNO PITANJE: A kad ćemo sankcije Rusiji?! Vučić otkrio detalj razgovora u Njujorku, pa uputio poruku narodu u Srbiji!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je detalje sa sastanaka koje je od dolaska u Njujork imao sa više desetina stranih zvaničnika. Svi su pitali samo jedno - Kada će Srbija da uvede sankcije Rusiji

Vučić je, u intervjuu za Tanjug, govorio o ratu u Ukrajini, ali i o teškim vremenima koja Srbiju čekaju zbog odnosa sa Ruskom Federacijom, kao i o sve većoj svetskoj krizi.

- Jasno je bilo da Putin neće da odustane, jasno je bilo da su ukrajinski vojnici bili daleko nadbrojniji, zato je i doneta odluka o delimičnoj mobilizaciji. Zapad se nadao da će poraziti Rusiju. Svakako, što se nas tiče, svaki dan će biti sve teži. Pola jučerašnjih sastanaka bilo je reči o Srbiji, a da nijednom nisu izgovorili ime naše zemlje, ja sam rekao "Ljudi, recite slobodno da mislite na nas". 

"A kad ćemo sankcije Rusiji"?

- Pola sastanaka je bilo "A kad ćemo sankcije"? Ja kažem "Razumeo sam poruku". Pitanje je šta ćemo uspeti da sačuvamo, ali molim ljude da imaju poverenje u svoju državu. Da izgubimo najmanje što moramo, a da dobijemo najviše što možemo, to je cilj. Videli ste i u skupštini da predlažu da prekinemo kontakte sa Amerikom, kako da prekinemo odnose sa tako velikom svetskom silom?! Da vam ne pričam šta nas tek čeka oko energenata i nestašice hrane. Videćete veliku nestašicu hrane ne samo u Africi, već i u Evropi. Ljudi u Srbiji ne treba da brinu, biće i povećanja penzija i plata.

Poruka narodu u Srbiji

- Svi će biti nemilosrdni prema nama, niko ne želi da dozvoli našu poziciju, biće teško vreme, moraćemo da donosimo teške i nepopularne odluke, za život u Srbiji, negazeći sopstveni ponos i negazeći uspešnu prošlost da sačuvamo budućnost našeg naroda. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dana

pre 1 godinu

Izuzetno veliki izazovi i teske odluke pred Vucicem . Nikada tezi pritisci.. Moracemo svi zajedno se boriti sa posledicama nasih odluka ali Srbija nece van svojih moralnih nacela donositi odluke pod pritiskom a koje ce vise doneti stete nego dobrog a to je upravo uvodjenje sancija Rusiji

Hana

pre 1 godinu

Težak period je pred nama,ali se nadamo da ćemo se potruditi da izdrzimo i da se izborimo.

Pavle

pre 1 godinu

Odgovor svima na ovako glupo pitanje je NIKAD.

Zlatko

pre 1 godinu

Mala smo mi zemlja, uveli Rusiji sankcije ili ne, Rusija od toga nema štetu. Srbija bi pretrpela ogromnu štetu, mi bez gasa možemo da zatvorimo privredu. Nismo članica EU, sami donosimo odluke.

Ina

pre 1 godinu

Najbolji je madjarski sistem primene sankcija prema Rusiji.

sandra

pre 1 godinu

Opet nam sprema neko cirkus i još moli građane za razumevanje. Malo se zeznuo

Merima

pre 1 godinu

Srbija je samostalna, nezavisna, neutralna država koja ne vodi ni politiku zapada, ni politiku EU, ni rusku, ni kinesku već vodi isključivo srpsku politiku i zbog toga trpi ogromne pritiske sa svih strana kako bi uvela sankcije Rusiji i priznala samoproglašenu državu KiM.

Maja

pre 1 godinu

Mislim da ćemo na kraju morati da uvedemo sankcije Rusiji hteli to ili ne. Kakve će posledice biti to ćemo tek videti. Ali posledice i zbog neuvođenja sankcija trpimo. Tako da se radi otprilike o biranju manjeg zla.

Mirjana

pre 1 godinu

Sukob jakih sila u svetu može biti poguban za male države i mi toga moramo biti svesni. Ne smemo dozvoliti da nas uvlače u njihove sukobe.

Mirjana

pre 1 godinu

Glupo je pitati Srbiju kad će uvesti sankcije Rusiji. Jasno je da se to neće dogoditi nikada.

Mira

pre 1 godinu

Mnogi bi da nas zavade sa Rusijom i zloupotrebe u svojim prljavim igrama, ali neće uspeti. Vučić zna šta radi

Anjica1476

pre 1 godinu

Mi mozemo uvesti sankcije Rusiji tek kad svi oni povuku priznanje KIM a to ce biti nikada

Mirjana

pre 1 godinu

Nije u redu da iko očekuje od nas da okrenemo leđa našim tradicionalnim prijateljima. Mi ćemo uvek biti uz Rusiju i ona uz nas, ali isto tako poštovaćemo međunarodno pravo.

Zare

pre 1 godinu

Postavite i vi njima predsednice pitanje kad ce SAD I EU da povuku priznanje KIM

Ana

pre 1 godinu

Pritisci na predsednika su definitivno sve veći , ali mi se borimo da zadržimo svoju politiku , koja je politika mira i stabilosti.

Mirjana

pre 1 godinu

Srbija je uvek imaka podršku Rusije, posrbno po pitanju KiM. Mi nemamo nijedan razlog da uvedemo sankcije Rusiji, a kada bi to i učinili, pljunuli bi sami na sebe.

Nevenka

pre 1 godinu

Ne uvodimo sankcije, jer su kontraproduktivne

Brankica

pre 1 godinu

Navikli smo da veliki budu nemilosrdni prema nama (izuzimam Rusiju i Kinu). Bitno je da imamo predsednika, koji odlično pravi balans između različitih interesa i izbegava veće potrese. Vest o povećanju plata i pezija ohrabruje u ovim teškim danima!

Anja

pre 1 godinu

Veoma je teško kada veliki broj zemalja želi da nas natera da uvedemo sankcije Rusiji, a velika većina gradjana nije za to.

Ivana

pre 1 godinu

Srbija se trudi da ostane neutralna i da štiti svoje interese. Verujem da će u narednom periodu biti vrlo teško i da nam predstoje teške odluke, ali isto tako verujem da je Srbija u sigurnim rukama jer na svom čelu ima lidera kakav je Vučić.

Vesna

pre 1 godinu

Veoma teška i nezavidna situacija u kojoj se Srbija trenutno nalazi. Veliki su pritisci s jedne strane, i velika je odgovornost na predsedniku Vučiću s druge strane. Niče veoma teško donositi odluke koje će se svideti svima alo predsednik sam kaže da treba izgubiti najmanje, a dobiti najviše za našu zemlju.

Suzana

pre 1 godinu

Svi vidimo rezultat sankcija uvedenih prema Rusiji, i da svet grca u problemu zbog toga

Zarko

pre 1 godinu

Mi mozemo uvesti sankcije Rusiji tek onda kad budemo punopravna clanica EU a do tada neka o tome sanjaju

caca

pre 1 godinu

Srbija nikada neće da izda iskrene prijatelje,a naš predsednik Vučić ima cilj koji vodi ka pobedi!

Panca

pre 1 godinu

Sve interesuje kada ćemo dati sankcije Rusiji

Popov

pre 1 godinu

Od zelje Amerike i EU da Srbija uvede sankcije Rusiji nece biti bas nista

Olja

pre 1 godinu

Srbija zna šta radi, a radi u vlastitom interesu, ne u interesu Istoka ili Zapada. Nije lako, ali izborićemo se i sa ovom krizom. Moramo biti spremni i na neke teške odluke, ali i imati vere i biti ujedinjeni.

Popovic

pre 1 godinu

Neka prvo Amerika i EU povuku priznanje lazne drzave KIM pa onda mozda mozemo i pricati o sankcijama Rusiji

Panca

pre 1 godinu

Teške odluke su pred nama. Sve interesuje kad ćemo uvesti sankcije Rusiji,i samo je to bitno

Kosta

pre 1 godinu

Navikli smo na pritiske, spremni na neka odricanja, ali i za borbu za interese naše zemlje i našeg naroda. Sada više nego ikada moramo biti složni i odgovorni. Vreme koje dolazi biće još teže, ali verujem da smo spremni na to.

Olja

pre 1 godinu

Za narod Srbije je najvažnije da znamo da će biti dovoljno hrane u ovoj teškoj situaciji i da će biti povećanja penzija i plata, kao i da se borimo za pitanje KiM.

Rodoljub

pre 1 godinu

Niko neće dobiti ruski gas. Kako će oni preživeti niko ne zna. Važno je da znaju kad će Srbija uvesti sankcije Rusiji.Strasno

Nenad

pre 1 godinu

Srbija se opire pritiscima i ne svrstavamo se ni na čiju stranu osim na svoju. Kriza se zahuktava, biće teško ali izborićemo se, u to ne sumnjam. Mi smo boren i ponosan narod koji je žilav, prošli smo kroz razne teškoće i krize, prebrodićemo i ovu.

Ljiljana

pre 1 godinu

Predsednik zna da gradjani ne žele da se uvedu sankcije Rusiji i tako se i ponaša. Srbija samo želi mir i stabilnost za svoj narod.

Goksi

pre 1 godinu

Kakve su prognoze (odnosno, nadanja) opozicije bile, odlično se držimo, zahvaljujući Vučićevoj doslednosti i diplomatskim veštinama! Pokazao im je da ne mora da se bira ,,stolica", već da može da se radi u inteesu svoje zemlje!

Sara

pre 1 godinu

Srbija nikada neće okrenuti leđa svom iskrenom i pravom prijatelju Rusiji.

Bogdan

pre 1 godinu

Srbija je 3.aprila napravila pravi, savršen izbor. Da je bilo ko drugi na čelu Srbije, brinuo bih se za nas jer bismo bili obični pijuni i još jednom kolateralna šteta. Ovako, pored Vučića koji je dokazao da ume da vodi mudru, izbalansiranu politiku i da se svim srcem i svim diplomatskim sredstvima lavovski bori za Srbiju i svoj narod, imam vere da će sve biti u redu i da ćemo posledice krize svesti na minimum. On je vizionar i neko ko odlično razume kakva je politička situacija u svetu, pa smo zato uvek korak ispred i imamo plan.

Milica

pre 1 godinu

Građani Srbije daju punu podršku svim teškim i nepopularnim odlukama koje će vlast na čelu sa Vučićem morati da donosi jer će one biti u najboljem interesu građana.

Aleksandra

pre 1 godinu

Ono što interesuje svetske moćnike jeste da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji, a odgovor je jedan a to je da neće. Vučić će im objasniti da je Srbija bila pod sankcijama i da najbolje zna šta to znači za privredu zemlje.

sonja

pre 1 godinu

Svaki put ste radili za interes srpskog naroda i tako će biti i sada.

Mila

pre 1 godinu

Uprkos krizi koja je zahvatila čitav svet Srbija je uspela da sačuva svoju ekonomsku stabilnost i iz realnih izvora poveća plate i penzije a sve zahvaljujući politici koju vodi Vučić.

Slavko

pre 1 godinu

Opsednutost Zapada Rusijom dovodi ceo svet u opasnost, čak od nuklearnog rata. Pomažu Uktijani moćnim naoružanjem, Putinov odgovor na to smo čuli. Svi za sto, dogovorite se a male pustite da živeI to je rešenje, mir, a ne rat.

Male

pre 1 godinu

Predsednik nas uvek podize moralni i daje veter u ledja

ratko

pre 1 godinu

da neuvodeci sankcijerusiji ni po koju cenu ,zapamti samo jedno nas narofd i nasa deca su ginula pod bombama nato nacista nas natod je progonjen uz pomoc nato ubicqa , to je poruka Tebi Vucicu ovog naroda...........NI MRVU VISE USTUPAKA NITI EU NACISTIMA NI AMERICI NACISTICKOJ .....

Sava

pre 1 godinu

Svi vrse pritisak na nasu zemlju. Zeleli bi da uvedeno sankcije Rusiji ali mi gledamo sta je najbolje za nas

Tea

pre 1 godinu

Trudimo se da ostanemo neutralni i da izvučemo najmanje poteskoca.

Nevena

pre 1 godinu

Pritisci sa svih strana da se uvedu sankcije Rusiji. Kakav je težak period pred Srbijom.

Jovana Marinkov

pre 1 godinu

Srbija je spremna da se zalaze za mir i buducnost. Uvodjenje sankcija nije najbolje resenje

Biljana

pre 1 godinu

Vazno je da se borimo za nasa prava i da se zalazemo za mir i stabilnost

Ivana

pre 1 godinu

Dajemo sve od sebe i borimo se odgovornom i zdravom polotikom kako bi smo sacuvali stabilnost i teritorijalni integritet.

Biljana

pre 1 godinu

Srbija daje sve od sebe kako bi se na pravi nacin sacuvao mir u nasoj zemlji. Ratovi i sankcije su nesto sto nam nikako ne treba.

Klara

pre 1 godinu

Hoće da nas nateraju da uvedemo sankcije Rusiji. Grozno !

mile

pre 1 godinu

најбитније је сачувати будућност народа

mile

pre 1 godinu

најбитније је сачувати народ у Србији и поред тешеке кризе идемо на пповећање плата и ппензија

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15