• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

28.01.2023

07:00

NEMAČKI AMBASADOR ŠOKIRAO PRIŠTINU! Rode: Pet država EU neće priznati 'Kosovo'

Tanjug/Dragan Kojundžić/ilustracija

Politika

NEMAČKI AMBASADOR ŠOKIRAO PRIŠTINU! Rode: Pet država EU neće priznati 'Kosovo'

Podeli vest

Nema nikakvih garancija da će na kraju dijaloga između Beograda i Prištine pet zemalja članica Evropske unije koje nisu priznale nezavisnost 'Kosova' to i učiniti!

 

Ovo je izjavio ambasador Nemačke u Prištini Jorn Rode, samo dan nakon što je izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio kampanju u kojoj će pokušati da ubedi Španiju, Grčku, Kipar, Rumuniju i Slovačku da priznaju nezavisnost lažne države.
- Nema garancija da će na kraju dijaloga pet zemalja EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova to i učiniti. EU ostaje posvećena dijalogu između Beograda i Prištine kako bi bio postignut konačan dogovor o normalizaciji odnosa dve strane. Evropa svojim predlogom želi da se izađe iz krize i da se ne gubi previše vremena. Moramo da prevaziđemo probleme kao što su registarske tablice ili napuštanje kosovskih institucija od strane Srba, moramo da vidimo širu sliku rešavanja problema - istakao je Rode, a prenosi 'Ekonomija onlajn'.

Crvene linije

Srbija želi da se dijalog nastavi, a predsednik Vučić jasno je izneo šta su naše crvene linije, odnosno da je za nas potpuno neprihvatljivo članstvo 'Kosova' u UN
Ivica Dačić, šef diplomatije



Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, na drugoj strani, kaže da je zvaničan stav države po pitanju francusko-nemačkog predloga o rešavanju kosovskog pitanja veoma jasan i odgovoran.
- Srbija želi da se dijalog nastavi i da učestvuje u njemu. Predsednik Vučić jasno je izneo šta su crvene linije, odnosno šta je za nas neprihvatljivo, a to je članstvo 'Kosova' u UN. To je veoma bitno, zato što sam imao prilike da čujem i ocene u Briselu da se Vučić poneo konstruktivno i odgovorno, za razliku od Prištine. Važno je da probamo da sačuvamo naše državne i nacionalne interese, ali i da sačuvamo Srbiju od raznih pretnji, ucena, mogućih sankcija i svega onoga što bi moglo da ugrozi budućnost građana - ističe Dačić.
 

Jovanović preti: Idemo na ulicu ako Vučić prihvati predlog EU!

 

Lider Nove DSS Miloš Jovanović zapretio je da će, ako predsednik Vučić prihvati evropski predlog za Kosovo, pozvati sve građane da se protiv tog plana bore 'svim institucionalnim i vaninstitucionalnim sredstvima'!?!
- Vrlo jasno, ulica - ulica, blokada - blokada. Ja bih taj predlog odbio, a Vučić će morati da siđe sa vlasti ako prihvati predlog - rekao je Jovanović u intervjuu za prištinski portal 'Kossev'.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sandra

pre 1 godinu

Kakav dijalog sa Kurtijem. Dovodite u pitanje celovitost države i njen opstanak zbog raspale EU. Ko preda Kosovo Šiptarima, mora u zatvor - Banana i Vučić su za doživotnu.

Vla

pre 1 godinu

Ptica sa Sto lica, ovaj Tip, ne zasluzuje da mu spomenem ime, jedan Dan prica jedno, drugi drugo i tako U nedogleg, a ko CE to blokirati ulice, saka Jada, 50 ili Koji komad vise tvojih placenika

Cile

pre 1 godinu

PET ZEMALJA EU NEĆE PRIZNATI KOSOVO,A SRBIJA ČIJA JE KOSOVO I METOHIJA TERITORIJA MORA DA PRIZNA KOSOVO! VIDITE,TAMAN SUTRA DA PRETI OPASNOST DA NAPADNU SRBIJU,NE BIH PRIZNAO KOSOVO NITI BIH VIŠE PRISTAO NA NEKAKAV SPORAZUM! NEKA IH PRIME I U NATO I U UN,SVUGDE NEKA IH PRIME,ALI PONIŽAVANJU SRBIJE I SRPSKOG NARODA JE VEĆ ODAVNO PREŠAO SVAKU MERU! I NEKA PRESTANE I VLAST VIŠE SA "STRAHOTAMA", KOJE NAM PRENOSE DA ĆE POVUĆI FABRIKE, UKINUTI BEZVIZNI REŽIM,I BLA BLA! AKO DRŽAVA SRBIJA ZAVISI SAMO OD FONDOVA EU, I BEZ ISTIH NEMOŽE DA OPSTANE,ONDA REALNO KAO DRŽAVA NE TREBA DA POSTOJI! LAJČAK LOBIRA ZA KOSOVO,A OVI NAŠI SVIRE NEKU PRIČU UZ GUSLE!

Pera

pre 1 godinu

Jevrei iz Beča I Budimpeste (izmeđuostalih i Broz Titov otac) oformili su Albaniju državu I naciju 1912e I celo vreme su im jevrei glavni mentori Hitler Broz Tito Madlen Olbrajt Rotsild Abramovič Tito2 Soros Koh Teodor Meron Gejts Kisindžer Zakenberg..! Sve države koje su priznale kim ušle su atomacki u zonu najvećih zločina u istoriji sveta koje su počinili jevrei jer fašizam je njihova tvorevina trgovina ljudskim organima koi su uglavnom odnoseni u London I Tel Aviv komandne centre globalnog terorizma jevrei su oformili al kaidu isis globalnu trgovinu drogom preko svojih albanaca direktno sa tim komanduju oa su organizovali bombardovanje Amerike q1og septembra da bi američku silu usmerili na svoje neprijatelje arape muslimane hrišćane..!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17