• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.03.2023

22:13 >> 23:12

VUČIĆ SE OBRATIO IZ OHRIDA! Prioritet je formiranje ZSO, ništa nisam potpisao, ali dogovorili smo nekoliko tačaka

printscreen

Politika

VUČIĆ SE OBRATIO IZ OHRIDA! Prioritet je formiranje ZSO, ništa nisam potpisao, ali dogovorili smo nekoliko tačaka

Podeli vest

U Ohridu je danas održan sastanak evropskog komesara za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija. Na poziv evropskog šefa diplomatije, u Ohridu se razgovaralo o sporazumu o implementaciji evropskog plana. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon sastanka koji je trajao 12 časova

23.15 - Odgovori na pitanja novinara

- Imamo da formiramo komisiju kojom će da predsedava EU, ima rok kad se nešto završi, to je donatorska konferencija za pet meseci. Neću da stajem na muku Kurtiju, on je tražio da to uđe u dokument, ja sam tražio da onda uđe da sve mora da bude u skladu sa Ustavom Srbije. U ovom delu nemamo mnogo obaveza, neću nikog da obmanjujem, kad se budemo naredni put sastajali, onda ćemo da pričamo o našim obavezama. Ovo je težak proces, važno mi je da sam rekao koje su naše crvene linije.

Predsednik je odgovorio i na pitanje li mu je problem da poseti Prištinu.

Foto: Printscreen rts

 

- Što se češće srećemo, valjda je to dobro za naše odnose. Ja mnogo volim da odem u Gračanicu, a ima i nekoliko lepih kafana, a i dobrih domaćina. Dođite da im odemo tamo na slavu, da nazdravimo taman za prijateljstvo Srba i Albanaca.

23.05 - Obraća se predsednik Vučić

- Danas je bio dan u kome je trebalo da dogovorimo implementacioni plan. Ono što je važno da se kaže da ovih nekoliko tačaka koje smo dogovorili će postati deo pregovaračkog okvira. Jedna od ključnih tačaka je da će Evropski savet procenjivaće koliko je ko uradio iz implementacionog plana, koji će biti proširen. 

- Ja ću sutra predstaviti svaku tačku, od ponedeljka biću spreman da primam na konsultacije predstavnike parlamenta u mesecima pred nama nije lak posao. Ja verujm da će Prištinska strana ispuniti odmah formiranje ZSO, ako mi budemo želei da istrajemo na EU putu naš napredak biće cenjene i po tome koliko smo spremni da implementiramo dogovoreno - naveo je Vučić. Mislim ako je moguće da kažete da imate zrno zadovoljstva, ja mogu da kažem da imam zrno zadovoljstva, imali smo prisojan i konstruktivna razgovor - istakao je Vučić i dodao:

- Naš posao je da kroz naša neslaganja, nađemo put do bolje budućnosti za srpski i albanski narod. Ne govorim da li je neko dobar ili loš sagovornik, na vama je da odlučite kome ćete da verujete. Meni je svejedno sa kim ću razgovarati iz Prištine.

22.05 - Posle više od 12 sati završen trilateralni sastanak

21.16 Trilateralni sastanak ušao u 12. sat

Trilateralni sastanak još uvek traje, razgovori u Ohridu ušli u dvanaesti sat.

17.00 - Završen prvi deo trilateralnog sastanaka

Održan je prvi deo trilateralnog sastanaka Borelja, Vučića i Kurtija.

15.00 - Počeo trilateralni sastanak

U Ohridu je počeo trilateralni sastanak Borelja, Vučića i Kurtija.

Očekuje se konferencija za medije nakon završenog sastanka.

10.50 - Vučić se sastao sa Boreljom i Lajčakom

U Ohridu je počeo bilateralni sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

 

 

10.00 - Vučić se sastao sa Kovačevskim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Ohridu sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

 

 

- Zahvalio sam prijatelju @dimitar.kovachevski na tome što, kao dobar domaćin, želi da doprinese konstruktivnom nastavku dijaloga.

9.15 - Predsednik Vučić stigao u Ohrid

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Ohrid, gde će danas biti održan sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

9.05 - Kurti: Evropski predlog najvažniji projekat posle Drugog svetskog rata

Kurti je istakao da bi na sastanku koji će danas biti održan u Ohridu strane u dijalogu trebalo da izraze nadu i optimizam za normalizaciju odnosa i da taj susret treba shvatiti ozbiljnije, piše makedonski Alsat.

- Moramo da izrazimo nadu i optimizam za punu normalizaciju odnosa Kosova i Srbije. Održavamo sastanke na visokom nivou, uz posredovanje EU. Evropski predlog je najvažniji politički i ekonomski projekat i najvažniji istorijski i geopolitički projekat Evrope i rekao bih za ceo svet, posle završetka Drugog svetskog rata. Zato sastanak treba shvatiti mnogo ozbiljnije. Zato ponavljam da ću biti posvećen, konstruktivan i kreativan, ali to, naravno, ne mogu da garantujem za drugu stranu", izjavio je Kurti.

9.00 - Vučić: Pozicija Srbije teža, neću ništa potpisati

Predsednik Vučić izjavio je sinoć da će zbog naloga koji je izdao Međunarodni krivični sud u Hagu za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina pozicija Srbije u Ohridu biti teža, kao i da ćemo zbog toga morati još bolje da promišljamo svaki svoj potez u budućnosti. Vučić je poručio da želi da razgovara o normalizaciji odnosa i o tome da Srbi i Albanci mogu normalno da razgovaraju i ponovio da u Ohridu neće ništa potpisati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lola

pre 1 godinu

Svaki sastanak na kom se zastupaju i brane interesi Srbije su zaista teški.

Caca

pre 1 godinu

Srećno predsedniku danas na ovim važnim sastancina u Ohridu!

Marko

pre 1 godinu

Samo hrabro Predsedniče!Ne dozvolite da nas neko ponižava i gazi!Verujem u Vas!

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Koliko god težak dan i razgovori bili Vučić je spreman na sve.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Interes naroda na KiM je da se obezbedi i živi mirno što Albancima ne odgovara,ali Vučić zna šta je zacrtao i od toga ne odustaje.

Cecilija

pre 1 godinu

Vučića danas u Ohridu očekuju važni sastanci i nastavak dijaloga.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Vučić je mnogo toga uradio za Srbiju ali mu je jako bitna i teritorija KiM jer ona je dao Srbije i nemože biti ravnodušan prema našem narodu koji tamo živi. Zato danas vodi teške razgovore.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Vučić neda na narod na KiM i neda na KiM,Albancima treba da bude jasno da to što su oni planirali ne dolazi u obzir.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Bitan dan za KiM i naš narod koji živi tamo,predsednik radi sve da ih zaštiti i da bude u potpunosti miran po pitanju načina života od strane Albanaca.

Iva

pre 1 godinu

Važan dan za Srbiju zbog nastavka dijaloga u Ohridu na kojima će se predsednik prvo boriti za ZSO pa nastaviti dijalog za pomirenje sa Albancima.

Nikola

pre 1 godinu

Tezak dan,teski sastanci,verujemo nasem predsedniku.

Ur Nino sar Serbule

pre 1 godinu

Ако челници ЕУ-е желе наставак дијалога нека прво натерају Куртија да формира ЗСО-а, јер им је Вучић пренео већ 10 пута да нема наставка разговора и помака док се то не формира.

Djordje

pre 1 godinu

Danas se brani Srbija i nase crvene linije koje nece se preci,Ziveo predsednik Aleksandar Vucic i nasa Srbija.

Njanja

pre 1 godinu

Sastanci na Ohridu tiču se budućnost naše zemlje Srbije

Mr Stefanović

pre 1 godinu

Jako važni sastanci za dalju normalizaciju odnosa Beograda i Prištine!

Una

pre 1 godinu

Puna podrska nasem predsedniku Aleksandru Vucicu jer se na Ohridu brani nasa Srbija.

Dusan

pre 1 godinu

Srbija prati svoje ciljeve i štiti svoje interese. To je jedina prava i ispravna politika!

Lazar

pre 1 godinu

Danas je na Ohridu vazan dan za nasu Srbiju jer se brani interes naseg naroda na KiM.

Djordje

pre 1 godinu

Vazno je da danas Srbija bude uz naseg predsednika Vucica na Ohridu jer se tamo brani i bori za nase gradjane na KiM.

Sanja

pre 1 godinu

Aljbin Kurti mora da prihvati uslove Srbije i da omogući srpskom stanovništvu da ima miran i lagodan život!

Vojko

pre 1 godinu

Mislim da su stavovi zacementirani a Srbija je u blagoj prednosti jer može taktizirati sve dok Kurti ne pristane na ZSO.

Una

pre 1 godinu

Veoma je vazno da se danas uz naeg predsednika Vucica bude i Srbija jer se brani KiM.

Djordje

pre 1 godinu

Borba za KiM je danas na Ohridu i Srbija c biti uz nasg predsednika Vucica.

Lazar

pre 1 godinu

Sastanci na Ohridu su veoma vazni za buducnost ne samo KiM vec citavog regiona.

Djordje

pre 1 godinu

Danas na Ohridu je veoma vazno za nasu Srbijun a pre svega narod na KiM.

Pavle

pre 1 godinu

Vučić će danas najbolje što može zastupati interese Srbije

Djordje

pre 1 godinu

Ohrid je danas veoma vazan za Srbiju a pre svega Srpski narod na KiM.Puna podrska nasem predsedniku Vucicu koji brani nase nacionalne interese.

Milan

pre 1 godinu

Predsednik Srbija Aleksandar Vučić u Ohridu brani državne interese naše zemlje i njenih građana. Treba mu dati bez- rezervnu podršku u ovim teškim međunarodni okolnostima.

Julijana

pre 1 godinu

Podrska predsedniku Aleksandru Vucic!Gradjani Srbije vas vole veruju u vas patriotizam ,mudrost i sposobnost.Zivla Srbija i nas predsednik Aleksandar Vucic !!!

Sanja

pre 1 godinu

Veoma važni i naporni sastanci očekuju Vucica

Goran

pre 1 godinu

Vučić ima našu punu podršku u očuvanju interesa srpskog naroda

Maja

pre 1 godinu

Sa srecom, predsednice. Nece Vam biti lako pored kosovskih hijena ali Vi znate kako da se izborite.

Mateja

pre 1 godinu

Nadam se i ocekujem pozitivan ishod sastanaka,imam potpuno poverenje u predsednika Vucica!

Sloba

pre 1 godinu

Vučić će učiniti sve što može za svoju zemlju.

Aca

pre 1 godinu

Srbija očekuje najbolji mogući ishod današnjih sastanaka, podrška predsedniku.

Stefan

pre 1 godinu

Ovo je trenutak kada moramo imati poverenje u predsednika Vučića!

Sara

pre 1 godinu

Predsednik Vučić uvek brani interese države Srbije!

Zoran

pre 1 godinu

Ne sumnjam da će Vučić uraditi najbolje za Srbiju.

Slavica

pre 1 godinu

Srbija ima svoje crvene linije koje nećemo preći. Podrška predsedniku.

Mira

pre 1 godinu

Kosovo i Metohija su Srbija i ni po koju cenu ne damo što je naše.

Kika

pre 1 godinu

Nema nikakvog potpisa od strane Vucica,čekamo formiranje ZSO inače i ovaj sastanak u Ohridu je propao

Maki

pre 1 godinu

Svaki razgovor je bitan, kao i podrska i savet Srbiji u ovoj nezavidnoj situaciji

Sandra

pre 1 godinu

Vučić je poručio da želi da razgovara o normalizaciji odnosa i o tome da Srbi i Albanci mogu normalno da razgovaraju i ponovio da u Ohridu neće ništa potpisati.

Markic

pre 1 godinu

Nadamo se da ce biti uspesno sve mada mi siptari ne ulivaju poverenje.

Jasna

pre 1 godinu

Svaka čast za naseg predsednika, stoji uvek iza svojih reci!

Sandra

pre 1 godinu

Verujemo svom predsedniku da će i danas, kao i svih prethodnih dana i godina, postupiti onako, kako je najbolje za sve nas i Srbiju.

Nena

pre 1 godinu

Vučić će realizovati brojne važne sastanke.

Daca

pre 1 godinu

Covek zmaj...Svaka cast na svemu predsenice...Malo ko bi se toliko dao kao VI za svoje

Milos

pre 1 godinu

Pregovori su neophodni, ali Kurti odbija da saradjuje.

Joca

pre 1 godinu

Severna Makedonija je uvek bila dobar domaćin prema Srbiji.

Maja

pre 1 godinu

Normalizacija je jedini put za mir, Kurti treba da formira ZSO.

Nikola

pre 1 godinu

Vucicu, neka je sa srecom, verujemo u tvoje odluke i tvoju borbu.

Mija

pre 1 godinu

Toliko se boris sve godine Vucicu, uspeces znamo da se izboris.

Kosta

pre 1 godinu

Ocekujemo opet jedan korak kao pomak, malo bar napred u pregovorima.

Jana

pre 1 godinu

Makedonija je nas saveznik, verujemo da ce Vucicu biti velika podrska danas.

Jana

pre 1 godinu

Makedonija je nas saveznik, verujemo da ce Vucicu biti velika podrska danas.

Nena

pre 1 godinu

Vučić zna svoje ciljeve i principe,bez ZSO nema valjano dijaloga.

Milja

pre 1 godinu

Vučića čekaju teški pregovori, al koliko god teško bilo neće ništa potpisati i izdati KiM

Nena

pre 1 godinu

Nadam se da će EU reagovati i naterati Kurija da poštuje potpisano!

Ranko

pre 1 godinu

Podrška predsedniku,u ovom nimalo lakom trenutku za Srbiju i srpski narod.

Vuk

pre 1 godinu

Dajemo svu podršku predsedniku Vučiću za današnji težak dan na Ohridu.

Nena

pre 1 godinu

Obzirom da je Kurti rekao da nema nameru da formira ZSO ,ne znam kako EU misli da dijalog danas bid3 uspešan.

Nena

pre 1 godinu

Pregovori danas bece biti uopšte laki i jednostavni,verujem u pregovaracku moc predsednika Vučića!

NikolaM

pre 1 godinu

Vucicu narod je tvoj uz tebe, imas nasu podrsku.

Nena

pre 1 godinu

Uz predsednika Vučića smo danas ,znamo da će se boriti za Srbiju I srpski narod.

Nena

pre 1 godinu

Vučić će se danas hrabro boriti za očuvanje naših nacionalnih interesa.

Vlada S

pre 1 godinu

Vučić i Kovačevski danas u Ohridu samo potvrđuju dobre komšijske odnose Srbije i Severne Makedonije.

Maja

pre 1 godinu

Nas predsednik ce danas pisati jos jedan veliki korak ka istoriji.

Nena

pre 1 godinu

Srećno danas predsedniče i svu sreću vam želim!Strpljenje će biti najpotrebnije.

Nevena

pre 1 godinu

Nadamo se avi dobrom ishodu danasnjeg sastanka

Nensi

pre 1 godinu

Sastanci u Ohridu su u cilju zaštite interesa Srbije.

Sara

pre 1 godinu

Makedonija je nas saveznik, ocekujemo i da Kurti popusti.

Nena

pre 1 godinu

Nova runda pregovora danas u Ohridu, srećno predsedniče!

Nensi124

pre 1 godinu

Ponosni smo na uspehe u pregovorima koje niže naša zemlja.

Nikola

pre 1 godinu

Popularnost Srbije u Severnoj Makedoniji je na istorijskom maksimumu zahvaljujući pragmatičnoj politici predsednika Vučića.

Ceca

pre 1 godinu

Vucic ce opet imati uspeh, jer je on odlucan i ima stav.

Milan

pre 1 godinu

Sastanak u Ohridu održava se na visokom nivou pod pokroviteljstvom SAD i Evropske Unije,ovaj sastanak je za nas od posebnog značaja.Naš narod na Kosovu I Mitohiji mnogo teško živi,uslovi za život su nepodnošljivi,svaki dan je neizvestan,zato naše rukovodstvo čini napore da se stanje na terenu popravi.

Ratko

pre 1 godinu

Nastavlja se diplomatska borba za narod i svetu nam zemlju! Nema predaje!

Uki

pre 1 godinu

Nadamo se nekim lepim vestima i da ćemo konačno naći neko zajedničko rešenje.

Viki

pre 1 godinu

Danas je veoma vazan dan, verujem u nase rukovodstvo. Zalagace se i boriti za interese svoje zemlje i naroda. Nadam se pozitivnom ishodu.

Vojka

pre 1 godinu

Pritisci na nas posle podizanja optuznice samo rastu i sigurno ce biti teze nego prosli put.

Mile

pre 1 godinu

Nastavlja se velika borba predsednika za interese Srbije, zna on vrlo dobro sta radi.

Vojka

pre 1 godinu

Dobra okolnost je da uz nasu mudrost Kurti danas moze biti u fokusu.

Dimitrije

pre 1 godinu

Može li veliki Informer da nama neukima objasni o čemu se tamo pregovara jer naš Predsednik i pored silnih obraćanja nije to uspeo, slučajno ili namerno odlučite sami. Borelj tvrdi da je već sve dogovoreno pregovara se o nekakvim glupim aneksima, naš Predsednik kaže da ništa ne postoji, Kurti menja ploču svakih pet minuta, kojekakvi izaslanici lažu okolo.... HAJDE VI IZ INFORMERA KADA SE HVALITE ISTINOM KOJU OBJAVLJUJETE URADITE SADA I TO!

Vojka

pre 1 godinu

Sastanak je brizljivo pripreman pa svi znaju nasu volju za dijalogom ali i odlucnost da sacuvamo svoje interese.

Milan

pre 1 godinu

Verujem da će današnji razgovori proći dobro i povoljno za Srbiju i Srpski narod.

Marija

pre 1 godinu

Predsednik ima punu podršku svog naroda, koja želi samo dobrobit Srbiji!

jovana

pre 1 godinu

Србија мора да размишља и води рачуна о сваком свом потезу

jovana

pre 1 godinu

Вучић у Охриду неће ништа потписати што није у интересу Србије

Milan

pre 1 godinu

Cela Srbija je uz tebe @avucic Podrska za predsednika. Nema predaje

jovana

pre 1 godinu

Очекујемо конструктивно решење повољн за Србију

jovana

pre 1 godinu

Верујемо у мудро доношење Вучићевих одлука

Leposava

pre 1 godinu

Očekujemo pozitivne vesti u korist Srbije.

Nemanja

pre 1 godinu

Ne sumnjam da će predsednik iz ovih pregovora izvući maksimum.

Marina

pre 1 godinu

Vučić daje sve od sebe da sačuva suverenitet I integritet Srbije.

Katarina

pre 1 godinu

Надамо се успешном разговору данас.

Sara

pre 1 godinu

Kurti izjavio da ce biti kreativan...To znamo, kreativan je u izmisljanju razloga zasto ne postuje Briselski sporazum

Ana

pre 1 godinu

Данас су још тежи преговори јер је издат налог за хапшење Путина.

Ivona

pre 1 godinu

Mnogo se Kurti pravi naivan, da ne kazem blesav, kada kaze da nije siguran da li smo mi za normalizaciju odnosa. Procitana je prica da pokusava od nas da napravi negativce

Maja

pre 1 godinu

U Ohridu je počeo bilateralni sastanak Aleksandra Vučića i visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka. Srbija se nada pozitivnim rešenjem za našu državu.

Biksi

pre 1 godinu

Sigurno da situacija sa Putinom i Rusijom dodatno otezava poziciju Srbije u pritiscima, ali mi se i dalje borimo za sebe a da ne zelimo nikoga da ugrozimo

Katarina

pre 1 godinu

Predsednik Vučić će se držati dogovora i braniće stavove naše države.

Sanja

pre 1 godinu

Вучић данас у Охриду неће ништа потписати. Преговори су тек почели и очекују нас тешка времена.

mimi

pre 1 godinu

Vučić jako dobro zna šta je potrebno za Srbiju i sa svima može da otvoreno razgovara .....

Olivera

pre 1 godinu

Za nas je pocetak normalizacije odnosa potvrdan jedino ako se na pocetku tog puta nadje formiranje ZSO

Jelena

pre 1 godinu

Подршка председнику Вучићу који ће данас у Охриду сести за преговарачки сто и бранити своју Србију.

Emanuela

pre 1 godinu

Razgovaracemo koliko god je potrebno da svi shvate da nikada necemo priznati laznu drzavu Kosovo

Veca

pre 1 godinu

Sastanci u Ohridu ce nam nadam se doneti mir na KiM.

kiki

pre 1 godinu

Srbiji je najbitnija mir i stabilnost tako da svaki razgovor o situaciji na KiM je od velike važnost..........

ololki

pre 1 godinu

Vučić je dosledan politici mira i zalaže se za nastavak dijaloga Beograda i Prištine ......

Lena

pre 1 godinu

Sve oci su danas uprte u Ohrid.Mi znamo koji su nasi zahtevi i od cega necemo odustati.

Mile

pre 1 godinu

Zna se sta je prvi korak i za Pristinu i za EU, a to je formiranje ZSO.

Dejana

pre 1 godinu

Ovaj čovek je ozbiljan državnik! Juče obilazi Srem, danas na Ohridu! Svaka cast na snazi i predanosti za posao koji radi!

Lena

pre 1 godinu

Normalizacija odnosa je moguca samo uz pristanak osnivanja ZSO,sto je jasno precizirao predsednik Vucic.

Natasa

pre 1 godinu

Predsednik Vucic u nacinu na koji rukovodi Srbijom ima veliku podrsku drzavnika drugih zemalja, medju kojima je i Makedonija.

vlajko

pre 1 godinu

Predsednik Vucic je u Ohridu gde je imao vazne sastanke sa Lajcakom i Boreljom !

Jovana

pre 1 godinu

Iako je pritisak zbog politickih desavanja u svetu i u Srbiji sve veci, predsednik Vucic mudro razmislja o svakom sledecem koraku, vodeci racuna o bezbednosti i kvalitetu zivota u Srbiji

Vuja

pre 1 godinu

Mora da se poštuje naš stav a to je pre svega foormiranje ZSO. Svaka podrška predsedniku za uloženu borbu da sačuva našu zemlju.

Makii

pre 1 godinu

Тако је сачуваћемо нашу прелепу земљу. Пуна подршка за председника само напред не одустајемо идемо до победе! ??

Mirjana

pre 1 godinu

Predsednik se lavovski bori da sačuva mir, stabilnost i budućnost naše zemlje.

Ana

pre 1 godinu

Sastanak na velikom nivou očekujemo najbolje vesti.

Aca

pre 1 godinu

Veoma bitan sastanak za dalje pregovore sa Prištinom.

Ema

pre 1 godinu

Svaki potez koji Vucic povuce bice promisljen i donece dobre rezultate,nema sumnje.

Ns

pre 1 godinu

Srbija je uvek za normalizaciju odnosa sa Prištinom

Ns

pre 1 godinu

Važan sastanak u Ohridu. Nastavljamo da zastupamo nacionslne interese

Lena

pre 1 godinu

Bez pristanka Srbije,nema ni dogovora u dijalogu dve strane.

Ns

pre 1 godinu

Srbija nije u lakoj poziciji, ali nastavljamo da sledimo naše principe

Sonja

pre 1 godinu

Srbija je uvek za razgovore ali Priština jebta koja treba da smiri tenzije i pokene formiranje ZSO koju uporno izbegava.

Milan

pre 1 godinu

Predsednik radi svakodnevno kako bi sačuvao budućnost naše zemlje. ovo nije ni malo lako.

Ns

pre 1 godinu

Vučić neće potpisati nešto što se kosi sa interesima Srbije

Milica

pre 1 godinu

Nadamo se da će Srbija dobiti svoj mir koji zaslužuje. Nikome ništa loše nismo uradili da nam se ovako nešto dešava..

Ns

pre 1 godinu

Vučić je uvek imao izuzetnu saradnju sa Lajčakom i Boreljom

Marko

pre 1 godinu

Kroz ovakve razgovore i dijaloge imaćemo mnogo napretka i uspeha u budućnosti.

Ns

pre 1 godinu

Srbija je uvek poštovala sporazume dok Kurti nije.

Milan

pre 1 godinu

Aleksandar Vučić u današnjim razgovorima sa svetskim zvaničnici štiti će naša,nacionalne i vitalne interese.

Branka

pre 1 godinu

Danas se u Ohridu Vučić sastao sa Lajčakom i Boreljom. Imamo poverenja u našeg predsednika.

Ns

pre 1 godinu

Krajnje je vreme da Kurti prihvati formiranje ZSO.

Ns

pre 1 godinu

Srbija je posvećena tome da dođe do korektnih odnosa sa Kurtijem. Što je do nas mi smo sve ispoštovali

Ns

pre 1 godinu

Svakako nema kapitulacije. Nećemo preći preko crvene linije

Petra

pre 1 godinu

Koliko samo ovaj covek ima snage, neverovatno, hvala mu na svemu sto radi, hvala mu za sve!

Žile

pre 1 godinu

Govorim sa neutralne strane: 1.Terali albance na pobunu i zločine, 2.Lagali o prekomernoj upotrebi sile na Kosovu, 3.Izmišljali sve samo u cilju dolaska u ovo stanje! 4.Bombardovali Srbiju,ucenjivali je,razarali,i napravili štete da se narednih pedeset godina Srbija ne obnovi! 5.Priznali Kosovo,bez da je došlo do bilo kakvog dogovora!!!!!! 6.I pored svega što su uradili Srbiji,DANAS TRAŽE DA SRBIJA PRIZNA ZLOČINE,I DA POTVRDI SVE ONO ŠTO SU SRBIJI URADILI! AKO SRBIJA BILO ŠTA NA KRAJU PRIHVATI,BOGA MI NE ZASLUŽUJE DA BUDE DRŽAVA!!!!

Kosa

pre 1 godinu

Zelimo da razgovor protekne u najboljem redu,kako to moze samo nas predsednik Aleksandar Vucic.Mnogo podrske od naroda Srbije.

Joka

pre 1 godinu

Najboljaa,najsigurnija politika za Srbiju jeste politika koju vodi i sprovodi nas predsednik Aleksandar Vucic.Trebalo bi da smo svi uz njega.

Mari Mari

pre 1 godinu

Podrška Vučiću. Mudro i dostojanstveno, kao i uvek. Srbija je uz svog predsednika.

Vele

pre 1 godinu

Šta čekate,objavite da smo opet pobedili?Papir trpi sve.

Jablan

pre 1 godinu

Uvek treba jasno izložiti naše zahteve bez kojih nema dogovora

Sasa

pre 1 godinu

Ako se ne ispostuje prethodno potpisano, dzaba su krecili danas u Ohridu.

Dora

pre 1 godinu

Samo napred! Radili smo naporno i svet to vidi!

Ivona

pre 1 godinu

Vučić je političar s vizijom, koji vodi Srbiju ka boljoj budućnosti.

Nina

pre 1 godinu

Vučić je lider s jasnom strategijom i odlučnim stavom, što nam daje sigurnost u njegovu politiku.

Tamara

pre 1 godinu

Vučić je odgovoran lider koji se trudi da ostvari najbolje moguće rezultate za svoju zemlju.

Nervozni

pre 1 godinu

Mislim da će ovaj put Kurti konačno pristat na formiranje ZSO.

Sima

pre 1 godinu

Vučićeva politika je u skladu s interesima Srbije i njenog naroda.

Sanja

pre 1 godinu

Vučićeva politička mudrost i iskustvo omogućuju mu da donese teške odluke u korist države.

vasa

pre 1 godinu

vazni razgovori za nasu drzavu su tek pred nama

Iva

pre 1 godinu

Vučić je lider koji donosi teške odluke, ali uvek sa ciljem da zaštiti interese svoje zemlje i naroda

Mina

pre 1 godinu

Vučić je političar sa jasnom vizijom i odlučnošću da Srbiju učini jačom i prosperitetnijom.

Mira

pre 1 godinu

Kao lider, Vučić je spreman da preuzme odgovornost i donese teške odluke koje su u najboljem interesu zemlje

Vuk

pre 1 godinu

Vučić je lider koji je spreman da sarađuje sa svima i pronalazi rešenja za najkomplikovanije probleme

Ana

pre 1 godinu

Vučićev fokus na ekonomiju i spoljne odnose pokazuje da je on lider koji želi da vidi Srbiju kako napreduje.

Sanja

pre 1 godinu

Srbija se zalaže za mirno rešavanje kosovskog pitanja.

Sanja

pre 1 godinu

Priština ništa ne radi po pitanju poštovanja dogovora iz Briselskog sporazuma.

Vlada

pre 1 godinu

Pitanje KiM je veoma važno za nas i mi ćemo se na sve načine boriti da ga sačuvamo.

Vlada

pre 1 godinu

Srbija poštuje sve principe međunarodnog prava, što se za Prištinu ne može reći.

Aca

pre 1 godinu

Srbija neće pristajati ni na kakve pritiske i uslove koji se protive našim nacionalnim interesima.

Aca

pre 1 godinu

Za Srbiju su prioriteti mir, stabilnost i mirno rešenje kosovskog problema.

Milica

pre 1 godinu

Srbija samo želi da Priština počne da ispunjava obaveze iz Briselskog sporazuma.

Milica

pre 1 godinu

Srbija se bori kako zna i ume da zaštiti Srbe na KiM.

Maja

pre 1 godinu

Naša država na čelu sa predsednikom Vučićem je posvećena očuvanju mira i stabilnosti.

Maja

pre 1 godinu

Srbija je uvek za poštovanje sporazuma i spremna za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Jela

pre 1 godinu

Aleksandar Vučić je dosledan ,i neće odustati od svojih stavova

kriveljan

pre 1 godinu

Sve ima svoju cenu, pa i Vučićeva želja da bude predsednik.

Marko

pre 1 godinu

Bice konstruktivan i ozbiljan od starne Srbije i njenog presednika.

Ksenija

pre 1 godinu

Kada se završi trilateralni sastanak u Ohridu Vučić će nas obavestiti o rezultatima sastanka.Nadam se da sastanak neće biti mnogo težak.

Joca

pre 1 godinu

Samo insistirati na zajednici srpskih opština nema daljeg pomaka u pregovorima bez toga.

Aca

pre 1 godinu

Borza za KiM borba za dobro protiv zla Hvala Vučiću koji se bori za našu Srbiju

Aca

pre 1 godinu

Borba za Srbiju se nastavlja svaka čast Vučiću

Vukan

pre 1 godinu

Vučiću cela Srbija uz tebe koji se jedini boris za KiM

Velko

pre 1 godinu

Da li je NSS donela neku Odluku, da li Ustav Srbije to predvida sta radi g. AV?Hvala

Zoran

pre 1 godinu

Sad cemo videti jel Kurti opet eskivirao dogovor

Ana

pre 1 godinu

S nestrpljenjem ocekujemo sta se dogadjalo na sastanku.

Mile

pre 1 godinu

Predsednik je 100% dao sebe kao i uvek do sada.

Kika

pre 1 godinu

Ocekujemo izjave za medije - nadamo se pozitivnom ishodu

Martin

pre 1 godinu

Mislim da je sve ovo dobro proslo, tesko da je nesto iznenadilo Vucica.

Ana

pre 1 godinu

Bio je ovo naporan sastanak, s nestrpljeljem ocewkujemo vesti

Beli

pre 1 godinu

Samo da je sve dobro proslo... da Kurti nije opet minirao sve

Teodora

pre 1 godinu

Mislim da smo izvukli iz ovoga sve ono sto smo mogli i sto je bilo u nasem najboljem interesu, verujem u Vucica.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Kog datuma Srbi izbegli sa Kosova* na Kosovo* mogu da počnu bezbedan povratak?

Ranka

pre 1 godinu

Razgovori u Ohridu ćesigurno biti teški ali će Vučić,kao i uvek,dati sve od sebe da se ispoštuje formiranje ZSO na KiM i neće odustati od svojih stavova u cilju interesa Srbije.

Cane

pre 1 godinu

Puna podrška za Vučića koji se bori za KiM i Srbiju

Oavle

pre 1 godinu

Puna podrška za čoveka koji ima jedini cilj a to je da se bori za KIM

Vukan

pre 1 godinu

Puna podrška za čoveka koji se jedini bori za KiM

Ema

pre 1 godinu

Pregovori su teski, verujemo u Vucica da ce da ucini sve da sacuva nacionalne interese Srbije

Sonja

pre 1 godinu

možemo biti sigurni da će Vučić dati sve od sebe da izvuče ono što je najbolje za Srbiju.

Sara

pre 1 godinu

Cela Srbija veruje Vucicu i uz njega je!Sacuvacemo nacionalne interese,sacuvacemo mir i stabilnost

Dunja

pre 1 godinu

Pregovori su teski, verujemo u Vucica da ce da ucini sve da sacuva nacionalne interese Srbije

kiki

pre 1 godinu

Potrebni su nam mudrost i odlučnost u ovim trenutcima, srećom po Srbiju našu stranu zastupa Vučić koji godinama vodi odgovornu politiku.Izguraćemo sve nedaće zajedno. Jedinstvo je trenutno najbitnije.

tina

pre 1 godinu

Dok desničari protestuju i divljaju na ulicama, Vučić pregovara i bori se za svakog Srbina na Kosovu i Metohiji.Veoma vazni sastanci , Vučiću narod je uz tebe!

Daca

pre 1 godinu

Vučić će sačuvati nacionalne interese Srbije. Narod veruje u njegovo znanje i politiku! Moralno i intelektualno je mnogo jaci od Kurtija

joja

pre 1 godinu

Nadam se da će se ovim sastankom rešiti veći deo teškoća koje stvara Kurti.

Marko

pre 1 godinu

Interes srpskog naroda za Vucica je bio i ostao ispred svega.

neda

pre 1 godinu

Potrebna ja ogromna snaga izdržati sve pregovore, pritiske.

mimi

pre 1 godinu

ZSO i primena Briselskog sporazuma moraju da slede.Svi Srbi mogu biti sigurni da će se Vučić boriti da zaštiti srpske državne i nacionalne interese.

ceca

pre 1 godinu

Cvrsto verujem da ce postici dogovor na odrzanom danasnjem sastanku.Vucic je jedina osoba koja je pitanje o KiM vrati na pregovaracki sto.

Dušanka

pre 1 godinu

Formiranje ZSO je prioritet za Srbiju I nadamo se da će EU urazumeti Kurtija

nevena

pre 1 godinu

Vucic se trudi i uspece sigurno njegova borba je upornost i istrajnost.Nadam se najboljem i verujem da će Vučić uraditi sve kako bi izvukao najbolje po nas.

Igor

pre 1 godinu

Vučić se zalaže za uspostavljanje mira i stabilnosti na KiM, bori se za građane na pravedan način.

dana

pre 1 godinu

Vucic vodi mukotrpne razgovore zarad interese Srba na KiM.Nadam se da će se u skorije vreme formirati ZSO. Podrška za Vučića.

anja

pre 1 godinu

ZSO je suština svakog dogovora dvije strane. Bez toga se Srbiji ne isplati da potpisuje išta.Činjenica da pregovori traju više od 6 sati jasno govori o odlučnosti Vučića da zaštiti interese Srbije.

david

pre 1 godinu

Velika podrška Vučiću. Nadam se da će biti zadovoljan ishodom sastanka.Teški pregovori, ali rezultat će biti dobar po nas.

Ivan

pre 1 godinu

Pregovorima se jedino može postići da kako tako dođe do normalizacije

Ilija

pre 1 godinu

Svaki dijalog koji je do sada vođen je bio težak ali Vučić je pokazao da ume sa tim da se bori.

Slovenac 1952

pre 1 godinu

Jedino narcis gleda u kameru, ostali rade!:)

Košarkaš

pre 1 godinu

Kao što je predsjednik Vučić i najavio, nije potpisao ništa. Bez ikakve potrebe je dignuta ogromna galama.

Maja

pre 1 godinu

Najvažniji zadatak svih nas je da sačuvamo Srbe na KiM

Nikola

pre 1 godinu

Vucic se bori bez prestanka i izborice se da nas narod na KiM zivi zivotom dostojnim coveku.

Sanja

pre 1 godinu

Pravi predsednik kao sto je Vucic brine o svom narodu gde god se on nalazio.Sacuvati nas narod,nasu tradiciju i korene!

Ceca

pre 1 godinu

Predsednik Vucic se maksimalno bori za ocuvanje teritorije, mira i stabilnosti kao i bezbednosti srpskog naroda na KiM.

Ivana

pre 1 godinu

Vucicu je cilj uvek isti ,a to je mir i razgovor.Njemu je KiM svetinja i branice ga diplomatijom dok god moze.

Maja

pre 1 godinu

Vucic je sve posvetio nasem narodu na KiM i Srbiji!

Nikola

pre 1 godinu

Vučić daje sve od sebe da sačuva Srbe i sve što je srpsko na teritoriji naše južne pokrajine, koliki god da su pritisci i teška situacija.

Sanja

pre 1 godinu

Politika Vucica je u pravcu ocuvanja suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije.

Ceca

pre 1 godinu

Nakon toliko odricanja ,borbe sa spoljnim i unutrašnjim neprijateljima ,građani Srbije su ubeđeni da će predsednik izvojevati konačnu pobedu srpstva na KiM .

Ivana

pre 1 godinu

Nema važnijeg pitanja za Srbiju nego to pitanje naše teritorije KiM, Vučić kao pravi patriota čuva mir i bezbednost i mi narod Srbije ga podržavamo!

Rastko

pre 1 godinu

Sastanak u Ohridu taraje 9 sati i ne zna se kad će se završiti. Očigledno je da se teško dolazi do bilo kakvog napretka i da Kurti verovatno minira bilo kakav dogovor. To znači da pripreme sa njim za današnji sastanak nisu ni blizu bile ozbiljne ao sa Vučićem.

Nele

pre 1 godinu

Svaku reč u rečenici mora da se isprati da li je na svom mestu. Vučić je precizan i odgovoran u donošenju odluka.

Ratko

pre 1 godinu

teraj ta govna u tri lepe pizde materine vucicu oni su nacisti i mrzitelji srba . bcim je njima svetac alojzije stepinac olos i ustase glavni ljudi sve je to nacisticko

Stevica

pre 1 godinu

Umislili kreteni iz vrha EU da su Bogom dani ???!!! E budaletine ...to ne prolazi kod Vucica !!! Ziv nam i zdrav bio ,postovani nas predsednice Vucicu!!!

Dimitrije

pre 1 godinu

I koji je komentar na ovo vas gospode iz Informera? Prosvetlite nas neuke!

zoto

pre 1 godinu

Odlično je čuti da je formiranje Zajednice srpskih opština prioritet predsednika Vučića.

Jovan

pre 1 godinu

Ono što je obećao to je i ispunio, potpisa nema!

nino

pre 1 godinu

Drago mi je da postoji dogovor o nekoliko tačaka koje će se razmotriti prilikom formiranja ZSO.

nino

pre 1 godinu

Predsednik Vučić pokazuje snažnu posvećenost rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

nino

pre 1 godinu

Ovo je važan korak ka jačanju pozicije srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

nino

pre 1 godinu

Sjajno je videti da predsednik Vučić nastavlja da radi na pronalaženju rešenja za kosovsko pitanje.

goga

pre 1 godinu

Vucic ne treba da popusta ni Kurtiju i zapadu ,ZSO za nas je prioritet.

nino

pre 1 godinu

Ovo je pozitivan signal za sve građane Srbije koji se brinu za budućnost svoje zemlje.

nino

pre 1 godinu

Zajednica srpskih opština će osigurati veću autonomiju srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

nino

pre 1 godinu

Srećan sam što vidim da predsednik Vučić održava obećanja data srpskom narodu.

eki

pre 1 godinu

Formiranje ZSO će omogućiti srpskoj zajednici veći uticaj na političke procese na Kosovu i Metohiji.

sandra

pre 1 godinu

Laže Vučić, Bordelj je objavio da je sve prihvaćeno. I dogovor je ugovor - izdao i predao i bez potpisa.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija