• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.06.2023

09:56

SVE DOK VAŠINGTON NE LUPI ŠAKOM O STO BIĆE NAPETA SITUACIJA NA KOSOVU I METOHIJI! Žarko Rakić za Informer TV o stanju na severu pokrajine (VIDEO)

Informer

Politika

SVE DOK VAŠINGTON NE LUPI ŠAKOM O STO BIĆE NAPETA SITUACIJA NA KOSOVU I METOHIJI! Žarko Rakić za Informer TV o stanju na severu pokrajine (VIDEO)

Podeli vest

Spoljnopolitički komentator Žarko Rakić za Informer TV govorio je o stanju na Kosovu i Metohiji i istakao da sve dok Zapad na ozbiljan način ne bude pristisnuo vlast u Prištini biće napeta situacija na severu pokrajine.

 Rakić je istakao da svi mi moramo biti zabrinuti zbog stanja na Kosovu i Metohiji i dokle god Zapad ne bude reagovao na ozbiljan način biće napeto Srbima na KiM.

- Svakako moramo da budemo zabrinuti, jer ovo što radi privremena vlast u Prištini jeste da Srbiju uvuče u rat. Mi kad nemamo viziju, onda se bavimo nasiljem. Ono što se dešava na Kosovu i Metohiji samo je nastavak Kurtijeve politike. Sve dok vlast u Prištini ozbiljno ne bude pritisnuta od strane Zapada i dalje će biti ovakva napeta situacija na KiM. Ovo je politička igra i sve dok Vašington ne lupi šakom o sto neće se ništa značajno promeniti - upozorio je Rakić.

Spoljnopolitički komentator naglasio je da je Evropska unija u svemu ovome nemoćna i da ne vidi na koji način će EU doprineti poboljšanju situacije na KiM.

- Evropska unija je nemoćna u svemu ovome. Evropska politička zajednica je u stvari jedna velika magla i od toga nema nikakve koristi, jer nemamo rezultate od toga. Imamo potpisane nekakve sporazume, ali šta dalje? Ne vidim kako da se ova situacija pomeri sa mesta - rekao je Rakić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slavka

pre 10 meseci

A Vašington se još uvek drži uzdržano dok sabere šta im je u interesu činiti i još nije svestan da ležimo na "buretu baruta" gde treba fitilj saseći.Nadam se da će to uvideti što pre.

Dana

pre 10 meseci

Opste je poznato da je ostavka predsednika Vucica upravo zato sto svi ti ljudi na vlast na neki drugaciji nacin ne bi nikad dosli! A realno sa ljudima koji se ne zalazu za Srbiju i kome narod,i mir Srpskog naroda nemamo o cemu da razgovaramo,i da njihovim budalastanima posvecujemo paznju!

Ana

pre 10 meseci

SAD su jedine koje mogu da urazume Kurtija, ako to sto pre ne ucine doci ce do eskalacije sukoba.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija