• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.12.2022

12:58

Vesić: Srbija regionalni lider u razvoju avio-saobraćaja

Predrag Mitić

Politika

Vesić: Srbija regionalni lider u razvoju avio-saobraćaja

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić čestitao je danas svim pilotima, letačkom osoblju, kompanijama, institucijama i zaposlenima u sistemu civilnog avio-saobraćaja, 7. decembar - Međunarodni dan civilnog vazduhoplovstva

 

Vesić je naglasio da standardi, regulative i planovi razvoja koji danas postoje u domaćem civilnom vazduhoplovstvu pokazuju zašto je Srbija lider u regionu u razvoju avio-saobraćaja i zbog čega najuspešnije kompanije lete iz naše zemlje, a sve veći broj putnika prolazi kroz naše aerodrome.

- To je zasluga svih vas i vizije predsednika Aleksandra Vučića - da od Srbije stvara modernu zemlju, otvorenu ka svetu - poručio je ministar Vesić.

 Podsetio je i da je Srbija među malim brojem zemalja koje imaju bogatu tradiciju u vazduhoplovstvu, što potvrđuje i Uredba o saobraćajnim spravama koje se kreću po vazduhu, iz 1913. godine.

Dodao je i da je kralj Aleksandar Karađorđević itekako razumeo važnost avio-saobraćaja i razvijao avio industriju, a prilikom posete Parizu 1910. godine postao i prvi Srbin koji je leteo avionom.

 Obeležavanje 7. decembra kao Međunarodnog dana civilnog vazduhoplovstva usvojeno je 1994. godine, u okviru obeležavanja pola veka od potpisivanja Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu, poznate kao Čikaška konvencija, koja je dala osnovu modernom avio-saobraćaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
robijaćete uskoro bagro iz Vuč

pre 1 godinu

Vesiću, ljigava lopino, šta si 12 godina radio dok si bio sa žutima? Krao? Prevrtao kocke na trgu?

Vesić: Politika opozicije vređanje, baš ih briga za razvoj Srbije
Politika

Vesić: Politika opozicije vređanje, baš ih briga za razvoj Srbije

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je jedina politika opozicije vrejanje i blaćenje drugih, te da u skupštinskoj raspravi nisu ni reč progovorili o budžetu, zato što infarstruktura, projekti i razvoj Srbije zapravo i ne interesuju

06.12.2022

18:14

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17