• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.06.2023

14:34

Er Srbija će prva u svetu koristiti Erbasovu tehnologiju za smanjenje emisije CO2

Informer

Politika

Er Srbija će prva u svetu koristiti Erbasovu tehnologiju za smanjenje emisije CO2

Podeli vest

Naša nacionalna kompanija, Er Srbija, potpisala je danas u Istanbulu - sa kompanijama Erbas i Navblu - ugovor o nabavci dva napredna softverska rešenja, koja će značajno doprineti uštedi goriva za avione i emisiji ugljen-dioksida.

Time će Er Srbija postati prva svetska kompanija koja će koristiti tu tehnologiju.

Ugovor je potpisan na Godišnjoj generalnoj skupštini Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (AGM IATA), koja se održava u Istanbulu od 4. do 6. juna, objavila je Er Srbija na svom LinkedIn profilu.

Generalni direktor ovog avio-prevoznika, Jirži Marek, izjavio je da oni već godinama pokreću različite inicijative u cilju smanjenja emisije ugljenika.

- Izuzetno smo zadovoljni što smo na najvažnijem ovogodišnjem skupu za avio-industriju, ovde u Istanbulu, postigli dogovor sa Erbasom, globalnim liderom u ovoj oblasti, za nabavku dva moderna softverska rešenja koja će nam biti od velike pomoći pri smanjenju CO2 emisije, ali i za smanjenje troškova poslovanja - rekao je Marek.

Programi Descent Profile Optimizer (DPO) i IDLE Factor Optimizer (IFO) koje su razvili Erbas i Navblu rade istovremeno, a njihov zadatak je da smanje potrošnju goriva u avionu na najmanju moguću meru i time značajno smanje emisiju ugljenika


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija