• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.02.2023

12:21

TI ŠTO SI 2008. ĆUTAO I ORGANIZOVAO SKUP "KOSOVO ZA PATIKE" I TI ŠTO SI POBEGAO U RUMUNIJU... Vučić bez dlake na jeziku o Koštunici, Tadiću i o peticiji protiv evropskog predloga za KiM!

printscreen

Politika

TI ŠTO SI 2008. ĆUTAO I ORGANIZOVAO SKUP "KOSOVO ZA PATIKE" I TI ŠTO SI POBEGAO U RUMUNIJU... Vučić bez dlake na jeziku o Koštunici, Tadiću i o peticiji protiv evropskog predloga za KiM!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da on ne beži nigde i da nema problem sa tim da ide pred svoj narod i pred parlament i da odgovori svakome kao što je bilo i na prošloj sednici Skupštine o Kosovu i Metohiji, kada je, kako je rekao, slušao najgore uvrede i gadosti

- Odgovoriću svakome, bez pravdanja, jer se borimo za svoju zemlju više nego što se sadašnja opozicija borila. Ako mislite da ćete da mi držite predavanje, da će to da budu vaši monolozi na koje nemam odgovor.... Znate, vreća ne uzvraća udarac, a časni i odgovorni i ozbiljni ljudi umeju da uzvrate politički udarac - rekao je Vučić novinarima u Sofiji odgovarajući na pitanja o sutrašnjoj sednici parlamenta na kojoj će se razmatrati izveštaj o KiM i o stavovima koje opozicija već iznosi.

Na pitanje o peticiji koja se najavljuje protiv evropskog predloga za KiM, a koju bi navodno trebalo da potpise i nekadašnji predsednik SRJ Vojislav Koštunica, Vučić je rekao da je to demokratsko pravo.

- Niko nije obradovan tim planom u Srbiji, ali kada pročitate obrazlozzenje te peticije zapitate se što si pustio 2001. godine oko 1.800 terorista, među kojima i braću Mazreku koja su silovala Srpkinje u Klečki. Što si ćutao i što si pustio da spaljuju crkve i manstire na Kosovu i da progone i ubijaju ljude 2004. godine. Što si ti isti koji to potpisuješ 2008. ćutao i organizovao skup 'Kosovo za patike' u Beogradu. To je bio sav trud, a ti drugi pobegao za Rumuniju da se ne izjašnjavaš da bi te stranci održali na vlasti - rekao je Vučić.

Na pitanje o informacijama da SNS navodno sprema miting podrške ispred Narodne skupštine, on je rekao da je to laž i da ne može svaki dan da reaguje na laži.

- Mi kad budemo pravili skup čuće cela Srbija i dovešću 150.000 ljudi, a ne 2.000 kao neki, pa da posle pričam da je bilo 20.0000. Ne mogu stalno da odgovaram na laži, morate da se bavite ozbiljnim stvarima važnim za državu - rekao je Vučić.

Ukazao je na to da je sloga nikad potrebnija, jer se nalazimo u vremenu koje je najteže verovatno od Drugog svetskog rata za Evropu i svet, a za nas od devedesetih, u kojem se, kako kaže, ne zna šta će biti sutra i da li će se ratni sukob proširiti i na druge zemlje sveta.

- Nalazimo se u vremenu gde ne možete da govorite samo o papirima, već i okolnostima i prilikama pod kojima nešto radite, pod kojima morate da se borite i čuvate mir istovremeno da čuvate svoje nacionalne vitalne interese i državne - kazao je predsednik. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 1 godinu

Jebo si nam Majku kako si je sačuvao.Pitaj Todića kakva je situacija u Leposaviću.Izdajniče.Deset godina si lagao narod i na kraju ga pustio niz Ibar.

Viki

pre 1 godinu

Verujem da će rasprava trajati jako dugo, jer teško da će se opozicija obuzdati i zbog naroda ozbiljno pristupiti sutrašnjoj Sednici.

Sandra

pre 1 godinu

Opozicija trenutnu situaciju koristi za samopromociju, nikako za pronalaženje mogućeg rešenja.

Biljana

pre 1 godinu

У протеклом периоду смо сви били сведоци огромних притисака и трпљења нашег народа због ситуације на КиМ,Вучић све то данас представља Парламенту и сад само остаје да видимо шта скупштинска опозиција има да понуди јавности као решење.Оно што је најизвесније је да решење неће понудити али да ће вређања Вучића и Владе који се жестоко боре за очување наше територије на КиМ бити током целе седнице.

Mile

pre 1 godinu

Vučić se uvek istrajno borio za interese srpskogvnaroda na Kosovu i Metohiji.

Tijana

pre 1 godinu

Narvno da opozicija skuplja ili misli da skuplja jeftine poene kod naroda ali je Vucic taj koji se iskreno bori i brine za KIM.

Samadzija

pre 1 godinu

Vucic se bori za svoj narod i svoju zemlju Srbiju.

Andrijana

pre 1 godinu

Da opoziciju zanima KIM ne bi ga branili recima iz fotelja.

Mile

pre 1 godinu

Vučić će kao i uvek čuvati mir i stabilnost, i boriće se za veća prava naših građana na Kosovu i Metohiji.

Sara

pre 1 godinu

Prioritet za Srbiju je mir. Svako od nas treba da da svoj doprinos tome. Nacionalni interesi Srbine mora svako da ispostuje.

Kostantin

pre 1 godinu

Jasno je da je opoziciji kampanja pocela. Vucic se bori za svoj narod, posteno, a ovi sto jure da mu izmaknu fotelju rade suprotno

Aleksandar

pre 1 godinu

Prioritet mora biti interes Srbije, sitni politički poeni moraju ostati po strani!

Mile

pre 1 godinu

Vućić se bori za interese građana Srbije na Kosovu i Metohiji.

raki

pre 1 godinu

Vučić se dostojanstveno bori za interese Srbije. Ne preza ni pred jednim izazovom koji mu se nadje na putu i shodno tome sigurno je da čemo uspeti da se izborimo sa svim problemim.

Sonja

pre 1 godinu

Prilike su takve da nam je sloga najpotrebnija , ali od opozicije to se ne ocekuje oni samo gledaju kako da prikupe neki poen .

Predrag

pre 1 godinu

Kao i uvek predsednik ce svima odgovoriti na postavljeno pitanje, ali opozicija ce kao i uvek da vodi politicki marketing.

vlajko77

pre 1 godinu

Niko jos nista nije potpisao, niti ce , to mora da bude jasno svima !

Zoran

pre 1 godinu

Vucic se jedini bori za Srbiju i KiM dok opozicija radi protiv drzave.

nikola

pre 1 godinu

TADICU I KOSTUNICA (NECU DA KAZEM GOSPODO JER TO NE ZASLUZUJETE) BOLJE BI BILO DA SE SAKRIJETE U MEDVEDJU RUPU I DA PRESTANETE DA OMALOZAVATE ALEKSANDRA VUCICA. VASOM PODANICKOM POLITIKOM, SAMO DA BI SACUVALI VASE FOTELJE KOJE NISTE ZASLUZILI, KRITIKUJETE I DAJETE SAVETE VUCICU KOJI JE ZA RAZLIKU OD VAS POVRATIO UGLED SRBIJE U SVETU, ISPRAVLJA VASU PROMASENU I STETNU POLITIKU I GRADI I ZAPOSLJAVA SRBIJU KAKO BI SACUVAA NJEN UGLED I SUVERENITET. NA SRECU OVOG NARODA TO RADI VEOMA USPESNO. ZATO OD SVOGA NARODA DOBIJA I IMA PODRSKU.

Nikola

pre 1 godinu

Za razliku od prethodne vlasti koja je bez trunke srama prodala KiM zarad svojih ličnih interesa, danas vidimo kako se Vučić svim silama bori za isto i svoj narod na njemu.

mile

pre 1 godinu

Imamo opoziciju koja nije vična i sposobna da shvati značaj trenutka i da sebe podredi onome što je interes države.

dule

pre 1 godinu

Opozicija nam je tragi-komična. Sastav joj je takav da je prosto nemoguće očekivati bilo šta ozbiljno od nje.

jovo

pre 1 godinu

Gradjani ce im to zapamtiti, vec na sledecim izborima

sava

pre 1 godinu

Od opozicije ne očekujem ozbiljan pristup. Pokazali su se i dokazali kao oni kojima nije stalo do države i njenih interesa.

gagi

pre 1 godinu

Obicne marionete,sve sto su radili ,uradili su na stetu gradjana Srbije

Lana

pre 1 godinu

Time sto tzv. opozicija pljuje Vucica, samo pokusavaju da skupe jeftine politicke poene, ali narod zna kakvi su oni prevaranti i lazovi.

Ksenija

pre 1 godinu

Vučić ne beži ni od koga i nije kukavica kao Tadić ,već hrabro stoji uz svoj narod na KiM.

Nata

pre 1 godinu

Vucic je jedini koji nikada ne bezi, jedini koji ce uvek stajati uz svoj narod, i uvek iskreno govoriti. Zato mu narod veruje, zato smo uz njega.

laza

pre 1 godinu

Mnogi zele lazima da uknjize jeftine politicke poene, ali su bas ti i odavno procitani. Zna dobro ovaj narod kome da veruje, ko se dokazao, a to je jedino Vucic.

Ksenija

pre 1 godinu

Vučić se suočava sa činjenicama i probleme ne gura pod tepih već je spreman da razgovara i nađe pravo rešenje za KiM.

ogi

pre 1 godinu

Ne moze Vucic da svakodnevno odgovara na lazi, ima on preca posla, da brine o Srbiji i svom narodu, a ti sto lazu neka im je na cast.

Mina

pre 1 godinu

Predsednik je odbrusio neprisutnoj opoziciji i još jednom pobedio u tv duelu sa onima koji nisu tu po ko zna koji put, čime je pokazao svoju hrabrost i požrtvovanost

Jela

pre 1 godinu

Ako se neko svojski bori za svoju zemlju, onda je to Vucic. Narod to zna da ceni, i uvek ce imati odromnu podrsku naroda. Uvek.

novakovic

pre 1 godinu

Ko vam radi vezane vrece nesposobnjaci gde su vam gastarbeiteri . Gasarbeiteri kada se vrate u Srbiju moze samo da budu bolesni gastarbeiteri u svojoj zemlji dobri su samo kada posalju milijarde u srbiju i da se vrate tamo gde su do sada radili na gasovodimag zapadnih kopanija srecno za PPS IZ BECA oni rade bolje od nas aprvi gasovod u Austriji radila je nafta gas Zrenjanin 1972 ko sme da odgovori na ovaj clanakHvala

Sasa

pre 1 godinu

Mislim da je Vucicu stvarno dosta da mu sole pamet izdajnici srpskog naroda, dokle vise?!

NemanjaSD

pre 1 godinu

Clanovi opozicije ce sigurno jedva docekati da napadaju predsednika Vucica! Njima nije cilj resenje pitanja KiM i problema Srba, vec rejting!

NemanjaSD

pre 1 godinu

Opozicija ce sigurno napasti predsednika besomucno, to je 100 % zagarantovano. Mislim da nikakav predlog po pitanju problema Srba na KiM necemo cuti sa njihove strane!

NemanjaSD

pre 1 godinu

Predsednik Vucic se zalaze za mir i dijalog, smatra da je potrebno naci resenje i pregovarati i sa Albancima na KiM i sa opozocijom. Samo je tuzno sto ni sa jedne od ovih strana ne postoji dobra volja za to.

Dok holidey

pre 1 godinu

Predsednik Aleksandar Vucic se bori za napretak i boljitak Srbije

Ksenija

pre 1 godinu

Dok se Vučić bori za stabilnost opozicija gleda svoj intetes.

Miloš

pre 1 godinu

Svi oni trebalo bi da snose odgovornost za gubitak Kosova jer su debelo kumovali tom procesu.

Marija

pre 1 godinu

Predsednik se sve ove godine bori za mir i stabilnost, a takodje i za interes gradjana Srbije!

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Naša zemlja naš narod i naš nacionalni interes je najbitniji.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Predsednik neće ćutati onima koji su nekada radili protiv države, jer su trebali da rade za državu.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

2008. godine kada je bila teška situacija svi su se zavukli u mišije rupe a država je ostala sama, svako je pobegao gde mu je bilo najbolje a narod je ostao sam.

Đorđe

pre 1 godinu

Mir je ono što je Srbiji potrebno i uvek ćemo se zalagati za to.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Najveću grešku napravio je tadašnji predsednik Vojislav Koštunica koje je pustivši teroriste da prave užase na terenu KiM dok je narod ispaštao a on je pobegao za Rumuniju, tu mu je najveća osuda svih nas.

Kosta

pre 1 godinu

Sada je najvažnije očuvati mir i stabilnost.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Koštunica je napravio haos jer je dozbvolio neprijateljima da se iživljavaju nad našim narodom.

Neda

pre 1 godinu

Tadić i Koštunica su bili na čelu države Srbije i imali su zadatak očigledno da je srozaju. Ni jedan jedini postupak dotičnih ne svedoči o tome da su uradili nešto dobro za srpski narod.

Branka

pre 1 godinu

Žuti su mnogo tuge i patnje naneli srpskim porodicama svojim vođenjem države za koju nikada nisu bili sposobni.

Sima

pre 1 godinu

Kod predsedika je uvek sve transparentno, on nema problem da govori o bilo čemu i da na bilo koje pitanje odgovori.

Luka

pre 1 godinu

Žuti sada ne spavaju mirno! Grize ih i muči sve zlo koje su počinili.

Bilja

pre 1 godinu

Bolje da to opozicija nije uzela za političke poene. Jeftina fora!

Vesna

pre 1 godinu

Opozicija koja je upropastila sve što se moglo upropastiti, ne bi smela sada bilo šta Vučiću da zameri, niti o bilo čemu da priča negativno.

Micika

pre 1 godinu

Strašno, ja da sam na mestu opozicije samo bih ćutala. Sve su radili, samo za Srbiju ništa, zato ne bi smeli predsedniku ni reč da kažu.

Vanja

pre 1 godinu

Predsedik se bori za našu zemlju, kao što nikada niko nije. I zato, ne bi trebali da ga vređaju niti izmišljaju, jer sve što kažu za njega loše, samim tim kažu i za nas, jer smo ga mi birali.

Goksi

pre 1 godinu

Vučić je jedini pokazao da je sposoban da vodi Srbiju i to je za svako poštovanje. Pored toga što se kao lav bori za nas, za razvoj Srbije, on je pravedan, iskren čovek, koji nema problem da pred bilo kim izađe i da na bilo koje pitanje odgovori.

Saska

pre 1 godinu

Sumnjam da ce oni sada skupiti poene. Vidi se da ih zanimaju samo svoji interesi i da ih bas briga za Srbiju.. Narod gleda i vidi sve..

Dragan

pre 1 godinu

Za razliku od opozicije Vučić se bori za Srbiju i KiM.

Vejo

pre 1 godinu

I ti si pobego u Bugarsku dik Šiptari haraju po Leposaviću.

Milica

pre 1 godinu

Najbitnije je ko kako radi i kakvu politiku vodi,a Vučić je dokazao i stalno delima dokazuje da vodi Srbiju ka napretku.

Maja

pre 1 godinu

Najvažnije je da čuvamo našu zemlju, mir i sigurnost njenih građana, a predsednik Vučpć je to i učinio.

Natalija

pre 1 godinu

Srbija je ponosna na Vucica koji se bori za svoju zemlju!

Dusko

pre 1 godinu

Vrlo jasna poruka je poslata nasoj zemlji ali boricemo se i verujemo u svaku odluku koju donese Vucic bice ispravna sigurno

Lili

pre 1 godinu

Bitna je borba za svoju zemlju i svoj narod i za vidljive rezultate kakve Vučić ima

baka

pre 1 godinu

Vučić vodi nezavisnu politiku i ostaje dosledan tome, interesi Srbije su na prvom mestu.

Anja

pre 1 godinu

Vučić čuva i štiti Srbiju od raznih hijena koje je samo napadaju!

Jeki

pre 1 godinu

Vaš način vođenja naše zemlje zasnovan je na mirnom rešavanju problema u svim segmentima, oduvek, imate potpunu podršku naroda predsedniče.

Ana

pre 1 godinu

Oni koji sada pricaju o KiM dali su ga i predali ,i taj Kostunica i taj Tadic i ekipa oko njega.

Mini

pre 1 godinu

Lepo je Vucic rekao,najbitnije i jeste da se sacuva mir.

Sanja

pre 1 godinu

Nema predaje borićemo se do kraja pa šta bude!

Slavka

pre 1 godinu

Politiku koju vodi Vucic donosi jake rezultate koje se vide u pogledu mira i stabilnosti u nasoj zemlji.

Slavica

pre 1 godinu

Mir predsedniče, pa gotovo po svaku cenu! Lako ćemo se mi za sve izboriti, samo je bitno da sačuvamo svoju zemlju i svoj narod

dja

pre 1 godinu

Srbiji je bitan mir na KIM i ekonomski napredak.

Danica

pre 1 godinu

Opozicija bi da prikupi jeftine politicke poene, ne zanima ih da se bore za Srbiju i njene interese

MomcilovicAnja

pre 1 godinu

Drago mi je da iznosite činjenična stanja, i odgovarate surovom istinom onima koji Vas prozivaju u vreme Vaše velike borbe, za opstanak KiM i srpskog naroda na istom. U vreme kada činite Srbiju naprednom, jakom, i uspešnom.

Laki

pre 1 godinu

Opozicija pokusava na ovoj situaciji sa KiM da uzme jeftine politicke poene. Ali ne ide to tako bas, nije narod lud.

Jelena

pre 1 godinu

Опозиција би требала да престане да отежава већ довољну тешку позицију Србије по питању Косова и Метохије. Ако се не сећају, баш због њих смо данас у овој позицији, јер су за време своје власти дозволили да лажна држава Косово прогласи независност.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17