• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti.rs

31.01.2023

14:44

KAD NEKO UMRE SVI ZBOG TOGA PATE, ISTO JE I KAD JE NEKO GLUP! Milojko Pantić za Večernji list: SVETI SAVA NIJE BIO SRBIN, VUK KARADŽIĆ JE LAŽ! (VIDEO)

printscreen

Politika

KAD NEKO UMRE SVI ZBOG TOGA PATE, ISTO JE I KAD JE NEKO GLUP! Milojko Pantić za Večernji list: SVETI SAVA NIJE BIO SRBIN, VUK KARADŽIĆ JE LAŽ! (VIDEO)

Podeli vest

Bivši sportski komentator Milojko Pantić dao je nedavno intervju za hrvatski Večernji list u kome je izgovorio toliko gluposti, da bi se i hrvatski novinari postideli da su makar malo pametniji od njega...

 

Nije tajna da Pantić koristi svaku priliku da govori protiv Srba i Srbije, ali gomila gluposti koju je uspeo da izgovori u intervjuu za hrvatski Večernji list je za Ginisovu knjigu rekorda.

Pantić je, između ostalog, hrvatskim novinarima rekao kako je Vuk Karadžić bio laž, a dotakao se i Svetog Save za kog je izgovorio da nije bio Srbin!

– Sveti Sava nije bio Srbin, on je bio Grk! Jer je žena Stefana Nemanje bila Grkinja i on je u Grčkoj, u Hilandaru, prevodio jer je znao grčki jezik. Nikada ništa nije napisao, nijednu knjigu. Ne postoji u crkvenim dokumentima. On je napisao samo "Žitije Stefana Nemanje", tog svog oca – rekao je Pantić i nastavio da pljuje po srpskoj istoriji:

– Nije opismenio ni svoga oca, a on je kao prvi srpski učitelj, pa čekajte… A kamoli da je osnovao neku školu – sramna je izjava poznatog novinara.

On se tu nije zaustavio već je nastavio i izgovorio da je Vuk Karadžić laž!

– Još jedna velika laž je Vuk Karadžić. Vuk Karadžić je katolik! A Srbi ga dižu u nebesa kao tvorca srpskog jezika. Oženio ga je Kopitar – na šta je hrvatski novinar, koji očigledno nikad nije čuo za slovenačkog lingvistu Jerneja Kopitara, upitao misli li na potkivača?!

– On (Vuk Karadžić) je crkvene knjige, koje je Despot Stefan Lazarević u Resavskoj školi, zahvaljujući Konstantinu Filozofu, prevodio, preko svojih posrednika kupovao za sitne pare, plaćao je seljake oko manastira da mu uzimaju te knjige i odnosio u Beč – kazao je ne trepnuvši!

– Kad je Vuk Karadžić umro, sahranjen je po katoličkim običajima u Beču, a njegova ćerka Ana (Karadžićeva ćerka se zvala Mina op. a.) je prodala 70 hektara njiva i šuma oko Tršića. Sedamdeset hektara, u to vreme, uzela je ogromne pare, a on je ogromne pare prodavajući crkvene knjige zaradio – naveo je Pantić.

Rekao je Milojko i da se Sveti Sava proslavlja 28. siječnja, kao i da se Stefan Nemanja svađao sa svojim bratom Stefanom Dečanskim?!? Ni tu se nije zaustavio već je govoreći o Vuku Karadžiću rekao da je on živeo u 17. veku... Uostalom, pogledajte, ako imate snage i živaca:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Strki7

pre 1 godinu

Ma covece Boziiji .... ves trieset goodina nemozes da shvatiis da si stariji i da vise nemozes biti sportski komentator...stigli su mladji.... nemozes biti uvek popularan i nemozes vecito biti javna linost.. dali je moguce da ni posle trideset gdina to neshvatas i dal je to tako tesko shvatiti ... to je i po zakonu prirode normalno... Milojko , Milojko pa i ta rakija sto iz tebe govori je prirodna..e to ti je to ... Rakija ... Ti ... Anonimus .... Priroda ... !!!!

Jocko

pre 1 godinu

On na jednoj utakmici nije mogao da popamti imena igraca svi se secamo njegovih prenosa cirkus jedan, sad je postao istoricar ??

Goran

pre 1 godinu

Izdajica, ko zna koliko para je dobio da komentarise ovako srbe.Smrda matori

Marijan

pre 1 godinu

Šta se palite, posebno kada se radi o "autoritetu" poput Milojka Pantića. Čovjek po vokaciji nije daleko od ludog Milojka. Veći su problem urednici i novinari koji mu daju prostor i maltretiraju nas koji pratimo medije, te nas tjerate da ne pratimo Vaš štampani medij.

bager

pre 1 godinu

Ocigledno mu fali topla bratska ljubav,predlazemda ga zatvorite u Zabelu ili slicnu ustanovu gde mu ljubav nece nedostajati a mozda nuci nesto od istorije od zatvorenika,koji su sve samo ne glupi

PETAR

pre 1 godinu

MILOJKO TI SI UMRO PAMETAN I NAM JE ZAO STO NISI GLUP ..USTASO JADNI MARS U PICKU MATERINU JEBO TE TUDMAN

Dragi

pre 1 godinu

Što...da niste vi iz Informera bolji od Pantića? I vi, kao i on, radite za novac. On nesretnik za sitne ustaške novce, a vi za mnogostruko veće pare, koje daje vladajući režim da afirmativno pišete o njima i o njihovom navodnom patriotizmu.

retrogradni merkur

pre 1 godinu

cim vidite da neko nosi onaj jonizator oko vrata znajte da je budala teska ..

Mihailo

pre 1 godinu

Zaista se vidi da je g. Pantić teško zlo, prvo samom sebi, a potom i svakom oko njega. On je mogao da priča ovako, jer je čitao knjige napisane rukom srpskih neprijatelja. Čudi me, da nije istakao kako je Sveti Sava rodonačelnik terora i genocida, jer je takvo šta tvrdio Muhamed Filipović, muslimanski fundametalista, koji je nametnuo ideju o Bošnjacima, pretvorenu u naciju, kao naslednike bogumila. Te iste bogumile je "trebio" Sveti Sava, pa su gotovo nestali, ali su ih poturice "oživele", srodile se s njima i preuzeli njihov identitet, samo da prikriju svoju sramotu - da su nekad bili Srbi, a danas Muslimani tj. Bošnjaci i ako takvi nikad nisu postojali.Mene čudi ta takva "gromada" od novinara i istoričara nije i ovo potencirala.

cccc

pre 1 godinu

Vi ste blesaviji od Milojka da mu posvećujete pažnju i prostor na portalu.

Rade

pre 1 godinu

Ovog velikog istoričara, treba smesta streljati ! ! ! ! ! ! Odavno je sazreo za to ! ! ! ! ! ! !

ratko

pre 1 godinu

definitivno je za posmatranje u LAzi Lazarevic

vuk

pre 1 godinu

milojko je jutuber...i od takvih svojih nebuloza ima po 30-50 000 pregleda...tako zaradjuje po 1000 eura mjesecno...a da bi imao preglede mora sto vise sokirati nebitno da li je laz ili ne...narod voli gledati gluposti...velika je borba za lajkove,preglede i komentare

visocica 1662

pre 1 godinu

Nista Pantic nije slagao sto nije istina zato ne opovrgnete onog profesora doktpora nauka iz vojvodine koji je bio ministar u vladi srbije isto sve je ovako rekao kao i pantic licno sam slusao njegov interviju na Yutyub kanalu ko nevjeruje neka potrazi i niti je sava bio pismen niti je vuk bio neka kita obicna samo vasa laz i samo lazna istorija.

Zagor

pre 1 godinu

JBG,tako je to kad indoktriniran i ispran mozak čuje istinu,a Pantić samo iznosi činjenice....provjerljive i dokumentovane....Pantić obrazovan i pismen čovjek,slobodnog uma i oštrog jezika.Ne boji se režima niti kazati istinu a za guslarske mitove da su guslarski mitovi,na čemu počiva tzv.srbijanska istorija. To je ono kad retard nekom kaže da je glup...Pantću,kapa do poda!

Dimitrije

pre 1 godinu

Nije on jedina budala u toj takozvanoj opoziciji. Nakupilo ih se baš dosta a počelo sa onim kvazi novinarem i piscem pa nadalje

KAZAK

pre 1 godinu

Сава није Грк већ је био бугарин и његова дедовина га је држала након смрти. Ако сте ви такозвани Срби толико паметни онда ми објасните због чега је сматрано за мошти Светог Луке које је за 30000 дуката Ђурађ Бранковић купио од турака, сматрано да ће да заштите српски народи тада су свечано пронете кроз Србље где је сав народ изашао, а за мошти светог саве то није сматрано иако су још 60 године после тога наводно спаљене његове мошти које је питање дал их је и било , на врачару који је опет термин из паганског бављења магијом смрти, а не из служења Господу. Зашто је сава писао монасима да лове по реци Студеници хоботнице и да их једу сваки дан, па то и деца од 5 година знају да нема. Даље, болесно је терорисати децу да кличу са љубављу лажном светитељу јер је јасно да он није први светитељ. Они су гомила германа и убица.

Vesna

pre 1 godinu

Pantelicu zar moras celom svetu pokazati koliki si neznalica. Covece, moja pokojna baba u grobu se okrece kad sonog sveta gleda tvoju otupelu, mrtvacku facu. Sav si demonizovan, ostavi se istorije i religije, to je za normalne i mudre ljude.

Pravda

pre 1 godinu

Ko slusa ovog dementnog debila,nisu bojli ni ovi sto ga itervuisu.Milojko -Ludojko

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17