• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2023

20:47

BIO JE I OSTAO LEGITIMNA AKCIJA PROTIV TERORISTA TZV. OVK! Selaković o godišnjici vojne akcije u Račku

Tanjug/Jadranka Ilić

Politika

BIO JE I OSTAO LEGITIMNA AKCIJA PROTIV TERORISTA TZV. OVK! Selaković o godišnjici vojne akcije u Račku

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković saopštio je danas da koliko god se premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i ostali veterani-teroristi trudili da montiranim optužnicama napadaju Srbe i da prekrajaju pravu prirodu antiterorističke akcije u Račku pre 24 godine, to im Srbija neće dozvoliti, ističući da je Račak bio i ostao legalna i legitimna akcija srpske vojske i policije protiv terorističkih formacija tzv. OVK

- Na današnji dan pre 24 godine snage bezbednosti Srbije i Savezne Republike Jugoslavije izvele su antiterorističku akciju u kojoj su eliminisale terorističku grupu u selu Račak na teritoriji opštine Štimlje. Vešta manipulacija predstavnika dela međunarodne zajednice pod firmom OEBS-a i vođstvom Vilijema Vokera pretvorila je ovu antiterorističku akciju u povod za NATO agresiju na našu Otadžbinu 1999. godine - podsetio je Selaković, reagujući na današnje izjave Kurtija. 

Vreme, dokazi, ali i svedočanstvo šefice finskog dela patološkog tima pokazali su, kako je dodao Selaković, da je Račak bio vešt pokušaj manipulisanja radi izazivanja rata protiv Srbije - vrhunac toga bilo je odustajanje haškog tužilaštva od tog dela optužnice protiv predsednika Slobodana Miloševića. 

- Koliko god se premijer privremenih prištinskih institucija i ostali veterani-teroristi trudili da montiranim optužnicama napadaju Srbe i da prekrajaju pravu prirodu antiterorističke akcije u Račku pre 24 godine, to im Srbija neće dozvoliti dokle god je čestitih i ozbiljnih Srba, baš onakvih kakav je predsednik Vučić, sudija Danica Marinković i Ivan Todosijević. Takvih nas je ubedljiva većina i dokle postojimo pričaćemo našoj deci ali i celom svetu da je Račak bio i ostao legalna i legitimna akcija naše vojske i policije protiv terorističkih formacija tzv. OVK, oni koji su se svom silom trudili da je prikažu drugačije nisu ništa drugo do saradnici terorista, što su i dokazali činjenjem zločina agresije na našu zemlju, a pravi zločinci su oni koji su u 78 dana i noći ubili 79 naše dece i koji su omogućili da 312 od ukupno 437 naseljenih mesta na Kosovu i Metohiji budi etnički očišćeni od Srba, a više od 219.000 proteranih Srba i nealbanaca budu proterani iz naše južne pokrajine - poručio je Selaković.

Kurti je ranije danas izjavio da je tužilaštvo tzv. Kosova raspisalo međunarodne poternice za 18 Srba, osumnjičenih da su učestvovali u događajima u Račku na današnji dan 1999. godine. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija