• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.01.2023

11:20

ZEMAN JE POKAZAO HRABROST KAKVU NIKO NIJE! Vučić nakon sastanka sa predsednikom Češke: To što je on rekao o Kosovu ostalo je u srcima naših građana!

Tanjug

Politika

ZEMAN JE POKAZAO HRABROST KAKVU NIKO NIJE! Vučić nakon sastanka sa predsednikom Češke: To što je on rekao o Kosovu ostalo je u srcima naših građana!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić svečano je danas dočekao ispred Palate Srbija predsednika Češke Miloša Zemana

13.07 - Predsednici odgovaraju na pitanja novinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Češke Miloš Zeman, nakon obraćanja, odgovaraju na pitanja novinara.

O slaganju oko situacije u Ukrajini

- Naravno da razumem stav Srbije i neutralnost. već sam naglasio i ponavljam, upravo taj položaj neutralnosti Srbije, koja ne podržava sankcije Rusiji, vodi do uloge medijatora

- Mi smo se oko velikog dela stvari saglasili. Mi nismo članica EU, ali ni Nato. Jedino što tražimo je da budemo svoji na svome. Govorili su kako se samo čeka kada će Srbija da napadne nekoga, kao što je Rusija Ukrajinu. Neko mora da opravda ono što se događalo 1999. godine. Srbija poštuje Rezoluciju UN, poredak UN, a moje pitanje zašto ne poštujete Rezoluciju 1244. Očekujete da Srbi poštuju sve druge rezolucije...Stavite se u naše cipele. Molimo vas dajte nam pravo na sopstvebni stav - istakao je Vučić.

O Kosovu i Metohiji

Da li žali što nije prošla inicijativa o povlačenju priznanja KiM, Zeman je rekao:

- Ja sam nastojao da Češka opozove priznavanje Kosova. Želim da podsetim da je svojevremeno češki parlament pozvao vladu da opozove priznanje, ali su se stvari promenile. S druge strane, pozdravio sam činjenicu da se Hašim Tači nalazi u Hagu. Ja nisam dao saglasnost da se postavi ambasador u Prištini - kazao je Zeman.

O izjavi Zorana Milanovića

Predsednik Vučić upitan je da prokomentariše današnju izjavu Zorana Milanovića, u kojoj navodi da je "Kosovo oteto".

- Voleo bih da u celini poslušam izjavu Milanovića. Sa pažnjom ću da pogledam izjavu - rekao je predsednik Vučić.

 

 

12.58 - Obraćanje predsednika Zemana

- Ponosan sam što imam najviše odlikovanja Srbije. Razgovarali smo o bilateralnoj saradnji. Pre dve godine, u vreme posete predsednika Pragu, zamolio sam da mi se oprosti što u životu sam uradio samo jedanput. Rekao sam to namerno u Pragu. Cenim što je i Srbija osudila rusku agresiju u Ukrajini. Nisam osudio samo bombardovanje Srbije, nego i napuštanje Avganistana, što je dovelo do pobede talibana. Želim da Srbiji čestitam na uspešnim ekonomskim rezultatima, Češka se već dugo bori sa deficitom - kazao je Zeman, koji je potom govorio o Češkom domu.

- Verujem da za razliku od ulice, da će Češki dom ostati spomenik češko-srpske saradnje. Čvrsto sam ubeđen kada otvorimo dom, da ćemo napraviti nešto što je značajno. Još jednom da se zahvalim srpskom narodu na prijateljstvu - istakao je Zeman.

Foto: Tanjug

- Ja sam rekao Milošu da se nadam da ćemo jedno 30-40 godina da čekamo da Milošu dodelimo ulicu - dodao je predsednik Vučić.

12.45 - Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon potpisivanja zajedničke deklaracije sa predsednikom Češke Milošem Zemanom, obraća se građanima Srbije.

- Poštovani gospodine predsedniče, dragi prijatelju Miloše, dobio sam tu priliku i čast, da ga oslovim imenom i to govori o iskrenom prijateljstvu naših zemalja. u prethodnih 10 godina, 2,8 puta je uvećana trgovinska razmena između naših zemalja, 1,700.000 miliona evra ona je iznosila u 2022. godini. U političkom smislu, ja sam posebno srećan. To što je on rekao o Kosovu, ostalo je u srcima naših građana.

Foto: Tanjug

- Srpski narod nikada neće zaboraviti to što je Zeman rekao. Ima mnogo projekata na kojima radimo. Češka kuća je mesto koje će biti važno u našim odnosima. Postoje i fabrike koje žele dodatna ulaganja u našu namensku industriju. Mir više ne sme nigde da se pomene. Pošto je to tako, a ja moram da brinem o namenskoj industriji. Mi ne prodajemo oružje ni Rusiji, ni Ukrajini, ali hoćemo drugima. Sarađujemo i radićemo dosta po pitanju saobraćaja. Razgovarali smo i o situaciji o Ukrajini, saglasni smo u tome, poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine. Srbija je jedina koja nije uvela sankcije Rusiji. Mi smo imali iskustva sa sankcijama i znamo da nikome dobro nisu doneli - kazao je Vučić i poželeo Zemanu da dugo ostane u političkom životu.

- Želim Zemanu dobro zdravlje, čestitam novoizabranom predsedniku Češke. sve što radite, Srbija nikada neće zaboraviti. Retko imate prilike da razgovarate sa čovekom takvih intelektuanih kapaciteta, kao što je Zeman. Ovde ćete uvek biti poštovani, imao sam privilegiju da više puta sa vama razgovaram, i da jedni drugog zovemo prijatelji - istakao je Vučić.

11.45 - Vučić i Zeman potpisali deklaraciju o jačanju kulturne saradnje Srbije i Češke


Predsednici Srbije i Češke  Aleksandar Vučić i Miloš Zeman potpisali su danas, u Palati Srbija, deklaraciju o jačanju kulturne saradnje i uspostavljanju "Češkog doma" u Beogradu.

Češki dom će biti centar čeških agencija u Srbiji i služiće za potrebe češke manjine.

Vučić je prethodno svečano dočekao Zemana ispred Palate Srbija, uz intoniranje himni dve zemlje, crveni tepih i gardu Vojske Srbije.

Usledio je tet-a-tet susret Vučića i Zemana, kao i plenarni sastanak dve delegacije. 

Vučić i Zeman će se uskoro obratiti na konferenciji za medije.

11.03 - Vučić dočekao Zemana

Predsednik Aleksandar Vučić svečano je danas dočekao ispred Palate Srbija  predsednika Češke Miloša Zemana, uz intoniranje himni dve zemlje, crveni tepih  i gardu Vojske Srbije.

Nakon toga usledice tet-a-tet susret Vučića i Zemana, ali i plenarni sastanak dve delegacije. 
Najavljeno je i potpisivanje zajedničke deklaracije o jačanju kulturne saradnje i uspostavljanju "Češkog doma".

Totom je predviđena i zajednička konferencija predsednika Srbije i predsednika Češke.

Ovo je treća poseta Zemana našoj zemlji, a  ovom posetom Beogradu završiće svoj drugi i poslednji petogodišnji mandat predsednika Češke, tokom kojeg je ostao upamćen po izvinjenju Srbiji i srpskom narodu zbog bombardovanja, a i rečenice "Volim Srbiju i srpski narod, ne volim Kosovo".

 

 

Komentarišući tada u maju 2021. izvinjenje predsednika Česke za bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine, za koje je dao saglasnost kao tadašnji premijer Češke, predsednik Vučić je rekao da je to što se desilo u Pragu "ući u udžbenike istorije". 

Osim sa predsednikom Vučićem, predsednik Zeman razgovaraće danas i sa premijerkom Anom Brnabić.

Foto: Tanjug

Po završetku bilateralnih susreta u Palati, u popodnevnim satima, dvojica državnika zajedno će otvoriti renovirani "Češki dom" na Vračaru. 

Tom prilikom predsednik Zeman razgovaraće i sa predstavnicima češke manjine.

Kamen temeljac za “Češki dom” položen je oktobra 1926. godine. Objekat je svečano otvoren dve godine kasnije u prisustvu gradonačelnika Beograda Koste Kumanudija,  zastupnika kralja Aleksandra generala Milana  Zelenike, ministra prosvete Milana Grola, predstavnika Srpske kraljevske akademije nauka...

Podigli su ga beogradski Česi sopstvenim prilozima uz podršku države matice. Nalazi se na Vračaru u Ulici Svetozara Markovića 79, ali duže od pola veka nije u njihovom vlasništvu. 

Zgrada je adaptirana i nadograđivana. Češki dom, kao i zgradu u kojoj je ambasada Češke u Beogradu projektovao je arhitekta Alojz Mezera iz Praga. Objekat ima kulturno-istorijske vrednosti i predstavlja rano ostvarenje međuratne arhitekture modernizma.

Oko 300 Čeha koliko ih živi u Beogradu položilo je nadu da će dobiti svoj prostor nazad od kada su čuli za dogovor predsednika Vučića i Zemana i najavu da će Zeman otvoriti “Češki dom”, odnosno kako ga je Vučić najavio „Česku kuću”.

Da bi sve bilo po planu, trebalo je rešiti komplikovane imovinske odnose kako bi „Češka kuća” bila poklon češkoj državi.

U tehničkoj dokumentaciji, koji se odnosilo na novoprojektovanu organizaciju prostora, predviđeno je bilo da se, između ostalog, u suterenu nalazi “Klub/Udruženje češke besede”, u prizemlju Češki kulturni centar, kao i sala češkog kulturnog centra.

Prvi sprat će takođe biti namenjen za Češki kulturni centar, dok će se na drugom spratu nalaziti bibloteka i učionica.

 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dok holidey

pre 1 godinu

Srdacan docek dva velika drzavnika, dva velika prijatelja

NEŠA

pre 1 godinu

Председник Земан вредан поштовања и оваквог дочека

Vera

pre 1 godinu

Kakva čast, kakvo poštovanje Srbije prema Češkoj.

Aleksandar

pre 1 godinu

Svako ko je spreman da radi sa Srbijom je dobro došao!

mara

pre 1 godinu

Лепо је што ће бити отворен Чешки културни центар код нас

Viki

pre 1 godinu

Ovo je pozitivna vest za Srbiju, jer smo ovakvim dočekom dokazali da smo dobri domaćini koji su uvek raspoloženi za dobru i kvalitetnu saradnju.

mara

pre 1 godinu

Срдачан човек и велики пријатељ наше земље

KOSTA

pre 1 godinu

Надамо се успешном наставку сарадње и са новим председником и пријатељским односима

Viki

pre 1 godinu

Srbija mora nastaviti da neguje prijateljske odnose kao što su ovi, jer to je naša budućnost.

KOSTA

pre 1 godinu

Надамо се успешном наставку сарадње и са новим председником и пријатељским односима

Viki

pre 1 godinu

Srbija i Češka dobro sarađuju, i treba tako da nastave.

Milica

pre 1 godinu

Jačamo prijateljske odnose sa Češkom,predsednik Zeman je dobrodošao.

Zoran

pre 1 godinu

Prilikom ovog doceka se osetilo prijateljstvo i iskrenost dvojice predsednika.

ivana

pre 1 godinu

Србија и Чешка имају одличне односе низ година, поготово од када се председник Земан извинуо због потписивања 1999.г. бомбардовања Србије

Zvonko

pre 1 godinu

Vucic je pokazao da je pravi prijatelj Zemanu,svaka cast.Dobrodosao Zemane.

Dok holidey

pre 1 godinu

Dva velika drzavnika. Dva velika prijatelja. Vucic i Zeman.

Patriota

pre 1 godinu

Srbija i Crska su vekovni saveznici. Uvek su Ceski zvanicnici dobro dosli u Srbiju

daca

pre 1 godinu

Надамо се да ће сарадња ове две земље ићи истим током као и до сада

Jana

pre 1 godinu

Veoma vazan dan za Srbiju .Lepo je imati iskrenog prijatelja poput Ceske

Milan

pre 1 godinu

Zeman je hrabar i realan državnik koji je priznao da su napravili grešku a bit će ih još siguran sam.

Nevena

pre 1 godinu

Zeman podrzava politiku Srbije i lepo je imati iskrene prijatelje kao sto je Ceska

Kaca

pre 1 godinu

Ceska i Srbija imaju dobru saradnju sto je od velikog znacaja za obe drzave

Jelena1

pre 1 godinu

Saradnja sa Ceskom je podignuta na jos jednu lestvicu gore. Na obostrano zadovoljstvo svih nas nastavljamo dugogodisnje prijateljstvo kao i saradnju.

srdjan

pre 1 godinu

Veliki i istinski prijatelj Srbije gospodin Zeman i drago mi je sto je predsednik Vucic tako lepo docekao.

Milos

pre 1 godinu

Velika je čast da ugostimo prijatelje poput predsednika Republike Česke.

Ana

pre 1 godinu

Drago mi je da se dve zemlje kulturno povezuju i da jačaju saradnju.

Vanja

pre 1 godinu

Saradnja između Srbija I Češke je danas na izuzetnom nivou.

sasa

pre 1 godinu

Zeman,dobrodosao u Srbiju,iskren prijatelj Srbije

Ana

pre 1 godinu

Zeman je veliki prijatelj nase drzave i Srbija se pokazala kao dobar domacin

Nikola

pre 1 godinu

Srbija i Češka oduvek u dobrim, prijateljskim modnosima, danas zajedno otvaraju Češki dom u Beogradu.

sasa

pre 1 godinu

Uvek smo rado docekali i bili tu za prave i iskrene prijatelje nase zemlje

Jovana

pre 1 godinu

Prijatelje Srbije uvek treba docekati svecano. Dobrodosli nasa slovenska braco, neka vas nas najbolji predsednik u istoriji ugosti.

Mia

pre 1 godinu

Zeman je retka osoba koja se izvinila Srbiji zbog bombardovanja,dobar čovek i državnik

Ivan

pre 1 godinu

Zeman je dokazano veliki prijatelj države Srbije i srpskog naroda. Dobrodošao prijatelju!

stefan

pre 1 godinu

Svi su dobrodosli u Srbiju,svi prijatelji nase zemlje.a Zeman je jedan od njih

Patak

pre 1 godinu

Ova zvanicna poseta ce ucvrstiti ionako dobre odnose dveju zemalja

Pavlovic

pre 1 godinu

Sa Ceskom cemo nastojati da negujemo prijateljstvo i da gradimo sto je moguce bolje odnose u buducnosti

Draga

pre 1 godinu

Predsednik Zeman treba da bude dočekan uz najviše počasti.

stevica

pre 1 godinu

Za velikog čoveka i veliki doček.Zeman,dobrodosao u Srbiju

Mare

pre 1 godinu

Zeman je dosta doprineo prijateljstvu Srbije i Češke,a Vucic ga je pratio. Važno je da nastavimo tim smerom.

Macak

pre 1 godinu

Srbija sa svima gradi dobrosusedske odnose i nastoji da ima dobru saradnju

Jasna

pre 1 godinu

Srbija i Ceska su uvek tu jedna za drugu i tako ce biti i u buducnosti

Rasta

pre 1 godinu

Nadamo se jos boljim odnosima i svakako,jos boljoj saradnji sa Ceskom Republikom i u buduce

Dana

pre 1 godinu

Da je Ceska na nasoj strani i uz nas,govori cinjenica da nas podrzavaju u borbi za nase KiM,daju nam bezuslovnu podrsku i pomoc u tome,na cemu smo im neizmerno zahvalni,jer nam je to u ovim trenucima i najvaznije-podrska pravih prijatelja.

Plavooki

pre 1 godinu

Zeman,veliki i hrabar čovek koji je uvek bio iskren prema Srbiji.

Kika

pre 1 godinu

Srbija ima puno prijatelja koji joj pruzaju podrsku

ui

pre 1 godinu

Srbija je dobar domacina a Milos Zeman je dobar covek.

Cuperak

pre 1 godinu

Srbija i Češka će nastaviti dobru saradnju uprkos odlaska Zemana u zasluženu penziju,to svakako

ui

pre 1 godinu

Odlican smo primer kakav odnos trebaju da imaju drzave.

ui

pre 1 godinu

Svakog iskrenog prijatelja Srbija je fenomenalno docekala.

Pero

pre 1 godinu

Zeman je veliki prijatelj Srbije i naseg naroda.

Luka

pre 1 godinu

Nasem iskrenom prijatelju je uprilicen svecani docek i time je ukazano postovanje i zelja da se dobri odnosi nastave.

Tijana

pre 1 godinu

Predsednik je docekao predsednika Ceske kao pravog iskrenog prijatelja uz najvece pocasti i odlikovanja.

ui

pre 1 godinu

Dobro nam dosli dragi predsednice.Zemanova poseta je obradovala svakog srbina.

Vladana

pre 1 godinu

Vučić je Zemana dočekao onako kako dolikuje

ui

pre 1 godinu

Vucic je najzasluzniji sto u svetu imamo jako mnogo prijatelja.

ui

pre 1 godinu

Siguran sam da ce se unaprediti saradnja sa Ceskom.

Tina

pre 1 godinu

Zaista prelep docek.Srbija ovim pokazala da je dobar domacin i da ceni svoje prijatelje

Vladana

pre 1 godinu

Zeman i Vučić su pravi partneri i neguju iskreno prijateljstvo

Mira

pre 1 godinu

Dobra saradnja dveju zemalja dovesce do boljitka i z nas narod.

Vladana

pre 1 godinu

Zeman je dočekao u našoj državi onako kako dolikuje, Vučić je pre svega veliki čovek i domaćin

Vladana

pre 1 godinu

Nadamo se dobroj saradnji Vučića i Zemana i u budućnosti

ui

pre 1 godinu

Milos Zeman je od retkih diplomata za koje se moze reci da gaje veliku ljubav prema srpskom narodu.

Stole

pre 1 godinu

После ових што су нам долазили у задње време ... Овај човек је наш велики и искрен пријатељ и да га Бог чува

Boki

pre 1 godinu

Otvaranjem Ceskog doma ojacace jos vise nase prijateljstvo.

Vladana

pre 1 godinu

Zeman i Vučić grade dobar i kvalitetan odnos

Vladana

pre 1 godinu

Vučić uvek velike i kvalitetne ljude dočeka na vrhunskom nivou

Kris

pre 1 godinu

Izuzetno je velika čast ugostiti ovako velikog čoveka i iskrenog prijatelja Srbije.

Stipan

pre 1 godinu

Прави човек нам је дошао у посету

Vladana

pre 1 godinu

Zeman je dočekao onako kako dolikuje svim velikim ljudima poput njega

Vladana

pre 1 godinu

Vučić je oduvek bio otvoren za saradnju i dogovore

milan84

pre 1 godinu

Prijateljski susret sa predsednikom Češke, jednom ozbiljnom zemljom u svakom pogledu vođenja države.

Sasa89

pre 1 godinu

Srbija je još jednom pokazala da je uvek prijateljski nastrojena i otvorena za saradnju.Predsednik Zeman može komotno da se u Srbiji oseća kao u svojoj zemlji.Srbija na celu sa Vucicem ce nastaviti da saradjuje i sa narednim predsednikom Ceske.

Jana

pre 1 godinu

Nasi iskreni prijatelji se i docekuju rasirenih ruku, dobro nam dosao dragi Zemane.

Iva

pre 1 godinu

Veliko poštovanje gospodinu Zemanu koji je uvek dobro došao u prijateljsku zemlju Srbiju.

PeterM

pre 1 godinu

Милош Земан је велики и искрен пријатељ нашег народа и државе

Sasa89

pre 1 godinu

Svaka cast za velikog coveka!!!Veliki i istinski prijatelj Srbije je Ceska

Vladana

pre 1 godinu

Zeman je iskren saradnik Vučića i njihovi dobri odnosi nam mogu doneti dobre rezultate

milica22

pre 1 godinu

Svaki prijatelj Srbije je uvek dobrodošao.češko srpski odnosi su uvek bili na visokom nivou.

Milovan

pre 1 godinu

Овај човек је више пута показао да нам је веран и искрен пријатељ

Sasa89

pre 1 godinu

Zeman je dobrodošao u Srbiju!Čovek koji je uradio mnogo za odnose naše dve države.

Iva

pre 1 godinu

Izuzetno smo zahvalni predsedniku Zemanu na inicijativi za povlačenje priznanja Kosova.

Maja

pre 1 godinu

Zeman je veliki prijatelj Srbije i zasluzio je docek uz sve pocasti

Sasa89

pre 1 godinu

Svaka poseta drugih zemalja je bitna za nas.Veliki prijatelj srba o treba da bude dočekan na najbolji način.

Sasa89

pre 1 godinu

Zeman gaji veliko poštovanje prema Srbiji.Odlazeći predsednik Češke iskreni je prijatelj Srbije

Iva

pre 1 godinu

Zeman je veliki prijatelj Srbije, i to je mnogo puta dokazao.

Bilja

pre 1 godinu

Svecani docek si i zasluzio. Priznao si krivicu i javno se izvinio. Drugima to nije palo na pamet. Svaka cast i dobro nam dosao.

Zlata

pre 1 godinu

Predsednik Češke uz najveće počasti dočekan od strane našeg predsednika. Prijateljska poseta Srbiji pokazuje da je Zeman naš iskren prijatelj, a odnosi dve zemlje na visokom niovou. Nastavljamo jačanje saradnje na svim poljima.

giga

pre 1 godinu

Svaka poseta drugih zemalja je bitna za nas,za napredak nase zemlje

Kleo

pre 1 godinu

Kad je u pitanju prijateljstvo Češke i Sbije ono je uvek dobro a svaki novi susret na visokom nivou donosi nove vrednosti.

milicam55

pre 1 godinu

Predsednik Miloš Zeman je veliki prijatelj i Vučiću i Srbiji.U Srbiji su dobrodošli svi njeni prijatelji,a Zeman je svakako jedan od njih

Iva

pre 1 godinu

Niko nije pokazao poštovanje prema našoj zemlji kao što je to učinio predsednik Zeman, i beskrajno smo mu zahvalni na tome.

giga

pre 1 godinu

Ko god ima dobre namere, dobrodošao je u Srbiju i biće primljen sa poštovanjem.

Miljana

pre 1 godinu

Pokazali smo se kao pravi domaćini. Svaka čast predseniku na dočeku.

milica22

pre 1 godinu

Predsednik Miloš Zeman je veliki prijatelj i Vučiću i Srbiji.Svi su dobrodosli u Srbiju,svi prijatelji nase zemlje.Zeman je jedan od njih,istinski prijatelj Srbiji i Vucicu

Sasa89

pre 1 godinu

Srbija i Češka gaje dobre prijateljske odnose i oni će se nastaviti i ubuduće, iako je Zeman na odlazećoj poziciji presednika, on će uvek ostati veliki prijatelj Srbije.Ova zvanicna poseta ce ucvrstiti ionako dobre odnose dveju zemalja,to sigurno

kiki

pre 1 godinu

Odlazeći predsednik Češke iskreni je prijatelj Srbije, čast nam je da ga ugostimo u našoj zemlji.

Sasa89

pre 1 godinu

Ova poseta Zemana je kruna istinskog i iskrenog prijateljstva dveju zemalja.Za velikog čoveka i veliki doček.

milicam5

pre 1 godinu

Odnosi naše dve zemlje su sve bolji.Zeman je jedan od retkih državnika koji iskreno ceni i poštuje Srbiju, dobrodošao nam prijatelju.

giga

pre 1 godinu

Zeman je pokrenuo inicijsativu da Češka poništi svoju odluku o priznanju nezavisnosti Kosova i mi smo mu na tome zahvalni.

Iva

pre 1 godinu

Zeman je bio i ostaće veliki prijatelj Srbije, i zauvek će imati naše poštovanje.

caca

pre 1 godinu

Iskreni prijatelji su uvek dibrodošli u Srbiju i čast nam je da ovakve prijatelje svečano dočekamo i ugostimo!

Davor

pre 1 godinu

Treba nastaviti ovakav odnos i sa budućim novim predsednikom Češke - Pavelom očuvati prijateljske odnose i unaprediti poslovnu saradnju

Sanja

pre 1 godinu

Predsednik Češke je uvek dobrodošao u Srbiju. Češka je iskren prijatelj Srbiji oduvek.

Ana

pre 1 godinu

Širokih osmeha i ruku uvek dočekujemo naše prijatelje, a Češka je sigurno jedna od njih.

Petar

pre 1 godinu

Predsednik Zeman je veliki prijatelj srpskog naroda.

hana

pre 1 godinu

Ceska i Srbija pokazuju kako izgleda pravo prijateljstvo.

pera

pre 1 godinu

Zeman nas prijatelj je uvek dobrodosao u nasu zemlju.

hana

pre 1 godinu

Srbija tezi ka tome da odrzi prijateljske odnose sa Ceskom.

hana

pre 1 godinu

Poseta Zemana je bitna Srbiji u ovim momentima.

Sonja

pre 1 godinu

Srbiji je velika cast da ugosti predsednika Česke koji je iskren prijatelj Srbije.

pera

pre 1 godinu

Svaka cast Vucicu na trudu i organizaciji doceka predsednika Zemana.

Daca

pre 1 godinu

Надамо се јаким односима са Чешком и у будућности.

giga

pre 1 godinu

Prijatelj nas. Uvek si dobrodosao u Srbiju Zemane.

nina

pre 1 godinu

Poseta Zemana Srbiji je od kljucnog znacaja za obe zemlje.

Petar

pre 1 godinu

Sastanak koji dokazuje iskreno prijateljstvo dve zemlje

Daca

pre 1 godinu

Iz ove posete je moguće da se unapredi saradnja i neke nove investicije, želim im prijatan sastanak

Andjela

pre 1 godinu

Velikom prijatelju Srbije uprilicena topla dobrodoslica.

Nada

pre 1 godinu

Tako se dočekuje predsednik Češke, kao prijatelj.

Cica

pre 1 godinu

Lepo je imati dobre odnose sa svima. Renoviran Češki dom dokaz je kako prijateljstvo uvek stvara lepe stvari. To je kruna dobrih odnosa naših zemalja. Česi koji žive u Srbiji dobiće svoj prostor.

pera

pre 1 godinu

Vecno prijateljstvo dveju zemalja. Ovakvo prijateljstvo treba nastaviti i negovati.

Neda

pre 1 godinu

Iskreni prijatelji nase zemlje su nam uvek dobro dosli!!!

Iva

pre 1 godinu

Nadam se da će odnosi između Srbije i Češke u budućnosti biti još bolji nego danas.

miki

pre 1 godinu

Proslost ostaje u proslosti! Danas gradimo B U D U C N O S T !

Roki

pre 1 godinu

Veoma lepa slika ispred naseg aerodroma! Veoma lepa docek za naseg iskrenog prijatelja!!!

Misa

pre 1 godinu

Srbija je uvek imala iskrene prijatelje!!! Dobro dosli!!!

Stefan

pre 1 godinu

Uz sve državničke počasti, Vučić je dočekao svog prijatelja, prijatelja Srbije, Miloša Zemana, predsednika Češke. i odmah su njih dvojica krenuli u razgovore. Verujem da baš zbog prijateljstva, Zeman ima šta da prenese Vučiću. Verujem da ga boli nepravda koja se nanosi Srbiji.

Iva

pre 1 godinu

Zeman izuzetno poštuje i Srbiju i predsednika Vučića. Pa ne bi baš slučajno izabrao Srbiju kao poslednju zemlju u koju će putovati u svom poslednjem mandatu.

Iva

pre 1 godinu

Zeman je zaslužio poštovanje svih nas, od onog trenutka kada se javno izvinio Srbiji za NATO bombardovanje.

Jova

pre 1 godinu

Renovirani Češki dom je još jedan dokaz prijateljstva između Srbije i Češke.

Mmm

pre 1 godinu

Emotivan, iskren, radni i prijateljski susret Zemana i Vucica.

Annaljim

pre 1 godinu

Razmena misljenja saveta za najvaznija pitanja, uvek je dobrodosla.

Dana

pre 1 godinu

Aleksandar Vucic pruzio je svakom ruku prijateljstva ko se pokazao kao prijateljski naklonjen ka Srbiji!

Tea

pre 1 godinu

Predsednik je jos jednom pokazao svoj gostoprimiv stav i ugostio ceskog predsednika!

Analjima

pre 1 godinu

Vucic je uvwk otvoren za savete iskrenih prijatelja i iskusnih drzavnika.

Tina

pre 1 godinu

Jedan od retkih predsednika koji je ukazao poverenje i postovanje prema Srbiji!

Jana

pre 1 godinu

Predsednik koji je stao uz Srbiju kad joj je bilo najpotrebnije!

Jana

pre 1 godinu

Dok su drugi gledali kako da zabodu noz u ledja Srbiji,predsednik ceske se pokazao kao njen prijatelj!

Kalinaa Markovic

pre 1 godinu

Miloš Zeman će uvek biti rado viđen gost u Srbiji...

Kalinaa Markovic

pre 1 godinu

Velika nam je čast dočekati predsednika Češke.

Kalinaa Markovic

pre 1 godinu

Pravi prijateljski odnosi između dve zemlje.

andrijana

pre 1 godinu

Jedini predsednik koji se izvinio Srbiji za bombardovanje.

Mihajlo

pre 1 godinu

Zeman je izabrao Srbiju za poslednju zemlju koju zvanično posećuje kao predsednik Češke pošto mu mandat ističe. To dovoljno govori koliko i kakvo poštovanje ima prema Srbiji i predsedniku Vučiću. Sigurno je u četiri oka imao što šta da kaže Vučiću, da ga posavetuje. To Vučiću mnogo znači, malo je iskrenosti u EU. Ipak, ima i ljudi , kakav je Zeman.

Danica

pre 1 godinu

Srbija i Ceska neguju prijateljske odnose, a predsednik Zeman je istinski prijatelj nase zemlje koji se izvinio Srbiji zbog NATO bombardovanja

Ja

pre 1 godinu

Dok se narod zamlacuje sa KiM 50 000 ljudi godisnje ode iz Srbije. Sada kada odemo u izolaciju, sankcije, nemastinu, vize, odlazak ljudi ce se pojacati. Nego jel Vucic pita Ruse sto su licemerni pa negde postuju rezolucije a negde vrse agresiju? Ili mu to ne smeta?

Darija Stankovic

pre 1 godinu

Srbija i Republika Češka godinama unazad ostvaruju dobru ekonomsku saradnju koju planiraju ubuduće da unaprede još intezivnijom saradnjom na različitim projektima bitnim za obe države.

Gaga

pre 1 godinu

Jako je značajna poseta odlazeceg češkog predsednika Zemana. Naša država dalje unapredjuje bilateralne odnose kao i saradnju sa Češkom Republikom. Sve je viša trgovinska razmena izmedju naših zemalja sto donosi ekonomsku korist za obe drzave.

Nada Topcagic

pre 1 godinu

Odlične odnose imamo u poslednje vreme sa Češkom, Vučić sa Zemanom je imao u mnogim oblastima izuzetne rezultate i verujem da će u budućnosti biti još bolje.

beba

pre 1 godinu

Saradnja između Srbije i Češke se nastavlja, a ove vesti su sjajne. Konferencija je protekla jako dobro i o mnogo čemu se govorilo. Pored izuzetne trgovinske razmene, buduća rekonstrukcija češkog doma, kao i mnogo druge investicije će sigurno biti odlične.

dejan

pre 1 godinu

Zeman je zasluzio da bude docekan uz najvece drzavne pocasti. Veliki prijatelj Srbije i srpskog naroda.

Andrea

pre 1 godinu

Najpre iskreno prijateljstvo a onda iz prijateljstva Vucica i Zemana se izrodilo partnerstvo i ekonomska saradnja koja je doprinela da sa Ceskom uspemo da nekoliko puta uvecamo trgovinsku razmenu.

Uros

pre 1 godinu

Predsednik Češke je uvek dobrodošao u našu zemlju! Prijateljstvo dve države je vrlo važno za njihov narod!

Vucko

pre 1 godinu

Slika i iskreni osmesi na njoj nam govore sve. Negujmo pravo prijateljstvo koje imamo sa Ceskom.Ziveli!!!

Nidzo

pre 1 godinu

Srbija i Češka su prijateljske zemlje. Zeman je jedini državnik koji se izvinuo za učešće u bobmbardovanju 1999., to poštujem.

Anonymous

pre 1 godinu

Češki predsednik Zeman je prijatelj Srbije i Srbija ga je dočekala uz potpunu čast i poštovanje.

Vuk

pre 1 godinu

Obostrana radost zbog susreta i iskreno prijateljstvo postovanog gospodina Milosa Zemana i naseg predsednika Vucica zrace ovom fotografijom! Dobro nam dosli postovani prijatelju srpskog naroda i Srbije, uvazeni gospodine Zeman!

Toma

pre 1 godinu

Ovako se dočekuju pravi prijatelji. Predsednik Češke je na kraju svog mandata odlučio da poseti Srbiju. Dobrodošli!

Iva

pre 1 godinu

Češka je za vreme Zemanovog predsednikovanja mnogo unapredila ekonomsku saradnju. I nadam se da ce tako nastaviti i u buducnosti.

Sanja

pre 1 godinu

Predsednik Ceske Miloš Zeman u poseti Srbiji. Na kraju je drugog mandata ali ostaće upamćen kao jedini šef države ili vlade neke članice NATO-a koji se javno izvinio Srbiji za bombardovanje 1999. godine, i kao prijatelj Srba i Srbije.

aca

pre 1 godinu

Zeman je uvek bio otvoren i odričan po pitanju nezavisnosti Kosova i time ukazao veliko poštovanje Srbiji, dobrodošli predsedniče, želimo Vam prijatan boravak u našoj zemlji!

akiiiiio_O

pre 1 godinu

Vučić,čovek koji vodi zemlju velikog srca i gostoljubivosti baš kao što je i on sam.

Uros151

pre 1 godinu

Gospodin Zeman je naš iskren i pravi prijatelj a naša vrata su uvek otvorena iskrenim prijateljima.Dobrodosli u nasu lepu zemlju.

gagi

pre 1 godinu

Zeman je iskren prijatelj Srbije, on se izvinio srpskom narodu za bombardovanje Jugoslavije 1999. godine od strane NATO-a čija je članica i Češka.

sava

pre 1 godinu

Jedan od retkih politicara danas sa razumom i savescu. Ziv i zdrav bio jos dugo gospodine Zemane.

jovo

pre 1 godinu

Srbija i Češka sarađuju sve bolje i ostvaruju zajedničku dobrobit, za šta su Vučić i Zeman najzaslužniji.

dule

pre 1 godinu

U pogledu Vučića i Zemana nema laži nema prevare, vidi se da je njihov odnos prijateljski i čistog srca.

mile

pre 1 godinu

Zeman je jedini državnik sa Zapada koji se izvinio Srbiji zbog NATO bombardovanja, sto mi gradjani Srbije jako po[tujemo

Ana

pre 1 godinu

Prijateljstvo izmedju Češke i naše države treba održavati.

Jovana

pre 1 godinu

Mi nikada nećemo zaboraviti gospodinu Milošu Zemunu izvinjenje zbog NATO bombardovanja Jugoslavije, a takođe i njegovu želju da povuče priznanje Kosova od strane njegove zemlje.

Anja

pre 1 godinu

Želju gospodina Zemana da povuče priznanje Kosova ali i njegovo izvinjenje zbog NATO bombardovanja Jugoslavije građani Srbije nikada neće zaboraviti.

Tijana

pre 1 godinu

To što je izrazio želju da povuče priznanje Kosova ali i njegovo izvinjenje zbog NATO bombardovanja Jugoslavije gospodinu Zemanu građani Srbije nikada neće zaboraviti.

Tijana

pre 1 godinu

Nije mala stvar što je u prethodnih deset godina, 2,8 puta uvećana trgovinska razmena između Srbije i Češke. Samo u 2022 godini ona je iznosila 1,700.000 miliona evra.

Maja

pre 1 godinu

Bila nam je cast da Vam pokažemo našu Srbiju.

Gorica

pre 1 godinu

Velika je stvar i plus za obe zemlje što je u prethodnih deset godina, 2,8 puta uvećana trgovinska razmena i što je u 2022 godini ona iznosila 1,700.000 miliona evra.

MomcilovicAnja

pre 1 godinu

Ovaj čovek zaslužuje veličanstven doček. Veliki prijatelj naše države i našeg naroda. Uvek dobrodošao.

Milica

pre 1 godinu

Prijateljski smo ugostili prestavnika Češke, koji je tokom svog mandata radio na saradnji dve zemlje.

Lara

pre 1 godinu

Velika privilegija je sto imamo podrsku Ceske,i sto nas cekaju nove insvesticije i projekti.

Ana

pre 1 godinu

Zeman je veliki državnik koji je prepoznao istinu i koji poštuje Srbiju i naš narod. Velika nam je čast što je nas gost!

Tamara

pre 1 godinu

Dobro je kada znamo da imamo podršku po pitanju Kosova od članice EU kao je Češka.

Goranka

pre 1 godinu

Hvala puno za izvinjenje zbog bombardovanja Srbije. Konačno neko da spozna istinu.

Olja

pre 1 godinu

Ovaj čovek je veliki jer je u najgora vremena stao na stranu slabijih, kada to drugi nisu smeli.

darko

pre 1 godinu

Srbija neguje dobre odnose sa Češkom. Predsednik Zeman je mnogo učinio dobrog za Srbiju.

darko

pre 1 godinu

Češka se pokazla kao iskren prijatelj i saveznik.

da

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je kriv štoje naša zemlja poštovana i uvažavana u celom svetu.

darko

pre 1 godinu

Srbija ima sve više prijatelja u svetu zahvaljujući predsedniku Vučiću.

Sasa

pre 1 godinu

Hvala Zemanu na trudu koji ulaze za povlacenje priznanja Ceske tzv. Kosova.

Vladimir

pre 1 godinu

Ne znam mnogo onih koji su napravili grešku a onda to priznali, izvinili se onima kojima su učinili veliku štetu. Zeman to jeste, pokazao je da je visokomoralan čovek, onaj ko s vremena na vreme preispituje sebe i svoje odluke.

Boban

pre 1 godinu

Čast je u ovim vremenim ugostiti jednog političara koji je iskren prijatelj Srbije. Srbija ceni sve što je Zeman uradio za nas i hvala mu na iskrenom prijateljstvu!

Kliodx

pre 1 godinu

Iskrenost je odlika velikih ljudi a to je svakako Zeman.

Vanja

pre 1 godinu

Predsednik Zeman je dokazani prijatelj Srbije.

Mihajlo

pre 1 godinu

Od samog početka, od dočeka na aerodromu, u Palati Srbija, do razgovora dva predsednika, sve je bilo besprekorno, srdačno. Svaki trenutak koje su dva predsednika provela zajedno bio je pun emocija, poštovanja, uvažavanja. Danas su retki takvi odnosi.

Jelena

pre 1 godinu

Председник Земан је заслужио највише почасти. Увек је био искрен пријатељ наше земље. А са председником Вучићем је ојачао сарадњу Чешке и Србије.

Maja

pre 1 godinu

Nekada je iskrena, volja, pokusaj i borba jaca od dela, Zeman je pokazao da se iskreno zalagao za povlacenje nezavisnosti tzv Kosova, znamo da je dao sve od sebe i ako nije uspelo, docek mu je priredjen kakv zasluzuje.

Marko

pre 1 godinu

Zeman je istinski prijatelj nase zemlje.Imena ulica se dodeljuju onim ljudima koji su to zasluzili.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Ovaj čovek Miloše Zeman nije gost on je prijatelj naše zemlje i našeg naroda.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Uz sve počasti dočeka Miloš Zeman danas u Beogradu.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Jačanje srpsko-čeških odnosa je uvek bilo jako bitno.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Prijateljstvo tradicija i saradnja koja treba da se nastavi.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Ovakvo prijateljstvo i saradnja se mora negovati.

Nikoletica

pre 1 godinu

Divan susret, svako nam je dobrodosao, mi smo pravi domacini.

Tijana

pre 1 godinu

Obnova Ceskog doma je simbol velikog prijateljstva .

Mitar

pre 1 godinu

Hvala Zemanu na podrsci, uvek je dobrodosao u Srbiju

Nikola

pre 1 godinu

Zeman je pokazao da greske iz proslosti mogu da se isprave ako se iskreno pokajemo a javno izvinjenje je i vise nego veliki korak

Mitar

pre 1 godinu

Odnosi Srbije i Ceske su vise od dobre saradnje, Zeman j ejedini priznao gresku i uputio izvinjenje sto se tice bombardovanja nase drzave

Marina

pre 1 godinu

Uvek je lepo ugostiti iskrenog prijatelja koji je razumeo svoje greske, ispravio i ucinio sve da odnosi dveju zemalja idu uzlaznom putanjom

Marina

pre 1 godinu

Milos Zeman ce ostati upamcen kao jedan od najvecih prijatelja Srbije

Mira

pre 1 godinu

Srbija nastavlja da jaca prijateljstvo i saradnju sa Ceskom

Sanja

pre 1 godinu

Odnosi i saradnja Srbije i Češke su na zavidnom nivou.

Maja

pre 1 godinu

Odnosi dve države postaju sve bolji, a prijateljstvo još jače.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija