• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

21.06.2023

07:15

NEĆU DA PRIČAM SA KURTIJEM DOK NE PUSTI SVE SRBE! Predsednik Vučić o teroru nad Srbima na Kosovu i Metohiji

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

NEĆU DA PRIČAM SA KURTIJEM DOK NE PUSTI SVE SRBE! Predsednik Vučić o teroru nad Srbima na Kosovu i Metohiji

Podeli vest

Neću da idem u Brisel da razgovaram sa Aljbinom Kurtijem sve dok ne bude pušten svaki uhapšeni Srbin i dok se ne povuku lažni gradonačelnici. A onda ćemo da razgovaramo o tome kako na najbrži način da se formira Zajednica srpskih opština. Hoćete - hoćete, nećete - onda ste sa mnom završili!

Išao sam na razgovore skoro 11 godina, uvek sam želeo da razgovorima postižemo kompromise! Ali sada neću da idem da razgovaram sa Aljbinom Kurtijem sve dok ne bude pušten svaki uhapšen Srbin i dok se ne povuku lažni gradonačelnici! A onda ćemo da razgovaramo o tome kako na najbrži način da se formira Zajednica srpskih opština. Hoćete - hoćete, nećete - onda ste sa mnom završili!

Ovo je juče poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući poziv specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka da se u Briselu organizuje sastanak i razgovor o dešavanjima na Kosovu i Metohiji. Vučić je, posle prve sednice Strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske na Paliću, kojoj su prisustvovali premijer i predsednica Mađarske Viktor Orban i Katalin Novak, rekao da Kurti ne želi dijalog i da je to svima jasno.

Dosta više zuluma

Predsednik države je istakao da Srbi na severu Kosova i Metohije ne mogu da trpe zulum i to što se svaki dan hapse Srbi koji su, valjda, krivi što su živi.

- Išao sam na razgovore gotovo 11 godina, svim razgovorima i pregovorima sam prisustvovao. Uvek sam želeo da razgovorima postižemo kompromise. Uvek smo želeli da čuvamo mir. Uz bezbroj teškoća i milion trzavica na dnevnom nivou, uspevali smo u tome. Verovali smo u sebe i radili dobro i sve je to nekako moglo do dolaska Kurtija na vlast, koji nikada nije pokazao želju da razgovara. Nikada nije razgovarao, dolazio je da drži monologe. Noćima ne spavam, nisam govorio o pretnjama koje su upućene Srbiji posle hapšenja 'kosovskih policajaca' ukoliko ne budu pušteni. Od kojih sve sila, na koje sve načine, šta će da urade, primao sam to na sebe, samo da ne kažnjavaju zemlju... Srpski narod više ne može da trpi zulum, svaki dan uhapse nekog Srbina zato što je kriv jer je živ. Jesu li rekli kako smo "izubijali" policajce i da zato nećemo da ih pustimo? Je l' su to objavili? Što lažu? Niko ih nije pipnuo, jedu tortu, grožđe... Neću da idem da razgovaram sa Kurtijem sve dok ne bude pušten svaki uhapšeni Srbin, dok se ne povuku lažni gradonačelnici. A onda ćemo da razgovaramo o tome kako na najbrži način da se formira ZSO. Hoćete - hoćete, nećete - sa mnom ste završili - naglasio je predsednik.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Aleksandar Vučić

Potpisano 12 sporazuma

* Zajednička politička izjava o osnivanju Strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske
* Sporazum o saradnji Nacionalne generalne direkcije za strance Mađarske i MUP Srbije
* Sporazum Vlade Srbije i Vlade Mađarske o izmenama Sporazuma o kontrolni graničnog saobraćaja
* Protokol o kolokaciji u Ambasadi Srbije u Kinšasi između MSP Srbije i MSP Mađarske
* Memorandum o razumevanju o izgradnji naftovoda Mađarska-Srbija
* Sporazum o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka
* Godišnji plan rada i stručna pomoć za pregovore o pristupanju Srbije EU
* Sporazum o unapređenoj strateškoj saradnji u oblasti odbrane
* Memorandum o modernizaciji digitalizacije u oblasti poljoprivrede
* Sporazum o saradnji u oblasti razvoja unapređenja putne infrastrukture
* Izjava o nameri o elektronskoj razmeni carinskih podataka
* Ugovor o osnivanju zajedničke firme 'SERBHUNGAS'

Prema njegovim rečima, neka izaberu nekog drugog ko će sve na tacni da daje, jer on to neće.

- Nemojte da tražite datume, završite sa Kurtijem šta imate, jer ne pristajem na taktiku spržene zemlje i svršenih poteza. Nijedan Albanac nije upucan ili teško povređen, samo Srbi su povređeni i vode se slučajevi protiv Srba koji su ranjeni. Na dan pred Božić upucali su nam decu, a policajac koji je to uradio je na slobodi! Svaki dan uhapse nekog Srbina, verovatno samo zato što je živ. Kada pitate Euleks šta su zgrešili, napišu birokratski odgovor koji ni sami ne razumeju. A šta su ti Srbi uradili? Nisu ništa - poručio je Vučić.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Govoreći o sednici Strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske, posle koje su potpisani brojni sporazumi, šef države je rekao da smo napravili 'istorijski korak'.

- Nisam ja tvorac ove misli, već Viktor Orban. Naši odnosi su sada na istorijskom maksimumu. Politički, ekonomski odnosi, trgovinska razmena je 3,65 milijardi evra, gotovo pet puta veća nego što je bila. Mađarska je danas peti trgovinski partner Srbije, treći iz EU. Potpisani su važni sporazumi iz oblasti bezbednosti i odbrane, iako je Mađarska članica NATO, a Srbija nije. Došli smo do tako dobrih odnosa da i u ovako teškoj sferi za saradnju možemo da budemo najbliži saradnici. Nemamo problem sa gasom, imamo ukupno 560 miliona kubnih metara uskladištenih u Srbiji i Mađarskoj. Imamo i rezerve nafte i dizela. Gradićemo brzu prugu Beograd-Budimpešta, najveći terminal u Evropi, napravićemo nešto veliko što će da bude drugačije, da nemamo problema sa čekanjem na Horgošu. Imamo od Mađarske podršku na evropskom putu, ali i da čuvamo nezavisnost - kazao je Vučić.

Fantastične mogućnosti

Mađarski premijer Viktor Orban naglasio je da su razlike između Srbije i Mađarske brojne, ali da one daju veliku vrednost saradnji dveju zemalja.

- Srbija nije u NATO i EU, Mađarska jeste, Srbija je pravoslavna zemlja, a Mađarska rimokatolička. Mi smo u centralnoj Evropi, a Srbija na Balkanu. Ali, udruženi imamo ogromnu energiju na raspolaganju koju možemo da uložimo u interes i unapređenje položaja naših naroda. Srbija je ključna zemlja Zapadnog Balkana, a Mađarska je kapija Evrope. Imamo fantastične mogućnosti - istakao je Orban, dodajući da Mađarska pomno prati dešavanja na Kosovu i Metohiji.

- Neprijatelji Srbije jedva čekaju da joj naude. Vidimo šta se radi Srbima. Smatram da je neprihvatljivo za međunarodnu zajednicu da jedne izbore sa učešćem od svega četiri odsto prihvata kao legalne. Mi, Mađari, vidimo i jasno nam je. Ovo je 32. susret sa predsednikom Vučićem, prijateljstvo i savez se u politici mogu postići samo tvrdokornim radom. Dobro se sećam našeg prvog razgovora, kad sam rekao da ne treba da budemo taoci prošlosti, već da zajedno formiramo budućnost, kao slobodne zemlje. Vučić je tada to potvrdio - istakao je Orban, dodajući da je zamolio Vučića da pusti trojicu 'kosovskih policajaca', jer bi to moglo da pomogne Srbiji.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Brnabićeva: Istorijski dan, bliži smo nego ikada pre

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da, kad odgovorno i posvećeno radite na nečemu, možete u potpunosti da promenite odnose dveju zemalja.

- Možete da izgradite istorijski najbolje moguće odnose i zalog za budućnost. Ovaj posao je sa naše strane počeo da radi Vučić kao predsednik Vlade. Meni je od 2017. godine bila izuzetna čast što sam mogla da nastavim taj put i da svi zajedno dođemo do ovog dana. Devet godina napornog i marljivog rada, ovakve stvari ne padaju sa neba. Predsednik Vučić je na sastanku rekao da je Srbija u teškim trenucima obično usamljena, ali da otkad imamo ovakve odnose sa Mađarskom, to više nije tako. To pokazuje i gest Mađarske, koja se prva prijavila sa ponudom konkretne pomoći i to je poslednji primer u nizu kada se Mađarska nama našla u trenucima kada nam je najviše potrebno - istakla je Brnabićeva.

Novakova: Drago mi je što sam među prijateljima

Mađarska predsednica Katalin Novak rekla je da je odrasla u Segedinu i da joj je drago što može da bude među prijateljima u prijateljskoj zemlji.

Posebno mi je drago što smo radili na tome da naši odnosi budu još sadržajniji. Sa prijateljima se zajedno smejemo i plačemo, i to je tako u odnosu Mađarske i Srbije. Imamo mnogo uspeha iza sebe i posebno se zahvaljujem za to. Teško je zamisliti sve što se događa na Kosovu. Saosećamo sa Srbima i zbog poplava koje su se desile. Ali, pošto smo prijatelji, tu smo da pomognemo bilo u dobra, bilo u zla vremena. Pružićemo vam pomoć kada god to bude bilo potrebno. Želimo da nastavimo saradnju. Radi se o dva naroda koja su suverena i koja se poštuju. Postoji volja i konkretni planovi da u budućnosti imamo konkretne rezultate - poručila je Novakova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Boro

pre 11 meseci

S njim ocigledno da vise nema razgovora. Prevazilazi sve granice normalnosti..

Ceca

pre 11 meseci

I ne treba da pricas Vucko! Sve Srbe kad pusti onda se moze razgovarati!

Andjela

pre 11 meseci

Pošteno! Nismo krivi, a hapse nas i muče i decu i odrasle. Bez osnove, samo zato što Kurti želi da protera Srbe sa Kosmeta, neće uspeti! To mu ne damo!

Natasa

pre 11 meseci

Dok ne obustavi teror srpskog naroda, nema razgovora sa Kurtijem olosem..

Ana

pre 11 meseci

Vucic se svakodnevno bori za dobrobit gradjana na KiM.

Milan

pre 11 meseci

Kurtijevo izivljavanje je dostiglo svoji vrhunac. Gradjani Srbije na KiM se vise ne osecaju bezbedno. Aleksandar Vucic nece dozvoliti da se ovaj teror nastavi.

Ana

pre 11 meseci

Mudra odluka Vucica, koji cini sve da zastiti svoj narod na KiM.

Ur Nino sar Serbule

pre 11 meseci

Нема приче и дијалога док Курти испуни све што је тражио председник Србије.

Stefi

pre 11 meseci

Srbija zeli mir, i zati sve dok nasi Srbi ne budu pusteni, Vucice nece nista da pregovara

Ana

pre 11 meseci

Predsednikova posvećenost zaštiti interesa srpske zajednice na Kosovu i Metohiji je neprocenjiva.

Ivan

pre 11 meseci

Predsednik Vucic pokazuje hrabrost i odlucnost u suocavanju s pitanjima od znacaja za Srbiju i Srpsku zajednicu na KiM, imamo poverenja u njegovo vođstvo.

Marija

pre 11 meseci

Mislim da je Vucic bio jasan odmah pustiti sve Srbe koji su neosnovano uhapseni pa onda moze da se razgovara.

Ana

pre 11 meseci

Predsednikova briga za srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji je neporocenjiva.

Keti

pre 11 meseci

Mi smo uvek bili sa dijalog i da se situacija na KiM reši mirnim putem, ali je Kurti prešao svaku meru bezobrazluka. I pitam se dokle će tako...

Nina

pre 11 meseci

Hvala predsedniku Vucicu na istupu u odbrani elementarnih prava Srba na Kosovu I Metohiji.

Duška

pre 11 meseci

Kurti ne želi dijalog ,a i neće pustiti Srbe na miru na KIM dokle god ima i jednog Srbina tamo

Vesna

pre 11 meseci

Sa Kurtijem nema razgovora zato što hoće rat.

miki

pre 11 meseci

Tako je Predsedniče, moramo se izboriti za taj narod dole, i reći ne Kurtiju.

Mila

pre 11 meseci

Vucic je pametan shvata da sa Kurtijem nema razgovora, niko nereaguje svi okrecu glavu dok hapsi Srbe

Ana

pre 11 meseci

Vučićev stav je jasan Kurti mora početi da poštuje sporazum i sva međunarodna prava.

Nina

pre 11 meseci

Predsednikova odlučnost u suprostavljanju nepravdi je inspirativna.

petar

pre 11 meseci

Strašno je koliko sebi dozvoljava Kurti. Vučić ume da kaže ne, hvala Bogu.

Mira

pre 11 meseci

Predsednik Vucic je lider koji se bori za interese Srbije i srpske zajednice.

tale

pre 11 meseci

sa njim više uopšte ne treba da se priča dok ne ispuni sve što je potpisano

Tito

pre 11 meseci

Kurti radi samo ono sto on hoce, nema sa njim price.

Mina

pre 11 meseci

Hvala predsedniku Vucicu na borbi za ocuvanje prava Srba na Kosovu i Metohiji.

Vesna

pre 11 meseci

Svi smo očevici koliko je Vučić razgovarao sa Kurtijem u cilju nalaženja kompromisa i normalizacije odnosa dok sa druge strane Kurti zapravo nikada nije bio za dijalog i sve radi suprotno.

Zare

pre 11 meseci

Kosova i Metohija je okupirana srpska teritorija, preživeli smo mnoge okupacije i pobedili tako će biti i ovoga puta.

Sanja

pre 11 meseci

Puna podrška Vučiću, dosta se Kurti igrao sa nama. Stvari moraju da se shvate ozbiljno i Medjunarodna zajednica to podhitno treba da preuzme.

Maja

pre 11 meseci

Sa Kurtijem treba prekinuti sve dijaloge, čovek nije normalan.

Bilja

pre 11 meseci

Naravno da sa gadom ne treba pricati,neka obiasni prvo zasta su pohapseni Srbi krvi ,sta u to uradili? Sramno i bolesno delovanje Kurtija!

Rale

pre 11 meseci

Nema pregovora sa arnautima dok teror nad Srbima traje.

tale

pre 11 meseci

teror se još uvek ne zaustavlja, ZSO još nije formirana, tako da predsednik zaista više nema šta da priča sa Kurtijem niti sa bilo kim iz Prištine

Vanja

pre 11 meseci

Vučićev stav je potpuno ispravan. Nema svrhe voditi dijalog sa Kurtijem jer nema iskrene namere i sve radi protiv Srba.

Miloš

pre 11 meseci

Podrška za predsednika, izdržite u toj nameri

Iva

pre 11 meseci

Predsednik Vucic pokazuje hrabrost i odlucnost u suocavanju sa izazovima na Kosovu i Metohiji, njegova borba za prava Srba je inspirativna.

Lela

pre 11 meseci

Očigledno je da Kurti sve vreme igra dvostruku igru i to Vučić neće više da toleriše jasno ko dan.

Aca

pre 11 meseci

Sa šiptarima nema nikakvog pregovora, oni su okupatori i takav odnos treba da imamo prema njima.

Uki

pre 11 meseci

Prvo prekid terora, zatim osnivanje ZSO pa tek onda možemo da razgovaramo sa šiptarima.

Vesna

pre 11 meseci

Sa tim monstrumom jer to je zapravo Kurti nema šta da se priča. On mora da obuzda svoj prezir prema Srbima i da prestane sa svojim terorom podhitno.

Mila

pre 11 meseci

Ponosni smo na liderstvo predsednik Vucica u ocuvanja interesa Srbije i srpske zajednice.

Ana

pre 11 meseci

Tako i treba ako je Kurti hapsio a traži da se puste uhapšeni Albanci neka pusti Srbe. Svakako je on tražio reciprocitet.

Maja

pre 11 meseci

Vucic je covek od reci i verujem da ce sve uciniti i nece odustati dok uhapseni Srbi ne budu pusteni. Mora se stati na put Kurtijevom teroru.

Bojana

pre 11 meseci

Naravno da ne treba da priča i nece sigurna sam Vučić sa njim pričati

Natasa

pre 11 meseci

Ne treba da priča naravno. Sa hohštaplerom kakav je Kurti samo tako treba.

Nemanja

pre 11 meseci

Nema razgovora sa tim zlikovcem , prvo mora da pusti naše nedužne koje je uhapsio bez ikakve krivice i koje su maltretirani od strane njegove policije na najgori mogući način .

Vesna

pre 11 meseci

Kurti sve vreme radi sa jednim ciljem, a to je izazivanje nemira čovek je čisto zlo.

Zoka

pre 11 meseci

Sigurna sam da ce tako i da bude. Vučić kada nešto kaže tako je.

Milenko

pre 11 meseci

Teror nad Srbima mora prestati! Kvinta mora reagovati kako ne bi došlo do još veće eskalacije!

Teodora

pre 11 meseci

Ogromni su pritisci na Vučiću , sam Bog zna kako je njemu kad se bori za ovakvim zlom kakav je Kurti.

Maja

pre 11 meseci

Tako i treba kada im se pokazu zubi i čvrst stav drugačije će se svi ponašati

Zoka

pre 11 meseci

Vučić kada nešto kaže tako je. Sigurna sam da će tako biti i ovaj put

Caca

pre 11 meseci

Slažemo se sa predsednikom Vučićem! Podrška za naš narod na KiM!

Lena

pre 11 meseci

Tako i treba kada im se pokazu zubi i čvrst stav drugačije će se svi ponašati

tale

pre 11 meseci

možda bi bilo najbolje da Srbi sami formiraju ZSO

Ljubica

pre 11 meseci

Vučić najbolje sto moze brani nase interese! Kad je video da kad moli nema uspeha sad će da krene čvrstim stavom

Sasa

pre 11 meseci

Necemo nikakve pregovore ni dogovore dok se ne puste nasi zarobljeni Srbi.

Ceca

pre 11 meseci

Teror koji naš narod proživljava svakodnevno na KiM je pravi pakao. Ćutanje medjunarodne zajednice je nedopustivo.

Marija

pre 11 meseci

Teror koji Kurti vrši nad narodom u KIM je užasan, Vučić spunim pravom traži da se oslobode nevini Srbi koje je Kurti zatvorio.

NEŠA

pre 11 meseci

Predsednik je u pravu, nema više odsttupanja od naših zahteva, vreme je da i Kurti počne da se drži potpisanih sporazuma

Aca

pre 11 meseci

Kurti mora da odgovara za zlocine koje sprovodi nad Srbima.

daca

pre 11 meseci

Odlični sporazumi su potpisani sa Madjarskom , na obostranu korist

Strahinja

pre 11 meseci

Sa tim zlom nema razgovora , dok se naši nedužni ljudi ne vrate kući svojim porodica i dok njegovo nasilje ne prestane.

ivana

pre 11 meseci

Saradnja sa Madjarskom se proširuje i učvršćuje

Marija

pre 11 meseci

Vučić se uvek zalagao za sporazum i mir, što je sa Kurtijem nemoguće jer čovek nikada nije hteo da razgovara. Nadamo se da će neko reagovati i stati na kraj ovim dešavanjima koja su aktuelna na Kosmetu.

Mira

pre 11 meseci

Čvrstim stavom Vučić mora sve da nauči da nas postuju

neda

pre 11 meseci

Na obostranu korist novi projekti će doneti napredak i učvršćenje saradnje naše dve zemlje

Tijana

pre 11 meseci

Kada Kurti pusti nevine Srbe tada tek moze razgovor po meni skroz ispravno razmisljanje naseg predsednika koje podrzavam.

Ljilja

pre 11 meseci

Dosta su nas vukli za nos! Treba pokazati nas stav

Miki

pre 11 meseci

Kurti je prevrsio svaku meru. Srbija ne želi da trpi više njegov teror.

Aleksandar

pre 11 meseci

Svi Srbi su nepravedno uhapšeni, i hitno mora da se sprovede dugo čekana pravda, a Vučić je uvek za dijalog što je dokazao više puta do sada.

Slavka

pre 11 meseci

Podržavam odluku predsednika Vučića je ne mogu očekivati da Srbija pusti njih troje a više od 50 Srba je u njihovom pritvoru i to bez razloga.

Mila

pre 11 meseci

Kurti mora da pusti naše nedužne ljude, ovo je sramota šta se radi.

Maja

pre 11 meseci

Srbija neće više da samo nemo posmatra kako albanci prave haos na KIM.

Jana

pre 11 meseci

Sta da prica da covekom koji vrsi teror i neosnovano hapsi sve koji se iole odvaze na bilo kakav otpor prema njemu i njegovoj vladavini. Prvo da se ispune zahtevi da se puste Srbi i povuku lazni gradonačelnici. A onda mogu pregovori ali sa njim je tesko postici bilo kakav dogovor.

Srdjan

pre 11 meseci

Upravo tako nema razgovora sa Kurtijem dok ne pusti naše ljude na slobodu.

Mira

pre 11 meseci

Dok ne ispune naše zahteve pregovora više neće biti.

Aca

pre 11 meseci

Nema daljih razgovora dok Kurti ne povuče lažne gradonačelnike i dok ne pusti naše ljude.

Vuk

pre 11 meseci

Međunarodna zajednica mora da skine Kurtija jer je on glavna prepreka da pregovori budu uspešni.

Nada

pre 11 meseci

Tako je,nemamo sta sa njim vise.Prvo da pusti Srbe

Ana

pre 11 meseci

Naši ljudi svakodnevno trpe terorisanje od strane Kurtija i njegovih sledbenika. Nadam se da će nešto uskoro nešto da se promeni.

Suza

pre 11 meseci

Vala Vučić je apsolutno u pravu, Kurti treba da pusti sve srbe koje je bespotrebno uhapsio samo zato što želi da nas isprovocira,a da ne pričamo o svakodnevnom teroru koji doživljavaju ostali građani KiM. Kako očekuje da neko razgovara i vodi dijalog kada Kurti maltretira naše građane na KiM.

Dragana

pre 11 meseci

Slažem se u potpunosti. Ne treba pričati sa Kurtijem dok ne pusti sve naše ljude koji su pohapšeni

Milos

pre 11 meseci

Prvo da prekine sa terorom koji sprovodi nad Srbima pa onda moze razgovor

Aki

pre 11 meseci

Naši ljudi na Kosovu i Metohiji bivaju maltretirani od strane Kurtija i njegovih sledbenika. Tome se mora stati na put.

Sara

pre 11 meseci

Nema nikakvog daljeg razgovora dok Kurti ne ispuni ono što je dogovoreno i dok ne pusti naše ljude.

Iva

pre 11 meseci

Moramo pomoći našim ljudima koji svakodnevno preživljavaju teror. Nema daljih razgovora dok se situacija ne promeni.

Dragana

pre 11 meseci

Nek Kurti prvo ispuni sve naše zahteve . Pa onda da razmotrimo mogućnost nastavka dijaloga

Jela

pre 11 meseci

Sa Kurtijem nema razgovora jer je on zlocinac koji ne preza od nikoga i ne slusa nikkga

Tara

pre 11 meseci

Iživljavanje nad Srbima mora odmah da prestane.

Ivana

pre 11 meseci

Kurtijevo ponašanje prevazilazi sve granice normalnog jer ovo što naš narod na Kosovu i Metohiji trpi nema nigde.

Siki

pre 11 meseci

On dobro zna šta radi, prvo naše da puste. Neće on nikome da naudi.

Vlada

pre 11 meseci

Teror koji Srbi na Kosovu i Metohiji trpe je veliki, ali Zapad je taj koji pruža podršku Kurtiju i zbog toga on radi sve što želi samo da bi naš narod uništio.

Bojan

pre 11 meseci

Ne može bre uvek da bude po Kurtijevom, mora da se ispoštuju i zahtevi Srbije.

Bojana

pre 11 meseci

Ogromnu količinu nasilja srpski narod na Kosovu i Metohiji trpi od strane Šiptara i svi oko nas žmure na takvo Kurtijevo ponašanje.

Nikola

pre 11 meseci

Sa Kurtijem nema razgovora dok ne pusti sve Srbe

Iva

pre 11 meseci

Vucic i treba da ostane dosledan sve dok onaj terorista Kurti ne prestane da muci nas narod na KiM.

Milos

pre 11 meseci

Sa Kurtijem nema price, niti ce biti dok ne oslobedi sve uhapsene Srbe sa Kim

Jana

pre 11 meseci

Kurtijevo ponašanje je prevršilo svaku meru. Nadamo se svi da će se nešto uskoro promeniti.

Simeon

pre 11 meseci

Sa Kurtijem nema price dok ne oslobodi Srbe, do tad stav Vucica se nece menjati nikad

Maja

pre 11 meseci

Kurti pod hitno treba da prestane da terorise srpski narod na KiM.

Miljan

pre 11 meseci

Sa Kurtijem nece biti razgovora dok ne oslobodi sve Srbe KOJI SU UHAPSENI

Hana

pre 11 meseci

Kurti mora da ispuni neki zahtev, mora da pusti naše ljude i da skloni lažne gradonačelnike. Tek tada možemo dalje da razgovaramo.

Sanja

pre 11 meseci

Sa ovim coveeom nema price dok ne oslobodi, sve uhpasne, Srbe koje je uhapsio dosta je bilo

Ana

pre 11 meseci

Tako i treba. Sa Kurtijem se ne može normalno razgovarati. Neka on ispuni uslove Srbije pa posle može da dođe do pregovora i razgovora.

Gaga

pre 11 meseci

U poslednje vreme se Kurti ponaša sve gore i gore. Naš narod svakodnevno trpi maltretiranje. To mora da prestane pre nego što se nastave razgovorim

David

pre 11 meseci

Sa Kurtijem nece biti price nikad dok ne oslobodi sve uhapsene Srbe,koji trepe teroor i matletiranje od starne Kurtija dosta je bilo terora nad Srbima, jedini nacin da se razgovra jete da se svi uhapseni Srbi puste na slobodu

Dragana

pre 11 meseci

Mi smo uvek bili za mir i mirno rešavanje problema. Iuvek isšpunjavali svaki zahtev međunarodne zajednice. Sad je dosta. Nek sad Kurti ispuni sve zahteve.Oslobodi sve uhapšene srbe, povuče tkz policiju sa severa KIM i povuče lažne gradonačelnike

Bojan

pre 11 meseci

Uhapseni Srbi se moraju pustiti na slobodu , to je jedini nacin da bi se moglo ragpvarati sa Kurtijem

Boban

pre 11 meseci

Sa ovakvim nikad nece biti price, dok se ne oslobode svi Srbi na teritorije KIM

Bane

pre 11 meseci

Sa Kurtijem nema price, nikad i to je ono sto svako mora da zna dosta je nasa Srbija bila ta koja je popustala, sad dok se ne oslobode svi Srbi koji su uhapseni nema price

Vanja

pre 11 meseci

Kurti se izivljava nad srpskim narodom na KiM.

helena

pre 11 meseci

Jasno receno, kakav je to nacin hapsiti ljude koji nisu krivi

Viki

pre 11 meseci

Kurti nad srpskim narodom na KiM sprovodi svoju samovolju i teror.

Viki

pre 11 meseci

Kurtiju je očigledno prioritet da protera srpski narod na KiM, sa svojih ognjišta.

Miki

pre 11 meseci

Za razliku od Vučića, Kurti ne poštuje ni jedan sporazum.

Milan

pre 11 meseci

Vučić je dosledan svojim stavovima. Kurti ne poštuje ni jedan dogovor.

Mika

pre 11 meseci

Konstano napadanje srpskog naroda vise se nece toleriti ,nikako nije mogao sam da radi i vrsi ovakav teror nad srbima ,tako da Kurti ima podrsku velikih sila zapada

Vaspitacica Lana

pre 11 meseci

Vucic nece dozvoliti da se vrsi nasilje nad Srbima na KiM i dok gpd se Kurti ovako ponasa, nema razgovora

Jovan

pre 11 meseci

Kurti nema sramota, on za to ne zna, sve dok ga zapad podrzava

Dunja

pre 11 meseci

Nećemo dozvoliti da Kurti terorise Srbe na Kosmetu.

ana

pre 11 meseci

Vučić nikada neće dozvoliti da nedužan srpski narod bude uhapšen i za njihovu slobodu će se i izboriti.

Mira

pre 11 meseci

Volim sto Vucic ima stav i sto ne odustaje od nasih crvenih linija

Nana

pre 11 meseci

Sigurno da ne treba da razgovaramo dok se ne pokaze od strane Kurtija i Pristine minimum dobre volje za dijalogom i kompromisnim resenjem

Mima

pre 11 meseci

Srbija je deceniju jednu razgovarala, trazila kompromise i uspevala da sacuva mir. Kurti je za to vreme samo provocirao i vodio monologe. Srbija i ne treba da razgovara vise sa nekim ko jezik dijaloga ne poznaje

Bilja

pre 11 meseci

Zaista je dosta vise da medjunarodna zajednica tolerise ludilo Kurtija. Kada uspeju da ga obuzdaju, mogu da se nadaju nastavku dijaloga sa Beograda sa Pristinom

Sara

pre 11 meseci

Zaista i nema sta da se razgovara sa Kurtijem, covekom koji gleda na svaki nacin da isprovocira, koji hapsi neduzne Srbe i puca na nasu decu.

Aki

pre 11 meseci

Vucic nije na baterije da ga zapad vorta kako zamisli Kurti

Djole

pre 11 meseci

Predsednik Vučić se drži svojih principa i sigurno je da neće da razgovara dok traje teror nad Srbima na KiM.

Milenko

pre 11 meseci

Ovakav stav treba zadržati do kraja, dosta je sa ucenma i EU i Kurtija.

Uroš

pre 11 meseci

Kurti sako vrši teror ne poštuje Briselski sporazum, dok ga Srbija poštuje maksimalno.

Nikola

pre 11 meseci

Nema šta da se priča dok se naši ljudi ne puste iz zatvora i zadržavanja oni nikome nisu ništa loše uradili da bi bili zadržavani tliki period neosnovano

Marko

pre 11 meseci

Naši policajci uhapsili su Kosovsku policiju iz razloga što su naoružani do zuba prešli administrativnu liniju dok oni naše ljude hapse bez razloga i muče i tuku ih

Marko

pre 11 meseci

Kurti je već nebrojeno puta opomenut da deeskalira siuaciju i prestane sa time što radi.Sa više strana neće izbeći formiranje ZSO

Mikica

pre 11 meseci

Naši ljudi na prostorima KiM trpe teror nasilje i nepravdu nema šta Vučić da priča sa Kurtijem dok ne pusti sve naše ljude koje je njegova policija uhapsila be razloga i koje su vukli i tukli do neprepoznatljivosti

Nina

pre 11 meseci

Koliko još problema i nepravde treba da uradi i načini Kurti našem narodu da bi neko reagovao istinski kako je trebalo da se reaguje još 29.maja

Kaća

pre 11 meseci

Galjak naš postoji šansa da čovek nikad ne prohoda zbog povreda koje je pretrpio od Kurtijeve sile i policije vojske čega god a naš narod da je nekog upucao zato što je trebao bili bi strogo kažnjeni

Petar

pre 11 meseci

Prvo nek ološ oslobodi sve naše ljude iz pritvora i zatvora i nek odgovaraju a sva dela koja su našim ljudima pričinjena dok njihovi naoružani do zuba sede kd nas i jedu tortu grožđe i boli ih uvo

Lana

pre 11 meseci

Nema šta da se priča sa govnetom koji je bez razloga zarobio uhapsio i tukao do neprepoznatljivosti naše ljude pa iz tog razloga ne sme da ih pusti nego je određeno zadržavanje samo iz tog razloga

Nemanja

pre 11 meseci

Samo neka prvo pusti naše isprebijane ljude na svetlost dana i neka kaže raazlog koji zapravo jeste njihovog adržavanja a to je zbog povreda

Isidora

pre 11 meseci

Svi Srbi koji su uhapšeni od Kurtijeve policije i vojske nikome ništa nisu uradili udarili ispalili nijedan metak i nisu stvarali nerede i bili ikome opasnost dok su njegovi bili za sve naše ljude na KiM OPASNOST PA ČAK I ZA DARU I KRISTIJANA

Deki

pre 11 meseci

Tako je predsednice! Samo ostro! Ne damo na nase Srbe!

Janko

pre 11 meseci

Zaista nema svrhe voditi pregovore sa čovekom koji nepravedno hapsi i maltretira ljude. Za razgovor je bitno da i druga strana čujr argumente, a ne da tera po svome.

Ugljesa

pre 11 meseci

Naši Srbi su mučeni, gladni, žedni, dane i noći provode u podrumu, a nevini su. Na našu teritoriju su upali naoružani do zuba, sa izgovorom da idu da beru pečurke. Da li idemo naoružani da beremo pečurke?! Da li pečurke imaju imena i prezimena?! Da li pečurke ubijamo?! Mozda i jesu krenuli da beru pečurke, ali jedino ako pod tim podrazumevamo Srbe. Mi smo za njih pečurke. I oni su sada u pritvoru, nahranjeni, u jako dobrim uslovima. Da li vidite razliku izmedju Vučića i Kurtija?! Da li je sad jasno zašto naš predsednik neće razgovor?! Puna podrška Vučiću i Srbina na KiM!

Drakce

pre 11 meseci

A sta pricati sa nekim koji nikoga ne slusa.

malapraksa

pre 11 meseci

Predlagač se nije pojavio? Eto koliko ozbiljno shvataju svoj posao i dužnost narodnih poslanika. Gašić je ozbiljan i vredan ministar!

Pavle

pre 11 meseci

Nikakav dalji dijalog sa Kurtijem nije moguc dok se svi Srbi iz zatocenistva ne oslobode.

Sloba

pre 11 meseci

Ni ne treba razgovarati sa Kurtijem dok hapsi i maltretira srpski narod na KiM.

mile

pre 11 meseci

Trebamo da nastavimo da hapsimo te lopove pa neka sew onda zapitaju

Ivan

pre 11 meseci

Solidarnost među Srbima na Kosovu i Metohiji je inspirativna i hrabra.

Ana

pre 11 meseci

Mora da se sacuva nas narod i njegova bezbednost.

Anka

pre 11 meseci

Koliko je samo Kurti pohapsio Srba, to je za svaku osudu! Sudiće se njemu kad tad za sve zločine!

Mare

pre 11 meseci

U ovom zahtevu ne smemo popustiti ni milimetar.

Sara

pre 11 meseci

Mi samo zelimo da se oslobode nasi zarobljeni Srbi, samo pod tim uslovima mozemo da nastavimo sa dijalogom.

Milica

pre 11 meseci

U potpunosti podržavam Vučića u njegovoj nameri da ne priča sa Kurtijem dok ne pusti sve Srbe iz pritvora.

Jelena

pre 11 meseci

Da su brutalni prema nasem narodu smo znali ali da su toliko bezobrazni i jadni, to smo se upravo i uverili!

Marija

pre 11 meseci

Ovaj teror mora podhitno da prestane mora se nešto što pre preduzeti!

Nana

pre 11 meseci

Srbi na severu Kosova i Metohije ne mogu da trpe zulum i to što se svaki dan hapse Srbi koji su, valjda, krivi što su živi.

Petar

pre 10 meseci

Kratko i jasno! Krajnje je vreme da se sa Kurtijem retorika poostri i da se pokazu zubi.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pogledajte snimak hapšenja pedofila: U stanovima im pronađeni pornografski snimci i još mnogo dokaza (VIDEO)
Hronika

Pogledajte snimak hapšenja pedofila: U stanovima im pronađeni pornografski snimci i još mnogo dokaza (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, SBPOK, Uprave za tehniku i policijskih uprava u Smederevu, Pirotu, Šapcu, Leskovcu, Novom Pazaru, Vranju i Boru, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u akciji „Armagedon“, uhapsili su sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela prikazivanje, pribavljanje i posedovanje pornografskog materijala i iskorišćavanje maloletnog lica za pornografiju i polno uznemiravanje.

21.05.2024

13:49

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija