• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

23.05.2023

15:16

REAGOVALA SAM U AFEKTU, JER NEKO MEŠA STRUČNJAKE U POLITIČKE OBRAČUNE: Brnabić objasnila svoju reakciju na sednici vlade u petak

Tanjug

Politika

REAGOVALA SAM U AFEKTU, JER NEKO MEŠA STRUČNJAKE U POLITIČKE OBRAČUNE: Brnabić objasnila svoju reakciju na sednici vlade u petak

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da je njena reakcija tokom sednice u petak posle izlaganja poslanika Miroslava Aleksića bila burna, jer nije mogla da veruje da bilo koji političar u parlamentu može da pokuša da stavi na "stub srama" stručnjaka, posebno posle dve tragedije koje su se nadavno dogodile u Srbiji.

Ona je rekla da je u afektu upotrebila jednu reč i odgurnula mikrofon, kao i da je ono što je rekla bilo upućeno Aleksiću, a ne celoj opoziciji. Na sednici na kojoj se razmatra bezbednosna situacija u zemlji nakon dva masovna ubistva rekla je da nema nikakav problem da snosi bilo kakvu političku odgovornost za svoju reakciju u petak, ali da je potrebno da se postavi crvena linija ispod koje ne sme da se ide, a to je da se stručnjaci koji nisu političari ne mešaju u političke obračune.

- U petak sam, kažete, napravila veliki prekšaj i da treba da snosim političku odgovornost, ja ću vam svaki put reći da nemam milimetar problema da snosim bilo kakvu političku odgovornoist, ali mi je neverovatno da se vi u vašem govoru niste osvrnuli na pokušaj da se uruši integritet i kredibilitet jednog od naših najvećih stručnjaka za mentalno zdravlje dece i omladine - rekla je Brnabić odgovarajući poslaniku poslaničke grupe NADA-Novi DS S-POKS Predragu Marseniću.

Dodala je da je njena reakcija bila burna, jer nije mogla da poveruje da bilo koji političar u parlamentu može da, kako je rekla, spadne na takve grane da pokuša da stavi na stub srama stručnjaka kao što je dr Milica Pejović Milovančević, navodeći da je reč koju je izgovorila u afektu bila upućena narodnom poslaniku Miroslavu Aleksiću, a ne celoj opoziciji.

- U vašem govoru se na to niste ni osvrnuli, niste pokušali da je zaštitite, niste rekli nemojte kao političari da ubacujemo stručnjake u blato u kojem se mi svaki dan valjamo, da li ste se na to osvrnuli? Bila vam je preterana moja reakcija, upotrebila sam jednu reč u afektu i sklonila sam mikrofon - navela je Brnabić.

Ona je dodala da je potrebno da se u društvu uspostavi crvena linija ispod koje ne sme da se ide i da je za nju ta linija da se stručnjaci koji nisu političari ne mešaju u političke obračune, a posebno kada je reč o stručnjacima koji imaju kredibilitet da rade sa decom u ovom osetljivom trenutku. Brnabić je ocenila da ne postoji ni u jednoj zemlji da politički analitičar bude napadnut kao što se desilo Dejanu Vuku Stankoviću dok je sedeo u lokalu u Beogradu i to samo zato što se nekome ne dopadaju nečiji stavovi i mišljenja.

- Čuli smo gromoglasnu tišinu od svih boraca protiv nasilja. Nijedan nije osudio - rekla je premijerka.

 Ona je, odgovarajući Marseniću koji je rekao da je miting zakazan za 26. maj nepotreban u ovom trenutku, navela da ne razume kako su svi ostali skupovi smisleni, a da je samo skup zakazan u tom periodu besmislen.

- Ne razumem tu logiku - rekla je ona. Marsenić je, između ostalog, naveo da je Brnabić svojom reakcijom na prošloj sednici napravila veliki prekršaj i da treba da snosi političku odgovornost, kao i da je vlast odgovorna za krizu vrednosti u društvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena

pre 11 meseci

Ma ako si mu Ana rekla. Ništa nisi pogrešila.

Jelena

pre 11 meseci

Samo udri bagru Ana. Tačno si mu rekla šta zaslužuje.

Jana

pre 11 meseci

Ana je reagovala kao svaki normalna čovek u besu i afektu kada neko se toliko sroza da napada strucnjake po bilo kom osnovu. I to vrhunski stručnjak bez premca.

Tika

pre 11 meseci

I Ana je covek, tj.zena, od krvi i mesa i prosto mora ponekada da reaguje instiktivno.

Ana

pre 11 meseci

Ana je reagovala ljudski jer je neverovatno da Aleksić tako vredja doktorku stručnjaka u svom poslu da bi dobio neke poene kod svojih opozicionih partnera.

Maki

pre 11 meseci

I ako mu je rekla alal vera Ani slazem se da je nedopustivo da Aleksić tako vredja doktorku.

Aca

pre 11 meseci

Opozicija bezi od izbora, jer su rezultati predvidivi vec sad. Znaju vrlo dobro da je Vucic izbor vecinske Srbije i da bez volje naroda nista ne mogu!

Ksenija

pre 11 meseci

Ništa Ana nije pogrešila.Ako je Aleksiću sasula.On je običan bezumnik.

Danka

pre 11 meseci

Ана трпи огромне увреде и притиске опозиције на сваком кораку и месту, али се бори и на тој борби јој свака част.

dja

pre 11 meseci

Dodje nekad coveku i samo pukne ne stigne da razmisli, a isprazni iz sebe sta mu se nakupilo.

Milovan

pre 11 meseci

Bez pravdanja bagri,Ana! Sve što si rekla,misli cela Srbija!

Pavle

pre 11 meseci

Svi smo mi ljudi i ponekad reagujemo u afektu, ali u ovom slucaju premijerka Brnabic ne bi ni trebalo da se izvinjava onima koji korisre ljude tragedije za sticanje jeftinih politickih poena. To su lesinari i otpad ovog drustva.

Djordje

pre 11 meseci

Podrška Vučića na skupu mira jača političku stabilnost.

Valentina

pre 11 meseci

Na ono što je uradila predsednca Vlade Ana Brnabić ne mogu da se nađu primedbe zato što je čovek isterao iz takta svojim bezobraznim ponašanjem

Mila

pre 11 meseci

Premijerka ništa loše uradila nije.Reagivala je malo burno jer je isprovocirala bezobzirnost i bezobraznost Aleksića kao što bi svakoga čoveka sa iole savesti i isprovocirala.

Tanja

pre 11 meseci

I u pravu je. Aleksić je zaboravio šta su radili za vreme njihove vladavine 2000te I koliko su oni pokrali narod I uništili Srbiju. Narod ne zaboravlja.

Visak

pre 11 meseci

Razumem da reakcijama nekada ne mozemo da vladamo. Da je coveku nekada krivo zbog neke reakcije i to je normalno. Izvinjenje i pokajanje sve resava.

Iris

pre 11 meseci

Ana je samo rekla ono sto zasluzuje i sto bi mu mnogi gradjani rekli da imaju priliku.

Goga

pre 11 meseci

Ana je reagovala u afektu i sasvim je razumna reakcija prema onima koji tragedije politilizuju.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17