• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RTS

11.12.2022

07:12 >> 15:12

MI SAMO ŽELIMO DA NAŠ NAROD OSTANE NA SVOJIM OGNJIŠTIMA! Moćna poruka predsednika Vučića!

ATA images

Politika

MI SAMO ŽELIMO DA NAŠ NAROD OSTANE NA SVOJIM OGNJIŠTIMA! Moćna poruka predsednika Vučića!

Podeli vest

Sever Kosova i Metohije i dalje je blokiran što od strane građana, što od strane policije. Ne može se ni peške ni automobilom preko prelaza Jarinje i Brnjak. Na barikadama koje su Srbi postavili u znak protesta zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića, noć je protekla mirno, ali napeto

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je usaglašen tekst zahteva koji će biti poslat komandantu Kfora za povratak određenog broja pripadnika srpske vojske i policije na teritoriju KiM u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244.

Foto: informer.rs

OBUSTAVLJENA NASTAVA U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA NA SEVERU KiM!

Zbog najnovijeg terora Aljbina Kurtija nastava u osnovnim i srednjim školama na severu KiM je obustavljena.

Kako nam javlja naš izveštač sa severa KiM, večeras su te informacije potvrđene roditeljima i razrednim starešinama.

Nije poznato do kada će trajati obustava rada.

RAFAL U BLIZINI BARIKADE KOD ZVEČANA! Strah kod meštana raste

Na barikadi u Rudaru kod Zvečana trenutno je napeto i okuplja se sve veći broj građana, a kako je "Informer" na licu mesta, doznajemo da se čuju i rafali

Poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića: Mi samo želimo da naš narod ostane na svojim ognjištima

Predsednik Srbije predsedavao je danas sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost. 

Nakon sednice, predsednik se obratio javnosti, a detalje obraćanja pročitajte OVDE.

Vučić je na svom Instagramu objavio poruku za naš narod na KiM. 

 

 

POČELA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST! Predsedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić!

U zgradi Predsedništva Srbije počela je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, kojom predsedava predsednik Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Sednici prisustvuju premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka pravde Maja Popović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, direktor Vojno obaveštajne agencije Aleksandar Vulin,direktor Kancelarije za KIM Petar Petković...

Drecun: Imamo opasnu pretnju i opasan razvoj događaja

Nakon najnovijeg upada ROSU na sever Kosova, odnosno na Gazivode, možemo očekivati samo nove incidente, rekao je predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun, dodajući da su specijalne jedinice na severu Kosova kako bi zastrašivale Srbe

Drecun je rekao za Tanjug da postoje sistematski napadi specijalnih kosovskih jedinica na pojedince - maltretiranje, hapšenje Srba, iako sa zapada govore kako su to policajci koji nenaoružani idu na sever.

Porodica uhapšenog Pantića nema informacije o njemu!

Porodica Dejana Pantića koga je juče, naočigled supruge, Kosovska policija uhapsila na Jarinju, od trenutka hapšenja nema nikakve informacije o njemu i zabrinuta je za njegovo zdravlje

Kako su članovi porodice rekli za Kosovo onlajn, Pantić je težak srčani bolesnik, a pre samo tri meseca u Valjevu mu je ugrađen stent.

 

GRAĐANI ZUBINOG POTOKA U PROTESTNOJ ŠETNJI "Pružaćemo miran otpor dok god je potrebno"

Veliki broj građana Zubinog Potoka okupio se ispred zgrade opštine, odakle su krenuli u protestnu šetnju ulicama, kako bi iskazali nezadovoljstvo povodom svih dosadašnjih dešavanja

 

 

KFOR, EULEKS I KOSOVSKA POLICIJA POJAČALI PRISUSTVO NA SEVERU! Odmah nako Kurtijeve najave za nasilno uklanjanje barikada 

U poslepodnevnim satima u Severnoj Mitrovici primetno je pojačano prisustvo kosovske policije i pripadnika Kfora i Euleksa. Ovo se dešava odmah nakon najave Aljbina Kurtija da će večeras nasilno ukloniti barikade.

Tadić: Međunarodna javnost da bude upoznata sa činjenicom da su Srbi izloženi Kurtijevom nasilju

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da međunardono javno mnjenje mora da bude upoznato sa činjenicom da je srpsko stanovništvo na Kosovu maltretirano i izloženo nasilju i zastrašivanju od strane kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Tadić je na Tviteru istakao i da Zapad snosi odgovornost za to jer ne osuđuje nasilje nad Srbima sa Kosova.

 

 

"Međunarodno javno mnjenje mora biti upoznato sa činjenicom da je srpsko stanovništvo na Kosovu maltretirano i izloženo nasilju i zastrašivanju od strane Aljbina Kurtija! Odsustvo jake zapadne osude nosi odgovornost za ishod ovog opasnog uznemiravanja", napisao je Tadić.

ANA BRNABIĆ PORUČILA ZEMLJAMA KVINTE: Ako pomognete Kurtiju da ukloni barikade neće ostati ništa od vašeg autoriteta!

Očigledno da zemlje Kvinte, zajedno sa EU i Žozepom Boreljom, kažu da barikade na severu Kosova i Metohije moraju da budu uklonjene jer su nelegalne. Zanimljivo, nisu toliko glasni o nezakonitosti hapšenja Srba, recimo Dejana Pantića, uhapšenog juče, bez ikakvih dokaza. Ili kada kosovska policija krši Briselski sporazum ulaskom sa naoružanim puškama i dugim cevima u opštine sa srpskom većinom na severu, poručila je premijerka Ana Brnabić povodom najave Aljbina Kurtija da će večeras napasti sever KiM.

Foto: printscreen

RAKIĆ: Pozivamo KFOR i Euleks da spreči progon našeg naroda na severu KiM!

Nakon našeg apela za mir, a prema informacijama koje imamo Aljbin Kurti je na sednici sa svojim bezbednosnim strukturama najavio da će večeras poslati do zuba naoružane ROSU i ostale jedinice na sever Kosova i Metohije da progoni naš narod i sprovodi Oluju

Pozivamo KFOR da spreči upad ROSU na sever Kosova i Metohije, jer je njihovo prisustvo na ovim prostorima protivno svim sporazumima na snazi. 

Ovo je trenutak kada je odgovornost na KFOR-u i EULEKSU, da spreči haos koji Kurti sprema.

Vučić sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za 19 časova

Posle najnovijih pretnji Aljbina Kurtija da će u večernjim satima napasti Srbe na barikadama svim raspoloživim sredstvima, predsednik Aleksamdar Vučić sazvao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost u 19 časova.

Foto: ATA images

O najnovijim odlukama predsednik će govoriti u Drugom dnevniku Radio-televizije Srbije od 19 sati i 30 minuta.

ZLOČIN U NAJAVI! VEČERAS KREĆE OPŠTI NAPAD NA SRBE NA KOSOVU I METOHIJI!

Posle sednice tzv. saveta za bezbednost lažne države Kosovo Aljbin Kurti je svojiim saradnicima naložio da večeras krenu u opšti napad na sever Kosova, saznaje Informer!

Kurti je o svom zločinačkom planu, da sa specijalcima upadne na sever, razbije barikade i "zauzme granice", obavestio i sve ambasadore zemalja Kvinte u Prištini. Prema prvim informacijama, Zapad je odobrio napad na Srbe!?!

Foto: Informer DN

I teroristička vlast u Prištini i njihove zapadne gazde namerno previđaju činjenicu da je albanskim specijalcima po svim sporazumima najstrože zabranjeno da bez odobrenja srpskih vlasti ulaze na sever Kosova. Svi oni, dakle, svesno idu na zločin!?!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i svi nadležni državni organi učiniće sve što nude neophodno da zaštite Srbe na Kosovu, potvrđeno nam je u Vladi i u Predsedništvu.

OPET SLAGALA! Đurić o tvrdnjama Kurtijeve Rade Trajković: Lažna vest, nisam primio notu vlade SAD!

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić saopštio je da je lažna vest i da nije primio notu vlade SAD, demantujući tako izjave predsednice Evropskog pokreta Srba Rade Trajković koja je navela da su SAD preko Đurića poslale diplomatsku notu.

- Lažna vest. Nisam primio notu vlade SAD. Nisam siguran da to nije slučaj i sa sada i formalnim poslodavcem gospođom Trajković. Uprkos želje da svom poslodavcu olakša položaj (otežavajući ga "uzgred" Srbima), između žrtve -Srba na КiM, i prištinskih kreatora nestabilnosti nema jednakosti - poručio je Đurić.

 

 

UPERILI SU MI PUŠKU U GRUDI I U RUKE DALI POCEPANU SRPSKU ZASTAVU! Radnik V. K. o upadu Kurtijevih specijalaca na Gazivode!

Otišao sam na veliku branu na Gazivode da izmerim nivo vode zbog kiše, kada sam video četiri pet pripadnika Rosu kako obijaju kapiju i kućicu. Uperili su puške u mene, ispitivali me i iscepali zastavu, a onda me oterali, ovako za Kosovo onlajn današnje događaje opisuje radnik V. K. koji je na brani zatekao pripadnike specijalnih jedinica ROSU.

Brnabić: Ono što Priština vidi kao pretnju su naši stalni pozivi na mir i stabilnost, otvoren i pošten dijalog...

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je sve građane na suzdržanost i istakla da je Srbija za razliku od Aljbina Kurtija zainteresovana za mir i stabilnost

Ono što Aljbin Kurti vidi kao pretnju su naši stalni pozivi na mir i stabilnost, otvoren i pošten dijalog, poštovanje i punu implementaciju svakog i svih dogovora postignutih u dosadašnjem dijalogu Beograda i Prištine - napisala je premijerka na Tviteru.

 

 

PETKOVIĆ O UPADU NA GAZIVODE: Obavestio sam Lajčaka - EU MORA DA OBUZDA NASILNIKA I UZURPATORA KURTIJA!

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, poručio je na Tviteru da je upravo obavestio specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o oružanoj akciji Kurtijevih specijalaca ROSU na Gazivode...

- Upravo sam obavestio Miroslava Lajčaka o oružanom i protivpravnom upadu Kurtijevih specijalaca Rosu na Gazivode! Oduzeli su čuvaru ključeve, pocepali zastave Srbije. EU mora da obuzda nasilnika i uzurpatora Kurtija od njegovih jednostranih i oružanih akcija kojima želi da izazove rat! - poručio je Petković.

 

Kurtijevi specijalci sa dugim cevima upali na Gazivode

Pripadnici specijalnih Kurtjevih jedinica Rosu upali su malopre pod punim naoružanjem i u blindiranim vozilima u objekat velike brane na jezeru Gazivode, saznaje Informer.

Prema našim saznanjima, oni su sa dugim cevima i oklopnim vozilima tamo zatekli čuvara koji meri nivo vode, isterali ga sa objekta i poskidali srpske zastave koje se tamo nalaze.

Prema poslednjim informacijama oni se nalaze i dalje na objektu kod velike brane na Gazivodama, koji su nasilno i protivpravno zauzeli.

Predsednik Srpske liste poziva na mir i suzdržanost!

Goran Rakić, predsednik Srspke liste pozvao je građane na Kosovu i Metohiji na mir i suzdržanost

Rakić ističe da je u ovom trenutku važno da se ne naseda na provokacije.

- U ime Srpske liste i svoje lično ime pozivam sve građane na mir i suzdržanost. Da ne nasedamo na provokacije.

Svima nama je potreban mir, i nastavak dijaloga kako bi se dao prostor pregovaračima koji bi kroz dijalog došli do rešenja ove situacije a ne kroz jednostrane poteze.

Kurti: Predsednik i premijer Srbije prete Kosovu vojnom agresijom

Premijer lažne države Aljbin Kurti ne prestaje sa sramnim napadima i izjavama uperenim protiv države Srbije i njenog naroda.

- Pošto je pitanje registarskih tablica rešeno i izbori odloženi, kriminalnim bandama na severu Kosova nedostaje čak najmanji izgovor za barikade i nasilne napade na Kosovsku policiju - sramno je izjavio Kurti.

On je istakao da u "saradnji sa Kforom rade na rešavanju situacije brzo i mirno".

- Predsednik i premijer Srbije su zapretili vojnom agresijom, najavljujući da će se srpska vojska vratiti na našu teritoriju. Nećemo tražiti sukob, već dijalog i mir. Ali da budem jasan: Republika Kosovo će se braniti - snažno i odlučno - napisao je Kurt na Tviteru.

Moja poruka narodu na KiM je da nema i neće biti predaje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Srbima na KiM da "nema i neće biti predaje".

Ističe da je poruka svima drugima da formiraju ZSO, poštuju prava i slobodu Srba i Srbije i ponašaju se u skladu sa potpisanim sporazumima i međunarodnim pravom, jer to je, kaže, jedini put za početak normalizacije odnosa i života svih nas.

 

 

Dačić: Kurti stalno podmeće požare, Srbi na severu KiM neće ostati bez podrške svoje države!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić navodi da će u narednim danima Srbija biti izložena raznim vrstama pritisaka, ali da Srbija ima crvene linije preko kojih neče preći. Srbima koji su ovog jutra na barikadama poručio je država uz njih

Barikade u Rudaru, policije ima na svim prelazima

Sever Kosmeta je i dalje blokiran što od strane građana, što od strane policije.

Građani severne Mitrovice i Zvečana okupili su se na barikadi u Rudaru, kod mesta Krst, a policije ima na svim prelazima. 

Foto: Informer

U Rudaru je jako hladno, pa su građani okupljeni oko barikada zapalili vatru kako bi se bar na kratko ogrejali. 

Foto: informer.rs

U mestu Rudare gde je postavljena prva barikada iz pravca Prištine prema Raški sve do Leška, odnosno punkta Jarinje, ima više barikada.

Barikada je postavljena i na putu Mitrovica-Zubin Potok, prema punktu Brnjak. 

Ne može se ni peške ni automobilom preko prelaza Jarinje i Brnjak.

Foto: informer.rs

Oni koji dolaze centralne Srbije mogu jedino preko punktova Merdare i južnije od njega.

Policije ima na svim prelazima Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku. Jutros ih je u većem broju bilo u naselju Bošnjačka mahala.

Kod samih barikada nalaze se vojnici Kfora, kao i pripadnici Euleksa.  

Građani na severu su počeli da se okupljaju i postavljaju barikade nakon što je juče uhapšen Dejan Pantić.  

Severni deo Kosmeta i dalje blokiran

Sever Kosmeta i dalje blokiran što od strane građana, što od strane policije. Ne može se ni peške ni automobilom preko prelaza Jarinje i Brnjak.

Saobraćaj je zatvoren na glavnim putnim pravcima na severu Kosova i Metohije, a može se kretati jedino sporednim putevima.

Noć je prošla mirno na barikadama koje su Srbi postavili u znak protesta zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića.

I pored kiše koja je padala cele noći, Srbi su ostali dosledni u nameri da se stane na put Kurtijevom teroru.

Foto: Informer

Srbi osvanuli na barikadama uprkos kiši koja je padala cele noći

Aljbin Kurti je najavio da barikade treba odmah skloniti, tako da je noć protekla u iščekivanju akcije kosovske policije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je ukazao međunarodnim partnerima na bezobzirnost Prištine, povodom hapšenja Dejana Pantića. Rekao je i da je usaglašen tekst zahteva koji će biti poslat komandantu Kfora za povratak određenog broja pripadnika srpske vojske i policije na teritoriju KiM u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244. 

Foto: Informer

Pre ponoći s vremena na vreme čule su se pucnjava i detonacije, ali nema informacija o povređenima ili ranjenima.

Pripadnici specijalne kosovske policije su prema rečima Davora Markovića na putu Lučka Reka - Gazivode kod mesta ribnjak zaustavili njega i njegovog sina i zadržali ih više od sat vremena.

On kaže da su njegovom sinu nanete povrede glave i da mu je ukazana prva pomoć u ambulanti u Zubinom potoku.

Foto: Informer

Oko 19 sati odjeknule su dve detonacije, ali njihovo poreklo nije poznato.

Ppredsednica lažne države Vjosa Osmani rekla je da je postignut dogovor da se izbori odlože za april 2023. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 1 godinu

Svaki pregovori sa siptarima nevode nigde nego da se to lepo protera iz Srbije na Vreme i mirni smo.

milan lala

pre 1 godinu

Srbijo isteraj vojnom silom albanskog okupatora iz Srpskih opstina. Ne obaziri se na korumpiran KFOR = NATO . Dosta su albanci terorisali Srbe bez ikakvih konsekvenci . Reaguj Srbijo osim supljih pretnji iz EU i SAD nista se posebno nece dogoditi i albanski mentori vise neznaju sta im je ciniti.

Lobotomirani

pre 1 godinu

Opsta mobilizacija,oduzimanje fabrika stranim investitorima i ulaganje u poljoprivredu da imamo hranu dok isteramo agresora do Draca i Valone.Sve ostalo je izdaja.

Maxi

pre 1 godinu

Izdajnik Vucic predao KiM siptarima.Nadam se da ce kvazi novinari iz informers i Vuciceve podguzne muve proci u zivotu kao i ovaj jadni narod na KiM.

Pera

pre 1 godinu

Raspad sfrj osmišljen je još u Jajcu kad je jevrein Broz Tito isekao etnički prostor Srba na republike emitovao jevrejsku šifru raspada grb sa 6 baklji vatra simboliše rat razaranje raspad potom nastavlja Tito 2 takođe jrvrein iz Mađarske komandujući istovremeno sa svim republikama tako kreirao rat raspada po Titovim granicama komandujući istovremeno sa Miloševićeve Tuđmanom Alijom Milom Kučanom Bakalijem Rugovom Haradinajem..! Tito 2 Soros dao je Klintonu glavni novac za izbore pa je Klinton njegov službenik Tito 2 mu je narezivanje pa je tako radi ispunjenja Titovog plana iz Jajca naredio da nas Klinton bombarduje 1999 a asistirali su mu u tom naređenju ostali Titovi jevrei Kisindžer Rotšild Koh Abramovič Kušner Madken Olbrajt...! POSLE UBISTVA KENEDIJA AMERIKA JE OBIČNA JEVREJSKA KOLONIJA SVI ANERIČKI PREDSEDNICI SU MASONI TAJNA GLOBALNA JEVREJSJA ŠPIJUNSKA ORGANIZACIJA PRRDSEDNICI SU JEVREJSKI BATLERI A RAZLOG TAKO STRIKTNE ZAŠTITE KOSOVA I METOHIJE JE ZBOG TOGA ŠTO SU JEVREI DA BI OSTVARILI SVOJE CILJEVE MOTIVISALI AMERIKU DA TAMO INSTALIRA GLAVNINU RAKETNOG ŠTITA U DAVNO PLANIRANOM NAOADU NA RUSIJU TAKO DA AMERIKA SVIM SNAGAMA BRANI KIM USTVARI BRANI SVOJE RAKETD KOJE JD PREVAROM UN TAMO INSTALIRSLA MASKIRANA U VOJSKU UN .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija