• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.G.

22.04.2023

14:05

SUTRA IZBORI NA SEVERU KOSOVA I METOHIJA! Građani Severne Mitrovice spremni na bojkot: Za koga da glasam? Jasno je da Prištini smetamo i da želi da nas otera odavde!

A.G.

Politika

SUTRA IZBORI NA SEVERU KOSOVA I METOHIJA! Građani Severne Mitrovice spremni na bojkot: Za koga da glasam? Jasno je da Prištini smetamo i da želi da nas otera odavde!

Podeli vest

U srpskim opštinama na severu Kosova i Metohije sutra se održavaju lokalni izbori, a građani Severne Mitrovice sa kojima smo razgovarali kažu da će bojkotovati ovaj izborni ciklus.

Predviđeno je da se glasanje odvija u kontejnerima, odnosno, u alternativnim biračkim mestima koje nadzire kosovska policija.

Milovan S. iz Severne Mitrovice kaže da ovi ozbori nemaju veze sa demokratijom. Listom su, iz bezbednosnih razloga, tražili da ih ne fotografišemo.

- Kakvi izbori i kakva demokratija? Neću izaći da glasam, bojkotovaću ove izbore. Za koga da glasam? Jasno je da Prištini smetamo i da želi da nas otera odavde, puškom ili olovkom, ne biraju - kazao je on.

Foto: A.G.

Njegova sugrađanka Snežana J. takođe će bojkotovati sutrašnje izbore.

- Srpska lista je rekla svoje i narod to poštuje. Za nas nema izbora dok ne osnuju ZSO i dok ne sklone naoružane specijalce sa severa - kazala je ona.

Prema podacima CIK, ukupan broj biračkih centara je 19 sa ukupno 34 biračka mesta.

Kosovska policija navela je u saopštenju da je na osnovu svog operativnog plana u koordinaciji sa predstavnicima nadležnih institucija, uključujući i Centralnu izbornu komisiju, preduzela "sve radnje i mere u za koordinaciju aktivnost sa ciljem da obezbedi izborni proces." 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija