• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.03.2023

16:55

VESIĆ POTPISAO UGOVORE O PRAKSI SA 28 STUDENATA! Trajaće tri meseca, a polaznici će primati mesečnu naknadu od 14.000 dinara (FOTO)

MGSI

Politika

VESIĆ POTPISAO UGOVORE O PRAKSI SA 28 STUDENATA! Trajaće tri meseca, a polaznici će primati mesečnu naknadu od 14.000 dinara (FOTO)

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je danas ugovore sa prvih 28 studenata Univerziteta u Beogradu koji će naredna tri meseca provesti na praksi u tom minisarstvu.

Reč je o studentima Saobraćajnog, Građevinskog, Arhitektonskog, Pravnog i Ekonomskog fakulteta, koji će uz mentore imati priliku da naredna tri meseca steknu iskustvo rada na velikim projektima.

Vesić je podsetio da je, nedugo pošto je postao ministar potpisao ugovor sa UB o plaćenoj studentskoj praksi, kroz tri ciklusa od po tri meseca, koja će biti priznata na Univerzitetu, a studenti će mesečno dobijati po 14.000 dinara.

Foto: MGSI

Ministar je studentima ukazao da je važno sve što su naučili na fakultetu, kao osnova za sve što će raditi u životu, ali da ništa ne može da zameni praksu, kroz koju se, zapravoi, uči kako da stečeno znanje primene u realnom životu.

- Tako ćete videti sve dobre i loše strane svog posla, koliko je važno sve što ste učili u knjigama, ali da pravo iskustvo se stiče tek radeći, kroz praksu - rekao je Vesić.

Naveo je i da državna uprava ima svoje procedure i logiku, koju ponekad ljudi „sa strane“ ne razumeju, koju će naučiti radeći u njoj.

- Naučićete tu logiku, videćete kako funkcionišu procedure, koristiće vam čak i ako ne budete radili u državnoj upravi, susretaćete se sa njom - dodao je Vesić.

Foto: MGSI

Naglasio je da je važno da u Ministarstvu ima mladih ljudi, među kojima će, najboljima, ukoliko to budu želeli, bidi ponuđen posao, u Minsitarstvu ili preduzećima.

- Ovo je možda i šansa za zaposlenje. Nepricenjivo iskustvo ćete steći, kao i kontakte, koji su najvažniji. Bez obzira koliko imate godina ili staža, svet se brzo menja. Ono što naučite na fakultetu je dobra osnova, ali ako hoćete da budete uspešni, morate konstatno da učite. Oni koji ne uče, ne menjuju se, ne prilagođavaju se, ne mogu da uspeju - poručio im je ministar.

Dodao je da je važno da se mladima pruži šansa i da je posebno srećan što je na mestu sa kojeg tu šansu može da im pruži, navodeći da se nada da će se u narednim ciklusima prijaviti i više studenata.

- Uvek treba davati šansu mladima, jer tu ne možete da pogrešite. Neki će je iskoristiti, neko neće, ali ako ne date šansu nikome, nećete moću da dobijete nekoga ko može da radi dobro - rekao je Vesić.

Foto: MGSI

Naveo je da Srbija, i ministarstvo na čijem je čelu realizuje veoma kompleksne projekte u oblasti železnice, gradi pruge brzine 200 kilometara na sat, autoputeve, kanalizaciju, postrojenja za preradu otpadnih voda, luke... i da će studenti "iz prve ruke" moći da vide kako se ti veliki projekti rade.

- Drago mi je što ste prvi pokazali inicijativu, a to je uvek važno za uspeh. Budite uporni, ne odustaje i borite se za ono što želite, za sebe, pokažite svoje znanje i to će se ceniti. Nadam se da ćete ovde steći dragocena iskustva. Dobrodošli u Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - poručio im je ministar Vesić.

Foto: MGSI




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija