• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.03.2023

13:42

ODBIJEN ZAHTEV OFICIRA ZA VEZU DA POSETI ADŽIĆA I TRAJKOVIĆA! Lažna država još jednom prekršila Briselski sporazum

Kosovo online

Politika

ODBIJEN ZAHTEV OFICIRA ZA VEZU DA POSETI ADŽIĆA I TRAJKOVIĆA! Lažna država još jednom prekršila Briselski sporazum

Podeli vest

Vlasti privremenih institucija u Prištini odbile su zahtev oficira za vezu Dejana Pavićevića da u zatvoru u Podujevu poseti uhapšene Srbe Slađana Trajkovića i Miljana Adžića, kako bi se uverio u uslove u kojima se nalaze i poštovanje njihovih prava, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pavićević je od trenutka hapšenja Adžića i Trajkovića uputio više zahteva za posetu, a poslednji put 23. februara preko pravnog zastupnika uhapšenih.

Međutim, postupajuće sudije zabranile su posetu Pavićeviću uz obrazloženje da je “nejasan njegov status”, kao i da nisu opravdani zahtevi za posetu.

Na taj način Priština je, kako se navodi, još jednom prekršila dogovore iz Brisela, ali i flagrantno uskratila prava srpskih zatvorenika Trajkovića i Adžića.

- Posete srpskim pritvorenicima na Kosovu i Metohiji u skladu su sa ingerencijama Pavićevića koje su definisane sporazumom o oficiru za vezu u Briselu, a reč je o praksi koja se godinama unazad primenjivala - saoštavaju iz Kancelarije za KiM.

O ovom kršenju sporazuma i uskraćivanju prava srpskim pritvorenicima Kancelarija za Kosovo i Metohiju protestnim pismom Kancelarija za KiM obavestila je i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka insistirajući da svojim autoritetom i funkcijom omogući poštovanje sporazuma i od Prištine zahteva da omogući posetu pritvorenicima od strane srpskog oficira za vezu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

A da, Lajčak je za Šiptare baš jako m..o! Baš ima veliki uticaj!

ratko

pre 1 godinu

daj vidse i vi ste dosadni ,da li ste i vi malumni pa naravno da ce non stop krsiti jer ima NATO nacisti tako kazu . joj ko koga ovde z.......

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija