• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

07.12.2022

07:00

Šolak naredio specijalni medijski rat protiv Srbije! PRLJAVA PROPAGANDA TAJKUNA I VLASNIKA 'JUNAJTED GRUPE'

printscreen

Politika

Šolak naredio specijalni medijski rat protiv Srbije! PRLJAVA PROPAGANDA TAJKUNA I VLASNIKA 'JUNAJTED GRUPE'

Podeli vest

Sve ukazuje da je Dragan Šolak, vlasnik 'Junajted grupe', naložio svojim medijima i saradnicima da pokrenu specijalni medijski rat protiv Srbije!

Televizije N1 i Nova S juče su, naime, prestale da emituju program, a na ekranima je stajala crna pozadina na kojoj je bila ispisana poruka: Mrak u Srbiji bez slobodnih medija. Konkretan povod za ovo nije saopšten, mada su pojedini novinari ovih televizija rekli da je ovo 'protest zbog stanja u medijima'!?! Treba napomenuti da su portali ovih televizija radili potpuno normalno!

Moj ugao

BOJAN BILBIJA
UREDNIK U 'POLITICI'

Pre deset i više godina, kada nije postojao nijedan opozicioni medij u Srbiji, nije postojala ni televizija na kojoj bi mogao da se objavi natpis da je medijski mrak. Danas mediji u Srbiji mogu da pišu o čemu god žele.


Istovremeno, kao po komandi, u ovu prljavu kampanju tajkunskih medija uključili su se i poslanici opozicionih stranaka, koji su tokom sednice na kojoj se raspravljalo o predlogu državnog budžeta za sledeću godinu držali crne papire sa istim natpisom!

Licemeri

Kad god pomislite da su Šolakovi mediji dostigli najviši nivo licemerja, oni vas iznenade podizanjem letvice i uvek iznova postaju još veći lažovi i licemeri
Ivana Vučićević, direktorka i glavna urednica Studija B



Komentarišući sve ove navode, direktorka i glavna urednica Studija B Ivana Vučićević kaže da su Šolakovi mediji 'licemeri i lažovi' i da izmišljaju priču o navodnom gušenju medijskih sloboda u Srbiji.
- Kad god pomislite da su Šolakovi mediji dostigli najviši nivo licemerja, oni vas uvek iznenade novim podizanjem letvice i stalno iznova postaju još veći lažovi i licemeri. Očigledno u koordinaciji sa poslanicima tzv. 'građanske opozicije', juče su u Skupštini pravili cirkus, izmišljajući priču o gušenju medijskih sloboda u Srbiji. Pazite, N1 i Nova S, perjanice opozicionih medija i barjaktari antisrpske politike, govore o tome da su ugroženi!?! Pa da je pravde, Šolakovi mediji svakodnevno bi odgovarali za laži koje svakodnevno plasiraju o sopstvenoj zemlji, stavljajući se otvoreno na stranu Prištine u političkom sukobu sa Srbijom - ističe Vučićevićeva.
 

Kaić: Izrežirano


Analitičar medija Ištvan Kaić kaže da su opozicioni poslanici u Skupštini planski podigli papire sa natpisom 'Mrak u Srbiji bez slobodnih medija' i prekinuli govor poslanika Zukorlićeve manjinske grupe, čime su pokazali nepoštovanje i bezobrazluk.
- Taj poslanik je morao da prekine govor kako bi se oni fotografisali. Tu vidite svu beskrupuloznost kakvu 'Junajted medija' i Dragan Šolak zapravo nameću drugima - podvlači Kaić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragi

pre 1 godinu

Neko mora u zatvor...ili Šolak, zato što ne plaća porez u državi Srbiji ili ON zato što štiti Šolaka.

Djole

pre 1 godinu

Ne znam šta je sporno! Ja imam SBB i nisam ni primetio da je neki kanal zamracen jer nikada ama baš nikada Ne gledam N1, ostale N ove PINK za mene ti kanali ne postoje! A momci koji rade na održavanju SBB su hiljadu puta efikasni i ljubazni od ovih sa MTS kojima treba nekoliko dana da otklone kvar! I onda na MTS nemate tv programa svih kanala zamracen pa ko je ovde lud! SUB otklanja kvar u mom mestu u roku od nekoliko sati.

Rada

pre 1 godinu

Pre svega, da u ovoj zemlji ima reda i zakona, i Nova i N1bi u Srbiji, gde žive i rade,plaćale POREZ a ne u Luksemburgu. Objasnite ljudima da je firma kojoj pripadaju i N1i Nova prijavljena u Luksemburgu mada tamo ne emituje nijedan program a da program emituje u Srbiji kao "strani medij"i NE PLAĆA POREZ. Smatram da ko ne plaća porez u Srbiji nema moralno pravo da bilo šta priča o zdravstvu, školstvu, medijima itd u Srbiji. 4.12. je u "Politici" (u rubrici "Pogledi")izišao članak o ovome uz procenu za koliko je miliona evra poreza zakinuta Srbija pa bi bilo poučno navesti te podatke. Ko u Srbiji plaća porez, tj.odužuje se državi, taj ima pravo da kritikuje vlast do mile volje jer na taj način traži od države odgovarajuću vrednost usluge za svoj novac.

Vns

pre 1 godinu

Ovo osuđujete a ne i ismevanje snimka pregažene starice na Pinku....

Saradžogla

pre 1 godinu

Па,каже ... - Када је неко пре Вучића примио Путина?Па,нико. А онда следи снимак како Тадић дочекује Путина. - Краљ једино Вучића примио. А онда следи снимак како краљ прима Тадића. Шта рећи за лажовчину?Да је најгори од најгорих.Да се понаша као да га је неко налупао даском по глави!Кантастрофа ... Шта рећи? ... Полуписмени гимназијалац!Учиш чет'р година за ништа?

Patak

pre 1 godinu

Sta drugo od Solaka ocekivati,nego da blati i pljuje,to mu je najjace oruzje

stefan

pre 1 godinu

Tajkunski mediji toboz protestovali zbog medijskog mraka,a u kakvom smo medijskom mraku bili do 2012~te,to narod ne zaboravlja

Tamara

pre 1 godinu

Tajkunski mediji iskljucivo prljavo igraju i ne biraju sredstva kojim napadaju predsednika i Srbiju a ne vide da sve vise navlace gnev naroda

Pavlovic

pre 1 godinu

Sramota kako se tajkunski mediji ponasaju...Ne biraju sredstva da bi dosli do cilja

Rea

pre 1 godinu

Planski smislili sve sa namerom da nanesu stetu drzavi! O kom to mraku govore kad pisu sta zele i niko ne odgovara

sasa

pre 1 godinu

Solak je licemer,parekselans i neko ko gleda samo sebe i svoj interes

Gorana

pre 1 godinu

Smeta Solaku sto vise ne moze da se bogati na racun gradjana, na tu slobodu on zapravo misli

stevo

pre 1 godinu

Solakovo ponasanje i postupci govore vise o njemu...Odavno je pokazao svoje pravo lice.Obraza bez

Nina

pre 1 godinu

Sve je to izrezirano, dogovor izmedju gradjanske opozicije i tajkuna koji se bore za svoje interese!

Luka

pre 1 godinu

Treba da se uvede zakon da svako treba da odgovara za sirenje laznih vesti!

Jelena

pre 1 godinu

Danas sloboda medija postoji više nego ikada ranije, a dokaz za to su tajkunski mediji koji nas svakoga dana zatrpavaju lažima i svakakvim glupostima.

Saša

pre 1 godinu

Šolak ratuje protiv svoje države i svog naroda, istog onog koga je ojadio i zadužio. Ovakvim ljudima bi trebalo zabraniti da imaju bilo kakav uticaj.

Rada

pre 1 godinu

Fotografisanje bi svakakobilo ispred Skupstinskih vrata. Sta radi predsedavajuci kada se prekine rad Skupstine.

Mile

pre 1 godinu

U nijednoj zemlji EU a mozda i svetu mediji nisu slobodniji nego u Srbiji. Toliko napisanih lazi i niko ne odgovara za to, sramota.

Miro

pre 1 godinu

Samo neka nastave ide im odlicno. Sami sebe gledaju. Drugi niko nije ni primetio da ne emituju. Da vi niste izvestavali o tome, javnost nebi ni znala. Ko to uopste gleda?

sonja

pre 1 godinu

Jadni su ti mediji i ti novinari kad moraju lažima da napadaju bilo koga a kamoli predsednika.

Vesna

pre 1 godinu

Još jedan neuspeli pokušaj Šolaka i njegovih piuna da isceniraju zabranu slobode medija u Srbiji. Sam Šolak je ekrane obojio u crno odavno.

Maja

pre 1 godinu

Šolak ne zna šta će više, na sve načine udara na aktuelnu vlast ali vidi dobro da mu ne ide najbolje i da nema podršku naroda.

tomicgm

pre 1 godinu

Ma koliko se tajkunski mediji trudili da stvore sto goru sliku o Srbiji, ne polazi im za rukom jer činjenice govore drugačije.

Jelena

pre 1 godinu

Da mediji u Srbiji nisu slobodni, oni ne bi objavljivali samo lazi iz dana u dan (mislim na N1 i Novu S).

cacolima

pre 1 godinu

Tajkunske, Šolakove prćije utrkuju su da izveste na sve druge moguće načine izuzev da prenesu istinu čitaocima.

Sanja

pre 1 godinu

Bruka i sramota čime se bave lažni mediji, sve im je dozvoljeno i opet država ne valja.

Jana

pre 1 godinu

Toliko jada, bede i isčekivanja loših stvari za Srbiju stalo je u samo jednu vest tajkunskih portala.

Sinisa

pre 1 godinu

Šolak tajkun koji misli da može da gazi po Srbiji!

Tijana

pre 1 godinu

Solak, opozicija i tajkunski mediji misle da su smislili dobar plan da po ko zna koji put napakoste Vucicu. Ali uzalud, niko nije lud. Za njihove neuspehe u poslovanju su iskljucivo oni krivi a ne Vucic.

tomicgm

pre 1 godinu

Tajkunski mediji jedini vide psiho drame tako gde drugi vide rad, poštenje i budućnost.

Filip

pre 1 godinu

Mediji u Srbiji su slobodni, samo pogledajte sta radi N1 i Nova i bice vam sve jasno.

alenka

pre 1 godinu

Kada bi se delila priznanja u laganju, zamlaćivanju i stvaranju lažne slike, onda bi tajkunske medijske prćije zauzele visoka mesta.

Mića

pre 1 godinu

Šolakovo ponašanje je neprihvatljivo, odavno je prevršio svaku meru i treba debelo da odgovara pred zakonom.

Jasna

pre 1 godinu

Šolak je umislio da je neka sila a zapravo....nula! Hvala na jednodnevnom odmoru od raznih pljuvanja po vladajućoj stranci!

Minja

pre 1 godinu

Ako ništa bar danas u Srbiji imamo svu moguću slobodu medija pogotovo mislim na "dotične N1 I Novu S" koje svakodnevno iznose neistine.

Ivan

pre 1 godinu

Sta je ovo sto Solak radi, ako nije medijski rat protiv Srbije?

Goran

pre 1 godinu

Pa svako normalan bi shvatio da ovo što su tajkuncici uradili sa nekakvim natpisom jeste pokazatelj koliko su mediji slobodni. Da nisu ovo ne da ne bi smeli da urade nego bi bili ugašeni u mraku zauvek!

Lana

pre 1 godinu

Najveci lazovi i licemeri na delu! Narusavaju ugled rodjenoj zemlji zbog interesa!

Dragan

pre 1 godinu

Neverovatno je da ovaj covek radi na svojoj televiziji sta god zeli i niko mu to ne osporava,a zali se na medijski mrak.

Velko

pre 1 godinu

Od Šolaka sve što dolazi ili je dolazilo, nikad nije bilo čisto i sa istinom.

Bore

pre 1 godinu

Zbog ovako jadnog poteza koji može naneti štete Srbiji izgubiće još jedan procenat preplatnika.

milos

pre 1 godinu

Da bi vodili medijski rat valjda treba da imaju ljude koji ih prate…

laza

pre 1 godinu

Oni bi želeli da vide prljavi medijski rat. Ali narod ih je pročitao i ne veruje im ništa. Tako da je to samo mlaćenje prazne slame.

Nikola

pre 1 godinu

Za Šolaka je sloboda medija iznošenje laži i insinuacija na račun Vučića i ove vlasti, a sve u funkciji jačanja njegove tajkunske imperije.

Tara

pre 1 godinu

Ko jos cita i slusa nisko budzetne medije kakve su Solakove

Marko

pre 1 godinu

Nije šolak naredio već je dobio instrukcije koje je preneo zaposlenima. Tako to funkcionise kod ovih koje finansiraju strani faktori.

Gaga

pre 1 godinu

Sto se nas pojedih gradjana tice,zauvek je trebalo da ostane crno preko ekrana

Veroljub

pre 1 godinu

Ko je raskrinkan u lažima i nema podršku naroda ima pravo da se ljuti! Zato i ne čudi ovakav potez tajkuna Šolaka, pljačkaša naših para.

Glasinac

pre 1 godinu

Stvarno mi nije jasno šta je Šolak sa zamračenjem svojih medija hteo da pokaže. Pa oni emituju sve što im padne na pamet i niko im to nije zabranio.

Hana

pre 1 godinu

Kako bi bilo da jednom pocnu da pricaju i pisu o istini

Mišla

pre 1 godinu

Mislili su da će biti dobra reklama, kad ono ispade antireklama.

Aleks

pre 1 godinu

Kad god pomislimo da su Solakovi mediji dostigli vrhunac bezobrazluka, onda se desi prekid programa i crna slika sa natpisom. Strasno. Ovim je Solak pokazao svoju bahatost i prezir Srbije i Vucica. Samo jedino to i moze da pokaze jer ne ume nista drugo.

Nana

pre 1 godinu

Hoce da vode rat protiv drzave u kojoj zive,pa ovi nemaju granice

Glasinac

pre 1 godinu

Pa da opoziconi poslanici znaju šta je bruka i sramota, onda ne bi prekidali druge poslaniuke u svom govoru kako bi se oni samo slikali.

Marko

pre 1 godinu

Tajkun Šolak misli da sve može parama da se kupi, pa nije tako! Zato i ovakva očajnička reakcija multimilionera i njegovih medija.

Olja

pre 1 godinu

Malo su se precenili, narod vidi sve , čuje sve.

Ana

pre 1 godinu

Šolak i ne zna ništa drugo sem da lupeta gluposti

Romanija

pre 1 godinu

Pa nije Vučić zasmračio ekrane Šolakovih medija, nego je to on lično naredio.

Branko

pre 1 godinu

Ako je za tajkuna Šolaka sloboda medija isto što i iznošenje laži i neistina na račun Vučića i sadašnje vlasti, onda to znači da je on stvarno izgubio kompas i nezna gde udara.

Dragana

pre 1 godinu

Građanima je dosadila količina laži sa tajkunskih medija, koje plasiraju o Srbiji, srpskom narodu i vladi, zato je smanjena gledanost Šolakovih kanala.

Sasa89

pre 1 godinu

Toliko o uspehu Solakovih kompanija, kao da narod ne zna da je zahvaljujuci Djilasu zgrnuo milione.Obogatio se na racun gradjana, a sad nema vise prostora za malverzacije, pa vidimo kako posluje!

robijaće uskoro SNS mafija

pre 1 godinu

Pre nekoliko dana su pretili novinarci Jeleni Obućini nakon kritika na račun Vučićevog kartela. Slavko Ćuruvija je stradao zbog kritika vladajuće mafije i ministra informisanja...

bothunter

pre 1 godinu

https://informer.rs/vesti/politika/752985/tajkun-njegova-televizija-poslali-jasnu-poruku-predsedniku-vucicu-ili-priznaj-kosovo-uvedi-sankcije-rusiji-ili-ces-biti-pokopan Posle ovoga i sličnih tekstova medija u službi Vučićevog kartela stigle pretili smrću novinarci N1. Kakva koincidencija...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija