• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

19.12.2022

09:02

SRBI NA KOSOVU I METOHIJI SU TRAŽILI OSNOVNA LJUDSKA PRAVA! Brisel i Vašington čuju naš narod samo kada su na barikadama!

Tanjug

Politika

SRBI NA KOSOVU I METOHIJI SU TRAŽILI OSNOVNA LJUDSKA PRAVA! Brisel i Vašington čuju naš narod samo kada su na barikadama!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se čini da Brisel i Vašington čuju Srbe samo kada su na barikadama na Kosovu i Metohiji, a i tada ne baš dobro

- Oni su na barikadama jer traže osnovna ljudska prava i ništa više od toga. Oni su napustili institucije samo zato što su tražili, nakon skoro deset godina, poštovanje Briselskog sporazuma i osnovna ljudska prava - rekla je Brnabićeva gostujući na RTS-u.

Dodaje da, pošto premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti kaže da ne postoji Briselski sporazum, ne zna, šta je, onda, problem ako Srbi sa KiM napuste prištinske istitucije.
Premijerka ističe da je duboko razočarana međunarodnom zajednicom.

- Duboko sam razočarana shvatanjem demokratije, odnosno poimanjem ljudskih prava Brisela i Vašingtona. Ako vidite kakav je bio decembar, počeo je postavljanjem Nenada Rašića za predstavnika srpskog naroda a on je na izborima dobio 0,17 odsto glasova. Razočaravajući odgovor Brisela koji je pozvao obe strane na smirivanje tenzija, a tek nakon oštrije reakcije predsednika Srbije Aleksandra Vučića Brisel je opomenuo Prištinu - podsetila je predsednica Vlade Srbije.

Ona je dodala da je ovog meseca bilo 16 brtutalnih provokacija od strane Prištine, pre svega upad ROSU na sever KiM, da se ne zna gde je protivpravno privedeni Dejan Pantić, sa kojim se porodica nije ni čula, a da Brisel na sve to ćuti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Postoji samo jedan način da se problem kosova reši brzo, efikasno i što je najvažnije, pravedno! ŽIVELA SRBIJA I SRPSKI NAROD!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17