• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.11.2022

19:35

POTPREDSEDNIK SRPSKE LISTE: Borićemo se mirno, ali nezadovljstvo veliko

Tanjug

Politika

POTPREDSEDNIK SRPSKE LISTE: Borićemo se mirno, ali nezadovljstvo veliko

Podeli vest

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da će Srbi sa Kosova i Metohije učiniti sve da se mirno i demokratski izbore za svoje interese, kao i da sačuvaju mir, ali da je njihovo nezadovljstvo veliko.

On je u izjavi za Tanjug rekao i da će rukovodstvo Srpske liste sutra održati sastanak sa predstavnicima svih kosovskih institucija koje funkcionišu na severu KiM.

- Analiziraćemo situaciju u kojoj se nalazimo, ali i događaje koji će uslediti. Prenećemo stav srpskog naroda, koji neće i ne može da trpi ono što Aljbin Kurti sprovodi ovih dana na terenu. Pokazuje svoju pravu prirodu, pokazuje da želi da Srba nema na KiM - rekao je Simić.

On je dodao da ljudi unutar Srpske liste žele da na KiM vlada mir.

- Međutim, naše nezadovoljstvo je veliko, a ponašanje Kurtija ugrožava mir. Došlo je vreme da nakon devet godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, zbog kojeg su Srbi ušli u institucije, analiziramo dokle smo stigli - istakao je Simić.

On je rekao da "ispružena ruka mira visi u vazduhu zbog Kurtija".

- Učinićemo sve da se mirno i demokratski borimo za interese srpskog naroda da sačuvamo mir na ovim prostorima - rekao je Simić i preneo da su u komunikaciji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

On je dodao da su zahvalni što u njemu imaju iskrenog sagovornika, kao i da o svojim potezima uvek konsultuju državnih vrh.

- Predsednik Vučić dobio je izveštaj sa terena da je dozlogrdilo, saterani smo u ćošak. Ne očekujemo ništa dobro od Kurtija. Kada je reč o međunarodnoj zajednici, očekujemo da oni izvrše dodatni pritisak, a koliko je to realno, ne znam - istakao je Simić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija