• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.05.2023

16:07

VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJE - SLEDEĆE SEDMICE POČINJE IZGRADNJA PETLJE JAKOVO! Vesić potpisao ugovor sa kineskom kompanijom

Informer

Politika

VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJE - SLEDEĆE SEDMICE POČINJE IZGRADNJA PETLJE JAKOVO! Vesić potpisao ugovor sa kineskom kompanijom

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić danas je u Surčinu sa kineskom kompanijom China Communications Construction Company (C C C C) potpisao Aneks komercijalnog ugovora o projektovanju i izgradnji deonice Novi Beograd - Surčin, petlja Jakovo, vredan oko 3,3 miliona dolara.

Vesić je nakon potpisivanja rekao da se ovime ispunjava obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će biti izgrađena i petlja Jakovo, koja će olakšati žiteljima tog dela grada izlazak na autoput "Miloš Veliki".
  

Radovi na izgradnji počeće sledeće sedmice, a predviđeno je da petlja bude završena do kraja godine.


- Petlja možda izgleda mala, ali je veoma značajna jer će olakšati život oko 40.000 ljudi koji će gravitirati njome - rekao je Vesić.


Vesić je naglasio i da završetkom ove petlje više neće biti tranzitno kamionskog saobraćaja kroz centar Surčina, a to će doprineti i čistijem vazduhu ove opštine, ali i očuvanju puteva i većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.


- Sada će postojati jasna veza između indistrijske zone i autoputa što će dovesti do novih investicija u sam Surčin - ocenio je ministar.


On je dodao i da je Surčin jedna od najperspektivnijih opština u Srbiji, i najavio da će već 6. ili 7. juna biti otvorena nova pista na aerodromu "Nikola Tesla", prvi put posle 60 godina, što znači i više aviona i letova. 
Vesić je kazao i da će Surčin vrlo brzo dobiti i železničku vezu sa Beogradom, podsetivši da će biti izgrađen i nacionalni stadion i sajam i da će sve to povući i izgradnju drugih javnih i privatnih objekata u ovoj opštini. 

Aneks komercijalnog ugovora o projektovanju i izgradnji deonice Novi Beograd - Surčin, petlja Jakovo, vredan oko 3.300.767,45 dolara  danas su potpisali pored Vesića i Donge i generalni direktor Javnog preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak.
 
Naime izgradnja petlje Jakovo, odnosno projektovanje i izvođenje radova na izgradnji ulivno-izlivnih saobraćajnica na državnom putu Beograd - Južni Jadran na deonici Surčin - Obrenovac u Jakovu značajna je za korisnike autoputa, naročito one koji idu ka industrijskoj zoni u Jakovu, a i svim stanovnicima okolnih naselja omogućiće brži pristup autoputu.


Planirana je izgradnja jednosmernih saobraćajnica, širine kolovoza šest metara i bankina od 1,5 metara, a trake za usporenje i ubrzanje vozila predviđene su na delu zaustavne trake profila autoputa.
Ukupna dužina projektovanih saobraćajnica je 2,235 kilometara, a površina kolovoza ulivno-izlivnih saobraćajnica i proširenja zaustavne trake autoputa je 11.230 metara kvadratnih.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Krivi

pre 10 meseci

Vučić je ispunio obećanje. Tačno. Rešio je pitanje Kosova. Vidimo kako...Aco Srbine!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija