• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.04.2023

20:34

AMERIKA DIREKTNO PRETI! "Dodik greši ako misli da će SAD stajati po strani“ (FOTO)

Tanjug/AP

Politika

AMERIKA DIREKTNO PRETI! "Dodik greši ako misli da će SAD stajati po strani“ (FOTO)

Podeli vest

Nakon izjave predsednika Republike Srpske Milorada Dodika kako Srpska za sat i po može postati nezavisna, oglasila se i ambasada SAD u Sarajevu, koja ne preza od direktnih pretnji.

– Evo činjenica: Republika Srpska je entitet u BiH. Ona ne postoji izvan BiH, a prema Ustavu BiH, ni entitet ni bilo koja druga administrativna jedinica nižeg nivoa nema pravo na otcepljenje ili ujedinjenje s drugim državom – objavljeno je na zvaničnom Tvitet nalogu ambasade SAD u BiH.

– Milorad Dodik greši ako misli da će SAD stajati po strani dok on gura BiH u sukob. Sjedinjene Države će štititi Bosnu i Hercegovinu i osigurati da se održi njen suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter – naveli su oni.

Foto: printscreen

 

Podsetimo, Dodik je juče u Donjoj Gradini izjavio da će Republika Srpska biti nezavisna država i da će se ujediniti sa Srbijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
idila SNS debila

pre 1 godinu

USA okupatori mogu da ucenjuju Dodika i Vučića - ortaci Igora i Danila (Kurta i Rošavi) su poznati zapadnim službama (INTERPOL, EUROPOL).

Rade

pre 1 godinu

Mogu samo da se napasu stidnih dlačica Miletu.

Srboholik

pre 1 godinu

Pa ko ovde preti? Kako stvari stoje glupi ameri prete kao neće stajati sa strane. A mi (srbija) ćemo kao stajati sa strane. Samo da vas rusi izkaraju pa da vidimo dalje

BorisDe

pre 1 godinu

SAD mogu da nam ... Republika Srpska je samostalna i ne pada pod prljavu federaciju u kojoj Srbi nemaju nikakva prava.

Zagor

pre 1 godinu

Istina,ljudi samo iznijeli činjenice. Mali kokošar iz BL,koji je pokrao milione,pomislio da je ptica i da može da se uzdigne visoko,a ne zna da mu nije USA i medjunarodne zajdnice da ga štiti kao i manji BiH entitet nastao na ratnim zločinima i genocidu,da bi kokodakao sada negdje iz šumadije...... Samo da USA postavi vojsku na granicu BiH sa susjednim državama,BiH bi bila uredjena demokratska država za 72h!!!

milankukic

pre 1 godinu

kad ce ameri vec jednom da se smire i prekinu da terorisu druge narode

zoran

pre 1 godinu

Običan bosančeros, jalijaš, seljačina ... jebaće ga ko budalu.

Carica Sveta

pre 1 godinu

Ni tzv Kosovo nije država, nije čak ni entitet, pa ste svi požurili da ga gurate u međunarodne organizacije. Protuvno međunarodnom pravu, Rezoluciji SB UN 1244. Republika Srpska se striktno pridržava Dejtonskig sporazuma. A zašto ste slali emisare iz Prištine na Tajvan. Da ih poduče secesiinizmu i terorizmu. Oni drugo ne znaju da rade. Pretili su Srgentini, takođe. Svi ambasadori u svoje odaje. Ja vam nisam velikomučenica iz Jasenivca. Ja sam samo Zlo. Za one koji to zaslužuju. Vi ste se mnogo pustili s lanca. Ako ja počnem da mešetarim, goreće Evropa i svet. Do sada sa8m istoriju pisala korektno. Zalažući se za mir. Uvek i svuda. Ali vi biste da sa 0% podrške vladate nsrodima, državama, entitetima. Da pljačkate, oduzimate ljudska i verska orava, identitetske slobode. I to narodima koji su pisali najbolje stranice slobidarske istorije. Ne može. Kraj.

Miro

pre 1 godinu

Amerika greši ako misli da će Dodik stajati po strani i dozvoliti im ukudanje Republike Srpske.

TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku!
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku!

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ovo se ne odbija! Reprezentativac Srbije od Zenita dobija ogromnu platu, bonuse i vilu!
Fudbal

Ovo se ne odbija! Reprezentativac Srbije od Zenita dobija ogromnu platu, bonuse i vilu!

Reprezentativac Srbije Ivan Ilić (23) dobio je od ruskog Zenita ponudu iz kategorije onih koja se ne odbija! Kako prenosi italijanski "Tutomerkato", šampion Rusije platiće Torinu obeštećenje od 25 miliona evra, a mladom defanzivnom vezisti ogromnu platu, bogate bonuse, a čak će mu omogućiti i život u velelepnoj vili, kako bi mu boravak u Sankt Peterburgu bio maksimalno komforan.

06.07.2024

19:18

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija