• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo online

03.02.2023

18:58

Priština silom gura Srbe u Kosovsku policiju, ko odbije preti mu pritvor

Kosovo online

Politika

Priština silom gura Srbe u Kosovsku policiju, ko odbije preti mu pritvor

Podeli vest

Nakon neuspeha koji je doživeo konkurs za prijem novih policajaca na severu Kosova, a nakon kolektivnih ostavki koje su podneli srpski policajci nakon politički motivisane smene komandira regionalne direkcije Sever Nenada Đurića, Priština nastoji da po svaku cenu natera Srbe da, protivno njihovom stavu, počnu da rade u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan.

Redakciji Kosovo online javilo se nekoliko bivših policajaca koji su bili suspendovani od strane vlasti u Prištini, pa čak i optuženi i držani u višemesečnom pritvoru za različita krivična dela pod sumnjivim dokazima, sa tvrdnjom da se na njih vrši pritisak obaveštajne strukture Kosova kako bi se vratili na posao i pokazali kako navodno Srbi hoće da se vrate u Kosovsku policiju.

Kako navode naši izvori, na početku im je nuđeno da se aktiviraju kao policajci, a da će im zauzvrat biti oprošteni prekršaji koje su navodno počinili, pa čak i isplatile zarade za period kada su bili pod suspenzijom, uz obavezu da u uniformi provedu najmanje dve godine.

Nakon toga od strane kosovskih obaveštajaca usledila je direktna pretnja, da će u slučaju da odbiju taj predlog po postupcima koji se vode protiv njih, ostatak vremena do suđenja provesti u pritvoru.

Sagovornici su zahtevali da im se zaštiti identitet kako ne bi imali više problema nego što ih sada imaju sa kosovskim institucijama, ali kažu da osećaju strah za svoju bezbednost i sigurnost svojih porodica.

Ipak, u narednom periodu ostaje da se vidi epilog ove priče, kao i da li će ovi bivši policajci ostati čvrsti u stavu sa budu uz svoj narod i ne podlegnu uceni, ili će prihvatiti da izvršavaju naloge onih koji ih ucenjuju i koji su ih u prethodnom periodu maltretirali i ugnjetavali sudskim postupcima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija