• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.10.2022

13:46

Radojević: U Severnoj Mitrovici samo jedan zahtev za preregistraciju vozila

informer.rs

Politika

Radojević: U Severnoj Mitrovici samo jedan zahtev za preregistraciju vozila

Podeli vest

Do sada je na teritoriji Kosova i Metohije podneto ukupno devet zahteva za preregistracijom vozila sa srpskih na RKS tablice, a u opštini Severna Mitrovica samo jedan, kaže gradonačelnik te opštine Milan Radojević i dodaje da mali odaziv Srba šalje poruku da jednostrane odluke Prištine ne mogu proći

Radojević je rekao za Tanjug da je od stupanja na snagu odluke Prištine o preregistraciji vozila do sada jasno da je taj proces osuđen na propast.

- Podsetio bih da je zbog malog odaziva Srba da preregistruje svoja vozila nedavno i Ministarstvo unutrašnjih poslova Prištine reklo da je neuspešno u ovom procesu - kazao je Radojević.

Radojević navodi da je mala zainteresovanost za preregistraciju vozila pokazatelj da su Srbi jedinstveni i uz svoju državu Srbiju, kao i da ne dozvoljavaju sprovođenje jednostranih odluka na severu KiM.

Radojević je pozvao prištinske vlasti da kroz razgovor sa pregovaračkim timom Srbije dođu do kompromisnog rešenja, u intreresu Srba koji žive u srpskim opštinama.

Radojević podeća da je 31. oktobar rok kada se očekuje završetak procesa preregistracije za sva vozila i navodi da su građani zabrinuti i uznemireni kako se bliži taj rok.

- Svesni smo pojačanog prisustva specijalnih policijskih jedinica koji patroliraju putevima i opštinama na severu KiM, svesni smo da se pritisak na Srbiju povećava iz meseca u mesec - kazao je Radojević.

Naveo je i da su Srbi koji žive u opštinama na severu KiM svedoci da Priština gradi baze za koje se tvrdi da su namenjene policijskim specijalnim jedinicama, ali, ističe, niko ne zna o čemu se tu zapravo radi.

- Ima ih i u opštinama Leposavić i Zubin Potok, gradonačelnici tih opština su reagovali i pismeno i usmeno i podneli krivične prijave, ali nažalost nema odgovora na te njihove reakcije i dopise, samim tim se pritisak na Srbiju pojačava - kazao je Radojević.

Uprkos svim dešavanjima, Radojević kaže da ima poverenja u državni vrh Srbije i izražava nadu da će se do isteka roka za preregistraciju vozila naći kompromisno rešenje za pregovaračkim stolom u Briselu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17