• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.05.2023

11:19

DVE MERE DRŽAVE! Vučić o radikalnim potezima i izmenama zakona!

informer

Politika

DVE MERE DRŽAVE! Vučić o radikalnim potezima i izmenama zakona!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa članovima Vlade obratio se građanima povodom terorističkog akta u Mladenovcu i masakra na Vračaru.

Predsednik i članovi Vlade obraćaju se javnosti iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika republike povodom terorističkog akta koji se dogodio u Mladenovcu.

- Poštovani građani, drugi put u poslednjih 48 sati moramo da se obratimo, a svaka reč koju bismo rekli je teška i čini se nedovoljna. Uz članove porodice ubijene dece i radnika obezbeđenja škole "Vladislav Ribnikar" želim da u svoje ime i ime članova Vlade izrazim saučešće porodicama stradalih noćas. Ovo je napad na celu našu zemlju. Izgubili smo mnogo dece, deke i bake su izgubile unuke, majke i očevi svoju decu. Upravo zato, Amerika kada se suočila 11. septembra sa više hiljada ubijenih, znali su da odgovore. Mnogi drugi su takođe u najtežim trenucima donosili najteže odluke. Posle ubistva dece svi smo bili u stanju šoka, čak i mi kojima je zadatak da budemo trezveni i odgovorni. Tražili smo motiv i razlog, nemogavši da to pronađemo. Mi u Srbiji imamo 505.247 učenika, roditelji su sa razlogom zabrinuti, očekuju da im dete bude sigurno u školi, a onda se pojavi psihopata, monstrum, đavo, zovite kako hoćete. Kako da umirimo roditelje. Nekoliko novih mera. U narednih 6 meseci 1200 novih policajaca i prebacićemo 1000 policajaca više da provode vreme u školama, dok ne dostignemo nivo da su uvek policajci u školama, time ćemo za 90 odsto povećati bezbednost u školama. To je za sigurnost roditelja, pre svega majki. Zlikovac je uhapšen i više svetlost dana videti neće - rekao je Vučić.

Razoružava se Srbija

- U slučaju dečaka sa Vračara bile su priče da li će biti na slobodi, neki su ga čak i branili. Da li ste normalni, ljudi, toliko porodica je zavijeno u crno. Vlada će doneti zaključak, nalaže se MUP-u da pripremi hitno, bez procedura koje se čekaju, izmene i dopune zakona o oružju i municiji kojima bi se pooštrili uslovi za nošenje i držanje kratkog oružja. Svi ljudi koji imaju oružje proći će reviziju i neće ostati 30 ili 40 hiljada, potpuno ćemo razoružati Srbiju. Ne pričam o lovačkom oružju. Biće predviđene šestomesečne obavezne provere i prolazak pihijatrijskih testova i prolazak testova na nedozvoljene supstance.  Odmah da se odredi moratorijum od dve godine na držanje bilo kakvog oružja. Lica koja nedozvoljeno poseduju oružje imaju mesec dana da ga predaju, inače ćemo ga naći i biće kažnjeni. Onaj koji neovlašćeno prodaje oružje biće kažnjen, pooštravaju se sve kazne u odnosu na one do sad. Posebno pooštravanje kazni za noževe, peroreze i ostale predmete koji mogu da nanesu lakše i teže povrede deci. Predlagali su roditelji da uvedemo KVD vrata, to u "Vladislavu Ribnikaru" ne bi pomoglo jer je dete ubilo onog ko proverava - dodao je Vučić.

 

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije sa članovima Vlade

Predsednik je dodao da će do ponedeljka izbegavati da komentariše sve ono što se iznosi u medijima i navode koji pokušavaju da politizuju tragediju.

- Mi moramo uz svu tugu i bol da nastavimo da radimo, ali ćemo morati suštinski da promenimo sebe. Smanjili smo broj oružja, ali ni to nije dovoljno. Znam da ima mnogo lobija koji su protiv ovoga, ali baš me briga što će neko da kaže ovo je lekar, potpukovnik, ovakav, onakav, niko nije siguran. Mi juče imamo 25 intervencija na teritoriji Srbije zbog neodgovornog i groznog ponašanja naše dece u školama, uz to još 20 lažnih prijava, naša policija ne može da stigne da pohapsi sve. Hvala svim jedinicama MUP, BIA, SAJ, Žandarmeriji, UKP, SBPOK... Svima koji su noćas težak posao imali, po mraku gonili ubicu, hvala i taksisti iz Kragujevca koji je pokazao šta znači biti častan čovek, za razliku od nekih drugih koji su znali gde se ubica nalazi, a nisu nam javili. I oni će biti pozvani na odgovornost. Molim ljude da budu uz svoju državu, država će znati da se obračuna sa kriminalom. Nikome od nas nije lako da stoje pred vama, ali to je obaveza svih nas. Ako su Englezi posle Hejsela uspeli da se obračunaju sa kriminalom, Australijanci posle masovnog ubijanja, imaćemo snage i mi. Hajde da sačuvamo zemlju i da to uradimo za one koji su stradali, za ovu divnu dečicu i divne ljude. Jedno lice je van zemlje, biće privedeni svi oni koji su na crnom tržištu davali oružje ovom monstrumu - kaže Vučić.

Širenje laži opasno

- Najvažnije je da se spreči širenje laži. Mi sad treba da pregledamo 45000 svih onih kojima se sviđa ubica i ono što je on radio. Neki od "Darknet" sajtova u narednim danima idu u prošlost. U tome ćemo da tražimo podršku sudija i tužilaca, a ne da se mučimo da dobijemo nalog za pretres stanova. Kažu nije u skladu sa evropskim standardima, e pa sad će da bude. 

Lažne vesti ne smeju da se ponavljaju, slušajte zvanične informacije

- Jutros u 8:20 stiže vest jer su svi novinari prikopčani na policijske kanale, u 8:24 dobijamo informaciju da se kreće lice u crnom kombinezonu ulicom na Zvezdari sa automatskom puškom, mi smo poslali ne znam koliko jedinica sa nalogom da ga ubiju odmah. Naravno, prijava je bila lažna, ali na osnovu te prijave je izmišljen ceo događaj. Molim vas da više to ne radite. Držite se zvaničnih vesti, niko vam ništa ne krije. Nismo mi ubice, tu smo da se borimo protiv ubica i pobedićemo ih zajedno. Slušajte nadležne organe. Sada su nastavnici i roditelji deci najpotrebniji, molim vas budite sa decom. 

Vraćanje smrtne kazne?

- Ja sam jutros predložio predsednici Vlade da vratimo smrtnu kaznu, ali ona i Vlada su bili protiv jer bismo uz Belorusije bili jedini. Ja sam isto nekada bio protiv smrtne kazne, ali sada se kajem zbog tog stava.

Uvođenje vanrednog stanja?

- Do ponedeljka neću reći nijednu reč. Ponosan sam na zrelost i ozbiljnost naših ljudi, posebno na brigu majki i baka koje pružaju decu, njihovu brigu ne može da pobedi niko. Neće uspeti da unište živote 6700000 ljudi, neće uspeti da sruše Srbiju. Zašto bismo uvodili vanredno stanje? Mi imamo pravo da delujemo kad god vidimo teroristu. Narednih dana videćete više pripadnika bezbednosnih službi, narednih 15 dana jer su ti dani kritični prema istraživanjima. Posle toga vraćamo se normalnom životu. 

Podsećamo, u terorističkom aktu u Mladenovcu u noći između četvrtka i petka ubijeno je čak osam ljudi, a 14 je ranjeno. Više o tome pročitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Olja

pre 11 meseci

Predsednik i Vlada će nam se obratiti sa najnovijim planovima za smirivanje situacije u zemlji.

Una

pre 11 meseci

U 10:30 je novo obracanje Vlade povodom nove tragedije.

milan84

pre 11 meseci

Čekamo obraćane predsednika, šta dalje i kako? Situacija nije ni malo laka, predsedniče narod je uz vas, znamo da ćete učiniti pravu stvar!

Dana

pre 11 meseci

Vanredno obracanje predsednika povodom jos jedne stravicne situacije koja nas je zadesila svi s nestrpljenjem iscekujemo. Nezapamceni dani za nasu drzavu!

Marija

pre 11 meseci

Ovo je stvarno uzasno stanje u zemlji i Vlada se obraca naciji

Zox

pre 11 meseci

Велика туга и жалост. Саучешће породицама погинулих

Pera Detlić

pre 11 meseci

Užasne stvari su se počele dešavati u Srbiji, ako treba uvesti i vanredno stanje ili policijski čas.

Marija

pre 11 meseci

Vlada ce preduzeti sve mere da se ovo trenutno stanje u zemlji sredi

MAJA

pre 11 meseci

VREME JE DA SE PREDUZMU MERE OVAKO NESTO VISE NE SME DA SE DESAVA.

Mitar

pre 11 meseci

Jos jedna tragedija nas je uzdrmala i potresla.

Bore

pre 11 meseci

Biće teško bilo šta reći i naći reči utehe za sve ožalošćene.

Daca

pre 11 meseci

Strašne stvari svakodnevno se dešavaju u Srbiji i narod je uplašen.

Violeta

pre 11 meseci

Ovo je užas šta nam se dešava.nadamo se da će Vučić imati bar neko rešenje za dalje da ovo stane

Ana

pre 11 meseci

Preteški dani za Srbiju! Očekujemo obaćanje predsednika Vučića.

Slavko

pre 11 meseci

Ne sumnjam da ce Vlada i u ovim najtezim trenucima doneti prave odluke...

Marija

pre 11 meseci

Teroristicki napad u okolini Mladenovca je iznova sve sokirao u zemlji

Daca

pre 11 meseci

Predsednik je uz svoj narod i želi da nas uveri da smo bezbedni.

Ana

pre 11 meseci

Cekamo hitno obracanje predsednika! Radicemo na sprecavanju ovakvih zlocina.

Stanko

pre 11 meseci

Dve velike tragedije u tri dana, hitno se mora reagovati i delati.

Maja

pre 11 meseci

Sigurnost našeg naroda je veoma bitna našem predsedniku.

Mila

pre 11 meseci

Najmanje što možemo da uradimo jeste da čujemo relevantne informacije u vezi bezbednosti u našoj zemlji.

Marko

pre 11 meseci

Teški dani za naše rukovodstvo. Moramo ostati jaki i ujedinjeni.

Mela

pre 11 meseci

Čekamo obraćanje predsednika, sa najnovijim vestima.

Sanja

pre 11 meseci

Ovo su teški dani za Srbiju, čekamo obraćanje predsednika i članova Vlade.

Nena

pre 11 meseci

Uvek pratim ova uključenja. Informacije iz prve ruke, tačne i nedvosmislene.

Gaga

pre 11 meseci

Tugu naroda za mladim anđelima ne može da se ublaži ali kad je predsednik uz narod verujemo da će biti bezbednije.

Ana

pre 11 meseci

Ovo sto se dešava u Srbiji je veoma potresno, moramo zajedničkim snagama da se postaramo da stanemo ovakvim dešavanjima na kraj i da sprečimo da se ikada više ponovi.

Milica

pre 11 meseci

Ponovljeni kopirani zlocin, toga smo se i plasili da ce se destiti.

Bojana

pre 11 meseci

Cekamo ukljucenje u pola 11, verujem da ce predsednik i clanovi Vlade izneti niz cinjenica a moguce i novih mera koje bi predupredile nove masakre.

Caca

pre 11 meseci

Sve nove mere moraju podhitno da stupe na zakon kako bi se sprečile ovakve strašne tragedije!

Ana

pre 11 meseci

Jao Bože šta nas je svo ovo znašlo za kratko vreme.

Nina

pre 11 meseci

Verujemo da će se ubrzo stabilizovati stanje u zemlji i da će odgovoran za ubistva u Mladenovcu biti izveden pred lice pravde.

Maja

pre 11 meseci

Pratimo obraćanje, preteški dani za Srbiju, saučešće porodicama.

Snežana

pre 11 meseci

Tragedije u Srbiji i krvavi maj do sada nisu zapamćeni. Država reaguje na ovakve događaje kao što je i normalno i Vlada usvaja nove mere zbog bezbednosti građana. Da se ovakav maj u Srbiji i nigde u svetu ne ponovi nikada.

Zlatko

pre 11 meseci

Danas vise nego inace treba svi da budemo ujedinjeni i slozni

Ivona

pre 11 meseci

Ovo je veoma vazno obracanje, koje svi trebamo da ispratimo! Saucesce porodicama!

Đole

pre 11 meseci

Obavezno treba ispratiti obraćanje predsednika.

Tijana

pre 11 meseci

Verujemo da cemo se dozvati pameti i da ce se stanje u Srbiji stabilizovati i moramo cuti sta predsednik ima da nam kaze u vaznoj obracanju danas.

Irma

pre 11 meseci

Sigurno je razmotrena neka nova strategija kako da se ovakve tragedije spreče.

Dalibor

pre 11 meseci

Katastrofa, treba najstrože kazniti ubicu. Saučešće porodicama.

Dr

pre 11 meseci

Uzdamo se u mudrost predsednika i vlade u ovim teškim vremenima za Srbiju.

Milica

pre 11 meseci

Očekujem obraćanje Vučica koji ima veliku odgovornost jer narod njemu veruje

Jana

pre 11 meseci

Dobro je da se Vlada sastane i da se donesu hitne mere da se zasutavi dalje nasilje.

Mila

pre 11 meseci

Mnogo se nesrećnih pucnjava desilo u zadnja dva dana i dužnost nam je da čujemo šta predsednik ima da kaže.

Goga

pre 11 meseci

Posle ovakvih tragedija sigurno je da mora da padne saopštenje.

Goga

pre 11 meseci

Jedva čekam da čujem šta će predsednik i članovi vlade saopštiti.

Ana

pre 11 meseci

Ovo što se dešava u Srbiji je veoma potresno, moramo zajedničkim snagama da se postaramo da stanemo ovakvim dešavanjima na kraj.

Caca

pre 11 meseci

Predsednik Vučić će se danas u 10:30h obratiti javnosti.

Nina

pre 11 meseci

Verujemo da će se ubrzo stabilizovati stanje u zemlji i da će odgovoran za ubistva u Mladenovcu biti izveden pred lice pravde.

Cecilija

pre 11 meseci

Povkdom stravicnog zlocina Vucic i clanovi Vlade obracaju se naciji.

corli

pre 11 meseci

Btino je da se brzo reaguje, ovo je strasno, moramo zasutaviti ovo nasilje

goga

pre 11 meseci

Dobro je da se brzo reaguje da se predsednik i valda sasranu da se donesu hitne mere kako bi se sprecile nove ovakve tragedije

dare

pre 11 meseci

Mere koje je predlozio predsednik koliko danas moraju poceti da se primenjuju, ne sme se cekati kako bi se sprecile neke slicne stvari

Jana

pre 11 meseci

Naša Vlada je spremna uvek i za sve događaje. Ne sumnjamo da će i u ovim trenucima doneti važne odluke.

homer

pre 11 meseci

Ovo je strasno, tragedija za tragedijom, mora se hitno reagovati i spreciti da se se ovakvo nesto ponovi

Jpjo

pre 11 meseci

Poslušajmo predsednika u ovim tragičnim trenucima za Srbiju.

vera

pre 11 meseci

Mere koje je predsendik predlozio policija mora odmah poceti da sprovodi, mora se iskontorlisati ko sve ima oruzije i kako ga drzi

Mila

pre 11 meseci

Još se nismo oporavili od šoka zbog ubistava u školi, stigla je nova tragedija. Užas.

Ana

pre 11 meseci

Ovo je društveni problem, ovde ne može sama država da odgovori, moramo svi zajedno da se ovome odupremo.

Sasa

pre 11 meseci

Predsednik Vučić i članovi Vlade pod hitno moraju pooštriti mere.

Marija

pre 11 meseci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi Vlade Republike Srbije obraćaju se javnosti danas u 10.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike.

Milovan

pre 11 meseci

Imamo vladu koja munjevito reaguje,nadamo se merama koje će ovo zaustaviti. Čekamo obraćanje predsednika

Blazica

pre 11 meseci

Drzava je tu da odreaguje u skladu sa tuznom situacijom koja nas je snasla.

Cica

pre 11 meseci

Niko ne ocekuje promenuu trenu jer je jako tesko i misliti o ovim situacijama koje su nas zadesile ali verujemo i znamo da ce Vlada i predsednik doneti najbolje moguce mere i resenje za ovu nedacu.

Nela

pre 11 meseci

Na masakr se mora reagovati. Cekamo Vucicevo obracanje da vidimo sta ima novo da nam kaze.

Ivan

pre 11 meseci

Za''bi vise pricu, nego poostri do besvesti zakone i primenu istih i sve do jednog sudije i advokate krimosa pod detaljnu istragu. Naravno i poreklo imovine svih imucnih da se detaljno ispita i bez protekcije, ali to je vec problem za sve do jednog politicara. Bananaland, tuzno. Izgleda da se priblizavamo primitivnoj krvnoj osveti i uzimanju pravde u svoje ruke, kada nece drzava da istera pravdu posteno. Lopovima seci ruku, pa neka krade opet, a ubice kao ove danas i juce , maloletne ili punoletne u kamenolom dozivotno bez pomilovanja ili ublazavanja kazne ili ikakvih privilegija tipa poseta i slicno. Hrana voda, hleb i pirinac, dosta mu je da moze da tuce kamen. Eeeee, drzavo, treba ovde Dusan Silni da se vrati!

Sanja

pre 11 meseci

Situacija u zemlji je vrlo ozbiljna. Vlasti moraju hitno da reaguju, kao da je neki djavo usao u ljude.

Mile lala

pre 11 meseci

Državo odmah uvedi smrtnu kaznu za sva dela koja se kažnjavaju sa više od 20 g zatvora i za sva dela vezana za drogu. Odmah sve zatvore pretvoriti u izuzetno neuslovne objekte za život i svajomzatvoreniku oduzeti sva ljudska prava. Šta se pravite ludi. On ubije dvoje i dobije doživotni smešta u hotelu B kategorije

Ivana

pre 11 meseci

Strasne stvari se desavaju. Na ubistva treba hitno reagovati. Vucic ce nesto uciniti po tom pitanju.

Djordje Milić

pre 11 meseci

Doneti strožije zakone o nošenju oružja,strožiji zakon o izdavanju dozvola.

Kriss

pre 11 meseci

Mora se promeniti zakon da se stsne ovome na put

Maja

pre 11 meseci

Obavezno ispratiti obracanje predsednika Vučića o teskim dogadjajima koja su se desila zadnja dva dana

Daki

pre 11 meseci

Moramo se zajedno boriti protiv nasilja i tragičnih događaja poput ovog.

Milan

pre 11 meseci

Velika tragedija ponovo je zadesila Srbiju. Saučešće porodicama nastradalih

Milos

pre 11 meseci

Cela Vlada treba da ucestvuje u ovome, da se ovo resi, i vise nikada ne dogodi.

Marija

pre 11 meseci

Verujem da svi jedva cekaju obracanje predsednika i vlade o najnovijim desavanjima.

Tasa

pre 11 meseci

Vrag je odneo salu. Očekujemo radikalne mere države.

Zuma

pre 11 meseci

Nezapamcena tragedija iziskuje obracanje drzavnog vrha javnosti. Svi smo potreseni onim sto se desilo.

Joka

pre 11 meseci

Vlada reaguje na pravi način,mere bi trebalo da donesu rezultate,reaguje se brzo,i odmah. Čekamo obraćanje predsednika,i nadamo se da će se ove nezapamćene tragedije ovde zaustaviti

Mila

pre 11 meseci

Cekamo obracanje predsednika, mere bezbednosti moraju se pooštriti, zlocinima se mora stati na put

Sanja

pre 11 meseci

Važno obaveštenje svi da slušamo predsednika.

Mila

pre 11 meseci

и ово обраћање председника и чланова владе ће нам дати одговоре многа питања у вези догађаја од синоћ

Mara

pre 11 meseci

Važno obaveštenje vrha Srbije, u skladu sa nastalom situacijom i tragedijom!

Igor

pre 11 meseci

Iskreno se nadamo da će predsednik i Vlada podneti momentalne ostavke jer su zemlju doveli u istorijski loše stanje

Slavna

pre 11 meseci

Tuga koja nas je zadesila iziskuje obracanje predsedika Vucica.

Gorča

pre 11 meseci

Svi da budemo uz male ekrane i da čujemo koje su dalje mere naše vlade u ovim strašnim tragedijama koje su zadesile našu zemlju.

Iva

pre 11 meseci

Podrška predsedniku i Vladi da se donesu nove mere i spreči eskalacija ovakvih dogadjaja.

Janko

pre 11 meseci

Obracanje Vlade povodom tragicnih dogadjaja. Moraju se preduzeti neke mere bezbednosti.

Ana

pre 11 meseci

Veoma je važno da budemo uz državu u ovako komplikovanim i teškim trenucima za sve.

Bojan

pre 11 meseci

Prilika da cujemo predsednika Vucica i predstavnistvo nase drzave o nesrecama koje su zadesile nasu drzavu i o merama koje ce preduzeti

Nataša

pre 11 meseci

Vučić i članovi Vlade se obraćaju u 10:30!

Tamara

pre 11 meseci

Konkretne mere bi trebalo da sprece ovakve dogadjaje u buducnosti.

Nataša

pre 11 meseci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi Vlade obraćaju se u 10:30.

Nataša

pre 11 meseci

Predsednik i članovi Vlade obratiće se javnosti iz zgade Generalnog sekretarijata predsednika republike povodm terorističkog akta koji se dogodio u Mladenovcu.

Natasa

pre 11 meseci

Hitno obracanje predsednika i clanova Vlade dokaz je tome koliko je vazno da kao drzava i drustvo odgovorno reagujemo na splet nemilih dogadjaja.

Nataša

pre 11 meseci

U terorističkom aktu u Mladenovcu u noči između četvrtka i petka ubijeno je čak osam ljudi, a 14 ranjeno.

kiki

pre 11 meseci

Bravo za mere odlične su primeniti ih što pre.

Mimaa

pre 11 meseci

Da budemo saves i građani države Srbije i poslušamo savete koje će nam dati stručni radnici

Mi

pre 11 meseci

Verujemo u to da je predsednik doneo pravu odluku

Ana

pre 11 meseci

Dve velike tragedije u protekla dva dana poziv su svima nama da preduzmemo sve sto je u nasoj moci da sprecimo svaku mogucnost da dodje do neke nove tragedije.

kiki

pre 11 meseci

Svi moramo da stanemo na putu ovako devijantnom ponasanju.

Branka

pre 11 meseci

Danas u 10 i 30h Vučić sa članovima vlade se obraća javnosti povodom akcije suzbijanja nasilja.

kiki

pre 11 meseci

Mere bi trebalo da donesu rezultate,reaguje se brzo,i odmah.

Ivana

pre 11 meseci

U svom obracanju danas, predsednik drzave i clanovi Vlade iznece pred gradjane dalje korake koje je vazno preduzeti kako bi se preventivno reagovalo na svaku mogucnost da se neka nova tragedija ponovo dogodi.

Mi

pre 11 meseci

Saučešće porodicama nastradalih, da se ne ponovi

Kiki

pre 11 meseci

Vucic ce dati sve od sebe da suzbije nasilje i da Srbiju ucini bezbednijom zemljom.

Mina

pre 11 meseci

Gradjani ce u 10,30 casova cuti jako vazne zakljucke predsednika i clanova Vlade povodom nemilih dogadjaja u protekla dva dana.

maja

pre 11 meseci

Vucic se obraca javnosti , obavezno da pratimo.

Magdalena

pre 11 meseci

Moramo ozbiljno shvatiti predsednika i njegovu poruku,ovo su strasne stvari koje nam se desavaju

Jelena

pre 11 meseci

Pored adekvatnih mera koje ce drzaava preduzeti povodom velikih tragedija koje su nas zadesile, ne zaboravimo na svoju odgovornost kao drustva.

Mi

pre 11 meseci

Ovo se ne sme ponoviti, verujemo u to da je predsednik doneo prave odluke, kako deca ne bi imala pristup oružju

zagorkapatrnozic

pre 11 meseci

Očekujemo uključenje predsednika i članova Vlade sa najnovijim izveštajem o merama koje će država preduzeti povodom ovih tragedija.

Aca

pre 11 meseci

Vazno obracanje predsednika, koji ce gradjane informisati o sinocnjem dogadjaju.

Masa

pre 11 meseci

Cela Srbija je u soku. Uskoro obracanje Vucica i clanova vlade. Novi masakr je potresao gradjane Srbije.

Vesna

pre 11 meseci

Veoma bitno obraćanje Vučića zbog tragičnih događaja u Srbiji i saopšatavanje novih pooštrenih mera radi sigurnosti svih nas.

Sara

pre 11 meseci

Ovo su strašni dani za našu zemlju, očekujemo obraćanje Vučića i ostalih članova vlade.

Ceca

pre 11 meseci

Ovo je strašno šta se dešava..ljudi su u strahu..treba hitno reagovati.

Dule

pre 11 meseci

Strašne stvari se dešavaju i vlast mora da reaguje.

Maja

pre 11 meseci

Srbija danas staje na put ovakvim strašnim situacijama merama zaštite svih nas.

Ema

pre 11 meseci

Predsednik i članovi Vlade će se u ovom teškom trenutku obratiti narodu

kiki

pre 11 meseci

Država će znati koje su mere najbolje da se stane na put ovom zlu.

Eva

pre 11 meseci

Predsednik i clanovi Vlade ce nam se obratiti sa vaznim informacijama u vezi nove tragedije koja je zadesila Srbiju.

Filip

pre 11 meseci

Veoma bitna konferencija za medije koja se mora ispratiti

mika

pre 11 meseci

Moramo se boriti da do ovakvih stvari nikada ne dodje vise. Ovo je strasno. Saucesce porodicama poginulih

Igor

pre 11 meseci

Vucic ce izaci sa najnovijim informacijama u javnost, ocekujemo obracanje

Jovan

pre 11 meseci

Još jedan stravičan zločin je potresao Srbiju.

Cedimir

pre 11 meseci

Nasilju treba stati na put što pre. Sve koji primenjuju nasilje što rigoroznije sankcionise ti, proveriti sve dozvole za oružje.

Ogi

pre 11 meseci

Ovo je veoma vazno obracanje, koje svi trebamo da ispratimo

Emilija

pre 11 meseci

Nestrpljivo ocekujemo obracanje predsednika povodom nemilog dogadjaja.

Dar

pre 11 meseci

Oruzje je za profesionalce. Nema za druge. Profesori da se puste da se bave svojim poslom. A ne da se prijavljuje profesor zato sto se detetu tako dopalo Sluzbenost profesorima i zdravstvenim radnicima.

Ana

pre 11 meseci

Preduzecemo sve mere da se predupredi ovo zlo.. ali i pak od porodice mnoge stvari nastaju, a tu drzava ne moze da pomogne i i zleči problem iz kuće!!!!

Kosta

pre 11 meseci

Hitnost je neminovna, drzava mora odgovoriti pravim merama na ovo sto se desilo, a verujem da snage ima.

Mara

pre 11 meseci

propuste Srbija ne može da reši koji nastaju od malena u porodičnom okruženju, to shvatiti treba!

Dona

pre 11 meseci

Koje ce se mere sprovesti, predsednik ce nam reci danas.

Sanja

pre 11 meseci

Teska nesreca je ovih dana zadesila Srbiju. Boze pomozi svima pa i nama.

Mira

pre 11 meseci

Требамо пружити подршку нашем председнику у наредним данима. И сви заједно му помоћи доћи до решења.

Mia

pre 11 meseci

Nadam se da ce predsednik doneti jako ostre mere protiv ovih monstruma i psihopata

Ana

pre 11 meseci

Drzava u 10:30 ima vazno obavestenje za gradjane

Maca

pre 11 meseci

Vučić kao i članovi Vlade će preuzeti sve mere kako bi rešili novonastale situacije.

Sara

pre 11 meseci

Sa nestrpljenjm ocekujemo da vidimo sta ce predsednik da kaze.

Maja

pre 11 meseci

Teski dani su pred nama. Moramo se nekako izboriti sa ovim haosom koji je zavladao Srbijom.

Dragan

pre 11 meseci

Ukiniti realiti program i zabraniti da se osudjeni kriminalci pojavljuju na televiziji!

Kika

pre 11 meseci

Najava najnovijih planova za bezbednost gradjana. Veoma bitno obracanje .

Mara

pre 11 meseci

Cekamo obracanje predsednika. Znam da ce doneti prave odluke.

Joca

pre 11 meseci

Drzava ce dati sve od sebe da zastiti sve svoje gradjane.

Ana

pre 11 meseci

Uskoro se obraća Vučić. Govoriće o tragediji koja je zadesila Mladenovac i novim merama.

Radovan

pre 11 meseci

Veoma bitno obavestenje ! Ovo je stvarno strasno sta nam se desava.

Milos

pre 11 meseci

Predsednik treba da izadje sa najstrozim kaznama kako bi se sve ovo zaustavilo.

Sonja

pre 11 meseci

Nesmemo ostati nemi na ovakve napade i ubistva. Podrska predsedniku

Spartanka

pre 11 meseci

Predsednik i vlada će doneti najbolje mere i rešenja da se ovim strahotama što nam se dešavaju stane na put!Ogromna tuga i gubitak za porodice i celu Srbiju!

Sasa

pre 11 meseci

Vazno obracanje predesdnika i calnova Vlade. Vazno je da se preduzmu sve mere kako bi se ovakve tragedije sprecile i gradjani bili bezbedni.

Ruza

pre 11 meseci

Sta se ovo desava, velika tragedija za celu Srbiju. Vucic se obraca gradjanima!

Aleksandar

pre 11 meseci

Vucic ce nam se obratiti i izneti sve sta se dogadja iz prve ruke.

Dusan

pre 11 meseci

Strašne stvari se dešavaju u Srbiji. Nadam se da će se sve što pre završiti.

Maja

pre 11 meseci

Predsednik kao i uvek uz svoj narod u teskim trenucima.

Goran

pre 11 meseci

Najpouzdanije informacije o tragediji u Mladenovcu dobićemo od Vučića

Miloš

pre 11 meseci

Mislim da je itekako bitno da se predsednik Vučić obrati u ovom momentu.

Milos

pre 11 meseci

Vucic je sve posete otkazao zbog ovog dogadjaja

Cedomir

pre 11 meseci

Ovo je još jedna užasna tragedija. Dokle vise? Saučešće porodicama.

Mara

pre 11 meseci

Ovo obraćanje se mora ispratiti, jer verujem da će Vučić I vlada doneti rešenje zbog nemilih događaja koji su se dogodili.

zvezdana

pre 11 meseci

Predsednik i Vlada obratiće se građanima povodom tragedije koja se desila sinoć u Mladenovcu! Verujem da će sve uraditi da se više ovakvi slučajevi ne dešavaju!

Lane

pre 11 meseci

Ovome se mora stati na put. Omladina je skrenula sa puta !

Milos

pre 11 meseci

Vucicu je najteze da se obrati svima, nije ni za sta kriVelika pohvala za sve, sto su svi prisutni i omogucili da se hitno reagujev

Goran

pre 11 meseci

Kad su ovakvi događaji u pitanju svi smo nemi i nemoćni

Uros

pre 11 meseci

Nadam se da ce se doneti adekvatne mere kako bi ovo ludilo prestalo!

miki

pre 11 meseci

Ova situacija je krajnje uznemirujuća i najostrije se mora osuditi ovaj zlocin kod Mladenovca

Goran

pre 11 meseci

Ova tragedija u Mladenovcu je još jedan veliki šok za Srbiju

Milos

pre 11 meseci

Vucic je jedini politicar koji se bori sa ovakvim stvarima u svetu

Ana

pre 11 meseci

Tragedija za tragedijom. Ovo neko mora da zaustavi.

Jovan

pre 11 meseci

Katastrofa sta nam se desava ovo sa omladinom, uzas..

Suncica

pre 11 meseci

Zbog skorašnjih dogadjaja, predsednik će se obratiti naciji.

David

pre 11 meseci

Neka je sve ovo samo jedan ružan san. Ne mogu da verujem da se nešto ovako dešava.

Milos

pre 11 meseci

Nikad niko nece moci da pridje Vucicu, covek stvarno gleda da regulise stvari na svaki nacin

Milan

pre 11 meseci

Iskreno se nadam da će se što pre naći adekvatno rešenje za ovako veliki problem.

Dada

pre 11 meseci

Svakako ćemo slušati obraćanje predsednika Vučića.

Milos

pre 11 meseci

Covek koji je uvek uz svoj narod, odlozio je sve posete, svak cast Vucicu

Tijana

pre 11 meseci

Bicemo sigurno obavesteni o vanrednim merama koje ce uvesti kako bi se zaustavili ovakvi menstuozni dogadjaji.

Siniša

pre 11 meseci

Cela Srbija sedi pored malih ekrana i čeka obraćanje predsednika Srbije.

Milos

pre 11 meseci

Jedina Vlada koja ce uspeti da odmah reaguje, moramo priznati da ovo sto se desava nema veze sa vlascu

Zabica

pre 11 meseci

Predsednik Vučić je kao i cela nacija, zabrinut za bezbednost naroda u Srbiji.

Mila

pre 11 meseci

Drzava ce stati na put ovim monstuoznim delima.

Dusan

pre 11 meseci

Situacija u Srbiji je i više nego alarmantna. Nema više mesta opuštanju.

Miloš

pre 11 meseci

Ne sumnjam da će Aleksandar Vučić naći pravo rešenje za ovakav problem.

Koja

pre 11 meseci

Zbog skorašnjih dogadjaja predsednik Vučić će obavestiti naciju o daljim koracima.

Dr

pre 11 meseci

Očekujemo saopštenje predsednika i predstavnika vlasti.

Milos

pre 11 meseci

Vlast ce sve uciniti da se ove stvari rese i prestanu, nisu oni krivi sto imamo teroriste i bolesnike

Mika

pre 11 meseci

Predsedniče uzdamo se u Vas da će te pooštriti mere i svemu ovome stati na kraj!

Jelena

pre 11 meseci

Terorizam u našoj zemlji se podhitno mora zaustaviti i sprečiti,zbog toga su predsednik Vučić i Vlada hitno reagovali i izneće sve mere koje će sprečiti ovakve tragedije i suzbiti maloletničku delikvenciju!

Ana

pre 11 meseci

Strasno je sta se sve desilo u Srbiji u poslednjih 2 3 dana.

Popi

pre 11 meseci

Predsednik Vučić će učiniti sve da do nemilih dogadjaja više nikada ne dodje.

David

pre 11 meseci

Najvažnije je sada ostati ujedinjen, jer smo samo tako najjači i nepobedivi.

Rada

pre 11 meseci

Predsednik i Vlada ce nam se obratiti u 10.30.Iznece najnovije mere za smirivanje situacije u zemlji

Milos

pre 11 meseci

Cekamo, Srbija ce uvesti velike mere za oruzje i treba ih oduzeti svima, da se ne rizikuje.

Milan

pre 11 meseci

Jako mi je žao kada vidim da pojedini članovi opozicije celu ovu sitauciju koriste kao sakupljanje političkih poena.

Leva

pre 11 meseci

Povodom nove tragedije koja je zadesila našu zemlju, predsednik se obraća naciji u 10:30h. Svi ćemo pomno pratiti.

Sonja

pre 11 meseci

Vucic ce se obratiti povodom masakra u Mladenovcu.

Tara

pre 11 meseci

Svi verujemo predsedniku, on ume da buse odlucan!

Siniša

pre 11 meseci

Država mora da donese nove mere i zakone kako bi se sve ovo što pre završilo!

Vesna

pre 11 meseci

Uz Vas smo predsedniče sa nadom u bolju budućnost!

Ana

pre 11 meseci

Nadam se da ce predsednik Vucic po hitnom postupku pooštriti mere.

Ana

pre 11 meseci

Veoma vazno je da gradjani budu upuceni u strahote koje su zadesile drzavu

Tara

pre 11 meseci

Vucic je oslucan predsednik i ume da se izborivsa kriminalom i nasiljem

Glee

pre 11 meseci

Nasilje nikada nece pbesiti, gradjani ce se mirno osecati

Cedomir

pre 11 meseci

Država mora hitno da reaguje, inače lako možemo doći do stanja anarhije. Gde će neko pomisliti da je sve dozvoljeno i da su uzasne tragedije koje su se desile normalne.

Katarina

pre 11 meseci

Nikada ne semnjamo da ce Vucic da nas zastiti

Kole

pre 11 meseci

Moramo menjati sistem, moramo menjati sebe jer svi mi činimo taj sistem!

Ceca

pre 11 meseci

Bicemo jaki i odlucni protiv nasilnika i ubica!

Dorina

pre 11 meseci

Jedinstvo i snaga uz jak drzavni udar pobedice ubice i nasilnike

Cedomir

pre 11 meseci

Uvesti nultu toleranciju na bilo koji vid nasilja i vratiti smrtnu kaznu.

Jovana

pre 11 meseci

Srbija se nece predati ubicama i nasilnicima

Aleksa

pre 11 meseci

Sa nestrpljenjem ocekujemo da cujemo sta ce predsednik reci.

Zoran

pre 11 meseci

Veoma je važno da se obrati Vlada Srbije i da usvoji donete mere. Mora se stati na kraj ovim tragedijama.

Ivana

pre 11 meseci

Vucic je uvek uz svoj narod da javno i glasno razjasni sve spekulacije koje se desavaju i danas nakon ove tragedije i da ne dozvoli da se javljaju i nastupaju oni koji bi da truju drustvo.

sonja

pre 11 meseci

Konferencija je neophodna zbog uvodjenja novih mera, da bi se stalo na put ovakvim oblicima ponasanja.

sonja

pre 11 meseci

Predsednik Vučić se obraća gradjanima na vanrednoj konferenciji na kojoj će saopštiti hitne mere koje se moraju preduzeti protiv nasilja

Ana

pre 11 meseci

Podržavamo obraćanje i zalaganje predsednika našeg... a za uzvrat sta nam rade psihopate delikventi, poremećeni maloletnik?! sramota, doživotnu robiju mu odrediti, ne pomaže tu zakon kada oboli mozak

sonja

pre 11 meseci

Predsednik je u svakom teskom trenutku uz gradjane i pronalazi resenje za svaki problem.

sonja

pre 11 meseci

Predsednik sa najnovijim informacijama i merama koje ćemo preduzeti.

sonja

pre 11 meseci

Predsednik će podhitno uraditi nesto da bi se ovome stalo na put !

NINA

pre 11 meseci

Predsednik se u vanrednoj sednici obraća javnosti, i treba uvesti stroge mere da bi se sprečio i najmanji vid nasilja a ne ovakve katastrofe

sonja

pre 11 meseci

Gradjani moraju da znaju šta se dešava u Srbiji i zbog toga podržavam ovo obraćanje Vučića

sonja

pre 11 meseci

Veoma bitno obraćanje Vučića za sprečavanje terorizma i odbrana od istog

Ohica

pre 11 meseci

Necemo da nam pricaju razni strucnjaci, dajte glavnog da nam kaze sta nam je ciniti!

Ratko

pre 11 meseci

Prvo je da ti Vucicu promenis kompletno pravosudje koje je zaostavstina Djilasova i te zute bande ,pa onda da se ide dalje . bili smo svedoci pustanja kretena a sudjenje ljudi koji nisu krivi .......

Miroljub

pre 11 meseci

Idemo iz krajnosti u krajnost. Bolje spreciti nego leciti. Deo krivice treba da snose i mediji koji u svojim tekstovima, emisijama, intervjuima, serijama, filmovima, naslovnim stranicama, rijaliti... velicaju sadsnje, odlezale, ubijene zestoke momke i njihove porodice stavrajuci od njih medijske licnosti i uzor mladim generacijama. Ovakvi ljudi i njihove porodice treba da nestanu iz medija. Pravi moral treba da pobedi lazni moral. Da nemamo privilegovanih.

Ena

pre 11 meseci

Strašne tragedije su zadesile Srbiju. Pod hitno primeniti mere koje je usvojila Vlada i zaustaviti ovo ludilo.

zzz

pre 11 meseci

nista ovde nije radikalno.. kazne krecu od 1 ili 2 god, s nasim sudstvom to su uslovne.. jedino je radikalan teror nad narodom koji ima legalno oruzje.. hocete i automobile da oduzimate jer neko moze s njima da ubije a ima ih i bez dozvola..

Mikica

pre 11 meseci

Kako drugacije nego radikalno, ili mozda vadikalno.. ipak je to bivsi SRS kadar. Cujem bice i moratorijum na automobile zbog saobracajnih nezgoda...

MilosObilic1389

pre 11 meseci

"Posle kiše ne trebaju kabanice"...Nego OSTAVKE...SAMO MORALNI ČASNI LJUDI daju ostavke jer se osećaju odgovornim za propuste u radu...GNJIDE i ŠLJAM ne podnose ostavke...!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17