• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

28.11.2022

17:56

(VIDEO) PENTAGON ŠALJE KIJEVU RAKETNE SISTEME GLSBD, KAKO ĆE NA OVO REAGOVATI RUSIJA?! Ovo je  možda i najopasnija akcija SAD!

Printskrin video

Politika

(VIDEO) PENTAGON ŠALJE KIJEVU RAKETNE SISTEME GLSBD, KAKO ĆE NA OVO REAGOVATI RUSIJA?! Ovo je možda i najopasnija akcija SAD!

Podeli vest

Pentagon razmatra predlog Boinga da Ukrajini isporuči jeftine, precizne raketne sisteme (GLSDB), koji će omogućiti Kijevu da napadne ruske trupe daleko iza borbenih linija, u jeku napora zapadnih zemalja da zadovolje potrebe Ukrajine za novim naoružanjem.

Prema dokumentu u koji je Rojters imao uvid, GLSDB bi mogao biti isporučen u proleće 2023. godine.

Ovaj sistem kombinuje dve komponente - bombu malog prečnika GBU-39 sa raketnim projektilom M26.

Obe komponente su jeftine, a SAD ih poseduje u velikim količinama, prenosi Rojters.

- Važno je nabaviti veliku količinu oružja po pristupačnim cenama - rekao je stručnjak za oružje i bezbednost u Centru za strateške i međunarodne studije Tom Karako.

Portparol Pentagona, poručnik Tim Gorman, nije želeo da pruži konkretne informacije o oružju koje Pentagon planira da isporuči Ukrajini, ali je rekao da su SAD i njeni saveznici „identifikovali i razmotrili najprikladnije sisteme" koji bi pomogli Kijevu, prenosi Rojters.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan lala

pre 1 godinu

Mogu Kievu da posalju sta god im padne na pamet . No nista Ukro -rezim nece spasiti od gneva naroda . Dok se Zelensko i kompanija enormno bogate narod gine u nepotrebnom ratu i smrzava se u mraku od zime .

Uki

pre 1 godinu

Pa i nije bas toliko opasno, sistem ima domet od 160km i mogu da ga dobiju ( dok se proizvede u Boingu) tek na prolece 2023. Moskvu jos ne mogu da gadjaju, uostalom i u Belogordu i u Rostovu na Donu ukrajinci su gadjali vojene objekte , skladista i energetske objekte a ne civilno stanovnistvo sto za ruse ne moze da se kaze. Verovatno ce ove projektile upotrebiti za slicnu namenu

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17