• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

09.03.2023

14:22

PRE PROTESTA SE OBRATILI OMBUDSMANU! Očevi momaka koje su pretukli Kurtijevi specijalci: Ako nastave da se ponašaju banditski, radikalizovaćemo protest (VIDEO)

Politika

PRE PROTESTA SE OBRATILI OMBUDSMANU! Očevi momaka koje su pretukli Kurtijevi specijalci: Ako nastave da se ponašaju banditski, radikalizovaćemo protest (VIDEO)

Podeli vest

Roditelji brutalno pretučenih momaka u Jošanici kod Leposavića naveli su da će u narednom periodu radikalizovati protest ukoliko tzv. kosovski specijalci nastave da se ponašaju prema Srbima banditski, i upozoravaju Rosu da tretiranje kao da su u getu i zarobljeništvu srpski narod više neće trpeti.

Miloica Đoković, otac pretučenog Lazara, kazao je da su se danas okupili na protestu na mestu koje je kilometar udaljeno od ulaza u selo Jošanica, a povodom incidenta koji se dogodio preksinoć kada su njegovog sina i komšijinog bez ikakvog povoda prebili.

- U večernjim časovima su stopirali decu, izvukli ih iz auta, isprebijali, išutirali, ne tražeći im ni dokumenta. Nikakav povod nisu imali, u kolima deca nisu imali ništa, da su bilo šta deca skrivila da im uzmu dokumenta i ako su kriva da ih odvedu u SUP pa da dole razgovaramo, ali oni su isprebijali decu, išutirali i otišli - kazao je Đoković.

Na protestu su se danas, kako kaže, okupili domaćini iz sela koji ceo život rade i pošteno se bore da opstanu na ovom prostoru, a koje vlada iz Priština naziva kriminalcima i banditima.

- U narednom periodu očekujemo da ovaj protest radikalizujemo ako se ne budu uzeli pameti i ne budu shvatili da je ovo ozbiljno i da je kap koja je prelila čašu. Rekao bih im da se smire i da se ne ponašaju bahato i prave ovakav haos - istakao je Đoković.

Zamolio je Vladu Srbije da im pomogne koliko može i da shvati da je ovo kraj.

- Zamolio bih ih da shvate da nema opstanka na ovim prostorima sa ovim načinom života - kazao je Đoković ujedno obraćajući se i međunarodnoj zajednici.

Dragoš Mićović, otac pretučenog Đorđa, kazao je da su juče stupili u kontakt sa Euleksom i da su prebijeni mladići ispitivani više od sat vremena.

Prema njegovim rečima, policajci Euleksa su bili korektni, a dosta se angažovao austrijski policajac.

- Angažovao se koliko je mogao i potrudio se da dođu inspektori i da ispitaju našu decu. Ti inspektori su nam rekli da nema trunke krivice naše dece, da se vidi čisto kao dan da su na brutalan način prebijeni, a to sve sada zavisi od javnog tužioca. Opet moram da kažem kao što sam rekao prvo veče - 'vrana vrani oči ne vadi'. Njihova policija, to je njihov zakon i oni će to da štite, oni će to da bace pod tepih, kao što su uvek bacali - kazao je Mićović.

Ispričao je da su njegov sin Đorđe i Lazar hteli da prećute ovo prebijanje, ali da im to nisu dozvolili.

- Da smo to dozvolili bilo bi svakog drugog dana ili svaki dan prebijanje kao što su našu decu prebili. Molim sve kosovske institucije, Kfor, Euleks da spreče ovo banditsko nasilje, to nije policija, oni su banditi i kriminalci kako oni nas nazivaju, pa ih molim da spreče kako ne bi došlo do nekakvih neželjenih posledica. Posle će sve biti kasno kada dođe do onoga što ne treba - naveo je.

Na pitanje da li su primećene danas patrole specijalnih jedinica u selu, Mićović kaže da ih nije primetio, sem jedne koju je jutros primetio da je krenula prema selu, ali ne zna gde su bili.

Upozorio je ROSU da srpski narod neće više trpeti.

- Ne samo ja, već celo selo i narod neće trpeti više. Mi se nalazimo u getu, zarobljeništvu, tako nas tretirate. Zvao sam albanske medije da dođu i vide skup našeg naroda, nisu hteli da dođu, to je znak da oni podržavaju njihovu silu i način kako se ponašaju prema nama - istakao je Mićović.

Roditelji pretučenih momaka naveli su da su pre protesta išli u opštinu Leposavić gde su svoje probleme izneli ombudsmanu.

Kažu da im je posebno žao jer su ih odbili albanski mediji koje su u opštini zatekli u velikom broju i pozvali ih da dođu i da zabeleže priču o protestu i uzmu izjave od pretučenih momaka.

I sam predsednik Zoran Todić ih je pozvao, kazali su roditelji dodajući da je pozvao i novinare i ombudsmana da zajedno odu na mesto protesta, ali se u Jošanici niko od njih nije pojavio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija