• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.12.2022

08:53

KURTI HOĆE DA BUDE GOSPODAR ŽIVOTA I SMRTI! Učinićemo sve da zaštitimo naš narod na KiM!

Informer

Politika

KURTI HOĆE DA BUDE GOSPODAR ŽIVOTA I SMRTI! Učinićemo sve da zaštitimo naš narod na KiM!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je podizanje nivoa borbene gotovosti vojske do upotrebe oružane sile odgovor Srbije na neposrednu ratnu pretnju i sve ono što Priština čini da bi napala srpski narod na severu KiM

- Mi smo spremni da sačuvamo mir, ali i da odgovorimo na svaku vrstu pretnje koja dolazi od Prištine - izjavio je Petković za RTS.

On je rekao da službe države Srbije rade svoj posao na najbolji mogući, da Beograd zna šta sve Priština planira i priprema i učiniće sve da zaštiti srpski narod na KiM. 

Istakao je da se pogrom i "Oluja" neće ponoviti, da naš narod treba da zna da iza sebe ima državu Srbiju, koja je spremna da zaštiti živote svojih ljudi. 

Petković je rekao da srpski narod nikoga ne napada, da ne želimo sukobe, a da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti želi da napadne goloruki srpski narod.

Ukazao je da su barikade demokratsko mirno sredstvo našeg naroda da izrazi nezadovoljstvo jer doživljava teror od Aljbina Kurtija svakog dana.

Kako kaže, to što je vojska podigla nivo borbene gotovosti do upotrebe oružane sile, kao i jedinice MUP-a, jeste odgovor Srbije na neposrednu ratnu pretnju i sve ono što Priština čini s obzirom da je podigla nivo svoje borbene gotovosti spremajući svoje jedinice da napadne srpski narod na severu KiM.

- Dogorelo je do noktiju, mi činimo sve da sačuvamo mir, pre svega predsednik Aleksandar Vučić, ali kada sa druge strane imate Kurtija koji izjavljuje da je pitanje trenutka kada će ukinuti barikade, da će biti povezano sa ubistvima, onda je to pretnja - kazao je Petković.

Dodaje i da Priština pokušava da napravi narativ da oslobođaju sever Kosova i Metohije od nekih kriminalaca.

- Ti kriminalci po njihovom su naše majke, rođaci, braća, nisu nikakvi kriminalci, ali izražavaju svoj protest jer očigledno nema ko da čuje njihov glas u Evropi da su obespravljeni - naveo je direktor vladine Kancelarije.

Prema njegovim rečima, EU umesto što pominje barikade i njihovo sklanjanje, trebalo je sada da natera Prištinu da odustane od svojih odluka udara na sever KiM, da izvrši pritisak da se formira Zajednica srpskih opština, a ne da se čeka 10 godina.

Komentarišući to što je juče patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju, Petković kaže da je to strašno.

- To je prvi put u istoriji da se patrijarhu zabranjuje da ide u svoj dom. On je čovek mira, kako je moguće da je Kurti zabranio njemu ulazak, iako je i ovog puta poseta najavljena u skladu sa sporazumom o zvaničnim posetama - kazao je Petković. 

Kaže da je iz Prištine stiglo sramno obrazloženje da će mu dozvoliti da uđe ukoliko se ogradi od srpskog naroda i barikada.

- Dokle ide Kurti: on se meša u život Crkve, hoće da menja kanone, da bude gospodar života i smrti - primećuje Petković.

Na pitanje da li ima diplomatskih razgovora za koje javnost ne zna, Petković odgovara da jeste da je Božić po gregorijanskom kalendaru, ali Beograd čini sve da razgovara sa svima onima koji mogu da izvrše pritisak na Prištinu.

- Tražimo način i modalitet kako da sačuvamo naš narod na KiM. Mi smo spremni da sačuvamo mir i stabilnost, ali smo spremni i da odgovorimo na svaku pretnju Prištine, a i da sačuvamo teritorijalni integritet - kazao je.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
tasa

pre 1 godinu

Jedno je sigurno Vučić neće dozvoliti progon Srba i da se oluja ponovi.

taki

pre 1 godinu

Kurti otvoreno preti životima našeg nedužnog naroda i ucenjuje Vučića.

taki

pre 1 godinu

Od bolesnika poput Kurtija može se svašta očekivati , jer je nepredvidljiv a Zapad ga pušta.

taki

pre 1 godinu

Sve dok EU ili SAD ne zaustave Kurtija i primoraju ga da poštuje sporazum i da učestvuje u dijalogu, situacija na KiM će biti sve gora.

taki

pre 1 godinu

Ukoliko izbije rat na KiM jedini krivci će biti oni koji su podržavali Kurtijevu bolesnu igru protiv Srbije

taki

pre 1 godinu

Srbija čvrsto stoji uz svoj narod na KIM, ne damo na njih i njihova ognjišta, nema predaje moramo ih zaštiti.

taki

pre 1 godinu

Vučić će učiniti sve da zaštiti svoj narod na KiM, pronaće neko rešenje da ih sve spase i njih i njihova ognjišta!

taki

pre 1 godinu

Predaje nema! U pitanju su životi naših nedužnih ljudi, na barikadama ima i dece, starih i žena. Moramo ih zaštiti.

taki

pre 1 godinu

Ukoliko izbije rat na KiM, ne znam da li je EU svesna da bi isti uticao nepovoljno ne samo na nas, nego i na ceo region, pa i na njih!

taki

pre 1 godinu

Zemlje Kvinte moraju da shvate, da su životi našeg stanovništva ugroženi, da na barikadama ima i dece, žena, starijih ljudi, da ćemo učiniti sve da ih zaštitimo.

Baća

pre 1 godinu

Bojim se da sa Kurtijem nema dogovora o bilo čemu. Na silu se mora odgovoriti samo silom. To je jedini način da se odbrane Srbi. Naš jedini stvarni strateški saveznik je Ruska Federacija i bolje je da se stavimo pod njen nuklearni kišobran nego da se uzdamo u KFOR, NATO i EU. Oni koji su oko nas u NATO-u srećan put, a mi da gledamo kako da zaštitimo sebe na pravi način uz pomoć RF. Siguran sam da to želi i ogromna većina građana Srbije.

Tijana

pre 1 godinu

Zajvaljujuci Vucicu imamo jaku i snaznu vojsku koja je spremna da stane u odbranu nasem Srpskom narodu na KIM i nema predaje niti odustajanja od te namere.

Nik

pre 1 godinu

Srbija ce sacuvati narod na celu sa predsednikom Vucicem!

Zoran

pre 1 godinu

Kurti jeste odan Zapadu, ali nema on ono sto bi trebao da ima. da moze da se nosi sa situacijom u kojoj se trenutno nalazi.

Tijana

pre 1 godinu

Spremni smo da odgovorimo na svaki vid pretnji od strane Kurtija dosta smo mi cutali i trpeli. Moramo mu se suprotstaviti i stati mu na put.

Ana

pre 1 godinu

Srbi ne zele ponovo da ratuju, dosta nam je bilo prolivanja krvi i neduznih zrtava, ali necemo gledati nemo na postupke Pristine. Srbija ce stati uz svoj narod!

Miki

pre 1 godinu

Terorista Kurti glumi Boga i da može da on odlučuje o životima Srba, oduzimajući im slobodu, kad mu se ćefne, tek tako bez osude međunarodne zajednice.

Tea

pre 1 godinu

Gospodaru zivota i smrti, odnosno Kurtiju, Vučić će stati na put terora i nasilja. Vučić će svoj narod zaštititi i sačuvaće mir i stabilnost.

Kaća

pre 1 godinu

Priština jedino zna za teror i nasilje, za proterivanje i ubijanje naroda. Priština treba da se ugleda na Srbiju i na politiku Aleksandra Vučića, da zna da mirnim putem reši situaciju i da razgovorom može da se postigne kompromis. Ali očigledno Priština nikada nije čula za reč mir što nam pokazuje ponašanje Aljbina Kurtija.

Markić

pre 1 godinu

Kurtiju neće poći za rukom da bude gospodar života i smrti. To mu neće dozvoliti Vučić, koji će za mir svog naroda učiniti sve i neće se predati u ovoj borbi.

Veka

pre 1 godinu

Nicija sveca nije gorela do zore, pa nece ni Kurtijeva.

sanja

pre 1 godinu

Kurti je zlo od coveka ,jadna majka koja ga je rodila verovatno se zena stidi i proklinje dan kada je na svet dovela ovakvo cudoviste

Nina

pre 1 godinu

Kurti nije covek,kome preti nenaoruzanom narodu koji protestvuje najobicnijim barikadama kako bi donekle zastitili sebe

Jana

pre 1 godinu

Dokazuju se svetom coveku koji zivi celog zivota za sirenje mira i ljubavi time sto ga ne pustaju preko granice,smesni su da smesniji ne mogu biti

Gorica

pre 1 godinu

Kurti se igra Boga, ali nicija do zore nije gorela.

sara

pre 1 godinu

KURTI JE ZLO OD COVEKA. Mesto mu je u zatvoru gde je i bio.

sara

pre 1 godinu

Kurti je umislio da je sila, ali vara se. Iznad sile postoji veca sila.

anja

pre 1 godinu

Kurti moze da bude gospodar zivota i smrti Siptarima, Srbima ne.

ilija

pre 1 godinu

Vucic radi sve kako bi zastitio svoj narod. Dok nas narod ne bude bezbedan nema predaje.

minja

pre 1 godinu

Kurti treba da prestane da pravi nemire na KiM. Oba naroda hoce samo mir.

ilija

pre 1 godinu

Kurti ne voli Srbe, niti ih zeli na teritoriji KiM. Ne moze ih oterati sa svoje zemlje.

nina

pre 1 godinu

Kurti je samo izaslanik Zapada. Njemu je interes progon Srba sa njihovih ognjista.

anja

pre 1 godinu

U veliku igru se Kurti upustio. Malo vise se zaigrao.

ilija

pre 1 godinu

Zapad cuti na dela Kurtija. Srbi nisu ovce da ih neko sisa. Mi znamo za svoja prava.

Zoran

pre 1 godinu

Srbi koji zive na Kosovu i Metohiji su i suvise dugo proganjani, maltretirani i ubijani i tome se mora stati na put.

Srdja

pre 1 godinu

Necemo dozvoliti pogrom kao 2004 i to Albancima mora biti kristalno jasno!

Makicaaa

pre 1 godinu

Vucic nastavlja lavovsku borbu za nas narod,za njihov mir i opstanak na KiM.

Vockica

pre 1 godinu

Kurti moze jedino u psihijatrijskoj bolnici da glumi gospodara zivota i smrti.

Helena

pre 1 godinu

Kurti je sada umislio da je gospodar zivota i smrti i ne shvata koliko je smesan i jadan.

Helena

pre 1 godinu

Umisljeni terorista Kurti moze da bude jedino gospodar jedne lepe samice u zatvoru.

Bokica

pre 1 godinu

Ponovo Kurti sebi daje na ceni i misli da ce uspeti da protera nas narod sa Kim.Zapravo ne vidi koliko je smesan.

Aleks

pre 1 godinu

Srbija ce uciniti sve da zastiti svoj narod na KiM od Kurtijevog terora.

Njanja

pre 1 godinu

Velike sile moraju da utiču na Kurtija da se urazumi i odazove pameti što pre

Jelisaveta

pre 1 godinu

Kurti se opet malo zaigrao pa sada glumi gospodara zivota i smrti.Ne shvata koliko je smesan i da jedino moze biti gospodar svojim bednim potrčcima.

Pavle

pre 1 godinu

Kurti kopira Zelenskog ali se malo zajebao.Ovo je Srbija a ovde moze da se dobije po usima vrlo brzo.

Analjim

pre 1 godinu

Ne cujemo pretece reci Kurtija, cujemo samo ohrabrujuce reci naseg predsednika!

MK

pre 1 godinu

Naše je da sačuvamo narod i da se krećemo putem mira, dođe li do sukoba, ishod je JASAN, a Kurti će snositi punu odgovornost , kako pred svetom, tako i pred istorijom

Ivan

pre 1 godinu

Kurti je jedan bolesnik koji vise ne zna sta radi i gde bije.

Zaza

pre 1 godinu

Kurti nema srama,ne zna za stid,toliko zlo u jednom čoveku

Jeks

pre 1 godinu

Od Kurtija nema iznenađenja,spreman je da prolije krv.Srbiha će se boriti za mir ali isto tako je spremna da odgovori i na Kurtijeve rafale.

Neo

pre 1 godinu

Trebamo mi njih isterati iz naše zemlje ne oni da nama prete na našoj zemlji i našem narodu, da ih dve isteramo i da se lepo sto su nam uzeli da povratimo naše kuće i stanove.

Kristijan

pre 1 godinu

Srbi na KiM samo žele mir, bezbednost i osnovna ljudska prava. Dosta terora od strane Kurtija!

Anja

pre 1 godinu

Kurtiju se ne sme dozvoliti da sprovede u delo proterivanje Srba sa KiM.

Anja

pre 1 godinu

Kurti ne može da se ponaša ovako bahato, mora da pošuje zakone i pusti srpski narod da živi bez straha za svoje sutra.

SRBI NA SEVERU KOSOVA I METOHIJE NE ODUSTAJU! Podignute nove barikade u Severnoj Mitrovici, vojska Srbije u najvišem stepenu borbene gotovosti Uživo
Politika

SRBI NA SEVERU KOSOVA I METOHIJE NE ODUSTAJU! Podignute nove barikade u Severnoj Mitrovici, vojska Srbije u najvišem stepenu borbene gotovosti

Srbi sa severa Kosova i Metohije su na barikadama 18. dan. Poručuju da će ih ukloniti kada Priština oslobodi Dejana Pantića, Miljana Adžića i Slađana Trajkovića i kada sa severa povuče specijalne snage policije. Krizni štab Srba sa severa KiM: Srbi ne napadaju ni Kfor ni Euleks, već da u njima vide zaštitu od represije prištinskog režima i specijalaca

27.12.2022

07:33

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17