• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.11.2022

17:56

VEČERAS TV PREMIJERA FILMA O BRANKU PEŠIĆU "GRADONAČELNIK"! Vesić: Uživajte u priči o njegovom Beogradu koga se nostalgično sećamo

Politika

VEČERAS TV PREMIJERA FILMA O BRANKU PEŠIĆU "GRADONAČELNIK"! Vesić: Uživajte u priči o njegovom Beogradu koga se nostalgično sećamo

Podeli vest

Večeras u 20.00 sati na drugom kanalu Radio-televizije Srbije TV premijera filma o Branku Pešiću "Gradonačelnik".

Ovim povodom oglasio se ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, od koga je i potekla ideja o snimanju ovog dokumentarca.

- Duška Jovanić i Vuk Dapčević rekoše u današnjem intervjuu Politici da je ideja da se snimi film bila moja. To je tačno, ali ovog filma ne bi bilo bez njih dvoje, Duške i Vuka, scenariste i reditelja. Kao i njihovog truda, posvećenosti i energije. Uživao sam u svakom trenutku zajedničkog rada i bio privilegovan da zajedno sa njima u montaži učestvujem u rađanju filma. Hvala im na tom iskustvu, prijateljstvu i saradnji.

Foto: printscreen

Nas troje uz pomoć desetine ljudi koji su radili na filmu uspeli smo da ovim delom sačuvamo lična svedočenja Brankovih saradnika o jednom od najboljih gradonačelnika Beograda.

U međuvremenu naš sjajni vajar Marko Kratohvil izvajao je spomenik Branku Pešiću. Spomenik, čije je vajanje bila moja ideja, ovih dana se završava. Verujem da će brzo biti postavljen tamo i gde je predviđeno u pešačkoj zoni u centru Zemuna. Ove godine obeležavamo 100 godina od Brankovog rođenja, a 4. februara naredne godine navršava se 37 godina od njegove smrti.

Uživajte večeras u divnoj priči o Branku i njegovom Beogradu koga se nostalgično sećamo - napisao je Vesić na Fesjbuku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gde je pokretna kancelarija za

pre 1 godinu

Gradonačelnik Beograda - vlažni san Sićvea Preletačevića ?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija