• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

17.03.2023

18:50

Simić: Ideologija mržnje prema svemu srpskom i dalje je prisutna

Kosovo online

Politika

Simić: Ideologija mržnje prema svemu srpskom i dalje je prisutna

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske liste Slavko Simić naveo je da na današnji 17. mart kada su mučeničkom smrću stradali naši sunarodnici, gorele naše kuće i svetinje, pamtimo jedan od najvećih zločina na tlu savremene Evrope i to pred očima međunarodne zajednice.

Simić je istakao da za porodice stradalih i prognanih, rane su podjednako bolne i 19 godina kasnije jer krivci i inspiratori ovog zla nikada nisu odgovarali. 

- Danas, nakon dvadeset godina od Martovskog pogroma, ideologija mržnje prema svemu srpskom i dalje je prisutna kod pojedinih neodgovornih političara u Prištini, koji svoju težnju sprovode perfidno, želeći na taj način da izbrišu srpsko postojanje. Na Kosovu i Metohiji, ali i na svakom srpskom stradalnom mestu, čuvamo od zaborava sva naša stradanja, koja smo otrgli od zaborava zahvajuljući predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je celom svetu podigao svest o mučeničkom proterivanju i stradanju našeg naroda onako kako mnogi pre njega nisu ni smeli ni hteli.  Zato, mi na zaborav nemamo pravo, a za mir imamo obavezu prema našoj deci i budućnosti na ovim prostorima - napisao je Simić na Fejsbuku. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mr

pre 1 godinu

Pa pokazi bar jednog da vas voli!Vi sami sebe ne volite,sta ocekujete od drugih kojima ste naneli i nanosite zlo?Zub za zub,drugi recnik vi ne znate.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17