• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs, Srpski

26.04.2023

13:31

ŠTA DA SE OVO DESILO U SRBIJI? Pred početak kampanje u SAD otpušten jedan od najpoznatijih novinara!

AP Photo/Seth Wenig

Politika

ŠTA DA SE OVO DESILO U SRBIJI? Pred početak kampanje u SAD otpušten jedan od najpoznatijih novinara!

Podeli vest

Novinar Foks njuza Taker Karlson ne radi više u toj medijskoj kući. Karlosn je, prema pisanju medija, bukvalno najuren iz ove kompanije, a za otkaz je saznao 10 minuta pre nego što je to zvanično objavljeno.

Najbolje ocenjeni voditelj Foks njuza, Taker Karlson vodio je informativni program na Foks njuzu u udarnom terminu, koji je bio najgledaniji među Amerikancima starosti od 25 do 54 godine.

Ono što je posebno zanimljivo je da je do otkaza je došlo uoči predsedničke kampanje u SAD-u, dok je poznato da Taker naginje ka republikacima.

Ipak, razlog razlaza sa Karlsonom nije zvanično objavljen, a kompanija mu je zahvalila na saradnji.

Karlson se u petak odjavio na kraju emisije poželevši gledaocima „najbolji vikend“ i najavljujući da će se vratiti u ponedeljak.

Foto: printscreen

 

Foks je već ostao bez oglašivača koji su prestali da se reklamiraju u Karlsonovoj emisiji zbog kontroverzi.

Akcije Foksa su nakon vesti o razlazu pale za 2,9 odsto, što znači da je pomenutoj medijskoj kući vrednost opala za 500 miliona dolara nakon što je objavila da se rastaje od glavnog voditelja Takera Karlsona.

Foto: printscreen

 

Nakon otkaza jednog od najpoznatijih novinara uoči izbora, postavlja se pitanje šta bi se desilo kada bi se ovakva situacija dogodila kod nas, u Srbiji?

Dok medijski svet spekuliše o razlozima zbog kojih je Taker najuren, u Srbiji bi se zbog iste stvari najverovatnije diglo i kuso i repato ne gledajući zbog čega je donešena određena odluka, već bi istog trenutka od određenih struktura bili upućeni pozivi na izlazak na ulicu.

I dok bi poziv prihvatio „i Kurta, i Murta“, pristojan deo Srbije bi ispaštao, kao i uvek do sada što se dešavalo, a slika koja bi otišla u svet bila bi bruka koja bi nas pratila doveka, kao što se deilo mnogo puta do sada.

Ko je Taker Karlson?

Karlson je, inače, na Foksu od 2016. godine bio domaćin jedne od najpopularnijih emisija „Taker Karlson tunajt“. Tokom godina je ugostio brojne poznate ličnosti, a postao je popularan i po kritici predsednika Džozefa Bajdena. U jednoj od poslednjih emisija je pozivao na istragu njegovog sina Hantera Bajdena. Demokrate je zbog žudnje za vlašću uporedio sa svinjama koje traže gljive pod zemljom.

Nedavno je prvi intervjuisao bivšeg šefa Bele kuće posle istorijskog hapšenja Donalda Trampa u Njujorku. Takođe, bio je poznat i po radikalnoj retorici, kao i „teorijama zavere“, među kojima i o vakcinama protiv kovida 19.

Bivši predsednik Donald Tramp mu je dao prvi intervju nakon suđenja zbog tajne isplate novca porno glumici Stormi Danijels tokom predsedničke izborne kampanje 2016. godine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penzionerj

pre 1 godinu

To je njihova prava demokratija. To su nenadmašni zločinci i ubice ali i njima će doći kraj i to ubrzo. Kod nas malo ima novinara već samo plaćenika. Za istinu se odgovara a za laž nagradjuje,

Sava

pre 1 godinu

Дубока Држава са Поганим Политичарима у Служби Сатане!

Ratko

pre 1 godinu

ma da li je ijedan izdajnik djilasovski otpad bio na komemoraciji novinara koji su poginuli u RTS u da li je ijedan izdajnik djilasovski ili izdajnicki N1 ili danas smrdljivi zalio za novinarima koji su poginuli . Ne oni i dalje ljube zadnjice nacistickoj stoki EU i razaraju Srbiju . Zao mi je sto nemamo pravosudje ,koje je zaostavstina DOSOVIH izdajnika a sad nastavili kao zuta bagra. Koja pusta i smanjuje kazne manijacima silovateljima dece i kriminalcima.....

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

ŠTA DA SE OVO DESILO U SRBIJI? Šta da se to dogodilo novinaru ,,Informera'', ,,Aloa'', ,,Večernjih novosti'', sajta ,,B92'', Televizija ,,B92'', ,,Pink'', ,,Hepi'' itd, da je napisao ili rekao samo jednu pohvalnu rečenicu o nekoj istinski opozicionoj stranci ili o nekom istinskom a ne lažnom opozicionaru sadašnjem predsedniku Srbije i o njegovoj unutrašnjoj ili spoljnoj politici ili o američkom ambasadoru Kristoferu Hilu i ostalim neprijateljima Srbije?

Normalac

pre 1 godinu

Samo stado vaše, jadno i nesrećno, može da poveže zbivanja oko 1 novinara iz države sa 300 mil stanovnika sa istim scenariom u Srbiji-državom od 6-7 mil stanovnika. Pa prosta matematika pokazuje da je oko 50 puta Srbija podložnija manipulacijama.

Lara

pre 1 godinu

U Srbiji bi novinarima koji pišu protiv istorijskih megauspeha predsednika trebalo zabranjivati rad i hapsiti po potrebi ako i posle zabrane rada ne prepoznaju energiju Vučića

Zoran

pre 1 godinu

Demokratija i sloboda medija na delu!!! I ti svetu kroje demokratsku kapu!!!

lol

pre 1 godinu

kosovo u savetu evrope vise nije tema, sad treba da brinemo o nekom novinaru iz amerike?

IMSI

pre 1 godinu

Šta ste vi iz Vučićevog kartela radili, kad se ovoliko pravdate?

Sale

pre 1 godinu

Takerova retorika nije bila radikalna, a "teorije zavere" koje pominjete su bila prosta pitanja koja više nije dozvoljeno postavljati u neokomunističkim režimima. Najviše im je smetalo što je prikazao snimke od 6. janura na kojima se vidi da mnogo toga iz zvanične priče o 6. januaru nije tačno, da je laž, da su doušnici FBI, a možda i agenti umešani u stvaranje sukoba ispred Bele kuće. Jedini čovek koji se na snimcima jasno vidi da poziva na nerede nije hapšen, štite ga, a sad je kao i psihički potrešen zbog toga što ga pominju, a hapsili su babe sa američkim zastavicama. Taker će lakše bez Foksa nego Foks bez Takera.

Tomić Bane

pre 1 godinu

Pa red bi bio i da se ovako nešto i u Srbiji dešava, zar ne? Znate, Euklid je još pre dve i nešto hiljade godina zaključio da onaj ko bez dokaza optužuje, bez dokaza mu se može i odgovoriti...

Miki

pre 1 godinu

Svi smo ga gledali, nedostajaće nam.... To što je dobio otkaz je najmanje što ga je snašlo ako ne dobije i tužbu od bivšeg poslodavca. Zašto? Možda zbog one štete od 787 miliona USD...

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!
ZAPAD U NEVERICI

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!

Stotine hiljada Ukrajinaca beže iz Evropske unije (EU) u Belorusiju, tražeći sigurnije okruženje od onog koje su očekivali u „prosperitetnoj“ Evropi . Ova migraciona kretanja ukazuju na promene u percepciji EU kao sigurnog utočišta, a to je pitanje koje je izneo beloruski ministar spoljnih poslova, Maksim Riženkov, na zasedanju Ujedinjenih nacija (UN).

06.10.2024

10:40

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija