• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.01.2023

08:13

OPET DEMOLIRANO PRAVOSLAVNO GROBLJE U VUKOVARU! Jeckov: Zabrinuti smo i zgroženi!

Informer

Politika

OPET DEMOLIRANO PRAVOSLAVNO GROBLJE U VUKOVARU! Jeckov: Zabrinuti smo i zgroženi!

Podeli vest

Deset nadgrobnih spomen ploča porušeno je na starom pravoslavnom groblju u Vukovaru u noći sa prošlog četvrtka na petak, od kojih su tri uništene

Iz SDSS-a od policije traže da pronađu odgovorne za ovaj vandalizam koji, smatraju, nije počinila jedna osoba jer su spomenici  veoma teški.

Iz policije su poručili kako je tokom noći s 5. na 6. Januara u vukovarskoj ulici Europske unije nepoznati počinitelj na starom pravoslavnom groblju porušio ukupno deset nadgrobnih spomen ploča, od kojih su tri pukle. Istaknuli su kako tragaju za krivcem, protiv kojeg će nadležnom državnom tužilaštvu podnijeti kaznenu prijavu zbog povrede mira pokojnika.

Potpredsednica SDSS-a Dragana Jeckov pozvala je policiju i tužilaštvo da pronađu odgovorne.

- Ovo nije izolovan slučaj već postaje pravilo da neki pojedinci ili grupe kroz ovakve necivilizacijske postupke treba da unose nemir i strah među srpsku zajednicu. Činjenica je da ovo nije prvi napad na naše groblje kao i da krivci i dalje nisu pronađeni. Ukoliko neko misli da će ovakvim porukama da nas uplaši, grdno se vara.Scenarij je uvek isti: i sam pokusaj relaksacije odnosa između naših država kao sto smo imali posjetu potpredsednika srpske Vlade prije neki dan, pokusava se zaseniti ovakvim događajimau Vukovaru gdje dobro znamo  koja je politička opcija na vlasti. Mnogim revizionističkim i drugim desničarskim elementima u hrvatskom društvu ne odgovara mir, suživot, suaradnja  između naših naroda već ne mogu da prebole da je rat završio, a da Srbi i dalje žive u Republici Hrvatskoj. Ne vidimo ni jasne osude ovakvih incidenata što bi bila obaveza od svih aktera u političkom životu Hrvatske - istakla je Jeckov.

- Zabrinuti i zgroženi  jesmo, ali nismo uplašeni - zaključila je Jeckov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosBikovic

pre 1 godinu

Хрватска је геноцидна творевина... Нацистичка садашњост - наследник је нацистичке НДХ прошлости...Само Руси то могу ДЕНАЦИФИКОВАТИ у потпуности....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija