• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

05.10.2022

07:00

ZAPAD VUČIĆU U PRAGU SPREMA SAČEKUŠU! Sastanak Evropske političke zajednice iskoristiće za OPŠTI NAPAD NA SRBIJU! EU i SAD traže da zaratimo sa Rusijom!?

Tanjug/Tara Radovanović

Politika

ZAPAD VUČIĆU U PRAGU SPREMA SAČEKUŠU! Sastanak Evropske političke zajednice iskoristiće za OPŠTI NAPAD NA SRBIJU! EU i SAD traže da zaratimo sa Rusijom!?

Podeli vest

Predsednik države Aleksandar Vučić na sutrašnjem samitu biće suočen sa novim žestokim pritiscima da Beograd uvede sankcije Moskvi

Sutrašnji sastanak Evropske političke zajednice u Pragu predstavnici Evropske unije i SAD iskoristiće za novu političku ucenu Srbije!

Od predsednika države Aleksandra Vučića biće zahtevano da Beograd momentalno uvede sankcije Rusiji i tako politički zarati sa Moskvom. Na tom sastanku, na kojem bi trebalo da učestvuje 41 država, sve članice EU i zemlje koje su na putu ka EU, uključujući i Ukrajinu, Vučić bi trebalo da prođe kroz medijsko-političkog 'toplog zeca', odnosno napade zbog odbijanja da uvede sankcije Rusiji. Prema planu, šefa srpske države trebalo bi najviše da napadaju Ukrajinci, lideri baltičkih zemalja i Hrvati!

'Poslednja kap'

Kako prenosi naš dobro obavešteni diplomatski izvor, kao konkretan povod za novi pritisak biće iskorišćen tehnički sporazum o konsultacijama Srbije i Rusije koji su potpisali šef srpske i ruske diplomatije Nikola Selaković i Sergej Lavrov.

- Neću preterati ako kažem da je za Vučića pripremljen potpuni pakao na sastanku 6. oktobra u Pragu, na kome bi trebalo da učestvuje 41 država, sve članice EU i sve države koje su na putu ka EU, uključujući i Ukrajinu. Na tom sastanku Vučića će, prema planu, provući kroz medijsko-političkog 'toplog zeca'. Zadatak da ga najviše napadaju imaće Ukrajinci, lideri baltičkih zemalja i, naravno, Hrvatska - prenosi naš izvor.

Težak period
Pred Srbijom je verovatno najteži period, teži od onih koje smo imali devedesetih godina 20. veka
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Da je ovo izvestan scenario, indirektno potvrđuje i pisanje Radija Slobodna Evropa, koji najavljuje 'oštriju briselsku retoriku prema Beogradu'.

- Godinama je predsednik Vučić uspešno igrao dvostruku igru. Međutim, 24. februar je promenio igru i on ne može više da manevriše. Poslednji nepotrebni dogovor Selakovića i Lavrova pogoršao je situaciju, taj plan konsultacija predstavlja poslednju kap i direktan šamar Evropskoj uniji. I mi ćemo od sada ojačati našu retoriku i tražiti od Srbije da pokaže koji je njen strateški izbor. Strateški izbor Srbije je bila EU, stoga sve što tražimo jeste da to dokaže i u praksi - kaže za RSE jedan zapadni diplomata, čije ime i prezime nije otkriveno.

Međutim, šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žofre i javno je najavio da Brisel neće odustati od zahteva da Srbija uvede sankcije Rusiji.

- Preovlađujući stav Brisela jeste usklađivanje spoljne politike Srbije sa agendom EU i uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji - rekao je Žofre na jučerašnjem sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Aleksandar Vučić na sastanku sa Emanuelom Žofreom

Sam predsednik Vučić, na drugoj strani, kaže da je pred Srbijom 'verovatno najteži period, teži od onih koje smo imali devedesetih godina prošlog veka'.

- Videćete i sami ko će se kako držati, ponašati i ko će sa koliko hrabrosti i odvažnosti u tom procesu učestvovati. Sve to, ma kakve odluke da smo doneli, neće promeniti činjenicu da me je strah više nego ikada šta se pred Srbijom nalazi. Moja upozorenja o onome što čeka Srbiju biće loše prihvaćena jer u navijačkom svetu i svetu emocija veoma je teško pronaći ugao u kome možete zemlju da čuvate a da se ne zamerite srcu i duši naroda. Govorite o Staljingradskoj bici. Plašim se da će to doći i brže nego što je neko očekivao. Veoma sam zabrinut zbog ishoda, znajući šta dolazi sa jedne i druge strane, ne sumnjajući u bilo čiju hrabrost, rešenost, odvažnost. Plašim se da danas nešto mogu bolje da računam i vidim - ističe Vučić.

Politička ofanziva

Komentarišući sve ove navode, poslanik i osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković ocenjuje da je Vučićev zadatak da zaštiti državne interese.

- Svedoci smo jedne velike političke i spoljnopolitičke ofanzive na Srbiju. Na drugoj strani, Vučić se već mesec dana kontinuirano bori za zaštitu vitalnih nacionalnih interesa - naglašava Marinković.

ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR POLICIJE

U NATO bombardovanju su stradale desetine srpskih dečaka i devojčica. Ne mogu da se setim ukrajinskog zahteva za sednicu Saveta bezbednosti UN ili uvođenja sankcija agresorima na Srbiju.

DRAGAN ĐILAS, LIDER SSP

Neutralnost više nije opcija. Srbija može da snosi ozbiljne posledice ukoliko ostane na politici neutralnosti, koja nije više prihvatljiva ni za koga. Sad imamo novi virtuelni berlinski zid koji se gradi u Evropi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Salle

pre 1 godinu

Pred Srbijom je možda najteži period ali dobro da je na njenom čelu pravi čovek koji zna kako da je sačuva.

Maki

pre 1 godinu

Uzdam se u mudro vođenje politike predsednika Vučića.

Maki

pre 1 godinu

Srbija vodi svoju politiku poštujući međunarodno pravo i povelju UN.

mile

pre 1 godinu

Vučić dobro zna šta hoće i šta neće , jer bi to bilo loše po Srbiju!

Jelena

pre 1 godinu

Najviše će da ga napadaju Ukrajinci i Hrvati, pa ko bi drugi? To mi je bilo i očekivano, ali sigurna sam da će Vučić odoleti svim tim njihovim napadima.

Patak

pre 1 godinu

Srbija nece podleci pritisku niti pristati na ucene EU i zapada

Stanislava

pre 1 godinu

Mnogo su jaki tako čoporativno, njih 41država na jednu malu Srbiju. Ipak, Srbija će uspeti da se odbrani u inat svima njima koji bi da nas orobe i porobe. Od svojih interesa nećemo odustati i to će im Vučić po ko zna koji put ponoviti.

mile

pre 1 godinu

Srbija je do sada previše ratovala i politika našeg predsednika je jasna, dobri odnosi sa svima koji to isto žele sa Srbijom.

Nina

pre 1 godinu

Srbija je u veoma teškoj poziciji, verujem da će predsednik naći rešenje.

Mare

pre 1 godinu

Njihovo je da spremaju zamke i sačekuše, naše je da tome odolevamo i odolećemo svim pritiscima. Da je lako nije, ali nema predaje. Sa srećom predsedniku sutra u Pragu.

Pavlovic

pre 1 godinu

Bicemo izlozeni velikom pritisku zapada kako vreme bude odmicalo zbog neuvodjenja sankcija Rusiji,ali Srbija ne poznaje jezik ucena,niti ce ikada pristati na isti

Tina

pre 1 godinu

Jako je teško zastupati i braniti nacionalne interese kada se nađete u ovakvoj situaciji gde svi vrše pritisak.

sasa

pre 1 godinu

Srbija ce ostati pri svom stavu i nece ga menjati.Vojna neutralnost je nasa politika

Minja

pre 1 godinu

Svi ti napadi su očekivani, verujem da će predsednik Srbije iznaći način da se odupre svim tim pritiscima. Srbiji nije interes da uvede sankcije Rusiji i to je jednostavno naš izbor. Mi nismo članica EU da bismo slepo slušali svaku njihovu direktivu.

sandra

pre 1 godinu

Zapadni brod tone, a nas teraju da se ukrcamo na njega.

Uki

pre 1 godinu

Bas ne sacekusa kada zna da se sprema. Treba Vucic da ih rasturi politicki i mudro.

Patak

pre 1 godinu

Vucic nije podvodljiv i borice se za interese Srbije i gradjana,Predaja nije opcija

Lazar

pre 1 godinu

Nikada Srbija neće okrenuti leđa Rusiji na način kako to očekuju EU i SAD. Mogu oni da rade šta god, nije im prvi put da nas tako ucenjuju i pritiskaju, imamo i mi načina da se branimo.

stefan

pre 1 godinu

Nikada vise necemo dozvoliti da nas zapad ucenjuje niti da se stranci mesaju u unutrasnje stvari nase zemlje

Jovan

pre 1 godinu

Pod stalnim pritiskom je predsednik Vucic i bori se sa hijenama koje su gladne i koje ujedaju sa svih strana a pod okriljem medjunarodnog prava

Lena

pre 1 godinu

Pritisci su sve jači, Vučića očekuju teški sastanci.

Ilija

pre 1 godinu

Zasto nas ne ostave na miru, zar smo mi taj mali kamicak spoticanja, zar svetskim silama jedino Srbija smeta, o cemu se radi?!

Ljiljana

pre 1 godinu

Gradjani Srbije ne žele da se uvedu sankcije Rusiji.

Ana

pre 1 godinu

Pritisci na Srbiju nisu prestajali, ali mi ni do sada nismo popustili.

Mira

pre 1 godinu

Kakvu god odluku da donese predsednik po tom pitanju, nema sumnje da će biti u najboljem intersu Srbije.

Dunja

pre 1 godinu

Sigurno je da će biti teško naći se među svim evropskim zemljama i razlikovati se od njih po tome što nismo uveli sankcije Rusiji.

mile

pre 1 godinu

Zapad treba da zna da Srbija i njen predsednik nikad neće pristati na ucene.

Oki

pre 1 godinu

Mi verujemo u predsedikovu mudrost u vezi donošenja svih odluka.

Dejana

pre 1 godinu

I pored svih pritisaka Srbija ostaje pri svom stavu i interesima

Marija

pre 1 godinu

Srbija ostaje posvecena prijateljstvu i saradnji sa Rusijom

Anja

pre 1 godinu

Nikakvu korist ne bi Zapad dobio da mi uvedemo sankcije Rusiji ali bi nama presekli vekovno prijateljstvo, a to nećemo dozvoliti.

Marija

pre 1 godinu

Zapad je sve licemerniji. Mi postujemo integritet svake drzave ali ocekujemo postovanje i naseg integriteta

mile

pre 1 godinu

SAD bi da drugi rautuju za njih. Srbija vodi mirnodobsku politiku i ni za koga neće ratovati, a Ameri ako žele neka oni sami, bez drugih naroda odu do Rusije i malo ratuju.

Nikica

pre 1 godinu

Vucic vec mesecima upozorava i govori kako drzava trpi pritiske sa mnogih strana i da situacija nije ni malo naivna, samo izgleda da ga neki ne shvataju ozbiljno.

Marta

pre 1 godinu

Vucic se bori za ostvarivanje srpskih vitalnih drzavnih i nacionalnih interesa

Ana

pre 1 godinu

Srbija vodi politiku mira i stablosti, radi na razvoju Srbije i nezavisno donosi odluke.

Joka

pre 1 godinu

Verujem da ce na napad i zahtev Ukrajine da uvedemo sankcije Rusiji, Vuciccev odgovor biti pitanje njima, a jesu li oni nekome uvodili sankcije kada je bio ugozen teritorijalni integritet Srbije?

luka

pre 1 godinu

Srbija ni sa kime neće ratovati, a pogotovu protiv bratske Rusije!

Bilja

pre 1 godinu

Srbija danas vodi samostalnu spoljnu politiku zahvaljujuci Vucicu

Mia

pre 1 godinu

Kad vidim kako se EU bavi ucenjivackom politikom, kako huska ustase da nas napadaju, pa nesto me bas i briga i nije mi ni stalo do ulaska u takvu EU

Slavko

pre 1 godinu

Mi necemo uraditi nista protivno sopstvenim interesima, ma sta se desavalo.

Ljubica

pre 1 godinu

Mislim da je vreme da konačno EU počne da gleda sebe i prestane da gleda šta mi radimo.

Saki

pre 1 godinu

Kako da ne, jos da nas napadaju oni koji su klali Srbe(Hrvati) i oni koji su bili slepi i gluvi kada je Srbija napadana ratom i bombama (Ukrajina i EU). Ocekujem nista manje nego ostar i hrabar odgovor predsednika.

Vladimir

pre 1 godinu

Verujem da Vučić neće da poklekne. Zna šta mu je cilj, odlučan je u borbi srpskih nacionalnih interesa.

Bogdanka

pre 1 godinu

Treba konacno da shvate da Srbija ima sopstvene interese i nece da bude niciji prilepak i radi za tudje interese.

Sanja

pre 1 godinu

Vucicu nece biti ni malo jednostavno sutra, kao ni do sada sto nije bilo. Ali verujem da ce otici dobro pripremljen i da ce sve uraditi da zastiti interese nase zemlje i naroda.

Gordan

pre 1 godinu

Sasvim sigurno ce biti pritisaka na Vucica i Srbiju ali mislim da su prosla vremena kada su time sve resavali ovde.

Patriota

pre 1 godinu

Pritisci na Vučića su sve veći i treba ga podržavati da istraje u zauzetim stavovima!

Velibor

pre 1 godinu

Kada te tzv prijatelji uslovljavaju da zaratis protiv "brata". Greh je od Boga da brat protiv brata ratuje.

adrijana

pre 1 godinu

Vučiću je najbitniji pre svega mir i stabilnost u našoj državi.

Đurđa

pre 1 godinu

NE sankcijama Rusiji! NE sankcijama Republici Srpskoj! NE lažnoj državi! NE lažnom genocidu! NE ucenama! NE u NATO! Podrška predsedniku Vučiću. Sačuvajte Srbiju od propasti. Ne sme Srbija da popusti ni u jednoj uceni. Popuštanje znači slabost i propast Srbije i srpskog naroda.

veka

pre 1 godinu

Ista taj SAD nas je bombardovao, ista ta EU nam daje nebulozne uslove za ulazak u EU koje uspunjavamo, ali uvek nalazi neke nove gluposti i tako u nedogled... isti ti ljudu nas teraju na jednu veliku gresku.

Mato

pre 1 godinu

Zapad je sve otvoreniji da zavadi Srbiju i Rusiju!

Don

pre 1 godinu

Pritisci su sve zesci ali se nadam nasoj cvrstini i zastiti interesa Srbije,Vucic se do sada borio a verujem da ce istrajati u toj borbi da ne uvedemo sankcije Rusiji!

TZP

pre 1 godinu

Sta god odlucimo mi smo mala zemlja i ceka nas tezak period. Slusati ljude koje zanima samo interes ili ostati uz svoj narod, bratska narod.

Mara

pre 1 godinu

Ne možemo ni da zamislimo kako se oseća Vučić pred svaki ovakav samit. Izdrži predsedniče, narod te podržava u stavovima za koje se zalažeš!

daca

pre 1 godinu

Сва подршка и срећа нашем председнику сутра у Прагу

NEŠA

pre 1 godinu

Нашем председнику сутра ће требати много енергије и живаца да изађе са свим нападачима који желе Србију да заваде са Русијом

Dora

pre 1 godinu

Vučić se već duži period bori sa pritiscima da zaštiti interese Srbije i narod mora da bude svestan da će pritisci sa zapada biti sve veći i naporniji!

ivana

pre 1 godinu

Биће тешко сутра председнику самом против свих тих лицемера

Laki

pre 1 godinu

Narod mora da prizna da se Vučić pun hrabrosti i odvažnosti bori za svoj narod, za svoju zemlju i nacinalne interese!

Mira

pre 1 godinu

To je veoma kompleksna tema, o kojoj se mora dosta razmišljati. Nikako nam ne odgovaraju loši odnosi sa Rusijom

Jana

pre 1 godinu

Jedna veoma kompleksna tema. Nikako nam ne odgovaraju loši odnosi sa Rusijom

Mara

pre 1 godinu

Ni po koju cenu ne bi trebali da se zameramo onima koji su sa nama.

Boki

pre 1 godinu

Nikakve sankcije se nece desiti dok je na vlasti A. Vucic., i on a i mi vrlo dobro znamo ko nas je napadao 1999. A ko nas je branio. Pa tako i dan danas. Srbija je uvek bila za primer bratstvu, znali smo cuvati sebe, kroz istoriju i celu evropu. Pa tako necemo ni odolevati lesinarskim ucenama.

Brane

pre 1 godinu

Nije to samo napad na Vučića nego i na čitavu Srbija jer većinska Srbija deli njegov stav da je naša realna i najpoštenija opcija neutralnost i poštovanje međunarodnog prava.

glavonja90

pre 1 godinu

Sto bi rekao najbolji istrazivacki novinar u Srbiji: " Budalo ne idi u inostranstvo, sprema ti se drzavni udar! ". hahaha komedija od vasih tekstova i naslova.

Lazar

pre 1 godinu

Očekivali smo da će se EU obrušiti na Srbiju, ali izgleda da je scenario EU mnogo teži nego što smo se nadali. Verujem da se Vučić odlično pripremio, neće odustati od politike koju Srbija vodi.

ratko

pre 1 godinu

STOKO NACISTICKA VI NEMATE PRAVO DA TRAZITE NISTA OD SRBIJE ,U VASOJ EKIPI IMATE USTASE A I SAMO STE NACISTI ,SRBIJA NIJE VASA PRCIJA DA SE TAKO PONASATE VI RATUJTE SA KIM HOCETE OD SRBIJE STO DALJE PROTIV RUSIJE NIKAD NI MRTVI

miloš

pre 1 godinu

Nikda nećemo i ne smemo da se upustimo u sukob sa Rusijom, jer Rusija je tu uvek bila za nas.

Ljilja

pre 1 godinu

Zapad bi po svaku cenu da nas gurne u sukob sa Ruskom Federacijom.

Nikola

pre 1 godinu

Ne vole Ameri i drugi što Srbija i Rusija imaju dobar odnos. Zato im i jesmo trn u oku.

Ana

pre 1 godinu

Danima smo svedoci pritiska i nepravde koja se sprovodi nad nasom zemljom kao i neverovatne borbe Vucica da se zastite interesi zemlje i naroda.

Toma

pre 1 godinu

Ako je neko bio prijateljski nastrojen prema našoj zemlji onda je to Rusija i to ne smemo zaboraviti nikada.

Zoran

pre 1 godinu

Zapadu je kroz istoriju uvek bio cilj da zavadi bliske narode.

Ana

pre 1 godinu

SAD hoće da Balkan postane novo ratno žarište, to je jasno svima.

Ogi15

pre 1 godinu

Za Srbiju je važno da ostane neutralna, što duže može.

kiki

pre 1 godinu

Oni su spremni na sve,ali nikakvim ucenama mi necemo podleci.

Bilja

pre 1 godinu

Koliko ove strance boli nasa samostalnost, to nije realno.

Bilja

pre 1 godinu

Verujem u Vucicevu dobru i promisljenu doplomatiju. Dokazao je mnogo puta da je lider.

Bilja

pre 1 godinu

Logicno da im smeta sto jedna mala zemlja misli svojom glavom i stiti svoje interese

Bilja

pre 1 godinu

Vucicu nece biti nimalo lako ali on je dobar lider i drzavnik.

Bilja

pre 1 godinu

Ovo su definitivno najveci protisci na Srbiju ikada.

Boban

pre 1 godinu

Ako se njima ratuje, neka ratuju, samo neka nas preskoče i puste da sami odlučujemo o stvarima koje želimo da uradimo, a koje ne!

Dragan

pre 1 godinu

Politika pritiska i ucena na Srbiju više ne prolazi . Jedino što Srbija priznaje su razgovor i dogovor i ništa više .

Goran

pre 1 godinu

Sprema se veliko zlo ali to ne znači da treba da popustimo.

nedamada

pre 1 godinu

Ни први, ни последњи напад. Ни први, ни задњи реалан одговор.

Julijana

pre 1 godinu

Ja stvarno ne znam kako cemo mi ovo izdrzati i kako ce Vucic ovo izdrzati.Napadaju nas sa svih strana.Naravno sve to ide preko njega.

Jovanka

pre 1 godinu

Zapad trazi bukvalno da zaratimo sa Rusijom.

Katarina

pre 1 godinu

Traze od Vucica da zarati sa Rusijom a svi oni ispod zita saradjuju sa Rusima.

Laslo

pre 1 godinu

Nemamo uslova da uvodimo sankcije Rusiji. Srbija vodi svoju politiku na celu sa predsednikom Vucicem i verujem da ce to sve biti dobro.

Marija

pre 1 godinu

Vučić je branio i braniće i dalje interese Srbije i njenih građana.

aca

pre 1 godinu

Zapad je u svojim zahteva prema nasoj zemlji nerealan i neobjektivan. Veruejm da ce Vucic umeti da se izbori sa izazovima ali zaista ce mu biti tesko.

relja

pre 1 godinu

Ubedjen sam da ce Vucic biti dovoljno mudar i da ce iznaci nacina da odgovori na sve napade. Stav zapada prema nasoj drzavi je nerealan i za svaku osudu.

Milica

pre 1 godinu

Ako je neko uvek dobro priprenljen da interese Srbije brani na najodgovorniji nacin onda je to Vucic, i zbog toga ne brinem. A da ce mu biti tesko, hoce sigurno.

bojana

pre 1 godinu

Zapad sto se tice nase drzave sprovodi dvostruke arsine i nije niti malo objektivan. Kako god, uverena sam da ce Vucic umeti da odgovorno brani nase interese i da se izbori kako samo on ume sa svim pritiscima.

irena

pre 1 godinu

Nece biti lako Vucicu ali nikad i nije bilo. Verujem da ce umeti da se izbori sa svim neobjektivnim napadima i da interese nase nacije zastiti na najbolji nacin.

Raka

pre 1 godinu

Znam da će se predsednik i ovaj put izboriti sa aždajama koje pokušavaju da isprovociraju i ucene.

Milica

pre 1 godinu

Svi će ciljati na to da Srbija uvede sankcije Rusiji i pokušaće da ucenjuju samo tako, ali ja lično verujem u predsednika. Očekujem da i ovog puta bude na visini zadatka i da bez dlake na jeziku svima odgovori i pokaže da Srbija brine prvenstveno o sebi, štiti svoje interese, želi saradnju sa svima na putu daljeg razvoja, ali da ne dozvoljava da drugi odlučuju umesto nje!

mile

pre 1 godinu

Država Srbija kažete ima svoju i nezavisnu politiku,prema tome država Srbija treba da se suočava sa onim što najavljujete u naslovu vesti! Evropska unija je pristala da bude žrtva Amerike,sada voljom ili ucenom,pristala je,Srbija neprestano govori da je njen put EU,slažem se,ali ako je njen put EU,oni zahtevaju da nema nezavisne politike! Ništa nas niste obavestili sa nečim što je novo po pitanju pritisaka. Ovim vestima nečete promeniti mišljenje naroda da se izjašnjavaju 80% za Ruse... Srbija je svesna da u EU NEĆE NIKAD UĆI! Ova politika ima prednosti i mane,nisam vaga da procenim na kojoj strani se više nateže... Ali prestanite svi mediji pa i vi iz Informera,Alo,Novosti;kurira,Pinka i td.da izveštavate o pritiscima. Srbija je pod pritiscima od 1389.godine. Možda i od pre,s tim što se tada mnogo više ginulo zbog ratova,nego fala Bogu danas. Vučić je pristao da vodi Srbiju i to poduže,to mu je uloga,da je u boljoj situaci ajde de,ali šta je tu je,ima tim koji ga podržava,daje savete,pa neka se brate bori i sa 500 njih,a ne sa 41 ili dvoje. SVAKOG DANA PIŠETE BRUTALNI PRITISCI,MRZIM ZBOG VAS VIŠE REČ BRUTALNO!

Aca

pre 1 godinu

Koliko će trajati rat direktno zavisi od zapada koji naoružava Ukrajinu.Do poslednjeg Ukrajinca!

Zoki

pre 1 godinu

Vučić se do sada fantastično bori sa pritiscima od SAD i EU, jer interes Srbije nema cenu.

Zola

pre 1 godinu

Srbija mora ostati neutralna u situaciji kada se vodi otvoren sukob između Evrope i Rusije.

Zora

pre 1 godinu

Srbija je jedina zemlja koja je imala hrabrosti da ne uvede sankcije Rusiji,zbog toga trpi neviđene pritiske sa zapada .

Vlajko

pre 1 godinu

Predsednik Vucic ce znati i ovu prepreku da izbegne , svi verujemo u njega !

Sara

pre 1 godinu

Neka uclane Srbiju u EU pa ce i postovati njihove zakone. Licemerno je traziti da neko ko nije ni na pragu EU mora bezuslovno da slusa

Loki

pre 1 godinu

Ako EU ima samo problem sa sankcijama koje Srbija ne zeli da uvede Rusiji, onda su mnogo zastranili.

Nenad

pre 1 godinu

Predsedniku Vučiću uopšte nije lako, samo on zna sa kakvim se sve pritiscima susreće.

Ceca

pre 1 godinu

Kosa mi se dize na glavi kada na to pomislim! Ostaje nam jedino da se nadamo da ce Vucic imati dovoljno snage i nerava da to podnese i ostane dosledan!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17