• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.10.2022

16:51

Ministar Stefanović čestitao Borbelju pobedu na Novosadskom maratonu i osvajanje titule državnog prvaka (FOTO)

mod.gov.rs

Politika

Ministar Stefanović čestitao Borbelju pobedu na Novosadskom maratonu i osvajanje titule državnog prvaka (FOTO)

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović čestitao je vodniku Đuru Borbelju, pripadniku Prve brigade Kopnene vojske, pobedu na današnjem jubilarnom 30. Novosadskom maratonu i osvajanje titule državnog prvaka

- Čestitam od srca! Naš Borbelj je još jednom oborio lični rekord. Titule, koje niže, dokaz su da neumorni rad i uporna borba uvek daju rezultate. Ponosni smo i na Borbelja i na sve mladiće i devojke iz redova Vojske Srbije, koji su danas slobodno mogu tako da kažem ostvarili apsolutnu dominaciju na Novosadskom maratonu. Njihove pobede utoliko su značajnije, jer su se za ovo takmičenje spremali uz svoje redovne zadatke služenja Srbiji - rekao je ministar Stefanović.      

Vodnik Borbelj istrčao je stazu na današnjem Maratonu, na kom je učestvovalo 880 takmičara, za dva časa, 28 minuta i šest sekundi i time ujedno osvojio titulu državnog prvaka. Dugoplasirani je bio Robert Čukvard, maratonac iz Engleske, sa 2:56:38, a trećeplasirani Beograđanin Ivan Miškeljin sa 2:58:22.

- Prezadovoljan sam, s obzirom na to da nisam očekivao visok plasman, ali staza i vremenski uslovi su bili odlični, pa me je to povuklo. Drago mi je što sam oborio lični rekord iz Kine 2019. godine, kada sam kao pripadnik Vojske Srbije maraton istrčao za 2:29:23 – rekao je Borbelj.

Uz Borbelja, potpukovnik Nenad Milosavljević iz Vojne akademije osvojio je prvo mesto u trci na 10 kilometara, vojni službenik Milivoje Jovović iz J-5 Generalštaba Vojske Srbije u trci na 25 kilometara, dok je na istoj stazi potporučnik Jelena Sarić iz Rečne flotile uzela prvo mesto u ženskoj konkurenciji. Ekipa 72. brigade za specijalne operacije zauzela je drugo mesto na Štafetnom maratonu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija