• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kosovo online

19.06.2023

12:32

AKO SE KURTI NE TRGNE, IMAĆEMO REPUBLIKU KFOR NA KOSOVU! Rama oštro lažnom premijeru - Zbog Aljbina će se situacija pogoršati!

AP/Photo

Politika

AKO SE KURTI NE TRGNE, IMAĆEMO REPUBLIKU KFOR NA KOSOVU! Rama oštro lažnom premijeru - Zbog Aljbina će se situacija pogoršati!

Podeli vest

Albanski premijer Edi Rama upozorio je danas da će, ako ne dođe do deeskalacije na severu, veliki gubitnik biti Kosovo i pozvao premijera Aljbina Kurtija da izađe iz samoizolacije.

"Plašim se da će se, što više Aljbin insistira na svom stavu protiv saveznika, situacija pogoršavati, i time vratiti Kfor na posao! A onda zbogom na ko zna koliko sa formalnom kontrolom države nad celom teritorijom i čestitamo Republici Kfor na severu Kosova! Aljbine, izlazi iz ljuske samoizolacije i nemoj da izgubiš sever videći svuda neprijatelje i izdajnike! Vreme je sada i ono leti!" poručio je Rama u objavi na Tviteru.

S druge strane je poručio da će, ukoliko Srbija uskoro ne pusti nedavno uhapšenu trojicu kosovskih policajaca, odnosi Beograda i Tirane ponovo zahladneti. 

"Što se ova trojica duže drže u Srbiji, a čak i ako su prešli graničnu liniju, nisu počinili bilo kakav zločin, to će biti manje mogućnosti da naši bilateralni odnosi ne odu mnogo koraka unazad! Ovo će biti nedelja povratka zahlađenja odnosa između nas ako ih ne puste!", naveo je Edi Rama

Trojica kosovskih policajaca uhapšena su kada su prešla administrativnu liniju i ušla u centralnu Srbiju 14. juna.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hansić

pre 10 meseci

Rama mora da razume da je po našem pravnom statutu zabranjeno upadati teško naoružan preko administrativne linije. Šta bi oni radili da Srbi tako urade? Šta častili bi ih kafom i kolačima pa pustili nazad? Ne ide to tako,moraće da odgovaraju pred našim sudom i ako Bog da da budu debelo kažnjeni zatvorom,a onda neka im je Bog u pomoć. Kako kažu nije teška robija teški su robijaši ?

zora

pre 10 meseci

Kada bi tri naoruzana tipa upala u njegovu drzavi da "beru pecurke" Rama bi ih verovatno odmah poslao nazad. To bi isto uradili i Nemci i Francuzi a da ne govorimo nista o Britancima. Kada bi tri naoruzana tipa iz Irske upala u London oni bi ih spakovali na avion i vratili u Irsku.

Mladja

pre 10 meseci

Hmmmm, ta trojica sa punom ratnom opremom usla u centralnu srbiju... Ako se oni puste u zemlji srbiji nema zakona za sve gradjane! Nadam se da tim podlim pritiscima nece nasesti ova vlada srbije. Nisam ocekivao ovo od Edi Rame a jos manje od Orbana.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija