• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.06.2023

13:04

ZA RASPRODAJU NAŠIH RESURSA OPTUŽUJU NAS ONI KOJI SU POKLONILI NIS DOK SU BILI NA VLASTI! Premijerka Srbije uputila snažnu poruku delu opozicije

Tanjug

Politika

ZA RASPRODAJU NAŠIH RESURSA OPTUŽUJU NAS ONI KOJI SU POKLONILI NIS DOK SU BILI NA VLASTI! Premijerka Srbije uputila snažnu poruku delu opozicije

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je neverovatno da Vladu za rasprodaju nacionalnih resursa optužuju oni koji su za vreme svoje vladavine poklonili Naftnu industriju Srbije strancima.

Ona je gostujući u jutarnjem programu Hepi televizije upitala kako je moguće da niko ne pita današnju opoziciju zašto su uništili sve što su mogli dok su bili na vlasti.

- Od svih ljudi, Marinika Tepić priča kako smo mi u skupštinu poturili tajno predlog Zakona o upravljanu privrednim društvima koji su u vlasništvu Republike Srbije, jer želimo da rasprodamo sve naše resurse. Marinika Tepić, koja dolazi iz Vojvodine, bila je u strnci LSV, pa mnoge druge stranke i nakon toga. I te 2008. godine, kada je za 400 miliona ne prodat, već poklonjen NIS, oni su na vlasti bili tada. To je jedan od naših najvažnijih resursa. U vreme te vlasti su prodata, slovom I brojem, sva vodoizvorišta. I kisela, I obična voda, sve je prodato strancima. I oni se sada bore za nacionalne resurse? Zaista? - pita Brnabić.

Ona je istakla da se sinoć dogodio neviđeni paradoks, kada je u studiju jedne televizijie istaknuti radnik u kulturi sedeo pored Marinike Tepić, desne ruke Dragana Đilasa, koji je bio na vlasti kada je kultura u Srbiji ugašena.

- I niko gospođu Tepić ne pita, izvinite vi dok ste bili na vlasti, rasprodali ste sve bioskope, sva vodoizvorišta, NIS poklonili,  ugasili ste kulturu i zatvorili ste sve bioskope. Ali to ništa nije važno tu nema principijelnosti, nikakvih vrednosti. Danas se 119 puta više ulaže u filmsku produkciju nego u vreme njihove vlasti. Mi smo doveli i investirore za bioskope, koji su privatizovani, oni su ih privatizovali. Otvorili smo Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti. U filmove se uopšte nije ulagalo pa im nisu bili ni potrebni bioskopi, več je bilo isplativije prodati ih rodbini, prijateljima, ortacima, ortacima ortaka… - kaže premijerka.

- Mi danas gradimo još jedno pozorište u Beogradu, u okviru Multifunkcionalnog kultiurnog centra u Ložionici. I sada smo mi užasni i ne ulažemo u kulturu, bezubi I krezubi, građani drugog reda, sa kojima ne može da se priča jer nisu sposobni da razumeju, a ti koji sa vama sede u studiju, koji su sve uništili i rasprodali, oni su pristojna Srbija? Pa neće biti da je tako - zaključila je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljilja

pre 10 meseci

Oni koji su uništili našu zemlju i privredu sada su se našlo da pametuju!!!

Mila

pre 10 meseci

Zna to dobro narod Ana da si u pravu i da se vi jedino borite za nasu zemlju

Slobodan

pre 10 meseci

Obe vlasti poslednjih 20godina,prodale su sve sto su mogle.svaka cast

Mila

pre 10 meseci

Opozicija se nakrala od naseg naroda i svi to dobro znamo

Milica

pre 10 meseci

Uvek su mrzitelji i rusitelji sopstvene drzave svoje krivice svaljivali na druge sto je za svaku osudu. Ovakve lazi vise niko ne slusa i u iste niko ne veruje,svi dobro znamo koliko su opizicijski olosi unistili drzavu i dzaba im svaki pokusaj da krivicu svale na druge ljude!

Jelena

pre 10 meseci

Slabo nešto služi pamćenje ove iz lešinarske opozicije.

Hana

pre 10 meseci

A zuti rasprodali pored fabrika i narod i djake

Maja

pre 10 meseci

Svi koji su preneli ovu veliku laž i neistinu trebaju da odgovaraju dosta je vise laži i obmana gradjana.

Maja

pre 10 meseci

Kako ova kokoška Marinika može prestati da laže kada je doktorirala laž. Ona je patološki lazov i to cela Srbija zna.

Sanja

pre 10 meseci

Ne može Marinika da smiri histeriju. Ne može, jer je svesna koliko narod ne mari da vidi nju i njene opozicione kolege. Zato napada Vučića, jer je on jedina prepreka da se lešinari domognu vlasti.

Sanja

pre 10 meseci

Marinika samo širi laži i neistine. Pokušava da obmanjuje građane ali joj odavno niko ne veruje ni reč. Totalno je prolupala.

Sanja

pre 10 meseci

Svaka Marinikina nebulozna laz,zasnovana je na mrznji prema vlasti,koja za razliku od nje radi i bori se za Srbiju i narod!

Maja

pre 10 meseci

O lazima Marinike sinoc su gradjani mogli da se uverimo iz prve ruke u Hit tvitu. Sada je svima jasno da namerno izmislja i plasira price u javnost iako joj mnogi ukazuju da to sto radi uopste nije dobro.

Nikola

pre 10 meseci

samo osobe koje nemaju jasne argumente koriste lazi kako bi napali sve one koji su nesto uradili za Srbiju.

Sanja

pre 10 meseci

Opozicija nema nijedan argumentovano razlog da napada vladu, pa se uvek služi isključivo lažima.

Ceca

pre 10 meseci

Nije prvi put a nažalost ni poslednji da da se Marinika bavi izmišljenim aferama

Ceca

pre 10 meseci

Nije prvi put a nažalost ni poslednji da da se Marinika bavi izmišljenim aferama

Ceca

pre 10 meseci

Nista ne cudi od Marinike. Jedino cime ona zna da se sluzi jesu laze i izmisljotine. Zato joj ne treba ni pridavati paznju.

Ivana

pre 10 meseci

Marinika ne zna za granice lazi, iako su te lazi demantovane, ali ne vredi pricati lazovima, kao sto je Marinika, zena je prosto rodjena da laze.

Ceca

pre 10 meseci

Marinika ne može ni dan da izdrži, a da nešto ne slaže.

Sanja

pre 10 meseci

Marinika uziva u svojim lazima, ona jedino to zna, sve drugo joj je nebitno.

Sanja

pre 10 meseci

Licemeri iz opozicije su već dobro poznati po svojim lažima.

Ana

pre 10 meseci

Svi se odlicno secamo vremena kad su u NIS-u bile enormno visoke plate, kada su u Upravnim i Nadzornim odborima sedeli zutaci. Zbog toga sada NIS i ispasta.

Ana

pre 10 meseci

Premijerka Srbije je odlučno odgovorila na optužbe o rasprodaji resursa.

Olja

pre 10 meseci

Njena poruka je istakla činjenicu da je NIS poklonjen dok je opozicija bila na vlasti.

Mina

pre 10 meseci

Premijerka je jasno istakla da su optužbe protiv vladajuće stranke neutemeljene.

Mina

pre 10 meseci

Njena poruka je bila snažan odgovor na pokušaje diskreditacije.

Jana

pre 10 meseci

Premijerka je branila integritet i čestitost vlade u vezi sa resursima.

Eva

pre 10 meseci

Njena poruka je odraz spremnosti da se suoči sa lažnim tvrdnjama.

Smilja

pre 10 meseci

Premijerka je istakla da je vlast posvećena zaštiti nacionalnih interesa.

Misa

pre 10 meseci

Njena poruka je pružila jasan stav protiv političkog manipulisanja.

Nikola

pre 10 meseci

Njena poruka je bila snažan odgovor na političke manipulacije.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija