• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.12.2022

18:30

EVROPSKA UNIJO, STIDI SE! GDE NESTADE DEMOKRATIJA, VLADAVINA PRAVA?! Brnabić brutalno odgovorila na mlaku reakciju Unije na kršenje Briselskog sporazuma!

Tanjug

Politika

EVROPSKA UNIJO, STIDI SE! GDE NESTADE DEMOKRATIJA, VLADAVINA PRAVA?! Brnabić brutalno odgovorila na mlaku reakciju Unije na kršenje Briselskog sporazuma!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić oštro je reagovala na izjavu portparola EU Petara Stana. Nakon brutalnog kršenja Briselskog sporazuma od strane Aljbina Kurtija, reakcija Evropske unije bila je mlaka

Premijerka je naglasila da je Beograd čekao EU da reaguje i da su očekivanja bila da će Kurti biti kažnjen za kršenje Briselskog sporazuma, a umesto toga...

- Ovakva reakcija je sramota EU. Čekali smo da vidimo šta će EU reći o imenovanju Rašića i dočekali još jednu sramnu izjavu. Imenovanje Rašića nije samo u suprotnosti sa Briselskim sporazumom, već je i u suprotnosti sa voljom naroda iskazanoj na izborima, a što je najvažnija volja. Ponovo pitam - nakon što 10 godina Priština nije implementirala Briselski sporazum čiji je EU garant, nakon što je Srbima na KiM uskraćeno pravo glasa ove godine, i to dva puta, na šta je EU reagovala jednom rečenicom u Izveštaju o napretku, i nakon što Priština imenovanjem Rašića nastavlja da nipodaštava jasno iskazanu volju srpskog naroda na KiM, dakle pitam EU - gde su te evropske vrednosti, gde je demokratija, gde nestade vladavina prava? Posle ovakve sramotne izjave EU, samo još jedne u nizu, nema nikakve potrebe da Srbija više učestvuje na samitima o Zapadnom Balkanu. Ili će EU početi da poštuje vrednosti koje propagira, ili nema više potrebe da Srbija u ovakvoj farsi učestvuje. Po prvi put, Srbija neće prisustvovati Samitu EU - Zapadni Balkan koji će se održati 6. decembra u Tirani - rekla je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Darko

pre 1 godinu

Kurti još kao student u Skoplju u svom partijskom programu zagovarao je ujedinjenje Kosova i Metohije sa Albanijom, i da će se za to boriti dok je živ. Srbi će mu pomoći da se iseli u Albaniju sa svim svojim pristalicama, pa neka se ujedinjuje do mile volje. Samo se ovde postavlja ključno pitanje, da li Albanci hoće nesreću. Ustav Srbije, KiM e neotuđivi deo Srbije. Svi šiptari koji Srbiju smatraju za svoju zemlju, treba da imaju sva zagarantovanu prava, a oni koji rade protiv interesa Srbije i srpskoga naroda, neka se sele i ujedinjuju skim hoće.

Komsija

pre 1 godinu

Najzad prava odluka, da Srbija ne ucestvuje u EU farsi. Bravo Ana!

Rade R

pre 1 godinu

Pa ja mislim da nešto što ne postoji ne može da nestane! Tako je i sa demokratijom u EU! Demokratije nije nikad ni bilo, ni u samoj EU a ni u njihovom odnosu prema nama! Ni demokratije ni prava, nego samo laži, prevare i ucene! EU je duboko zaglavljena u fašizmu! Bravo za premijeru Anu Brnabić!

crosdu

pre 1 godinu

Evo sad će EU demokraciji podučiti Ana, hahahaha!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija