• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer

08.02.2023

15:54

NI REČ O LAŽNOJ DRŽAVI KOSOVO U SAVETU EVROPE!

Informer

Politika

NI REČ O LAŽNOJ DRŽAVI KOSOVO U SAVETU EVROPE!

Podeli vest

Na današnjoj sednici Komiteta ministara Saveta Evrope nije ni pomenuta tema aplikacije tzv. Kosova za članstvo u ovoj organizaciji

U dnevnom redu za pripremu sednice koja je u ponedeljak podeljena državama-članicama na nivou ambasadora, nije bilo tačke "zahtev Prištine".

Ova tema mogla je naknadno da se uvrsti u razmatranje na samom sastanku, prilikom usvajanja dnevnog reda, ali se to nije dogodilo, jer očigledno za to ne postoji politička volja u ovom trenutku.

Blokadu procedure u vezi sa članstvom tzv. Kosova zatražile su SAD, podržane Francuskom, Nemačkom i Velikom Britanijom, dok Priština ne pokaže konstruktivnost u dijalogu i ne formira ZSO, pa tako Komitet ministara SE ni prošle nedelje nije o ovome raspravljao.

Nakon toga je predsednica privremenih institucija u pokrajini Vljosa Osmani brže-bolje je otputovala na Islan, koji trenutno predsedava Savetom Evrope, kako bi kod tamošnjih zvaničnika lobirala da "kandiduju" temu aplikacije Prištine za članstvo, ali očigledno bez uspeha, saznaju Novosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BlaBla

pre 1 godinu

Kako moze biti "lazna drzava" ako je priznalo 98 51%) drzava. Znaci vise od pola.

sandra

pre 1 godinu

Nemačko-Francuski plan je čista prevara, to je svima jasno osim Aleksandru Vučiću, što je krajnje sumnjivo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija