• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.10.2022

17:46

ŠAMAR KURTIJU IZ EVROPE! Stano potvrdio da nema tablica sa oznakama RKS

printscreen

Politika

ŠAMAR KURTIJU IZ EVROPE! Stano potvrdio da nema tablica sa oznakama RKS

Podeli vest

Portparol Evropske unije Peter Stano potvrdio je da EU traži od privremenih institucija u Prištini da odlože rok za preregistraciju srpskih tablica za 10 meseci.


Stano je u pisanom odgovru za RTK naveo da je važno dati dovoljno vremena za sprovođenje ovog plana, kako bi se realizovao u skladu sa pravilima evropske prakse, prenosi Reporteri.


- Mora se izbeći eskalacija tenzija i potencijalno nasilje na severu KiM. To je od posebnog značaja u aktuelnom geopolitičkom kontekstu, kako bi se održala stabilnost u regionu - poručio je portparol EU.

On je podsetio i da su „dogovori o slobodi kretanja iz 2016. godine uključivali rokove za preregistraciju“.

Stano dodaje da EU sada od vlade u Prištini traži da odloži sprovođenje preregistracije za 10 meseci i da bi odlaganje, kako je rekao, pomoglo Prištini da omogući izdavanje dokumenata svim Srbima na severu KiM.

Rok za preregistraciju je 31. oktobar ove godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija