• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.11.2022

14:58

POSTOJI VELIKA ZAINTERESOVANOST ZA REŠAVANJE ENERGETSKOG PROBLEMA! Vučić iz Osla: Potrebna nam je pomoć Norveške

printscreen

Politika

POSTOJI VELIKA ZAINTERESOVANOST ZA REŠAVANJE ENERGETSKOG PROBLEMA! Vučić iz Osla: Potrebna nam je pomoć Norveške

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Norveškoj, gde će danas i sutra razgovati sa najvišim zvaničnicima i imati susrete sa predstavnicima energetskog sektora

- Razgovarao sam sa kraljem norveške i premijerom o važnim pitanjima. Znate da Norveška bolje i tačnije dijagnostikuje situaciju od svih na terenu i da je neko ko čuva mir. U skladu sa tim razgovarali smo o Kosovu i Metohiji, o samom procesu dijaloga. Ja kao i obično nisam prebacivao krivicu na drugu stranu. Nema nikakve sumnje da će oni da nastave da prate taj proces - kazao je Vučić.

- Ono prioritetno što smo razgovarali je energetika. Jutros je ministarka Đedović imala svoje razgovore, mi večeras imamo razgovore sa norveškim kompanijama oko ulaganja u našu zemlju - dodao je predsednik.

- I to je suština, postoji ogromna zainteresovanost za rešavanje energetskog problema. Mi smo razgovarali i unutar naše delegacije, kao da obezbedimo finansije i uložimo u obnovljive izvore energije kako bi nam vazduh i voda bili čisti. Moramo da radimo i hidroelektrane. Zato nam je potrebna pomoć Norveške - rekao je Vučić.

- Prvi put me je primio kralj, to nije lako, to mnogi traže, to nisu česte posete. Duže sam razgovarao sa kraljem nego što je bilo predviđeno - dodao je predsednik.

- Norveška je nama strahovito važna. Sa njima radimo u potpunosti energetiku, ali radićemo i u drugim sektorima - naveo je Vučić i dodao da ga večeras očekuje važan forum.

O pregovorima Beograda i Prištine

- Ako Kurti kaže da je za njega završeno pitanje statusa, ako... Ja se oslanjam na Povelju Ujedinjenih nacija i Rezoluciju 1244. Situacija na severu, a i svuda u pokrajini, bukvalno vri. Ljudima je prekipelo, svuda, o Metohiji neću ni da govorim. Maltretiraju, muče ljude. Kada sve saberete, shvatite da je u pitanju jedan sistematski progon, ljudi imaju dušu, kažu dosta je bilo. Kurti se poziva na sve ono što mu odgovara, nikako da se pridržava onoga što je potpisano u Briselu - rekao je predsednik.

- Da me ucenjuju bilo čime ne mogu, jedino što mogu je da ucenjuju Srbiju - dodao je.

O utakmici

- Na žalost nisam mogao da gledam utakmicu, žao mi je što nismo pobedili, mislim da nema nikoga kome nije žao. Da im ja solim pamet... Ja sam zahvalan Piksiju, svim reprezentativcima. Igraćemo, pobedićemo...Čak i da ne pobedimo, ja ću uvek biti uz svoju zemlju, reprezentaciju. Ja ću u petak uveče biti svim srcem uz orlove. Svim srcem sam uz sve te momke. Igraćemo i pobedićemo - rekao je predsednik.

Foto: printscreen

Vučić je jutros, u okviru dvodnevne posete Oslu, započeo sastanke sa najvišim zvaničnicima Norveške i prvo posetio norveški parlament i predsednika parlemnta Norveške Masudom Garahanijem

Predsednik se potom sastao sa predsednikom Vlade Kraljevine Norveške Junas Gar Stere, a nakon toga sa sa Njegovim veličanstvom kraljem Haraldom V i Njegovim kraljevskim visočanstvom prestolonaslednikom Hokonom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milica

pre 1 godinu

I od ovih sastanaka očekujem boljitak za Srbiju.

Nikola

pre 1 godinu

Srbija boljeg predsednika nikada nije imala, gleda da sa svim zemljama napravi saradnju.

Goran

pre 1 godinu

Sa ovakvim sastancima se počinje, a posle dočekamo i nekog njihovog investitora.

Vesna

pre 1 godinu

Ne može se očekivati da se sve preko noći reši, ali zato naš predsednik svakodnevno radi na poboljšanju standarda u Srbiji.

Lazar

pre 1 godinu

Nasem predsedniku je ukazana cast, a ovo je najbolji nacin za promociju nase zemlje! Ojacacemo saradnju na svim nivoima!

Glasinac

pre 1 godinu

Naravno da je glavna tema bila energetika pošto je to glavna tema u celom svetu.

Veljko M

pre 1 godinu

Bilo je govora i po pitanju Kosova i predsednik Vučić je ponovio stav Srbije da neće nikada priznati nezavisnost Kosova.

Tijana

pre 1 godinu

Ovo bi bio jedan vrlo uspesan sastanak i poseta kada bi resili problem energenata u ova krizna vremena. Nadamo se pozitivnom ishodu jer su norveski partneri pre svega nasi prijatelji koji su zeljni saradnje sa nama. Potrebni su nam strani investitori koji ce da ulazu u nasu zemlju.

Branko N

pre 1 godinu

Predsednik će nas večeras upoznati o svim dogovorima koji su postitgnuti između ove dve države.

Ena

pre 1 godinu

Nema sumnje da će predsednik Vučić i ovaj put saopštiti dobre vesti za Srbiju i narod.

Lazar

pre 1 godinu

Razgovor sa kraljem svakako ostavlja utisak, Vučić je dugo razgovarao, sigurno i o situaciji na KIM. Naravno, Vučić je u Norveškoj prvenstveno zbog energetike. Želimo ulaganja Norvežana, želimo da imamo veći udeo obnovljive energije.

sasa

pre 1 godinu

Pomoc i podrska Norveske po pitanju energetske stabilnosti u ova teska vrmeena,od velikog znacaja za Srbiju

Vanja

pre 1 godinu

Sve pohvale za predsednika koji u Norveskoj ima vazne sastanke sa zvanicnicima Norveske. Svaki sastanak je bitan obzirom da se otvaraju mogucnosti za razvoj saradnje i nove investicije.

stefan

pre 1 godinu

Došlo je vreme da se približimo skandinavskim državama i da sa njima stvaramo saveze,sto samo moze biti plus za Srbiju

Patak

pre 1 godinu

Zahvaljujuci pametnoj i odgovornoj politici naseg drzavnog vrha na celu sa Vuciccem svi nas docekaju sa postovanjem i rasirenih ruku.Prosto,to je tako i hvala Bogu da je tako

Pavlovic

pre 1 godinu

Norveska,zemlja na koju Srbija moze da se osloni u svakom pogledu i na podrsku na svim poljima

Sanja

pre 1 godinu

Velika je cast imati prijem kod norveskog kralja.

Marko

pre 1 godinu

Veceras cemo imati priliku da cujemo sve vezano o bitnim stvarima za nasu drzavu,jer predsednik uvek zeli iskreno da obavesti narod.

Aleksandra

pre 1 godinu

Večeras ćemo imati priliku da čujemo sve o bitnim stvarima vezanim za našu državu. Kako stojimo po pitanju pregovora oko KIM? Kakva rešenja smo spremili po pitanju energetske krize? To su samo neka pitanja na koje ce nam Vucic večeras dati odgovore.

Marijana

pre 1 godinu

Obavezno pratimo! Jer se od predsednika Vucica mogu cuti prave informacije! On narod uvek i o svemu iskreno obavesti!

Nikola

pre 1 godinu

Ovakva javljanja uživo sprečavaju tajkunske medije da friziraju reči i rečenice koje Vučić govori.

Dejan

pre 1 godinu

Norveska moze Srbiji da bude odlican partner i saradnik ne samo u energetici vec i u svim drugim oblastima jer je to jedna od najrazvijenijih zemalja Evrope

Marija

pre 1 godinu

Ono sto je glavni cilj, plan Vuciceve politike jeste ocuvanje mira i stabilnosti u regionu

Marija

pre 1 godinu

Razgovarano je o situaciji na KiM, kao i o bilateralnim odnosima, pogotovo u energetici, da bi buducim projektima tu ostvarili znacajan napredak

Marija

pre 1 godinu

Uz podrsku i pomoc Norvezana, Srbija moze postici znacajan napredak u oblasti energetike i to je za Srbiju veliki podstrek

Marija

pre 1 godinu

Pored teske situacije i krize u svetu vazno je negovati dobre odnose koji su kljuc svakog razvoja. Norveska ima dobre odnose sa nasom drzavom, i to cemo jos razviti pogotovo na polju energetike

Marina

pre 1 godinu

Energetski sektor i njeni obnovljivi izvori su sve cesce pitanje na dnevnom redu mnogih drzava u sta danas svakako treba ulagati, drago mi je sto se o tome otvoreno razgovara sa Norveškom.

Marko

pre 1 godinu

Srbija boljeg predsednika nikada nije imala, gleda da sa svim zemljama napravi saradnju da svi imaju koristi,zbog takvih postupaka Vučić toliko i cenjen u svetu.

Vlada

pre 1 godinu

Norveška i Srbija jačaju svoju saradnju i podižu je na jedan viši nivo.

Vlada

pre 1 godinu

Norveška i Srbija su dve jake države koje se itekako poštuju i cene.

Milica

pre 1 godinu

Sa Norveškom imamo odličnu saradnju, a za to je najviše zaslužan predsednik Vučić.

Nikola

pre 1 godinu

Uvek ima vremena i uvek mu je narod na prvom mestu. Ziveo Vucic.

Kosta

pre 1 godinu

Ovi sastanci ce doprineti brzem napretku Srbije.

Milica

pre 1 godinu

Aktuelna vlast čini sve da unapredi svaku svoju saradnju.

Kosta

pre 1 godinu

Ovi sastanci ce doprineti brzem napretku Srbije.

Kosta

pre 1 godinu

Ovi sastanci ce doprineti brzem napretku Srbije.

Mika

pre 1 godinu

Neki bi otisli na veceru, da odmore...ali ne i nas Vucic, dok nam ne prenese sta je dogovoreno ne staje. Bravo.

Sanja

pre 1 godinu

Veoma je bitno da imamo dobru bilateralnu saradnju sa Norveškom koja ima visok standard i koja je jaka i stabilna država.

Goran

pre 1 godinu

Ovi sastanci ce doprineti brzem razvoju Srbije.

Goran

pre 1 godinu

Ovi sastanci ce doprineti brzem razvoju Srbije.

Maka

pre 1 godinu

Trud i zalaganje sa tolikim entuzijazmom za svoju drzavu, svaka cast Vucicu.

mirjana

pre 1 godinu

Dobri odnosi sa Norvežanima je dobar poslovni potez od strane Vučića. Njihova pomoć oko energetike će biti od velike koristi.

lana

pre 1 godinu

Ova poseta Norveskoj je veoma važna za Srbiju.Biletarni odnosi kao i saradnja na mnogim drugim poljima će takođe biti unapređena.

Maja

pre 1 godinu

Iskreno baš čekam obraćanje predsednika večeras jer sigurno je rešeno za nas nešto dobr jer na kraju krajeva i kralj Norveške je primio A.Vučića a eto to nije svakidašnja pojava.Sve u svemu deluje pozitivno.

Sandra

pre 1 godinu

Energetika i svi njeni oblici je ono što izmedju ostalog Srbiju najviše zanima, jer treba misliti unapred za sledeću grejnu sezonu, pa je zbog toga razgovor norveške i srpske delegacije u Oslu i tekao u tom smeru.

Dex

pre 1 godinu

Sa Norvežanima možemo i moramo sarađivati jer od njih se zaista mnogo može naučiti.

Lala

pre 1 godinu

Razvoj odličnih bilateralnih odnosa sa Norveškom je zaista od velikog značaja za našu zemlju i sigurno je da su ovakvi sastanci za svaku pohvalu.

Nesa

pre 1 godinu

Norveska sa svojim iskustvom u energetici moze puno da nam pomogne.

Ana

pre 1 godinu

Norveska zaista nam moze biti od velike pomoci. Svaka cast predsedniku sto sa svima saradjuje.

Pera

pre 1 godinu

Velika je cast za nasu zemlju sto nas je primio kralj Norveske.

Mile

pre 1 godinu

Norveska je ekonomska sila u Evropi,a pogotovo u energetskom sektoru,i tu nam moze dosta pomoci.

Posa

pre 1 godinu

Norveska je nas veliki prijatelj u Evropi,i voljna je da nam pomogne u svakom pogledu.

Kole

pre 1 godinu

Malo je zemalja u svetu koji su iskreni jedna prema dugoj zemlji.A mi i Norvezani smo ucvrstili nase iskrene odnose i to treba da gajimo i ofrzavamo jer nam Norveska moze puno pomoci u buducnosti. Ko

Jelena

pre 1 godinu

Norveška je zainteresovana da pomogne Srbiji i to je od velike važnosti za našu državu i narod.

Saša

pre 1 godinu

Pitanje energetike je aktuelno kako kod nas, tako i u čitavom regionu, a saradnja sa Norveškom je od izuzetnog značaja.

Saša

pre 1 godinu

Pitanje energetike je aktuelno kako kod nas, tako i u čitavom regionu, a saradnja sa Norveškom je od izuzetnog značaja.

Maja

pre 1 godinu

Srbija je ozbiljna država, vodeća u regionu i sigurna sam da je Norveška prepoznala naš potencijal.

Mića

pre 1 godinu

Za Srbiju je od ogromnog značaja podrška Norveške države.

Mileva

pre 1 godinu

Jedva čekamo da čujem utiske sa sastanka. Verujem da su nasi zajednički jezik po pitanju rešavanja krize po pitanju energije.

Ana

pre 1 godinu

Uvek o svemu obavesti narod i pored svih obaveza i sastanaka.

Lazo

pre 1 godinu

Nama je veoma stalo do toga da što pre rešimo sve energetske probleme. Znamo šta su nam uska grla, gde su ozbiljni problemi i to treba prvo rešavati. Norvežani su zainteresovani da ih reše, te projekte jedva čekamo da vidimo potpisane. Norvežani imaju iskustva u tome, sve vidove energije koriste veoma uspešno.

Milica

pre 1 godinu

obnovljivi izvori energije us budućnot, važno je da radimo na njima

Milica

pre 1 godinu

u vreme energetske krize važno je da ulažemo u obnovljive izvore energije

Žare

pre 1 godinu

Za dalji razvoj energetike podrška Norveške je od ključnog značaja.

Marija

pre 1 godinu

čista zelena energija je budućnost, što pre uložimo pre će nam se vratiti ulaganje

Ana

pre 1 godinu

Saradnja s Norveškom nas tek očekuje, bila je ovo uspešna poseta predsednika Norveškoj.

Dajana

pre 1 godinu

Norvezani su velika svetska sila i njihova podrska bi Srbiji jako znacila.

Gruja

pre 1 godinu

Stvaranje dobrih odnosa sa Norveskom, donosi nam resenja energetskih problema.

Boško

pre 1 godinu

Svakako da možemo dosta dobroga da naučimo od Norvežana, a što se tiče fudbala, jesu nas danas bašb baš iznervirali, ali bez obzira na to uvek moramo biti uz naš državni tim. Puma podrška i da pobedimo u petak ?? ❤️ ?

Ana

pre 1 godinu

Pita je energetike sada je toliko važno a sa Norveškom imamo odličnu saradnju po tom pitanju.

Elena

pre 1 godinu

Izuzetno je bitno da Srbija ima podrsku od prijateljske Norveske posebno u oblasti energetike.

Bojan

pre 1 godinu

Progon Srba se i dalje nastavlja, cega je Predsednik svestan i radi sve sto je u njegovoj moci da pomogne narodu na KiM.

Ana

pre 1 godinu

Poseta kralju od izuzetne je važnosti, nema se često prilika za takvu vrstu poseta i gostovanja. Razmena mišljenja i iskustava na tom nivou je poželjna. Pita je energetike sada je toliko važno a sa Norveškom imamo odličnu saradnju po tom pitanju.

Vesna

pre 1 godinu

Jos jedna prilika za unapredjenje odnosa Srbije i Norveske.

Rade

pre 1 godinu

Svaki sastanak sa predstavnikom neke drzave je jako vazan za Srbiju. Tako sklapamo prijateljstva, dovodimo nove invesgiore...podizemo rejtimg Srbiji u svetu.

Jovan

pre 1 godinu

Očekujemo uključenje predsednika iz Norveške...ne sumnjam da ima bitne informacije za nas.

Sasa

pre 1 godinu

Put u Oslo Srbiji može puno pomoći, sam razgovor s kraljem takođe. Pitanje energetike se rešava. Sve ide po planu.

Ana

pre 1 godinu

Predsednik je napravio dobar izbor izabravši Norvešku za partnera u rešavanju energetske krize, to je zemlja koja dobro rezonuje i razume situaciju.

Mirko

pre 1 godinu

Srbija godina uspešno vodi godinima unazad svoju spoljnu politiku.

Tara

pre 1 godinu

Sigurna sam da posle dugih i bitnih sastanaka po nasu drzavu Vucic ima itekako sta da kaze pozitivno o ishodu istih.

Goran

pre 1 godinu

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću i njegovoj poseti Norveškoj i gradu Oslu, problem sa energetikom biće rešen u našoj zemlji.

Aleksandar

pre 1 godinu

Vucic itekako da ima sta da nam kaze u vezi sastanka u Norveskoj, siguran sam da se dosta toga pozitivnog i dobrog uradilo za Srbiju kao i uvek do sada sto je.

Tarita

pre 1 godinu

Srbija nastavlja da vodi svoju politiku saradnje sa svetom pa tako i sa Norveskom, zato je vazno biti veceras uz tv i poslusati Vucica.

Tijana

pre 1 godinu

Predsednik Vucic zna koliko je energetika bitna za jednu zemlju, zato i trazi ulaganja Norveske bas na tom polju

Jeks

pre 1 godinu

Jasno je svima da Vučić mnogo ulaže u medjunarodne i time donosi Srbiji mnogo rezultata.Energetskih,ekonomskih i infrastrukturnih.

Hana

pre 1 godinu

Norveska je jedna od najstabilnijh zemalja Evrope , saradnja sa njom je jedna od najbitnijih stavki za nas

Mira

pre 1 godinu

Vrlo važna poseta Vučića Norveškoj. Znači nam njena podrška po pitanju KIM ali i energetike i svih pitanja koja potresaju svet.

KiM

pre 1 godinu

Uvek bitna tacka u razgovorima je KiM, predsednik se zalaze da se ti pregovori zavrse na obostrano zadovoljstvo

Sara

pre 1 godinu

Gde god da ode predsednik na pravi način predstavlja našu zemlju

Maja

pre 1 godinu

Norveška je dobro uredjena zemlja i nadamo se da ce izaci u susret i pomoci Srbiji

Rasa

pre 1 godinu

Inostrane posete su kljucne za Srbiju jer nam donose ulaganja u zemlju i dolazak investitora

Žarko

pre 1 godinu

Predsednik uvek ima lepo obraćanje i nadam se da je nešto dobro za Srbiju.

Nevenka

pre 1 godinu

Predsednik uvek blagovremeno govori građanima

Milica Milicic

pre 1 godinu

Srbija ulaze u obnovljive izvore energije,saradnja sa Norveškom je dobar početak.

Nele

pre 1 godinu

Srbija iz dana u dan postaje još pametnija i jača.

Ivan

pre 1 godinu

Sklapanje prijateljstava, gradnja mostova, podrška svakom Srbinu, u zemlji i inostranstvu, to je prava odlika naše zemlje. =Naš predsednik

Boba

pre 1 godinu

Od Norveške možemo da očekujemo veliku pmoć oko rešavanja energetsih problema. Norveška i Srbija jačaju strateška partnerstva.

Rasa

pre 1 godinu

Razgovor sa Kraljem Norveske je samo jedan deo obaveza posete Vucica Norveskoj. Ocekuju se rezultati.

Tamara

pre 1 godinu

Nadamo se da će poseta Norveškoj biti od velike koristi i značaja za Srbiju. I naravno nadamo se pobedi nad Švajcarskom ?.

Bo

pre 1 godinu

Uz norvešku i njihovu pomoć možemo očekivati brzo rešavanje energetskog problema.

Minja

pre 1 godinu

Pored svih obaveza i sastanka koje je Vučić imao u Norveškoj, uspeo je da se obrati i svojim građanima i obavesti o aktuelnim temama.

Izbori 2024

TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)
Live TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)

Francuska je primila znanju rezultate predsedničkih izbora u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Francuske. Prema oceni francuskog diplomatskog resora, izbori su protekli s nizom neregularnosti, a Pariz je izrazio žaljenje zbog odsustva posmatračke komisije OEBS-a. Ministarstvo inostranih poslova Francuske je navelo da "nikada ne priznaje" rezultate izbora u Rusiji. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su književnici dr Radovan Kalabić i Igor Ivanović.

19.03.2024

10:00

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)
Live TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)

Pobeda Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji je ubedljiva. Kako pokazuju podaci centralne izborne komisije, on je dobio 58 miliona glasova, što je najveća cifra glasanja od 1991. godine. Stari novi predsednik Rusije nije krio zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, ali je glavno pitanje: šta će Putinova pobeda doneti svetu! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, advokat Branko Pavlović i potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

19.03.2024

09:39

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59