• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.02.2023

11:43

Đurić: Nije vreme za juriš na fotelje - Opozicija lažima na Vučićev račun neće sačuvati Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije!

Politika

Đurić: Nije vreme za juriš na fotelje - Opozicija lažima na Vučićev račun neće sačuvati Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije!

Podeli vest

Ambasador Marko Đurić je, povodom jučerašnje runde razgovora u Briselu, izjavio da nije vreme za juriš na fotelje, ni za sejanje razdora i netrpeljivosti u društvu.

"Za oko i dušu ružnim korišćenjem teme pregovora o КiM za svrhu i potrebe dnevne politike dok se pregovori još uvek uveliko odvijaju, etiketiranjem i formiranjem linč rulje, politički akteri koji za to nisu ni izabrani ni vlasni, a očigledno ni dorasli, sužavaju manevarski prostor srpske strane u veoma složenom geopolitičkom momentu i direktno oštećuju državnu poziciju Srbije u procesu dijaloga. Lažima na račun Aleksandra Vučića, kao i prejudiciranjem ishoda razgovora nećete sačuvati Кosovo i Metohiju u sastavu Srbije. Ali ćete pomoći Кurtijevoj vladi da umanji pritisak na sebe zbog odbijanja ZSO", naveo je Đurić u objavi na Fejsbuku.

Đurić je dodao da se vođenjem negativne i kampanje dezinformacija oko tzv. Кosova pomaže Prištini da krivicu za svaki dan bez sprovođenja ranijih sporazuma i prihvatanja kolektivnih prava Srba na tzv. Кosovu u očima međunarodne zajednice, prebace na Srbiju.

"Još značajnije, ovime se na posredan način, ali sasvim nedvosmisleno, otežava i položaj Srba na КiM. Ovo nije vreme za juriš na fotelje, ni za sejanje razdora i netrpeljivosti u društvu. Ovo je vreme za slogu, poverenje i za to izabrane nosioce institucionalne odgovornosti koji za svoj rad polažu i polagaće uvek račune narodu u demokratski predviđenoj proceduri. Društvena i politička stabilnost trn je u oku svima koji su protiv Srbije", poručio je Đurić.

Napomenuo je i to da je primećeno da se u kampanju o navodnoj izdaji "uključio i deo Кurtijevih trol farmi na društvenim mrežama".

"Pozivam sve časne ljude, bez obzira na političko opredeljenje, da ne budu deo tog hora", naveo je Đurić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejan

pre 1 godinu

Vucic za razliku od opozicije se bori za srpske nacionalne interese

Marko

pre 1 godinu

Jasno je svim gradjanim Srbije sta je opoziciji priorite.

Mici

pre 1 godinu

Opozicija bi na vlast, a da pritom bi da zaobidje i pogazi volju gradjana.

Gojko

pre 1 godinu

Klosarska opozicija samo razmilja o foteljama, sve drugo ih ne zanima ili koriste za postizanje svog cilja.

Sanja

pre 1 godinu

Opozici nema ambicuju da sacuva KiM nego da sebi izbori sto bolju gažu kod stranih mentora

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!
Lukav plan, ali zamalo

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!

Lavovski deo sredstava iz paketa pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, koliko su SAD izdvojile, biće utrošen na popunu odbrambenih rezervi samih Sjedinjenih Država i nabavku naoružanja za Ukrajinu, opet u SAD, kao i na destabilizacija situacije u zemljama oko Rusije - Belorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Jermeniji. Obični Ukrajinci neće dobiti ništa direktno od ovog "zlatnog tuša". Osim obaveze da poginu iz zahvalnosti za pruženu pomoć na bojnom polju za interese Vašingtona.

06.05.2024

21:23

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija