• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2023

17:27

ISTEKAO ROK! Srpska lista ne učestvuje na vanrednim lokalnim izborima na severu KiM!

TV Pink printscreen

Politika

ISTEKAO ROK! Srpska lista ne učestvuje na vanrednim lokalnim izborima na severu KiM!

Podeli vest

Rok za prijavu kandidata i kandidatkinja za vanredne lokalne izbore u četiri opštine na severu Kosova, istekao je danas u 16 sati, saopšteno je iz Centralne izborne komisije u Prištini.

Srpska lista nije podnela kandidaturu. 
- Centralna izborna komisija saopštava da je istekao rok za podnošenje prijava za overu političkih subjekata i kandidata koji žele da učestvuju na vanrednim izborima za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić i na vanrednim izborima za skupštine opština Zvečan i Leposavić, koji će se održati 23. aprila 2023. godine - rekao je portparol CIK-a Valjmir Eljezi. 


Osim predstavnika najvećih partija koje okupljaju Albance, za gradonačelnika Leposavića se kandidovao Aleksandar Jablanović, lider Partije kosovskih Srba, a za gradonačelnicu Zvečana, nezavisna kandidatkinja Slađana Pantović.


Srpska lista nije kandidovala svoje predstavnike a, kako je ranije saopštila, a u utorak potvrdila na sastanku sa američkim ambasadorom u Prištini, Džefrijem Hovenijerom, na izborima neće ni učestvovati. 


Razlog je, kako je saopšteno, što nisu ispunjeni njihovi zahtevi da se formira Zajednica srpskih opština i da se pripadnici kosovske specijalne policije povuku sa severa pokrajine, zbog čega su i napustili prištinske institucije.


Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je ranije tokom dana pozvao srpske političke partije da se prijave na izbore, a Srbe da izađu na izbore 23. aprila ove godine. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 1 godinu

Na ove nelegalne izbore izacice samo izdajnici.

Čiča Avalski

pre 1 godinu

Jadan narod pored takve LISTE !!! Ali, ako su ih sami birali, neka ih i kusaju.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija