• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.05.2023

18:11

ZAVRŠEN SASTANAK U BRISELU! U okviru dijaloga Beograda i Prištine usvojena DEKLARACIJA O NESTALIMA i predstavljen nacrt statuta ZSO

Tanjug/AP

Politika

ZAVRŠEN SASTANAK U BRISELU! U okviru dijaloga Beograda i Prištine usvojena DEKLARACIJA O NESTALIMA i predstavljen nacrt statuta ZSO

Podeli vest

Šef diplomatije EU Žozep Borelj sazvao je za danas novi sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a na stolu se, kako je najavljeno iz Evropske službe za spoljne poslove (EEAS), nalaze dve teme - nacrt statuta Zajednice srpskih opština i Deklaracija o nestalim licima.

Tačno 45 dana posle poslednjeg sastanka u Ohridu, kada je dogovoren Aneks Evropskog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, sastali su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti danas nešto posle 18 časova, uz posredovanje Borelja i uz prisustvo specijalnog izaslanika Evropske za dijalog Miroslava Lajčaka.

21.15 Završen sastanak 

U Briselu je večeras oko 21 sat završena nova runda dijaloga Beograda i Prištine, uz posredstvo EU, tokom koje je usvojena Deklaracija o nestalim osobama i predstavljen nacrt statuta Zajednice srpskih opština.

 

20.57 Vučić: Termin "prinudno nestali" naglašava okolnosti pod kojima je neko nestao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u priloženoj potpisanoj izjavi uz Deklaraciju o nestalim licima koja je večeras usvojena u Briselu naveo da termin "prinudno nestali", koji se inače koristi u deklaraciji, nije striktno pravni termin, već da naglašava okolnosti pod kojima je neko lice nestalo, bez obzira na različite pravne kvalifikacije prema međunarodnim i nacionalnim zakonima, a detaljnije o tome pročitajte OVDE

20.00 Petković se obratio medijima 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković se oglasio iz Brisela i istakao da je veoma važna usvojena Deklaracija na današnjem sastanku u Briselu, a više o tome pročitajte u POSEBNOJ VESTI

Foto: printscreen

 

19.50 Vujičić:Doživeli smo jednu veliku neprijatnost

- Doživele smo jednu veliku neprijatnost. Kurti i Besljimi su stalno dobacivali, nisu nam dali da govorimo, da nije bilo predsednika Vučića nastao bi haos. Prvo što je predsednik rekao kada smo ušle u prostoriju, koleginica Belović i ja, predsednik je rekao "Gdre ste moje Srpkinje sa srpskog Kosova i Metohije", tu je nastao totalni haos, zašto se koristi Kosovo i Metohija, "to nije deo Srbije". Već dve nedelje unazad oni vrše takav pritisak na upravljački tim. Da predsednik nije ušao u svađu da nas zaštiti kao žene, pre svega, da nam da mogućnost da iznesemo onaj naporan rad koji je bio na nacrtu statuta - rekla je Danijela Vujičić nakon razgovora u Briselu. 

Foto: printscreen

 

19.28 Objavljen tekst deklaracije na portalu EEAS

Na portalu EEAS je objavljena Deklaracija o nestalim licima koja je usvojena. Navodi se da su obe strane preuzele obaveze ističući važnost rešavanja sudbine preostalih nestalih osoba kako bi se okončala patnja njihovih najmilijih i kako bi se podstaklo trajno pomirenje i mir. Takođe je navedeno da Deklaracija prati razumevanje Međunarodnog komiteta Crvenog Krsta A detaljnije šta piše u tekstu pročitajte KLIKOM OVDE

19.30 Borelj: EU očekuje opipljiv napredak

Na današnjem sastanku u Briselu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, usvojena je Deklaracija o nestalim osobama, što je pozdravila Evropska unija.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj saopštio je da Evropska unija očekuje da će obe strane postići opipljiv napredak u okončanju nerešenih slučajeva nestalih lica i ispunjavanju svojih obaveza prema porodicama.

U saopštenju se navodi da će Zajednički komitet za praćenje, kojim predsedava EU, nadgledati primenu Sporazuma o putu normalizacije i njegovog Aneksa o primeni, i redovno razmatrati postignuti napredak.

18.42 - Usvojena deklaracija o nestalima

Prva tačka dnevnog reda na sastanku na visokom nivou u Briselu je Deklaracija o nestalim licima i ona je usvojena. 

18.30 - Počeo sastanak

Nova runda dijaloga počela je u Briselu, a sastanku Vučića i Kurtija pristustvuju visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčaka.

Foto: Tanjug/AP

Nastavak dijaloga u Briselu

Kako je najavljeno iz EEAS, domaćin sastanka Borelj će se po završetku obratiti javnosti.

18.18 - Predsednika Vučića u zgradi EEAS dočekao je Borelj

 

Stigle delegacije

Delegacija Beograda predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem stigla je danas u zgradu EU u Briselu, gde bi trebalo da počne nova runda dijaloga na visokom nivou.

Malo ranije u zgradu je stigla i delegacija Prištine na čelu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, kao i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Na sastanku, koji je sazvao Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, trebalo bi da se razgovara o statutu ZSO i Deklaraciji o nestalim licima.

Fokus će, kako su naveli, biti na primeni Sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, a od strana se očekuje da podrže Deklaraciju o nestalim licima kao prvu tačku dnevnog reda, posle čega će biti predstavljen prvi nacrt statuta Zajednice srpskih opština na KiM.

Vučić se oglasio uoči puta u Brisel

Predsednik Vučić se oglasio na Instagramu uoči puta u Brisel gde ga u okviru dijaloga Beograda i Prištine očekuje razgovor sa Aljbinom Kurtijem o formiranju ZSO i pitanju nestalih.

- Već nekoliko dana, a posebno juče i danas, Aljbin Kurti vodi kampanju protiv Srbije, brutalnu i prljavu, on i njegovi pomagači. Uključili su sve, Šaipa Kamberija, Azima Vlasija... od svih analitičara i političara. Prete Srbiji, podsećaju na neke stare dane, govore o borbi za slobodu zaboravljajući da su se baš Srbi borili za slobodu, ne samo protiv terorista već i protiv NATO agresora. Kao što on reče prolivena krv se ne vraća, prolivena krv za slobodu ne može da se vrati i ne sme da se zaboravi. Imaću to u vidu večeras. Živela Srbija, nema predaje - rekao je predsednik na snimku iz aviona na putu do Brisela i uz video poručio:

- Biće teško. Protiv nas su svi veliki na Zapadu. Ipak, na našoj strani su pravo i pravda. Još više i važnije od toga, oni ne razumeju koliko je snažna ljubav prema slobodi i koliko jako i čvrsto možete da je čuvate, uprkos svim pritiscima. Živela Srbija!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dijana

pre 1 godinu

Samo jako Vucicu, narod je uz svog predsednika

Sanja

pre 1 godinu

Sastanak je normalizacija Beograda i Prištine njihovih odnosa!

Nikola

pre 1 godinu

Vučić će insistirati na ZSO i bez toga nema dalje. Podrska predsedniku Vučiću!

Bane

pre 1 godinu

Nadam se pozitivnom ishodu današnjeg sastanka.

Vojka

pre 1 godinu

Posle okupacije imamo snagu jedinstva Srba ali i cinjenicu da oni nece stati dok nas ne bude.

Ana

pre 1 godinu

Nadam se kako će se konačno utvrditi sudbina nestalih Srba a posebno onih za koje se sumnja da su im prodavani organi

Hana

pre 1 godinu

Nadamo se pozitivnom završetku razgovora,i verujemo u politiku našeg hrabrog predsednika!

Perica

pre 1 godinu

Svi smo uz Vucica. Nadamo se najboljem. Mada s obzirom na to da Pristina ne sprovodi nista vec 10 godina. Tesko je bilo sta ocekivati

Saladin

pre 1 godinu

Počela nova runda. Red je da Vučić sada nokautira Kurtija!

Vojka

pre 1 godinu

Nista potpisano Kurti nije ispunio ali je zato prekrsio sve sto je mogao.

Mila

pre 1 godinu

Borba Vučića za miri stabilnost KiM je velika,tako da niko ne može poljuljati njegov stav!

Stojković

pre 1 godinu

Nastavlja se monolog - Vučić se bori za mir, a Kurti gleda bledo i ništa ga ne zanima.

Dr

pre 1 godinu

Sve nade polažemo u mudrost predsednika Vučića. Srbija je uz Vas.

Stojadin

pre 1 godinu

Vučić će i ovde počistiti Kurtija, mnogo gore nego ranije što je.

Vojka

pre 1 godinu

Opet se borimo protiv Golijata ali i do sada smo pobedivali uprkos sansama.

Bogdan

pre 1 godinu

Puna podrška našem predsedniku u savremenom kosovskom boju za očuvanje KiM!

Vera

pre 1 godinu

Nadamo se da ce se postici neki dogovor i da se krene napred.

Stefan0078

pre 1 godinu

Očekujemo novi diplomatski uspeh i pobedu našeg predstavnika.

Goran

pre 1 godinu

Vucic je dosta inteligentan nece da pada na fore Kurtija.

Nevena

pre 1 godinu

Kurti će i ovde da proba da sabotira pokušaje našeg predsednika da obezbedi mir za sve narode.

Danijela81

pre 1 godinu

Svi da držimo palčeve našem predsedniku koji se hrabro bori za svoj narod i celovitost naše teritorije!

Vera

pre 1 godinu

Srbija se nikada nece odreci KiM, niti ce bilo sta potpisati.

Sauron

pre 1 godinu

Ostajemo uz našeg predsednika koliko da su pregovori teški i koliko god da ih Kurti otežavao!

Mara

pre 1 godinu

Podrška našem predsedniku koji se svakodnevno bori za nas.

Saruman

pre 1 godinu

Samo da nastavimo kao što smo i do sada i smeši nam se nova diplomatska pobeda!

Kristina

pre 1 godinu

Očekujem još jednu lavovsku borbu i diplomatsku pobedu predsednika Vučića.

Morgoth

pre 1 godinu

Siguran sam da će nas Vučić častiti lepim vestima kada se bude vratio iz Brisela.

Dragana

pre 1 godinu

Beograd je svoj deo dogovora ispunio, sada je na redu Priština..

Dr

pre 1 godinu

Uz našeg predsednika smo da ovi pregovori daju rezultate.

Zoro

pre 1 godinu

Vučic nastavlja borbu za naš narod na KiM.Podrska Vučicu

Dragana

pre 1 godinu

Istina i pravda su na strani Beograda - Srbije.

Ana

pre 1 godinu

Biće teško,ali lavovska borba Vučića mora uroditi plodom!

Jojo

pre 1 godinu

Vučić je zaštitnik interesa Srbije i njenog naroda na KiM.

Lala

pre 1 godinu

Znam da ce Vučić dati sve od sebe i na ovom sastanku, da što više koristi izvuče za Srbiju

Suza

pre 1 godinu

Bas me interesuje kako će proteći ovaj sastanak

Dragan

pre 1 godinu

Samo napred Vučiću, građani ti pružaju punu podršku za očuvanje Kosova i Metohije kao sastavni deo Srbije

Dragana

pre 1 godinu

Prvo formiranje ZSO, zatim Brograd nastavlja dalje pregovore.

Maki

pre 1 godinu

Srbija je ta koja svaki dogovor postignut poštuju

Kosta

pre 1 godinu

Dijalog se nastavlja Vučić se i dalje bori za interese naroda na KiM.

Stefan

pre 1 godinu

Srbija se uvek držala svih sporazuma i zbog toga je pravda na njenoj strani

Zana

pre 1 godinu

Da vidimo posle ovog sastanka hoće li se Kurti dozvati pameti

Pera

pre 1 godinu

Vrlo je važan ovaj dijalog za naš narod na KiM!

Vojko

pre 1 godinu

Ne znam o čemu da pričaju sve dok Priština ne ispuni potpisano ,pa tek onda da se Beograd uključi.

Jana

pre 1 godinu

Posle 45 dana jedan naspram drugog,Kurti i Vucic nastavljaju mukotrpne razgovore vezano za KiM

Sanja

pre 1 godinu

Glavna tema razgovora treba biti formiranje ZSO jer se time jedino može obezbediti mir i sigurnost našem narodu na KiM.

Daki

pre 1 godinu

Deset godina je zaista puno vremena .Sada je pravi vreme da konačno dođe do dogovora .

Lili

pre 1 godinu

Znam da ce na tom sastanku Vučić pomenuti i kakve probleme Kurti pravi na KiM

Draga

pre 1 godinu

Da vidimo šta će sad u Briselu Kurti da obeca

Plavi cuperak

pre 1 godinu

Vucic nastavlja da se bori za srpski narod na KiM.

Snežana

pre 1 godinu

Znamo da će Vučić na najbolji način štititi interese Srbije i srpskog naroda, poštujući Međunarodno pravo i Povelju UN. Veliki su protiv nas ali pravada je na strani Srbije. ZSO se mora formirati i ispoštovati Briselski sporazum.

Caki

pre 1 godinu

Vrlo teško skoro nemoguće je razgovarali sa profilom čoveka kakav je Kurti

Ivana

pre 1 godinu

Da smo mi na mestu Prištine ,odavno bismo morali da uradimo ovo što se od njih čeka već deset godina.

Kiki

pre 1 godinu

Vucic nastavlja borbu za ljude na KiM cija ognjista zeli da sacuva, Vucic je covek koji zna sta radi i ne sumnjamo da ce iz ovog razgovora i sastanka izvici samo najbolje.

Gabrijela

pre 1 godinu

Vučić odgovorno i ozbiljno vodi borbu za interese srpskog naroda, verujemo u njegovo iskustvo i snagu.

Rada

pre 1 godinu

Svaki dogovor koji Kurti ne ispuni karakterisem prvenstveno kao nepostovanje Brisela

Obrenović

pre 1 godinu

Kurtija će kad tad izdati Zapad i onda će morati da prizna ZSO.

Jela

pre 1 godinu

Lavovska borba za KiM, za srpski narod se nastavlja.

Vanesa

pre 1 godinu

Zanima me kako Briselu ne smeta Kurtijevo neodgovorno ponasanje

Luka

pre 1 godinu

Predsednik radi punom parom i daje sve od sebe da ovaj sastanak prođe najbolje po nas.

Ana

pre 1 godinu

Ocekujem da ce Vucic i ovaj put izaci kao pobednik..

Jeca

pre 1 godinu

Velike sile na Zapadu su protiv nas ali naša sloga i jedinstvo će istrajati u borbi za KiM.

Pera

pre 1 godinu

Vucic se lavovski bori protiv zapadnjaka,Kurti ima otvorenu podrsku za otimanje teritorije.

Lule

pre 1 godinu

Sve dok je narod uz predsednika ,on može sve da učini .

Jelena

pre 1 godinu

Istina je naše najvažnije oružje u borbi za KiM.

Lela

pre 1 godinu

Vreme je da se dese promene i da se olaksa zivot Srbima na KiM

Dare

pre 1 godinu

Narod veruje u svog predsednika jer zna da on isključivo radi u njihovim interesu.

Jana

pre 1 godinu

Srpski narod i Srbija su uz Vučića. Nije on sam u ovoj borbi,borbi za srpski narod na KiM.

Dare

pre 1 godinu

Ubeđen sam da će nakon ovog sastanka,Vučić biti zadovoljniji.

Veronika

pre 1 godinu

Vreme je da stane na put Kurtijevim teroru.

Boris

pre 1 godinu

Iz dubine duše želim da neko iz EU stane na put Kurtijevoj samovolji

danica

pre 1 godinu

Šiptari su sve od samog početka radili podmuklo

Milan

pre 1 godinu

Tezak dan za Srbiju, ali znamo da ce predsednik dati sve od sebe da zastiti nase interese.

Mia

pre 1 godinu

Tesko ce biti s Kurtijem ali se nadam pozitivnim vestima od predsednika.

Zox

pre 1 godinu

Da bi zemlja napredovala u svim njenim delovima mora biti mir i osiguran teritorijalni integritet. To su prioriteti predsednika Vucica

darkvud

pre 1 godinu

Ne sme se dozvoliti pajacu Kurtiju da vrši teror nad Srbima na Kosmetu

Goran

pre 1 godinu

Vučić neće odustati od borbe za KiM i Srbe koji na KiM žive

Mara

pre 1 godinu

Sigurna sam da predsednik daje sve od sebe. I molim se da nam dodje sa pozitivnim vestima.

Dijana

pre 1 godinu

Kosovo i Metohija su srce Srbije i nikada nećemo odustati od naše svete zemlje.

Helena

pre 1 godinu

Vucic se danas boti za srbiju i interese naseg naroda. Zelim mu puno srece!

Mare

pre 1 godinu

Sve pohvale za Vucicevu borbu za KIM i nase sugradjane.

Mici

pre 1 godinu

Tezak sastanak od koga se mnogo ne ocekujue. Vucic se cvrsto drzi stavova Srbije I od toga nema odustajanja.

Goran

pre 1 godinu

Kurti je toliko dogovora i pregovora pogazio da više ne znam šta možemo od njega da očekujemo

Tara

pre 1 godinu

Nasi gradjani stoje uz aktuelnu vlast na svakom koraku, a pogotovo danas u Briselu.

dana

pre 1 godinu

Međunarodna zajednica je obečala da će ZSO biti formirana.

Ljubica

pre 1 godinu

Vučić nikad neće odustati od borbe za KiM.

Sara

pre 1 godinu

Podrska za predsednika bori se kao lav. Verujem u njega i cekam pozitivne vesti.

Sale

pre 1 godinu

Samo uz politiku mira i stabilnosti koju danas vodimo sa SNSom Srbija moze da se izbori za sebe.

denda

pre 1 godinu

ZSO je jedini karant Srbima na Kosmet za normalan život i bezbednost.

Aleksandar

pre 1 godinu

Predaja nikada nije bila opcija za nas od kako je Vucic lider nase drzave.

Jelena

pre 1 godinu

Nadam se da ce sada Kurti ispuniti dogovoreno!

Zoi

pre 1 godinu

Vučić će da uradi sve što je u njegovoj moći da sačuva mir i živote ljudi, kao i da pomogne onima kojima je to najpotrebnije.

Goran

pre 1 godinu

Naš narod na KiM je mnogo propatio u poslednjih 25 godina i vreme je da se toj njihovoj patnji stane na put

Brane

pre 1 godinu

Sa razlogom gradjani daju svoj glas za Vucica, jer Srbija niakda nije imala veceg lidera i borca na celu drzave nego danas.

dejan djuricanin

pre 1 godinu

Zli Pajac Kurti se veoma nasilno ponaša prema Srbima na Kosmetu

Brasa

pre 1 godinu

Siguran sam da nimalo nisu laki ovakvi razgovori, ali Srbija nece posustati.

Andrijana

pre 1 godinu

Nadamo se da ce Kurtiju staviti do znanja sta nam ZSO predstavlja.

Aleksandar

pre 1 godinu

Svaki nestao covek Srpskog drzavljanstva mora biti rasvetljen!

Olja

pre 1 godinu

Veoma je važno da se počne sa formiranjem ZSO zbog uslova života Srba na KiM.

Tara

pre 1 godinu

Vucic i nase drzavno rukovodstvo su uvek i na svakom mestu, svima u svetu, pokazali i dokazali da se zalazu za mir i kontruktivne razgovore sa suprotnom stranom.

Viktor

pre 1 godinu

U ovom momentu nema vaznije stvari od interesa Srba na KiM.

dikan

pre 1 godinu

Pod hitno da se zaustavi Kurtijevo terorisanje srpskog narod na Kosmetu

Sale87

pre 1 godinu

Uspevamo da se izborimo za nasa prava zahvaljujuci odgovornoj i jasnoj politici koju danas vodimo.

Sandra

pre 1 godinu

Verujem da će sastanak proći u savršenom redu. Kurti će predloge da prihvati kao i prošli put samo na papiru. Videćemo koji će rok dobiti za formiranje ZSO i da li će se ostvariti.

Petar

pre 1 godinu

Svaka čast našem predsedniku koji se bori kao lav za svoj narod i svoju zemlju.

Goran

pre 1 godinu

Vučiću nimalo nije lako da razgovara sa Kurtijem

Ana

pre 1 godinu

Vucic se na svakom koraku i u svakoj situaciji bori za nasa prava, sto narod itekako da pozdravlja i podrzava.

Rija

pre 1 godinu

Vučić je uvek uz svoj narod, neće dozvoliti da se našem narodu na Kosovu i Metohiji ponovo naudi.

Ela

pre 1 godinu

Puna podrska Vucicu! Bori se za svoj narod, svaka mu cast!

vera

pre 1 godinu

Nema vaznijeg zadatka i borbe od pitanja sto se KIMa tice.

Iva

pre 1 godinu

ZSO je prioritet i jedinstveni zahtev predsednika i Srba sa KiM.

faruk

pre 1 godinu

Bolesni pajac Kurti radi na tome da nema nijednog srbina na Kosmetu

goran

pre 1 godinu

Uz Vucicevu politiku rec Srbije se danas ceni.

Tanja

pre 1 godinu

Kurti je jako bezobrazan i ko zna kakve će sad laži i napade da iznese pred prisutne na sastanku

Gala

pre 1 godinu

Vučić je uvek spreman za dijalog i za iznalaženje kompromisnog rešenja, ali očigledno da je ta volja jednostrana.

filip

pre 1 godinu

Za svaku osudu je teror koji se vrši nad Srbima na kiM

Ana

pre 1 godinu

Veoma je važno da se utvrdi sudbina nestalih Srba, ali za bolji život na KiM ZSO je neophodno formirati.

Nenad

pre 1 godinu

Kurti koristi svakojake prljave radnje kako bi isprovocirao Vučića.

Ana

pre 1 godinu

Dve možda i najbitnije teme danas u razgovorima i pregovorima za naš narod.

filke

pre 1 godinu

Zli Kurti je krenuo na podmukao način da sprovodi svoj plan

Mila

pre 1 godinu

Podrška predsediku da se izbori za naše zahteve zbog bolje budućnosti svih nas.

Maja

pre 1 godinu

Interesi Srbije i Srba na KiM su najbitniji. Vučić se lavovski bori za svoj narod na KiM.

Teo

pre 1 godinu

Srbija je pokazala spremnost za dijalog i izabrali smo mir kao prioritet. Ali nista manje nam nije vazna bezbednost naseg naroda na KiM.

fedja

pre 1 godinu

Zli Kurti je krenuo na podmukao način da sprovodi svoj plan

Milica

pre 1 godinu

Za svaku tacku i za svaki dogovor nas predsednik se bori jasno i bez odustajanja! Svaka stavka koja je usvojena je za zivot naseg naroda od velikog znacaja,i u toj borbi nema predaje i odustajanja! Nas narod mora imati zivot kakav zasluzuje!

Ema

pre 1 godinu

ZSO je prioritet zbog svih pritisaka koje Kurti vrši na Srbe na KiM.

Vera

pre 1 godinu

U interesu Srbije je da se pronađu nestali o kojima se ne zna ništa godinama.

Joka

pre 1 godinu

Vučić se bori za svoj narod na KiM i uspeće da se izbori za njihova prava.

Vanja

pre 1 godinu

Vučić hrabro zastupa stavove celokupnog srpskog naroda, podrška!

Marko

pre 1 godinu

Živela Srbija i podrška Vučiću u daljim pregovorima!

Vera

pre 1 godinu

Dobro da je bar nešto na ovom sastanku bilo usaglašeno i prihvatljivo za obe strane.

Jelena

pre 1 godinu

Cudo da se Kurti slozio sa bilo cim, tako i sa ovom dekoracijom pa je usvojena. Ne verujem i dva puta citam.

Tanja

pre 1 godinu

Biće teški pregovori. Predsednik Vučić se bori lavovski I ide do kraja da natera Kurtijeva da ispuni sve iz Briselskog sporazuma.

Ilija

pre 1 godinu

Vučić se lavovski bori za interese Srbije i Srpskog naroda na KiM.

Cica

pre 1 godinu

U Briselu u drugoj rundi dijaloga Beograda i Pristine, kao prva tacka dnevnog reda, usvojena je deklaracija o nestalima, sledeca tema je formiranje ZSO.

Esa

pre 1 godinu

Kurti mora da slusa svoje sponzore. Vucic mora mudro da dela.

Paja

pre 1 godinu

Ovo je jedan od koraka ka stabilizaciji odnosa ali i ka okoncanju patnje porodica nestalih

Bojana

pre 1 godinu

E sad u napad, predsednice! Nema predaje, Kurti mora da pristane na ZSO!

Petar

pre 1 godinu

Deklaracija o nestalima je korak napred ka mirnom resenju kosmetskog problema

mile

pre 1 godinu

Od današnjeg sastanka jedino izvesno i jeste bilo da se ova deklaracija usvoji. Nadam se da će se postići dogovor i oko ZSO. Prvo je važno da se pomirimo sa prošlošću, drugo je važno za budućnost srpskog naroda na KiM.

Ivana

pre 1 godinu

Kad je usvojena deklaracija o nestalima sad treba da se usvoji da Kurti mora da dozvoli formiranje ZSO.

Marija

pre 1 godinu

Formiranje ZSO je glavni uslov za dalji tok dijaloga. Od tog cilja nema odustajanja.

dule

pre 1 godinu

Ovo je mali korak ali bitan u pregovorima za Kosovo i Metohiju i naš napaćeni narod.

jovo

pre 1 godinu

Koliko god da treba pregovarace se, jer vise niko ne zeli da ratuje.

Ceca

pre 1 godinu

Pregovarati sa Kurtijem, iza koga stoji cela EU nije nimalo lak zadatak za Vučića. Razum i pamet, koji su na našoj strani su adut predsednika Srbije.

sava

pre 1 godinu

Rešenje za ljude na KiM mora da se nadje kako bi imali slobodu življenja i kretanja.

Maja

pre 1 godinu

Presednik se nikad ne predaje mnogo vodi računa o svom narodu na KiM i želi da ga sačuva!

Sanja

pre 1 godinu

Srbija na čelu sa Vučićem će se boriti za opstanak srpskog naroda i Srbije na KiM

Ivana

pre 1 godinu

Vučić nikada neće odustati od srpskog naroda na KiM, boriće se za njihov mir, sigurnost i bolje sutra.

gagi

pre 1 godinu

Velika podrska za predsednika jer vodi odgovornu polituku!

Ceca

pre 1 godinu

Pravda je možda spora ali je dostižna. Nema predaje. Ne odustajemo od srpskog naroda na KiM i od nacionalnih interesa. Nikada.

Maja

pre 1 godinu

U ovako teškim vremenima za sve nas sloga i jednistvo su nam neophodni. Vučić ulaže veliki napor da održi mir i stabilnost. Zalaže se mirnim putem za dijalog i kompromis, ali što je najvažnije vodi računa o interesima gradjana.

Sehemimi1

pre 1 godinu

Žozep Borelj saopštio je da EU očekuje da će obe strane postići napredak u okončanju nerešenih slučajeva nestalih lica i ispunjavanju obaveza prema njihovim porodicama.

Maja

pre 1 godinu

Правда је можда спора али није недостижна, живела Србија

vlada

pre 1 godinu

Puna podrška našem predsedniku na stprljenju , volji i istrajnosti po pitanju rešavanja pitanja KiM.

Maja

pre 1 godinu

Не треба се никако предати, треба се борити до краја

Sale

pre 1 godinu

Vučić se neizmerno trudi i zalaže za mir! Vodi ozbiljnu i odgovornu politiku prema Srbima koji žive na Kosovu!

Luka

pre 1 godinu

Srpskom narodu na KiM je formiranje ZSO prioritet. Nadamo se lepim vestima.

Olja

pre 1 godinu

Usvajanje deklaracije nestalima je korak napred ka normalizaciji odnosa. Vreme je da se raščisti prošlost kako bismo se usmerilli na sadašnjost i budućnost.

Vanja

pre 1 godinu

Sada kada je načinjen korak u pozitivnom smeru i usvojena deklaracija o nestalima, vreme je i to krajnje da se krene sa implementacijom Briselskog sporazuma odnosno sa formiranjem ZSO.

Marko

pre 1 godinu

Nakon usvajanja deklaracije, prelazi se na temu koja je prioritet za Srbiju, a to je formiranje ZSO.

Kosta

pre 1 godinu

Deklaracija jeste vaeoma važan dokument i dobro je što su obe strane saglasne i što je usvojena, ali sad apredstoji borba za formiranje ZSO i verujem da će Vučić izdejstvovati najviše za Srbe na KiM.

Goran

pre 1 godinu

Ovo je napredak, nadamo se da ce se ZSO ubrzo resiti.

Jelena

pre 1 godinu

Deklaracija o nestalima je usvojena i to je bilo lakši deo sastanka. Sada se prelazi na teže teme. Vučić će se svim srcem boriti za formiranje ZSO i za pozitivan pomak po tom pitanju.

Filip

pre 1 godinu

Načinjen je korak napred u odnosima između Beograda i Prištine. Sada slede teme od ključnog značaja za Srbe na KiM, a to je forimiranje ZSO za šta se uporno i predano bori Vučić.

Mara

pre 1 godinu

Dokle ce vise da se odlaze implementacija sporazuma, sporazum mora da se ispostuje.

Joca

pre 1 godinu

Pristina ne postuje Brisel, ne zeli da imlementira sporazum, gleda samo svoje interese.

Cecilija

pre 1 godinu

Deklaracija o nestalim licima usvojena. Ocekuje se usvajanje nacrta Statuta Zso.

zoran

pre 1 godinu

... Vučić kaže da nikada nije pušio - sada puši!

Jela

pre 1 godinu

Nadamo se da će usvajanjem Dekleracije o nestalim licima, njihove porodice saznati istinu o svojim najbližima

Ana

pre 1 godinu

Vučić se konstanto bez odmora bori za svoj narod na KiM. Sa tom upornoscu da svom narodu obezbedi mir uspece u svakom pogledu.

Neda

pre 1 godinu

Nakon usvajanja deklaracije, sledi ključno pitanje za Srbe a to je formiranje ZSO.

Ruza

pre 1 godinu

Kurti ce morati da pristane na formiranje ZSO koje je neophodno za opstanak srpskog naroda na KiM!

Rade

pre 1 godinu

Znači,još jedna pobeda?Kao sa KM tablucama?Bravo,razbijamo ih!

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Bitno da je usvojena i dogovorena jedna tačka. Nadamo se da će i druga što je isto bitno po ljude koji sada žive na KiM da imaju sigurnost.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Nadamo se da Kurti razumeo ozbiljnost ovih tačaka iz Briselskog sporazuma i da će shodno tome i ponašati.

Boki

pre 1 godinu

Sve sto je u mogucnosti da se izvede, mora biti odradjeno u sto skorijoj buducnosti

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Bitno nam je da se sve tačke Briselskog sporazume sprovedu i da se postigne efekat Briselskog sporazuma.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Drago nam je da je usvojena za početak jedna tačka da obe strane nadamo se uspehu dalje.

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija